Samsung LE40N87BD
[QUOTE=davs;155721]Mimochodem, pristup toho shopu ve Vidni vynikajici, chtel jsem po nich zjisteni firmware Samsungu a odepisovali:
"i have called samsung for about 3 times and they allway told me it is the actual firmware but they didn't ask about the serial key ore something else."
To je jiny pristup nez v ceskych shopech. Vezmu to od nich.[/QUOTE]
zalezi na obchodech a lidech, ja treba o obchode, kde kupoval TV taky nemohu rict nic spatneho ba naopak, vstricnosti bylo vic nez dost. :) Jinak ta odpoved mi pobavila, klasickej Samsung, aktualni firmware prej :] ale ze tv muzou mit na skladu kde to lezi mesice se starym fw nezjistis ;]
"i have called samsung for about 3 times and they allway told me it is the actual firmware but they didn't ask about the serial key ore something else."
To je jiny pristup nez v ceskych shopech. Vezmu to od nich.[/QUOTE]
zalezi na obchodech a lidech, ja treba o obchode, kde kupoval TV taky nemohu rict nic spatneho ba naopak, vstricnosti bylo vic nez dost. :) Jinak ta odpoved mi pobavila, klasickej Samsung, aktualni firmware prej :] ale ze tv muzou mit na skladu kde to lezi mesice se starym fw nezjistis ;]
ezeichel: jasne, se Samsungem nic nenadelame. Nicmene ocenuju vstricnost toho shopu, ze volali 3x do Samsungu, jen na zaklade meho mailu...
[QUOTE=davs;155711]A co tohle?
http://194.177.130.254/webshopat/shop/redirect.aspx?iNr=105393
Na sklade ve Vidni, za 38.000 na Kc uz to je dost dobra cena...[/QUOTE]
na sklade ve Vidni ji muzes mit taky za cca 35 tis., ja ji koupil zde: http://www.electronic4you.at
http://194.177.130.254/webshopat/shop/redirect.aspx?iNr=105393
Na sklade ve Vidni, za 38.000 na Kc uz to je dost dobra cena...[/QUOTE]
na sklade ve Vidni ji muzes mit taky za cca 35 tis., ja ji koupil zde: http://www.electronic4you.at
Kvetin: ze tys nekliknul na ten muj odkaz? Je to ten samy shop :) "M" vychazi asi na 38k (1400Euro)
Jinak ten shop je v pohode? Vzal sis tu prodlouzenou zaruku?
Jinak ten shop je v pohode? Vzal sis tu prodlouzenou zaruku?
kventin: tiez som pozeral na tento eShop (http://www.electronic4you.at). Maju super ceny, tovar v predajni vo Viedni a mam to z domu asi tak 120km (co je dost v pohode). Len sa mi to akosi nezdalo. Hovoris, ze si tam bez problemu nakupil?
enzone: dneska jsem tam vyslal souseda na vylet pro LE40M87BD, vecer by mela prijet, tak poreferuju :) Vzal jsem to i s 5letou zarukou za 99Eur.
Hmm, zatim jsem nesehnal DVI - HDMI duallink :( V SONY ho nemaji.
Co tenhle?
http://www.abacus.cz/?cls=stoitem&stiid=1015654
To asi neni duallink, kdyz to tam neni napsane?
Co tenhle?
http://www.abacus.cz/?cls=stoitem&stiid=1015654
To asi neni duallink, kdyz to tam neni napsane?
Davs: tento by mal byt duallink - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Myslim, ze dat tych 99 eur za 5 rocnu zaruku sa oplati.
A ako dopadol vylet pre LE40M87BD???
Myslim, ze dat tych 99 eur za 5 rocnu zaruku sa oplati.
A ako dopadol vylet pre LE40M87BD???
je to vpohode, jen upozornuju, ze neberou kreditky, tedy alespon ne tu moji :-/ mam embosovanou mezinarodni platebni kartu Mastercard a neuspel jsem... takze platba bud v hotovosti na miste nebo bezhotovostni platba predem
enzone: potvrzuji, ze http://www.electronic4you.at je v pohode :) na webu si objednas co chces a tam si to vyzvednes pres cislo objednavky. Vse dovezeno bez problemu, platba ale v hotovosti.
