Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung LE40N87BD

-Vl- (366)|4.10.2007 08:56
Až tak velké rozdíly u nich nejsou. Vše lze tady najít. N-ko je matné M-ko je vyleštěné, což může někomu vadit. Na druhou stranu u N-ka je zde popisováno jakési bzučení zářivek. Mé M-ko je tiché.
zoba (41)|4.10.2007 09:20
Bzuceni se bude lisit kus od kusu pravdepodobne, protoze vsechny lcd pracuji na stejnem principu .. takze klidne muze bzucet i Mko a Nko nemusi.

gag> Obecnych informaci tu mas k jednotlivym modelum docela dost, takze uz by bylo lepsi se ptat trosku konkretneji...
Dulezity je si upresnit na co tu televizi budes vsechno pouzivat, z jake vzdalenosti sledovat atd. - podle toho mala co pises bych vzal spis plazmu...
exni (5)|4.10.2007 14:01
[QUOTE=gag;152054]Prosím o pomoc,potřebuji novou TV poradíte mi,jestli je lepší koupit M-ko,nebo N-ko LE40 ??? Finance tolik nerozhodují,ale nechci kupovat zbytečně F1,když budu jezdit jen ve městě.... Používaná bude havně na tv a dvd.Tv signál máme přes satelit..Jak velké rozdíly mezi jednotlivými řadami jsou? Díky za pomoc....[/QUOTE]

Nechcem ta odradzat, ale ked ho budes kupovat, daj si ho predviest v nejakej odhlucnenej miestnosti, kde nehuci napr. PC a pod, pri intenzite podsvietenia 0-9, inak budes mozno vecer ked stichnu vsetky okolite "hluky" neprijemne prekvapeny. Ja osobne mam s N-kom max. negativnu skusenost a to je spomenute bzucanie, ktore zatieni vsetky pozitiva tohoto TV(aspon z mojho subjektivneho hladiska). Mne ho vratili z autorizovaneho servisu s tym, ze vyrobok je v ramci specifikacie vyrobcu, bez zavady....akurat, ze o tom bzucani sa v ziadnej prilozenej specifikacii nedocitas....

Edit: problem s bzucanim ma aj M-kova rada, staci sa pozriet na avforums.com
Radoo (1302)|4.10.2007 14:24
[QUOTE=-Vl-;152056]Až tak velké rozdíly u nich nejsou. Vše lze tady najít. N-ko je matné M-ko je vyleštěné, což může někomu vadit. Na druhou stranu u N-ka je zde popisováno jakési bzučení zářivek. Mé M-ko je tiché.[/QUOTE]
Bzučení zářivek ? Hahá, elektronika je určitě stejná.
Spíš jde o to, že můžeš narazit na kus, kde trafo, nebo nějaká cívka při různých frekvencích regulace jasu trubic rezonuje. To je celé. Tzn. objednat přez net, v případě takového kusu obratem poslat zpět. Moje N-ko nijak zvlášť nebzučí.
K tomu mám perlu ohledně jedné plasmy, myslím Thomson. Když spustily každou chvíli vrtule, to byl teprvá fičák ! :))
mpe1 (51)|4.10.2007 16:05
Jsou tam i další drobné rozdíly v konstrukci

Nko má reproduktory na stranách (což mi přijde lepší) a Mko pod obrazovkou. V souvislosti s tím má Nko ovládací prvky na horní hraně a je trošku širší, ale nižší. Nemá takový ten kulatý vypínač samsung, ale je tam takové světlo ve tvaru půlměsíce, jehož fungovaní se dá ovládat z menu.
petrprv (281)|4.10.2007 23:20
K tomu bzuceni, prave na avforums se bavili, ze Fko by uz melo byt lepsi, ze to snad zpusobil primo zdroj umistneny nejak nevhodne. U Fka to pry premistnili jinam a bzuceni zmizelo. Skoda ze Fko je o 10 litru drazsi a jeste se u nas (ani v Nemecku) nezacalo prodavat.
gag (5)|5.10.2007 06:41
[QUOTE=zoba;152058]
gag> Obecnych informaci tu mas k jednotlivym modelum docela dost, takze uz by bylo lepsi se ptat trosku konkretneji...
Dulezity je si upresnit na co tu televizi budes vsechno pouzivat, z jake vzdalenosti sledovat atd. - podle toho mala co pises bych vzal spis plazmu...[/QUOTE]

