Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Pinnacle 100i-nelze inicializovat hardware

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Dobrý den, možná se tento problém již někdy řešil, tak se omlouvám.
    Vlastním TV kartu Pinnacle verze 100i. Před nedávnem mi zkolabovala základní deska, tak jsem ji vyměnil. TV karta pracovala naprosto korektně. V nové základní desce nemohl systém Windows nejdříve tento kus hardware najít, tak jsem změnil PCI slot a karta byla nalezena. Instalace všech ovladačů a media centra proběhla naprosto korektně, všechny testy OK.
    Když ovšem chci naladit nějaké stanice funkcí Auto-scan, tak nelze nic naladit, neboť žádný scanning fakticky neprobíhá (na obrazovce svítí scanning, ale nic se neladí, vše zůstává v základní pozici), obrazovka s ukázkou programu je stále černá. Pokud manuálně navolím jakoukoliv nesmyslnou frekvenci a pak zkusím zapnout liveTV, tak mi program oznamuje, že nemůže inicializovat hardware.

    V čem je problém? Je tato TV karta poškozena či zničena? Lze nějak jinak ověřit funkčnost karty? Pomohla by instalace jiného ovladače pro tuto kartu, popř. kterého?

    Velice děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ta výměna MoBo proběhla s úplným re-installem OS?
    Funkčnost lze ověřit jen v jiném PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Ta výměna MoBo proběhla s úplným re-installem OS?
    Funkčnost lze ověřit jen v jiném PC.
    Ano, výměna MoBo proběhla s úplným re-installem OS, také jsem vyměnil GPU a přidal HDD. Verze OS je stejná (stejné instalační CD).

    Jaký existuje jiný ovladač pro TV-kartu, kterým bych mohl zkusit ji rozeběhnout? Existuje nějaký univerzální software pro testování hardwaru TV-karty?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    "Universálního" není nic... Jaké ten dodávaný soft používá ovladače? WDM nebo BDA? Kdyby to běhalo na WDM a byly korektně nainstaleny, tak bych to zkusil v ATV2000 nebo v K!TV, jestli to bude "ladit" v nich.

    Ale jestliže OS nedokáže zinicializovat kartu (HW), tak bych to viděl spíš na nějaký HW-konflikt nebo je karta opravdu poškozená. Jakým způsobem "zkolaboval" ten předchozí motherboard?? Nedošlo k nějaké poruše v napájení PCI?

    To jsou samé otázky, ale takhle na dálku opravdu těžko soudit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Nedošlo k nějaké poruše v napájení PCI?
    Dobrý den,
    asi jste trefil hřebíček na hlavičku. Napájecí konektor od zdroje byl na 3,3V větvi opálený, tj. základní deska si musela vzít "trochu" více.

    Může se tedy takhle chovat odpálená TV karta, tj. vypadá jako OK, ale přitom už hardware odešlo do křemíkového nebe? Je TV karta hodně náchylná na poškození při přepětí?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No mohl odejít "jenom" tuner a vše ostatní funguje. Jestli je možnost, chce to vyzkoušet na externí signál přes S-video nebo kompozit vstupy (nevím, co z toho ta 100i má) třeba z videa nebo ze Sat-STB.

    Jinak výrobky Pinnacle jsou obzvlášť citlivé právě na napájecí napětí sběrnice PCI (PCI 2.2 atd.) i jeho kolísání ze zdroje (=ve výsledku rušení).

    Jestli je ta karta ještě v záruce, tak by bylo dobré s ní odkráčet k dodavateli, ať ji odzkouší - a samozřejmě se o "příhodě s MoBo" nezmiňovat...

    P.S. Vykati zde netřeba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ještě mne tak napadlo:

    (viz citace) [COLOR="Pink"][COLOR="Magenta"]...také jsem vyměnil GPU a přidal HDD.[/COLOR][/COLOR]

    Jaký je v té mašině zdroj? Utáhne to?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Ještě mne tak napadlo:
    (viz citace) [COLOR="Pink"][COLOR="Magenta"]...také jsem vyměnil GPU a přidal HDD.[/COLOR][/COLOR]
    Jaký je v té mašině zdroj? Utáhne to?

    Dobrý den,

    mašina je OK, s ní problém není: zdroj je nový Fortron 350W, GK GeForce 7600Gs, Athlon 3000+@2200 Mhz, 1,5 GB RAM, 2 pevné disky.

    Včera jsem zkusil znovu přeinstalovat MediaCenter (tj. včetně ovladačů) k TV kartě, přičemž se nekonala žádná změna. Zkusil jsem schválně pustit filmeček ve formátu MPEG2 přes MediaCenter TV karty a nic se nekonalo, prostě se to zavřelo a konec. Zkusil jsem tedy zapnout Cyberlink PowerDVD 5 DeLuxe a ten také nechce naběhnout, to samé se opakovala s Windows Media Player (program se nechá zapnout, ale při požadavku o přehrání MPEG2 prostě spadne). Jiný formát (DivX) mi v RealPlayeru jede naprosto normálně, jen MPEG se prostě nespustí.