Ted se mrknu jakej mam firmware, zrovna nemuzu najit jak se k nemu dostat :)
Ted se mrknu jakej mam firmware, zrovna nemuzu najit jak se k nemu dostat :)
enzone: diky za link!
Myslite, ze maji cenu ty zlacene konektory?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Potrebuju 5m, nezlacne tady zase duallink nemaji, ale asi se daji sehnat...
Myslite, ze maji cenu ty zlacene konektory?
Potrebuju 5m, nezlacne tady zase duallink nemaji, ale asi se daji sehnat...
kventin, davs: a ako to je so zarucnym listom, resp. servisom. Buduci tyzden sa tam chystam, tak by som mal rad kopletne informacie.
Ahoj mám dotaz, chtěl bych pro určitý kanál např. uložit zdroj např. HDMI, nevím jak na to?
Přepínat zdroje, když HDMI je až asi čtvrté je strašně otravné
Dík za radu
Přepínat zdroje, když HDMI je až asi čtvrté je strašně otravné
Dík za radu
To sis vymyslel hodinky s vodotryskem, myslíš, že tohle nějaká tv umí ?
Jediný řešení je universální dálka a makropovely ...
Někdo tady tvrdil, že na HDMI se dá dostat napřímo přez logitech dálku.
Jediný řešení je universální dálka a makropovely ...
Někdo tady tvrdil, že na HDMI se dá dostat napřímo přez logitech dálku.
[QUOTE=Radoo;159631]Někdo tady tvrdil, že na HDMI se dá dostat napřímo přez logitech dálku.[/QUOTE]
To jsem byl já a stále to platí.
To jsem byl já a stále to platí.
na samsungu neni moznost nastaveni favoritnich programu? pokud ano tak si nastav HDMI to by mohlo tvuj problem vyresit...
Tunelář myslí, že by zmáčknul 1 a naskočil by mu scart2, zmáčkunl by 3 a naskočilo by mi HDMI1 atak ...
to umíš Roberte na Philipsu ?
to umíš Roberte na Philipsu ?
ne to fak neumim ale pokud jde jen o to hdmi (protoze scart ti prepne tv pri zapnuti zdroje) tak navolim na tlacitko favorit jen HDMI1 (pokud mam pripojenych vice zdroju tak na favorita pridam jeste HDMI2, popr. strana) v praxi to bude vypadat tak ze koukam na 1 a chci prepnou na pc (hdmi1) - zmacknu jednou tlacitko a tv prepne na HDMI1 (pokud ho zmacknu 2x a vice budou se favoritni programy prepinat mezi sebou) - pravda prijdu o prepinani mezi poslednimi dvemi progami... ;)
Myslim ze to je vyhovujici reseni...
Myslim ze to je vyhovujici reseni...
robert.kotasek: Zkusím, díky za nápad.
Ono když většinově používám jinej zdroj než analog tak je to otrava to furt přepínat, obvzláště když HDMI je až na konci.
Aktuálně mám připojené zařízení tyto :
Počítač, satelit, kameru
Do budoucna to budu muset nějak pořešit protože analog vůbec nepoužívám a je to otrava to furt takto přeblikávat :-(((
Ono když většinově používám jinej zdroj než analog tak je to otrava to furt přepínat, obvzláště když HDMI je až na konci.
Aktuálně mám připojené zařízení tyto :
Počítač, satelit, kameru
Do budoucna to budu muset nějak pořešit protože analog vůbec nepoužívám a je to otrava to furt takto přeblikávat :-(((
To ci ti ale navrhuje robert.kotasek nemá s ovládáním tvýho Samsunga nic společnýho a tudíš nepoužitelné. Takové funkce tv od Samsungu nemají.
jj to byla moje prvni otazka, jestli to samsung umi... to co popisuji je mozno proves na filipes.... Na samsungu opravdu neni ani podobna funkce?
[QUOTE=robert.kotasek;160117]jj to byla moje prvni otazka, jestli to samsung umi... to co popisuji je mozno proves na filipes.... Na samsungu opravdu neni ani podobna funkce?[/QUOTE]
Bohužel není. Přímo na HDMI se dá dostat, co zatím mám odzkoušené tím univerzálem od Logitech Harmony.
Bohužel není. Přímo na HDMI se dá dostat, co zatím mám odzkoušené tím univerzálem od Logitech Harmony.