Moc díky za odpovědi, když to shrnu tak to vypadá,že rozdíl je hlavně v tom jak tv vypadají,nějaký markantní rozdíl v kvalitě obrazu či zvuku zřejmě není.... Plazmu určitě nechci (topení už doma máme :-) ) Koukat na ni budeme z 2-3,5m (za gaučem je ještě místo a okno...) A připojovat se bude jen domácí kino a satelit,nebudou se pařit hry ani připojovat pc, potřebujeme jen vyměnit starou crt. A s tím bzučením fakt nevím...no není to sranda rozhodnout,kterou tv si pořídit.Nechápu lidi co příjdou do obchodu ukážou prstem-tu mi zabalte..... :-D
Radoo (1302)|5.10.2007 13:06
[QUOTE=gag;152108]Moc díky za odpovědi, když to shrnu tak to vypadá,že rozdíl je hlavně v tom jak tv vypadají,nějaký markantní rozdíl v kvalitě obrazu či zvuku zřejmě není.... Plazmu určitě nechci (topení už doma máme :-) ) Koukat na ni budeme z 2-3,5m (za gaučem je ještě místo a okno...) A připojovat se bude jen domácí kino a satelit,nebudou se pařit hry ani připojovat pc, potřebujeme jen vyměnit starou crt. A s tím bzučením fakt nevím...no není to sranda rozhodnout,kterou tv si pořídit.Nechápu lidi co příjdou do obchodu ukážou prstem-tu mi zabalte..... :-D[/QUOTE]
Já taky nechápu lidi, co pořád špekulujou, přešlapujou a u toho taky zůstávají a nic si nekoupí :D
Pro korunu si dají vrtat koleno a čekají, až cena klesne na 0, jako by jim nestačilo, že už klesla ze statisíců na tisíců desítky ! :D
To není narážka ne tebe - doufám, že to není tvůj případ. ;)
gag (5)|5.10.2007 14:03
[QUOTE=Radoo;152125]Já taky nechápu lidi, co pořád špekulujou, přešlapujou a u toho taky zůstávají a nic si nekoupí :D
Pro korunu si dají vrtat koleno a čekají, až cena klesne na 0, jako by jim nestačilo, že už klesla ze statisíců na tisíců desítky ! :D
To není narážka ne tebe - doufám, že to není tvůj případ. ;)[/QUOTE]

No to rozhodně není!!! :-) naštěstí.... klidně si za tv připlatím,ale musí být poznat za co platím. Jen chci vědět která tv pro nás bude to pravé! No a asi není lepší místo k získání informací než fóra jako toto...Už to je dost akutní,už dlouho nevydržíme sedět na konferáku a koukat na crt 16palců..... :-/
hafca (211)|5.10.2007 15:54
[QUOTE=Radoo;152125]Já taky nechápu lidi, co pořád špekulujou, přešlapujou a u toho taky zůstávají a nic si nekoupí :D
[/QUOTE]

Možná je to taky o tom, že normálně vydělávající člověk než něco koupí, tak hledá nejdřív všechny možné informace. Ten kdo má měsíční příjem, jako většina roční, asi moc přemýšlet nemusí, ale takoví zase na tohle fórum asi nechodí.
mpe1 (51)|5.10.2007 16:34
[QUOTE=hafca;152137]Možná je to taky o tom, že normálně vydělávající člověk než něco koupí, tak hledá nejdřív všechny možné informace. Ten kdo má měsíční příjem, jako většina roční, asi moc přemýšlet nemusí, ale takoví zase na tohle fórum asi nechodí.[/QUOTE]

Tohle není pravda. Nedá se to zobecňovat. Záleží to na povaze člověka a jeho nákupních návycích a ne na tom kolik vydělává. Znám spoustu bohatých lidí, kteří si svých peněz váží, protože ví jak je těžké je vydělat.