    Nepletu se, když si myslím, že pro přehrávání MPEG2 je použito hardware TV karty?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Přehrávání Mpeg2 v PwrDVD nemá s HW TVkarty nic společného - používá SWdekoder. A nejsem si jist tím, jestli PCTV 100i vůbec HW Mpeg2 dekoder má?! Neznám její specifikaci (mám tu jen 110i).
    Tady:
    http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...Specifications

    o tom nic nepíší. Zato tam 2x zdůrazňují potřebu PCI 2.3 slotu, ten doufám máš?! Pokud ne, tak to mohlo být příčinou případného "odpálení" tuneru i předchozího zkolabování MoBo...

    Ještě zkus přehrát to DVD v MPC (MediaPlayerClassic). Jo a s RealPlayerem (RealMedia kodek) bývaly v minulosti potíže (konflikty ohledně priority), stejně jako s CyberLinkem - koukám, že už toho máš (SW) v mašině nějak příliš. Takovéto problemy se nejlépe odlaďují na úplně čistém OS...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 17-05-2007 v 08:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Jaké že to typy MoBo používáš? Ten předchozí i ten současný. Ať se mohu na ně podívat blíž, jestli jsou vyhovující.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Jaké že to typy MoBo používáš? Ten předchozí i ten současný. Ať se mohu na ně podívat blíž, jestli jsou vyhovující.
    Dobrý den,

    dřívější MoBo byl MSI Via KT400AV-L (Six 32-bit PCI bus slots - support 3.3v/5v PCI bus interface), současný je Asus K8V-XE, takže MoBo nejspíše nemohl býti odpálen přes TV kartu.

    Štve mě, že všechno až do instalace TV karty fungovalo. Instalovat čistý systém se mi opravdu nechce, neboť čistou instalaci jsem provedl v 01/2007 (takže systém je relativně mladý) a zatím všechny instalované programy běhaly k mé plné spokojenosti. Asi zkusím provést opravu systému bez čisté instalace opravou systémových souborů, pokud ovšem nemáte jiný nápad.

    Za případné další připomínky předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Mno, takže ta první deska měla evidentně PCI 2.2 (!), když to podporovalo obojí nap. napětí 3,3 i 5 Volt. A u Asusů se u té nové desky také nikde nedopídíš, jestli ty tři sloty jsou PCI 2.3. Je to ve vytištěném manualu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    19

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Mno, takže ta první deska měla evidentně PCI 2.2 (!), když to podporovalo obojí nap. napětí 3,3 i 5 Volt. A u Asusů se u té nové desky také nikde nedopídíš, jestli ty tři sloty jsou PCI 2.3. Je to ve vytištěném manualu?

    Dobrý den,

    rychlým průzkumem internetu jsem se dozvěděl, že nejdříve bylo PCI na 5V, až následně se snižovalo napětí na 3,3V, přičemž je tato verze označována jako 2.x. Napětí 3,3V/5V tedy figuruje jak u PCI 2.2, tak 2.3. V současné chvíli PCI standardně podporuje 3,3V/1,5V. Možná se ale jedná o chybné informace, spolehnout se na to nedá.

    Verze PCI u MoBo Asus K8V-XE nelze vyčíst ani z manuálu základní desky, předpokládám, že bude těch standardních 3,3V/1,5V, neboť toto MoBo není tak staré. Budu muset asi zkusit kompletně odebrat veškeré součásti TV karty a vrátit počítač do předešlého stavu. Nebo něco jiného?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Mno tak jednoduché to zase není. Viz:
    http://www.pcisig.com/specifications...tional_pci_23/

    Quote:
    [COLOR="DarkRed"]Revision 2.3 is an evolutionary change to the PCI Local Bus Specification. Revision 2.3 makes a significant step in migrating the PCI bus from the original 5.0 volt signaling to a 3.3 volt signaling bus. Revision 2.3 supports the 5V and 3.3V keyed system board connectors (as did revision 2.2) but revision 2.3 supports only the 3.3V and Universal keyed add-in cards. The 5V keyed add-in card is not supported in revision 2.3. PCI 66, PCI-X, Mini PCI, and Low Profile PCI support only 3.3 volt signaling on 3.3V keyed system board connectors and 3.3V and Universal keyed add-in cards.[/COLOR]

    Mě osobně se nedávno takto "povedlo" odpálit fungl novou (a drahou...) zvukovku na MoBo s PCI 2.2 jenom tím, že jsem vedle zasunul síťovku PCI 2.3, která sice pracovala OK, ale fungovala současně jako "indukční ohřev" - ruka se na ní nedala udržet, jak topila... U zvukovky odešla komplet vstupní část... Amen, budiž jí země lehká! Stará dobrá PCTVkarta to naštěstí přežila bez úhony.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 17-05-2007 v 12:08
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 20:22
  2. Pinnacle 10 - nelze otevřít
    Od blueeyeg v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 01:20
  3. hardware pro HDV
    Od KHi v sekci DV/HDV
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 26-10-2006, 23:35
  4. Pinnacle studio 10 - nelze otevřít video
    Od ludva10 v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-12-2005, 14:03
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 21-04-2005, 19:26