Zdravím všechny.Udělal jsem si radost a koupil k vánocům LCD LE-N87BD.Také proto,že jsem na tomto vlákně našel samou chválu.Vše běží OK,jsem nadšen.U TV strávím dost času ( ID-60let-málo chodící ).Jenom ty paznaky u EPG.V servisu Samsungu v Plzni (Chtěl jsem novou verzi FV,TV technik neměl ani páru o tomto problému - nemájí prý digitální příjem.V TV verze FV 1000.
Ale podařilo se EPG "počeštit".
Provedl jsem novou instalaci od začátku " Plug end Play " ,jazyk- čeština,země -Velká Británie.A čeština v EPG je OK.
Nevím,zda to bude fungovat všem,ale mě to takhle šlo.
Provedl jsem novou instalaci od začátku " Plug end Play " ,jazyk- čeština,země -Velká Británie.A čeština v EPG je OK.
Nevím,zda to bude fungovat všem,ale mě to takhle šlo.
[QUOTE=Fanny47;160398]Zdravím všechny.Udělal jsem si radost a koupil k vánocům LCD LE-N87BD.Také proto,že jsem na tomto vlákně našel samou chválu.Vše běží OK,jsem nadšen.U TV strávím dost času ( ID-60let-málo chodící ).Jenom ty paznaky u EPG.V servisu Samsungu v Plzni (Chtěl jsem novou verzi FV,TV technik neměl ani páru o tomto problému - nemájí prý digitální příjem.V TV verze FV 1000.
Nevím,zda to bude fungovat všem,ale mě to takhle šlo.[/QUOTE]
EPG je normálně v češtině, pouze se povedlo TV správně nastavit ! :)
Jsem rád, že jste spokojen, zvlášť když jsem toto vlákno založil jako první majitel tady, aby pomohlo ostatním. Je ještě někdo tady s LE40N87BD spokojen, nebo by šel radši do jiné LCD, nebo snad technologie (plasmy) ?
Nevím,zda to bude fungovat všem,ale mě to takhle šlo.[/QUOTE]
EPG je normálně v češtině, pouze se povedlo TV správně nastavit ! :)
Jsem rád, že jste spokojen, zvlášť když jsem toto vlákno založil jako první majitel tady, aby pomohlo ostatním. Je ještě někdo tady s LE40N87BD spokojen, nebo by šel radši do jiné LCD, nebo snad technologie (plasmy) ?
Omouvám se za mírný OT.
Po přečtení celé diskuze bych si s chutí tento televizor koupil.
Našel jsem nabídku na webu pixmania.cz (= pixmania.com - tudíž, jestli tomu dobře rozumím, zřejmě přijede z Francie):
za 31578,- + cca 2150,- za dopravu + cca 2150,- za tzv. "Bezpečný nákup"
Nemáte někdo zkušenosti s tímto e-shopem?
Děkuju za případné reference.
Našel jsem nabídku na webu pixmania.cz (= pixmania.com - tudíž, jestli tomu dobře rozumím, zřejmě přijede z Francie):
Děkuju za případné reference.
[QUOTE=lil_jan;160450]Omouvám se za mírný OT.
Děkuju za případné reference.[/QUOTE]
Osobně bych ušetřené tři čtyři tisíce rád vzhledem k riziku oželel a to z několika důvodů (záruka, reklamace, TV nemusí mít české normy, nutnost zaplatit předem - což bych nikdy neudělal, obhod je v cizině a podléhá jiným zákonům ) a radši bych kouknul sem
Osobně bych ušetřené tři čtyři tisíce rád vzhledem k riziku oželel a to z několika důvodů (záruka, reklamace, TV nemusí mít české normy, nutnost zaplatit předem - což bych nikdy neudělal, obhod je v cizině a podléhá jiným zákonům ) a radši bych kouknul sem
Právě to plánuji koupit v MEGAFOTO, to je ten nejlevnější v seznamu. Napsal jsem jim, že beru jen S-panel a obratem odpověděli že je to mrzí, ale co dostanou, to pošlou. Beru to jako fér jednání, navíc jsou tam češi a reklamace berou v Hrádku nad Nisou, navíc sídlo firmy mají hned za hranicemi.
Nevím ale, nabízí se mi bazarový SHARP LC-42XL2E za stejnou cenu. Poradí někdo?
Nevím ale, nabízí se mi bazarový SHARP LC-42XL2E za stejnou cenu. Poradí někdo?