Taky bych na anonymním a veřejném fóru nespekuloval o tom kdo sem chodí a kdo ne.
hafca (211)|5.10.2007 18:24
Špatně čteš, já jsem psal, že možná a asi a to není žádné kategorické tvrzení, že by tak muselo být. Znamená to, jen to, že se taková věc může stát, ale taky nemusí. Ti, kteří jsou vysoko nad průměrem mají nejspíš jiné možnosti a starosti, než hledat moudra tady na diskuzích. A spekulace o tom, kdo sem chodí a kdo ne, co s tím máš za problém? Nějak se Tě to dotklo?
KUFI (63)|8.10.2007 12:14
Mam takovej mensi problem s digitalnim propojenim LE40M87BD. Mel sem k ni pripojenej comp pres analog a na to se skoro nedalo divat, tak sem si koupil DVI-HDMI (konkretne http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31541 ). Jenze mi nejde nastavit 1920x1080 v 60HZ, ale pouze ve 30Hz. Kdyz nastavim 60Hz tak je cerna obrazovka. Nevim jestli je to tim, ze ten DVI konektor je single link (podle wiki umi ale i single link 1080p 60Hz). Proto zvazuju poslat kabel na reklamaci a misto nej vzit dual link Profigold http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31306
Myslite ze na nem konecne zprovoznim tech 1080 v 60Hz? A je v tom vubec nejakej viditelnej rozdil?
zoba (41)|8.10.2007 13:08
KUFI> no me pripada ze i ten tvuj kabel co mas ma DVI D - dual link (pokud tam teda nemaji foto nejakyho jinyho kabelu)
Pokud mas opravdu DVI D single link tak ten by mel byt jen 1080i .. takze z nej asi vic nevymacknes
Neco malo k tomu tady>
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
KUFI (63)|8.10.2007 13:20
[QUOTE=zoba;152286]KUFI> no me pripada ze i ten tvuj kabel co mas ma DVI D - dual link (pokud tam teda nemaji foto nejakyho jinyho kabelu)
Pokud mas opravdu DVI D single link tak ten by mel byt jen 1080i .. takze z nej asi vic nevymacknes
Neco malo k tomu tady>
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/QUOTE]
On je DVI-D (D=digital) ale pouze single link (chybi mu piny). Praveze ta fotka je spatna a na to sem se chytil. Skusim zavolat do toho shopu a vychangovat to nejak za dual.
ezechiel1917 (498)|9.10.2007 16:52
V kabelu temer urcite problem neni. Karta by ti rozliseni nabidla ale pokud by nestihal kabel mel bys artefakty nez zadny obraz, zkus vyzkouset jine ovladace pripadne kombinaci jine graficke karty a ovladacu. Ja jsem podobne abych vyloucil ruzne priciny utratil nekolik tisic za kabely a nakonec byla chyba primo v televizi. V mem pripade slo ale o artefakty v obrazu.
Radoo (1302)|12.10.2007 22:59
Mno, tak jsem z CSlinku celkem rozčerovanej. Před chvílí jsem zkoušel stolní SAT přijímač přez S-VHS, potom pár SW v PC co jede via HDMI a je to proti kvalitnímu analogu v kabelovce pěkná bída.
Některý německý stanice jsou o třídu vejš - toto jsem nečekal.
Je to jako rozdíl v kvalitě starších a nových DVDček, taky propastnej.
Hold na kvalitní telce se projeví každý nedostatek signálu a to markantně.
Táák jsem zvědavej, jaký obraz poskytnou digitální kabelovky a IP TV. Pokud to ale budou hnát přez specielní setoboxy a do PC to nedostanu, tak mě to zajímat nebude.
Moc by mě zajímalo, proč nikdo neposkytuje nějakou IP TV, lepší stream komukoli, kdo má lepší konektivitu, třeba pod nějakým heslem, klíčem apod. a pořád do toho pletou nějaký degradující setoboxy s analog rozhraníma (vyjma O2TV), nějakýma dekodérama conax apod.
kvalita jako na http://www.hdtv1.cz/ by byla dostačující, běží mi to fajn.
-Vl- (366)|13.10.2007 04:40
Mě se nezdá že by to byla až taková bída.Co se týče rozdílu mezi CSLink a anolog. vysíláním tak vidím u LCD TV SAMSUNG rozdíl pouze v podání barev kde u analogu jsou ty barvy jasnější a sitější hlavně to je vidět při hokeji na dresech a to jen u některých barev, ale rozhodně ne v detailech, ale to může být rozdílným nastavením TV pro analog. přijímač. A pak také i na CSLink jdou vidit čtverečky, ale né moc často. Nejlépe kvalitu vysílání by jsi zjistil porovnáním vysílaného pořadu s originál DVD. Ale i zde u starších zahraničních titulů to může být na DVD digitálně vylepšeno.
-Vl- (366)|14.10.2007 10:37
Ještě když tady probíráme tu kvalitu obrazu tak k tomu patří také tá plynulost obrazu. Když máš SkyStar tak si někdy zkus při hokeji měnit tu frekvenci. Tam jak jezdí kamera z jedný strany na druhou tak to jde pěkně na těch čarách na ledě vidět jak kmitají při nevhodné frekvenci. Případně si to porovnej s analogem jestli to máš stejně plynulý. Mě teda u tý ATI vychází nejlíp když pro TV nastavím 1920x1080 25Hz. TV ale hlásí 50Hz.
