Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Cim rozdelit AVI pod Win XP ?

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele millos
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    111

    Zacinam a nejde mi to. Puvodne analogove video mam v AVI (ulozeno utilitou WinDV) a potrebuji tento 20GB soubor rozdelit na mensi klipy pro dalsi zpracovani. Nastroje. kterymi tusim, ze bych to zvladl jako VirtualDub, AVI/MPEG/ASF/WMV Splitter mi hlasi ze tento format neznaji, ostatni (mediaplayer az Vegas) sice problem nemaji, ale nehodi se k tomu co potrebuji udelat... Netusite v cem je problem? Jak jsem jiz predeslal pouzivam XP. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od millos
    ...Puvodne analogove video mam v AVI (ulozeno utilitou WinDV) a potrebuji tento 20GB soubor rozdelit na mensi klipy pro dalsi zpracovani. Nastroje. kterymi tusim, ze bych to zvladl jako VirtualDub, AVI/MPEG/ASF/WMV Splitter mi hlasi ze tento format neznaji, ostatni (mediaplayer az Vegas) sice problem nemaji, ale nehodi se k tomu co potrebuji udelat...
    No sice pises, ze chces pouzit tie mensie subory ku spracovaniu a na druhej strane pises, ze sa Vegas na to nehodi..., hmm, divne, lebo ak si to ukladal cez WinDV => ze to mas v DV => ze to mozes postrihat v akomkolvek editacnom softe na kolkolen chces suborov bez rekompresie a navyse v tom Vegase si to mozes aj akokolvek upravit...

    Co sa tyka toho VD a Splittera, potrebujes DVkodek typu MainConcept...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele millos
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    111

    Diky za odpoved. To je prave ten problem, ze mi to v jakemkoli editacnim softu rozdelit nejde. Nechci nic vic, nez si v tom AVI vzdy najit zacatak a konec klipu a ulozit to jako novy soubor AVI - bez komprese. Nic vic, nic min... Mluvim skutecne pouze o rozdeleni na klipy, coz mi pripada jako naprosto elementarni zalezitost a nechapu proc uz tady jsem pohorel. Ohledne Vegasu pisu, ne ze se nehodi na zpracovani, ale na to rozdeleni na klipy (soudim tak na zaklade toho co jsem zkousel, v modulu Trimmer napr. nejde krokovat...a to ani nevim jak a zda by to slo ukladat zpet v puvodni podobe.., promin, fakt zacinam..)

    ted jsem nainstaloval ten MainConcept codec a HURA, dub i splitter uz to znaji. Takze jdu na to. Diky moc za radu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od millos
    ...Ohledne Vegasu pisu, ne ze se nehodi na zpracovani, ale na to rozdeleni na klipy (soudim tak na zaklade toho co jsem zkousel, v modulu Trimmer napr. nejde krokovat...a to ani nevim jak a zda by to slo ukladat zpet v puvodni podobe.., promin, fakt zacinam..)
    to si ako na to prisiel, ze v Trimmeri vo Vegase sa neda krokovat??? Sak tam funguju presne tie iste klavesove skr. ako v Timeline \/ Teda staci ti na krokovanie roztiahnut tu stopu (koleckom mysi, alebo sipka hore/dolu) a potom uz len sipkami lava <-> prava sa pohybujes po snimkoch (podla roztiahnutia), alebo ak nechces nic roztahovat, tak sa budes pohybovat po snimkoch (inak sipkami ti to staci, vidis v okne trimmeru pohyb a aj v preview) klavesami F3 (krok po snimke vlavo) a F9 (krok vpravo), pricom ak mas spusteny play (napr. medzernikom, alebo enterom), tak tie klavesy sluzia na pohyb vpred a vzad po 0,25nasobku rychlosti (vidis to pri posuvniku RATE !!! kde tiez sa mozes pohybovat s nim aj s aretaciou pohybu-rychlosti) a este dobre sluzia klavesy J (regulovany pohyb vzad) alebo K (pausa) alebo L (pohyb vpred) ktorych rychlost si mozes este nastavit v Preferenciach ...

    PS: DV stream ti Vegas postriha a ulozi BEZ REKOMPRESIE, kedze nebudes nic pridavat alebo menit, teda Vegas si nastav nacitanim toho zaznamu cez okno Properties -> Match Media Settings, cim sa ti vsetko nastavi podla neho a aj tak to uloz !!! Inak je to jedno, ked uz mas ten DVkodek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele millos
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    111

    Diky za instruktaz. Na ty kl. zkratky jsem neprisel, nejak jsem si myslel, ze rozdeleni souboru zvladnu intuitivne... a tlacitka na krokovani jsem tam nevidel...
    A kdyz uz jsi to tady tak pekne vypsal, nebolo by od veci to doplnit do toho navodu k obsluze Vegasu zde na webu..
    jinak se da rici, ze na prevoz hromadky pisku na 50m nepotrebuji bagr a Tatru 148, ale radeji pouziji lopatu a dvokolak...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od millos
    ...jinak se da rici, ze na prevoz hromadky pisku na 50m nepotrebuji bagr a Tatru 148, ale radeji pouziji lopatu a dvokolak...
    No to je sice pravda, ale Americani prave koli tym "univerzalnym-jednoucelovym" zbraniam prehravaju vojny... Pozri na Rusov, tazkopadne, ale na vsetko a prezije to vsetkych...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Já bych viděl řešení úplně z druhýho konce - když už používam na stažení filmu z DV kamery prográmek WinDV, tak proč tam nenastavit automatický dělení po záběrech? Takhle to dělam já. Spojit se to dá jednoduše kdykoliv.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele millos
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    111

    to vlada: diky, ale IMHO jestli rozdelovat nebo spojovat avi soubory mi prijde tak fifty fifty a jak jsem uvedl hned na zacatku, zdroj toho videa je analogovy, DV kamera byla pouzita jak AD prevodnik a v tomto pripade zde tusim nejsou potrebne informace... jinou kapitolou je softwarove deleni na zaklade zmeny scen (napr. scenalyzer), ale to jsme zase u toho jestli vysledek spis delit nebo spojovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    millos> Pokud je to natočený najednou, tak to samozřejmě WinDV rozdělit neumí. Nějak podle změny scény to dělá scene analyzer, ale moc bych tomu nevěřil. Já to navrhoval proto, že spojit videa při střihu ve Vegasu je naprostá trivialita, která nezabírá žádnej čas. Je to jednodušší než je dělit. Ale pokud to je takhle, tak to musíš nějak rozsekat pomocí VD, Vegasu nebo nějakýho jinýho editoru. Potřebvuješ ale k tomu DV kodek - DirectShow kodek je součástí DirectX 9, ale do VD potřebuješ VfW kodek, třeba MainConcept, jak už tušim doporučoval Stayman. VD taky nezvládne DV typ 1, neumí tam pracovat se zvukem. DV typ 2 sice zabírá víc místa (je tam 2x zvuk), ale je to míň náchylný na problémy. Měj se, Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. mkv. 7,5GB rozdelit na 2*4.2GB
    Od jakub19911 v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 31-01-2009, 13:04
  2. jak mám rozdělit fim ve Studiu 9 SE
    Od jerry_jarry v sekci Mastering
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 15:47
  3. Jak rozdělit vob z DVD na segmenty?
    Od Sibin v sekci Mastering
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-02-2005, 08:14
  4. Jak rozdělit vob z DVD na segmenty?
    Od Sibin v sekci Mastering
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-02-2005, 13:56
  5. Jak rozdělit audio
    Od Leník v sekci Editace audia
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 29-03-2004, 11:52