[QUOTE=Cesťák;160632]Právě to plánuji koupit v MEGAFOTO, to je ten nejlevnější v seznamu. Napsal jsem jim, že beru jen S-panel a obratem odpověděli že je to mrzí, ale co dostanou, to pošlou. Beru to jako fér jednání, navíc jsou tam češi a reklamace berou v Hrádku nad Nisou, navíc sídlo firmy mají hned za hranicemi.
Nevím ale, nabízí se mi bazarový SHARP LC-42XL2E za stejnou cenu. Poradí někdo?[/QUOTE]
Osobně jsem u Megafoto nakupoval mnohokrát a dobrá zkušenost, ale telka je dost drahej špás, aby jsi pak sháněl německý právníky - rozhodně české zákony pro ně neplatí. Radši bych si přidal dva litry.
Nevím ale, nabízí se mi bazarový SHARP LC-42XL2E za stejnou cenu. Poradí někdo?[/QUOTE]
Osobně jsem u Megafoto nakupoval mnohokrát a dobrá zkušenost, ale telka je dost drahej špás, aby jsi pak sháněl německý právníky - rozhodně české zákony pro ně neplatí. Radši bych si přidal dva litry.
A co ten sharp? vidím, že máš samsunga šel bys do něj znova, nebo je sharp, lepší? Slyším na něj chválu, ale asi se jich zase tolik neprodalo.
Skus zjistit, má ten Sharp ?
- pixel mapping 1:1 via HDMI
- komplet češtinu, menu, epg, txt
- detailní nastavení barev včetně černé, bílé, růžové
- HDMI verzi 1.3
- režim 24p
- optický spdif výstup
- pixel mapping 1:1 via HDMI
- komplet češtinu, menu, epg, txt
- detailní nastavení barev včetně černé, bílé, růžové
- HDMI verzi 1.3
- režim 24p
- optický spdif výstup
Mam velky zalusk prave na tuto tv (40N87). Ale na viacerych forach som cital ze sa automaticky neprepne na HDMI vstup po zapnuti nejakeho zariadenia (STB, DVD, ...), tako ako pri crt-ckach a zapojeni cez SCART sa automaticky prepne prave na tento vstup. Rad by som sa opytal ci je to pravda??? Treba manualne prepinat na HDMI vstup??? Ak nebodaj ano, po vypnuti tv a znova zapnuti zostane aspon aktivny tento HDMI vstup? Prosim mohol by si to (ale niekto, kto ma tuto tv) vyskusat?
Velmi pekne vopred dakujem.
P.S.: precital som cele toto vlakno a nielen to, ale nejako som si to tu nevsimol, preto sa pytam.
P.S.: precital som cele toto vlakno a nielen to, ale nejako som si to tu nevsimol, preto sa pytam.
to cesťák:
ten sharp je jeden z najlepších vo svojej kategorii,
tu je link:
http://www.lcd-compare.com/televiseur-SHALC42XL2E-SHARP-LC-42XL2E.htm
podľa najnovšieho katalogu sharpu má podporu češtiny/slovenčiny.
tu je link:
podľa najnovšieho katalogu sharpu má podporu češtiny/slovenčiny.
[QUOTE=lil_jan;160450]Omouvám se za mírný OT.
Nákupu u pixmanie bych se nebál, akorát zatím nemůžu posoudit, jak by probíhaly připadné reklamace - to vidím jako trošku komplikované. Kupoval jsem od nich foťák EOS 40D a všechno bez problémů. Jenom ten "bezpečný nákup" jsem si vypnul, protože mi to přišlo zbytečné platit.
Jinak pro nákup v zahraničí mi jako ještě mnohem zajímavější přijde nákup v německu či rakousku. Problém je, že jejich eshopy většinou nezasílají do ČR :( Docela by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s nakupováním v DE?
Cenově tam tato TV vychází nejlevněji kolem 28,5 tisíce v závislosti na aktuálním kurzu eura :) Ale bohužel nemůžu posoudit věrohodnost těch eshopů a ještě k tomu neumim německy, tak se mi tam blbě zjišťujou informace :) Odkaz např. zde:
http://www.redcoon.de/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B129496/cid/15005/refId/idealo/
Přehled dalších eshopů zde:
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/oesg/749035_-le-40n87bd-samsung.html
Nákupu u pixmanie bych se nebál, akorát zatím nemůžu posoudit, jak by probíhaly připadné reklamace - to vidím jako trošku komplikované. Kupoval jsem od nich foťák EOS 40D a všechno bez problémů. Jenom ten "bezpečný nákup" jsem si vypnul, protože mi to přišlo zbytečné platit.