paja05 (29)|14.10.2007 22:28
Od stredy prohanim tuto telku. jediny problem - pri startu PC z hibernace resp. pri nabehu do GUI Visty - obraz na cca 2 sec. horizontalne zasrsi - jako by probihala nejaka synchronizace. pc je osazeno ATI1250 pres hdmi-hdmi2PC. dela/delalo vam to take?
Radoo (1302)|14.10.2007 23:06
paja05: odpověď nedělá, mám MCE XP, nastaveno na nějaké nižší rozlišení kvůli textu, někdy i nativ.
paja05 (29)|14.10.2007 23:24
Radoo: Dik. Ty ale nemas ATI, ze? Verze SW/FW mam T-BDXPDEU00-1009/T-ST1DEU7-1000 vyrobeno 9/8/2007 9:29 v Ziline. Do servis menu se dostanes pres - vypnout, info, menu,mute, zapnout. Nekdy ses na to ptal.
KUFI (63)|17.10.2007 00:06
Takovej malej dotaz... nedavno sem si vsim, ze mam na moji 40M87 lehkej underscan, čily celej obraz je "orámovanej" cernym pruhem. Pricemz nahore a dole je to asi 2mm a po stranach cca 4mm. Nevim jestli sem si toho driv jenom nevsim, nebo se mi to objevilo az ted. Mate to taky? Jedu pres HDMI PS3 v 1080p a Just scan. Kdyz dam 720p, tak se to "orámování" o neco ztenci. A to samy kdyz dam 16:9, ale pak zas chybi cast obrazu. Nevite co s tim?
KUFI (63)|6.11.2007 16:08
[QUOTE=KUFI;152278]Mam takovej mensi problem s digitalnim propojenim LE40M87BD. Mel sem k ni pripojenej comp pres analog a na to se skoro nedalo divat, tak sem si koupil DVI-HDMI (konkretne http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31541 ). Jenze mi nejde nastavit 1920x1080 v 60HZ, ale pouze ve 30Hz. Kdyz nastavim 60Hz tak je cerna obrazovka. Nevim jestli je to tim, ze ten DVI konektor je single link (podle wiki umi ale i single link 1080p 60Hz). Proto zvazuju poslat kabel na reklamaci a misto nej vzit dual link Profigold http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31306
Myslite ze na nem konecne zprovoznim tech 1080 v 60Hz? A je v tom vubec nejakej viditelnej rozdil?[/QUOTE]
Tak po mesici konecne v rukou třímam dual link DVI-HDMI kabel ( http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31306 - 2x jsem ho posilal zpatky do prodejny, protoze mi ty amateri pokazdy poslali uplne jinej model...a cela tahle peripetie kolem kabelu me prisla na 1700,-) a v domeni ze konecne pojedu PC v 1080@60Hz ho pripojuju k moji 40M87BDX a s totalne odevzdanym vyrazem ve tvari zjistuju, ze opet muzu maximalne 1080@30Hz... Po prepnuti na 1920x1080@60Hz koukam na cernou obrazovku s napisem "Nepodporovany rezim".
Tak uz nevim co vic mam udelat. Bednu s Full HD mam, dual link DVI-HDMI mam, tak co jeste potrebuju??? Vyplaznul sem 50k za Full HD TV a pojedu na ni 1080i :(
KUFI (63)|6.11.2007 16:33
[QUOTE=ezechiel1917;152385]V kabelu temer urcite problem neni. Karta by ti rozliseni nabidla ale pokud by nestihal kabel mel bys artefakty nez zadny obraz, zkus vyzkouset jine ovladace pripadne kombinaci jine graficke karty a ovladacu. Ja jsem podobne abych vyloucil ruzne priciny utratil nekolik tisic za kabely a nakonec byla chyba primo v televizi. V mem pripade slo ale o artefakty v obrazu.[/QUOTE]
Vypada to, ze u me to bude obdobnej pripad. Vyskousel sem single i dual link kabely a ani na jednom mi nefunguje 1080 v 60Hz. Navic jak tak ted v rukou otacim krabicku od toho kabelu tak zjistuju, ze tu je v krouzku napsano "tested for 720p&1080i resolutions". Takze sou zvlast kabely na 1080i a na 1080p rozliseni? Proc se tyhle veci clovek dozvi vzdycky az z krabicky po tom co si ten vyrobek koupi?? Proc se to nedozvi na strankach prodejce, nebo vyrobce???... ach jo
zoba (41)|7.11.2007 08:35
No ja kdyz shanel k tv kabel tak sem z toho mel taky solidni gulas .. na vetsine stranek bylo u kabelu napsany ze podporuje maximalne 1080i. Dokonce i na oficialnich strankach profigoldu bylo ze je to jen 1080i .. a to byl teda pekne drahej.
Nakonec sem to proste risknul, vzal 2m kabel s pozlacenyma kontaktama od HAMA a fungovalo to .. A taky bylo u nej napsany max 1080i .. Jen sem si u nej overil ze ma DVI-D dual link
davs (80)|7.11.2007 12:35
Zdravim vsechny, jsem uz taky (temer :) rozhodnut pro SAMSUNG LE40M87BD a chtel bych se vas zeptat a poprosit dve veci:
a) ktery kably jste presne pouzili na propojeni s PC - ti kterym funguje 1:1 na 60Hz? (at nekupuju na 10 pokusu)
b) jakej DVD rekorder pouzivate? Snad to je OK se vsim ne? Mam vyhlidlej nejspis: PANASONIC DMR-EX87EP-K : http://www.videoexpert.cz/dvd-rekordery-s-pevnym-diskem-250gb/panasonic-dmr-ex87ep-k-diga melo by to byt snad OK?

