Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 82

Téma: Počítač pro střih videa - ohodnoťte sestavu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Brucholet_shw
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    46

    Dobrý den,
    chystám se na omlazení svého PC miláčka. Co myslíte, prospěje mu následující výměna součástek?


    Asus M2A-VM HDM - AMD 690G
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44486

    AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) BOX ADO3600DDBOX
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45306

    Geil DIMM 1024MB DDR II 667MHz Kit (GX21GB5300SDC)
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36795

    Samsung HD321KJ - 320GB SATA II
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42780

    Z minulosti mám zdroj Fortron 350W, jeden disk SATA 150 GB a dvě vypalovačky.

    Požadavky: tichý počítač, určený z 80% na renderování videa a přípravu DVD (střih Vegas 7.0d, renderování v Procoder2 přes DebugMode Frameserver, authoring DVD Architect 4.0b), zbytek kapacity pro MS Office. Žádné hry, maximálně občas kartičky (FreeCell, Soliter ).

    Připomínky k sestavě vítány, zvláště pak od Pitomce ;-)
    Pozn.: Vím že Intel má výkonější procesory, ale ve srovnávacích testech není výkon oproti AMD dvojnásobný, ale cena ano.

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Core 2 Duo - pokud to máš na video, tak není co dál řešit. AMD si schovej na office+net



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    ideálně: dokup jeden disk čistě na operační systém a swap - 1) budeš mít data fyzicky jinde než OS a usnadní se ti reinstalace a 2) swapování OS ti nebude brzdit datové disky.
    ten hadr na OS může být klidně malý

    a posil zdroj

    jinak, AMD nebo Intel, dyť je to jedno, pokud nestavíš supervýkonnou mašinu

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele PeLi
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    291

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Core 2 Duo - pokud to máš na video, tak není co dál řešit. AMD si schovej na office+net
    Presne tak. Intel na strih videa , AMD na hranie.

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    no flame, ale hoď sem prosím věcné argumenty, proč ne AMD pro video?
    s AMD nemám problém, stříhám ve vegasu a render dělám buď přes mainconcept do MPEG2 nebo přes debugmode a autogordianknot do xvidu a pohoda.

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od DoomHammer Zobrazit příspěvek
    jinak, AMD nebo Intel, dyť je to jedno, pokud nestavíš supervýkonnou mašinu
    Moc jedno to teda není, když má ten komp z 80% na práci s videem...





    // doom - no, to jsou strašný rozdíly. jak dlouhý bylo to enkodovaný video?
    Naposledy upraveno uživatelem Doom: 10-05-2007 v 08:46 Důvod: sloučen dvojpost

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jak dlouhé to video bylo to netuším (to se zeptej svého zdejšího vedoucího ), ale každopádně doba potřebná na převod např. DV-AVI do MPEG-2 je jasně kratší u C2D než ekvivalentu AMD. Prostě na video jedině Intel, a to už od dob, kdy se v PC začalo s videem pracovat.



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    C2D

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Brucholet_shw
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    46

    Vybírám z ceníku CzechComputeru (vím že existují levnější i-obchody, tento vybírám pro srovnání (porovnatelnost) cen a protože poskytují dostatek tech. informací)).

    Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz 2MB 1066MHz 775pin BOX
    cena 5 178 Kč

    AMD Athlon 64 X2 3800+ EE (socket AM2) BOX ADO3800CUBOX
    cena 2 179 Kč (=> rozdíl v cenách je 2,37 násobek ceny AMD)

    Rozdíl ve výkonu Windows Media Encoder 9 je 352 sec (AMD) vs. 277 (Intel) (=> rozdíl 27%)

    Tím chci říci, že je pro také důležitým faktorem cena. Neboli za 2,5-násobek ceny AMD získám nárůst výkonu o čtvrtinu, což nepovažuji za výhodné.

    Střihem videa se bavím, ale neživím. Jako profesionál bych chtěl samozřejmě to nejlepší nářadí, které se ale zakázkami zaplatí. Jako amatérovi mi železo zůstane doma a už se nezaplatí.

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Každopádně min. E6420 s 4MB cache: http://http://shop.computershop.cz/e...2-cache-lga775

    Jinak je vidět že seš již rozhodnut koupit AMD a celá diskuze je tady jenom proto, že čekáš, až tě nějaký skalní fanda AMD podpoří. Obávám se ale, že se nedočkáš

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    nech si kupi co chce

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    jenže ta E6420 je pořád 2x dražší než Athlon. pokud brucholet jako jedno z hledisek výběru uvedl i peníze, potom se není čemu divit.
    na tom computershopu mají nejlevnější C2D E4300 za cca 3000 s daní - http://shop.computershop.cz/eshop/de...l2-cach-lga775



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tak jistě - Mercedes je vždycky dražší než Trabant. Ale je otázkou jestli se v tomto případě úspora 2 tisícovek vyplatí a nákup Trabanta bude takovým ternem (nemluvě o tom, že AMD ani nemá pořádné čipové sady a je to platforma celkově o ničem...).

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    plácáš...
    třebas ATi Crossfire 200 byl ve své době hodně dobrej northbridge a na platoform AMD jsou i dnes výborné čipsety. pokud AMD přirovnáváš k trabantu, potom by sis měl trochu osvěžit znalosti
    spíš bych použil srovnání ve smyslu Mercedes vs. BMW. trabantem bych v tomhle případě nazval P4 s jádrem Prescott s jejich obrovskou spotřebou

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele Brucholet_shw
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    46

    Ano, jsem rozhodnut pro AMD.
    Vím že Jaguár je lepší než škodovka, ale na to moje popojíždění 50 km týdně mi ta škodovka stačí. Vím že Pixar renderuje na Intelech, ale ti mají "trošku" jiný rozpočet. Na takové to domácí renderováníčko mi, myslím, bude AMD stačit.

    Čekal jsem např. připomínky k velikosti RAMky, jejího časování nebo velikosti disku (je lepší jeden velký nebo dva s poloviční kapacitou(?)). Zatím z toho vznikl flame podobný souboji mezi Win a Linux.

    V současnosti na svém stařičkém Prescottu renderuju 8 minutové video do MPEG2 2,5 hodiny při 5 000 otáčkách ventilátoru nad procesorem. Proto bych chtěl nějakou levnou alternativu, která by snížila hluk počítače a zkrátila čas renderování.

    Toť vše, děkuji za vaší pozornost.

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střih a práce s videem: strih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 19:26
  2. Jakú sestavu na úpravu videa
    Od hrac5552 v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-02-2012, 19:11
  3. Střih a práce s videem: Program pro střih videa
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-01-2012, 15:58
  4. Střih a práce s videem: Střih videa 1920x1080
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-12-2011, 19:18
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-11-2011, 09:22