Jinak pro nákup v zahraničí mi jako ještě mnohem zajímavější přijde nákup v německu či rakousku. Problém je, že jejich eshopy většinou nezasílají do ČR :( Docela by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s nakupováním v DE?
Cenově tam tato TV vychází nejlevněji kolem 28,5 tisíce v závislosti na aktuálním kurzu eura :) Ale bohužel nemůžu posoudit věrohodnost těch eshopů a ještě k tomu neumim německy, tak se mi tam blbě zjišťujou informace :) Odkaz např. zde:
http://www.redcoon.de/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B129496/cid/15005/refId/idealo/
Přehled dalších eshopů zde:
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/oesg/749035_-le-40n87bd-samsung.html
[QUOTE=Musko;160711]Mam velky zalusk prave na tuto tv (40N87). Ale na viacerych forach som cital ze sa automaticky neprepne na HDMI vstup po zapnuti nejakeho zariadenia (STB, DVD, ...), tako ako pri crt-ckach a zapojeni cez SCART sa automaticky prepne prave na tento vstup. Rad by som sa opytal ci je to pravda??? Treba manualne prepinat na HDMI vstup??? Ak nebodaj ano, po vypnuti tv a znova zapnuti zostane aspon aktivny tento HDMI vstup? Prosim mohol by si to (ale niekto, kto ma tuto tv) vyskusat?
P.S.: precital som cele toto vlakno a nielen to, ale nejako som si to tu nevsimol, preto sa pytam.[/QUOTE]
HDMI není scart, takže to nebude umět žádná TV, ale zkus si tady a na googlu najít "anynet"
se Samsung zařízeními to umí i zařízením vypínat a zapínat
P.S.: precital som cele toto vlakno a nielen to, ale nejako som si to tu nevsimol, preto sa pytam.[/QUOTE]
HDMI není scart, takže to nebude umět žádná TV, ale zkus si tady a na googlu najít "anynet"
se Samsung zařízeními to umí i zařízením vypínat a zapínat
[QUOTE=jakub55;160741]to cesťák:
tu je link:
podľa najnovšieho katalogu sharpu má podporu češtiny/slovenčiny.[/QUOTE]
Na to, že je to jejich novinka a samsunga mám půl roku, tak kromě 100 Hz který každý vypíná žádná velká pozitiva navíc. původně byl můj kandidát rovněž sharp, ale shořel na tehdy horších parametrech, ceně a výbavě a nepodpoře češtiny, což u nových modelů snad vychytali. Chtělo by to, aby to někdo koupil a pořádně otestoval.
tu je link:
podľa najnovšieho katalogu sharpu má podporu češtiny/slovenčiny.[/QUOTE]
Na to, že je to jejich novinka a samsunga mám půl roku, tak kromě 100 Hz který každý vypíná žádná velká pozitiva navíc. původně byl můj kandidát rovněž sharp, ale shořel na tehdy horších parametrech, ceně a výbavě a nepodpoře češtiny, což u nových modelů snad vychytali. Chtělo by to, aby to někdo koupil a pořádně otestoval.
[QUOTE=snajpr;160764]Jinak pro nákup v zahraničí mi jako ještě mnohem zajímavější přijde nákup v německu či rakousku.[/QUOTE]
presne tak, v CR alebo SR (kde sa paradoxne vyrabaju tieto telky :/) by som sa ani nenamahal nic kupovat - najnizsia cena v DE je o 18 litrov nizsia (aj ked prave teraz ma Megafoto "zvlastnu" ponuku - stale je to ale drahe).
"M" je za rovnaku cenu ako "N", co je tiez super, za rovnake prachy mozte mat super obraz.
pixmanie by som si velmi bal, maju najlepsie ceny, ale skusenosti zakaznikov s nimi su pekelne.. kupit nieco od nich, to je ako kupit na blsom trhu - zaruka defakto nie je.
presne tak, v CR alebo SR (kde sa paradoxne vyrabaju tieto telky :/) by som sa ani nenamahal nic kupovat - najnizsia cena v DE je o 18 litrov nizsia (aj ked prave teraz ma Megafoto "zvlastnu" ponuku - stale je to ale drahe).
"M" je za rovnaku cenu ako "N", co je tiez super, za rovnake prachy mozte mat super obraz.
pixmanie by som si velmi bal, maju najlepsie ceny, ale skusenosti zakaznikov s nimi su pekelne.. kupit nieco od nich, to je ako kupit na blsom trhu - zaruka defakto nie je.
Tak jsem se byl dneska podívat v prodejně jak vypadá obraz u N87 a docela mě překvapilo velké množství "elektronického šumu" resp. zrnění hlavně v tmavších barvách. Jako zdroj byl puštěný nějaký film z blu-ray. Částečně se to podařilo trošku snížit nastavením tv, ale čekal bych čistší obraz. Tak jsem se chtěl zeptat majitelů této televize jaké s tím máte zkušenosti?
Další zajímavá věc byla že vedle sebe běželo Nko a Fko (obě 46") a subjektivně musím říct, že se mi u Fka zdála černá barva vyrazně lepší (+celkově hezčí obraz), ale mohlo to být způsobeno i nevhodným nasvícením prodejny. Každopádně když na obou TV běžela čt1, tak na Fku bylo vidět mnohem méně artefaktů. Bohužel se mi ale moc nelíbí ty zrcadlové odrazy na ploše obrazovky :(
Další zajímavá věc byla že vedle sebe běželo Nko a Fko (obě 46") a subjektivně musím říct, že se mi u Fka zdála černá barva vyrazně lepší (+celkově hezčí obraz), ale mohlo to být způsobeno i nevhodným nasvícením prodejny. Každopádně když na obou TV běžela čt1, tak na Fku bylo vidět mnohem méně artefaktů. Bohužel se mi ale moc nelíbí ty zrcadlové odrazy na ploše obrazovky :(
kde se muzu jit v brne podivat na 40N87? porad se nemuzu rozhodnout mezi ni a 40M87 :-( a navic ted mam moznost mit novou TH-42PZ70 za 29k ale plazme se chci vyhnout pac z 75 procent na tom poběží počítač a hlavně pařím AAO tak nechci mit po desetihodinovym hrani vecer u zprav na telce obtisklou M16 s tlumičem. uz fakt nevím... :-(
Tak mám velké dilema, možná mi zde poradíte. Zvažuji dvě kombinace LCD, vše větší než 110cm a to buď levnější kolem 60k:
SAMSUNG LE46N87BD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SONY KDL 46V3000AEP - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- ta sony by měla být 100Hz oproti samsungu, navíc má filmový režim 24p true cinema, jinak parametricky i cenově velice podobné. samsung je i dle této diskuse klasika, co sony, nemáte někdo zkušenost a co by jste preferovali?
Nebo dražší kolem 70k:
SAMSUNG LE46F86BD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SONY KDL 46W3000 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- tento dražší samsung má již také 100Hz obrazovku, navíc obsahuje technologii movie plus na lepší vyhlazení rozmazaných pohybů. naproti tomu tahle dražší sony mi přijde už jen zbytečně dražší varianta SONY KDL 46V3000AEP.
Tak vám nevím, ta levnější SONY KDL 46V3000AEP vypadá opravdu dobře, ale zase tady na fóru jsem si našel že ten Samsung je osvědčená kvalita, i když Sony asi nic špatného na trh nehodí, navíc v tomto dražším segmentu... Já jen jestli se vyplatí třeba i do těch dražších TV...?
SAMSUNG LE46N87BD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SONY KDL 46V3000AEP - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- ta sony by měla být 100Hz oproti samsungu, navíc má filmový režim 24p true cinema, jinak parametricky i cenově velice podobné. samsung je i dle této diskuse klasika, co sony, nemáte někdo zkušenost a co by jste preferovali?
Nebo dražší kolem 70k:
SAMSUNG LE46F86BD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
SONY KDL 46W3000 - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- tento dražší samsung má již také 100Hz obrazovku, navíc obsahuje technologii movie plus na lepší vyhlazení rozmazaných pohybů. naproti tomu tahle dražší sony mi přijde už jen zbytečně dražší varianta SONY KDL 46V3000AEP.
Tak vám nevím, ta levnější SONY KDL 46V3000AEP vypadá opravdu dobře, ale zase tady na fóru jsem si našel že ten Samsung je osvědčená kvalita, i když Sony asi nic špatného na trh nehodí, navíc v tomto dražším segmentu... Já jen jestli se vyplatí třeba i do těch dražších TV...?
ide vam z optickeho vystupu priestorovy zvuk? mne dolby zvuk ide z DVD do TV cez HDMI ale z opticaku ide uz len stereo! hladam niekeho, u koho to funguje.. ak taky existuje..
Pochybuju, že to má tak fungovat, TV si to převede pro sebe na stereo a to leze pak ven.
Prostorově max. z tuneru, pokud se tak vysílá, viz nastavení DVB-T menu.
Prostorově max. z tuneru, pokud se tak vysílá, viz nastavení DVB-T menu.
[quote=DoG;161367]ide vam z optickeho vystupu priestorovy zvuk? mne dolby zvuk ide z DVD do TV cez HDMI ale z opticaku ide uz len stereo! hladam niekeho, u koho to funguje.. ak taky existuje..[/quote]
optickej vystup umi jen stereo, zadny ac3/dts passthrough samsung bohuzel neumi.
optickej vystup umi jen stereo, zadny ac3/dts passthrough samsung bohuzel neumi.
-Vl-: díky zkusím nad tím popřemýšlet. je to pro me čím dál důležitější, do budoucna si nedovedu představit že bych před sledováním TV musel čtyřikrát zmačknout nějaké tlačítko na ovladači (nepočítám zapnutí TV)
[QUOTE=ezechiel1917;145139]Diky za info.
Moc si preju abych uz nemusel nic vic resit, ono misto aby clovek uzival tak resi hodiny/dny ne-li tydny takovehle zalezitosti zda neni chyba nekde u nej a pak vyloucenim vseho mozneho zjisti ze samozrejme neni... Preci jen koukat na filmy na tv za 45k, kde na vas problikavaji cele fleky ci nespravne barevne obrysy je velmi potupne. :)[/QUOTE]
No já mám LE-40R81B a při sledování TV mají lidé na obleku /i na stěnách/mírné fleky /červené, zelené/, které tam nemají co dělat a obličeje jsou taktéž flekaté. Prostě špatně jsou zobrazeny přechody barev a nevím co s tím /jednou jsem byl v servisním menu a omylem jsem potvrdil reset, tak nevím jestli se tím mohlo nastavení barev pohnojit. Bohužel předtím si nejsem vědom zda-li byly barvy zobrazovány správně. Při kvalitním signálu /DVD.../ to není moc znát. Pokud někdo máte stejnou TV /může být i R86, R87/ a poslali by jste mi na e-mail [email]teplitz@centrum.cz[/email] komplet foto servisního menu / hlavně podmenu/, budu Vám moc vděčný. Do serv.menu se dostanete při vypnuté TV ve standby /svítí červeně/ a postupně během cca 2s zmačknete na DO: INFO-MENU-MUTE-POWER. Aby jste měli černou obrazovku, tak přepněte ovladačem na nepoužívaný vstup /EXT1,EXT2,..../ Ven ze servisního menu se dostanete tlačítkem POWER /hlavní červené na DO/ Díky všem.
Moc si preju abych uz nemusel nic vic resit, ono misto aby clovek uzival tak resi hodiny/dny ne-li tydny takovehle zalezitosti zda neni chyba nekde u nej a pak vyloucenim vseho mozneho zjisti ze samozrejme neni... Preci jen koukat na filmy na tv za 45k, kde na vas problikavaji cele fleky ci nespravne barevne obrysy je velmi potupne. :)[/QUOTE]
No já mám LE-40R81B a při sledování TV mají lidé na obleku /i na stěnách/mírné fleky /červené, zelené/, které tam nemají co dělat a obličeje jsou taktéž flekaté. Prostě špatně jsou zobrazeny přechody barev a nevím co s tím /jednou jsem byl v servisním menu a omylem jsem potvrdil reset, tak nevím jestli se tím mohlo nastavení barev pohnojit. Bohužel předtím si nejsem vědom zda-li byly barvy zobrazovány správně. Při kvalitním signálu /DVD.../ to není moc znát. Pokud někdo máte stejnou TV /může být i R86, R87/ a poslali by jste mi na e-mail [email]teplitz@centrum.cz[/email] komplet foto servisního menu / hlavně podmenu/, budu Vám moc vděčný. Do serv.menu se dostanete při vypnuté TV ve standby /svítí červeně/ a postupně během cca 2s zmačknete na DO: INFO-MENU-MUTE-POWER. Aby jste měli černou obrazovku, tak přepněte ovladačem na nepoužívaný vstup /EXT1,EXT2,..../ Ven ze servisního menu se dostanete tlačítkem POWER /hlavní červené na DO/ Díky všem.
[quote=teplitz;162293]No já mám LE-40R81B a při sledování TV mají lidé na obleku /i na stěnách/mírné fleky /červené, zelené/, které tam nemají co dělat a obličeje jsou taktéž flekaté. Prostě špatně jsou zobrazeny přechody barev a nevím co s tím /jednou jsem byl v servisním menu a omylem jsem potvrdil reset, tak nevím jestli se tím mohlo nastavení barev pohnojit. Bohužel předtím si nejsem vědom zda-li byly barvy zobrazovány správně. Při kvalitním signálu /DVD.../ to není moc znát. Pokud někdo máte stejnou TV /může být i R86, R87/ a poslali by jste mi na e-mail [EMAIL="teplitz@centrum.cz"]teplitz@centrum.cz[/EMAIL] komplet foto servisního menu / hlavně podmenu/, budu Vám moc vděčný. Do serv.menu se dostanete při vypnuté TV ve standby /svítí červeně/ a postupně během cca 2s zmačknete na DO: INFO-MENU-MUTE-POWER. Aby jste měli černou obrazovku, tak přepněte ovladačem na nepoužívaný vstup /EXT1,EXT2,..../ Ven ze servisního menu se dostanete tlačítkem POWER /hlavní červené na DO/ Díky všem.[/quote]
reset pouze smaze vsechno nastaveni na vychozi nastaveni firmwaru, takze to by nemel byt problem pokud tv nebyla kalibrovana pred tvoji koupi nekym rucne. coz se bezne fakt nedela. pokud mas cervene/zelene a jine fleky pritomne na vsech vstupech je to ve vetsine pripadu zalezitost vadneho panelu (nekdy muze byt vadna i zakladni desky). nevahej a bez tv reklamovat, je to vada. bohuzel je tohle u Samsungu jedna z pomerne castych vad a posledni dobou se objevuje i Sony LCD. Sam jsem se setkal s nekolika takovymi panely a naprosto to kazi zazitek...
reset pouze smaze vsechno nastaveni na vychozi nastaveni firmwaru, takze to by nemel byt problem pokud tv nebyla kalibrovana pred tvoji koupi nekym rucne. coz se bezne fakt nedela. pokud mas cervene/zelene a jine fleky pritomne na vsech vstupech je to ve vetsine pripadu zalezitost vadneho panelu (nekdy muze byt vadna i zakladni desky). nevahej a bez tv reklamovat, je to vada. bohuzel je tohle u Samsungu jedna z pomerne castych vad a posledni dobou se objevuje i Sony LCD. Sam jsem se setkal s nekolika takovymi panely a naprosto to kazi zazitek...
[QUOTE=ezechiel1917;162342]reset pouze smaze vsechno nastaveni na vychozi nastaveni firmwaru, takze to by nemel byt problem pokud tv nebyla kalibrovana pred tvoji koupi nekym rucne. coz se bezne fakt nedela. pokud mas cervene/zelene a jine fleky pritomne na vsech vstupech je to ve vetsine pripadu zalezitost vadneho panelu (nekdy muze byt vadna i zakladni desky). nevahej a bez tv reklamovat, je to vada. bohuzel je tohle u Samsungu jedna z pomerne castych vad a posledni dobou se objevuje i Sony LCD. Sam jsem se setkal s nekolika takovymi panely a naprosto to kazi zazitek...[/QUOTE]
Pokud jsi si jistý, že "reset" nemění nastavení v podmenu /což si také myslím, pár položek jsem zkusil měnit, pak dal "reset" a bylo vše stejně nastavené/, tak mi asi nezbude nic jiného, než TV reklamovat. To mám radost.
Pokud jsi si jistý, že "reset" nemění nastavení v podmenu /což si také myslím, pár položek jsem zkusil měnit, pak dal "reset" a bylo vše stejně nastavené/, tak mi asi nezbude nic jiného, než TV reklamovat. To mám radost.