Diky

D.
Majlk (161)|7.11.2007 12:46
Napis,jestli chces HDMI-HDMI,nebo DVI-HDMI....
davs (80)|7.11.2007 13:28
Majkl: mno dobra otazka :) Na graf. karte mam DVI, nicmene pres ten pouzivam pro monitor... jak to vlastne mate propojene? Mate graf. karty s dvema DVI vystupy? Nebo to muzu spojit primo s monitorem? (To si pak nejsem jist, jak to funguje). Ale radeji bych mel TV jako 2. monitor samozrejme. Pripadne prosim i napiste, ktere pouzivate graf. karty :) Diky. D.
Majlk (161)|7.11.2007 13:59
No ja prave mam televizi jako monitor a mam to propojene HDMI-HDMI.
Kartu mam MSI nx7300gs,ale tu ti nedoporucuji,protoze mi tam nefunguje zvuk,ten jsem musel propojit jinym kabelem.Kup si nejakou kartu,kde je DVI i HDMI a pak jenom ve win zapnes klonovani.Jinak,az budes hledat kabel,do vyhledavace zadej napr...kabel HDMI-HDMI 1080p,jsou drazsi,ale urcite funguji.
KUFI (63)|7.11.2007 14:05
[QUOTE=davs;155133]a) ktery kably jste presne pouzili na propojeni s PC - ti kterym funguje 1:1 na 60Hz? (at nekupuju na 10 pokusu)
[/QUOTE]

Ja mam takovy podezreni, ze takovej DVI-HDMI kabel ani neexistuje. S urcitosti ti muzu rict, ze ani Profigold PGV1102 (dual link) ani Bandridge BVL1130 (single link) 1080@60Hz neumej. Zajimavy ale je, ze klasickej analogovej VGA kabel za par korun 1080@60Hz zvladne.

Mimochodem, tohle sem nasel na wiki:

* (single link):
o HDTV (1920 × 1080) @ 60 Hz with 5% LCD blanking (131 MHz)
o UXGA (1600 × 1200) @ 60 Hz with GTF blanking (161 MHz)
o WUXGA (1920 × 1200) @ 60 Hz (154 MHz)
o SXGA (1280 × 1024) @ 85 Hz with GTF blanking (159 MHz)
o WXGA+ (1440 x 900) @ 60 Hz (107 MHz)
o WQUXGA (3840 × 2400) @ 17 Hz (164 MHz)

* (dual link):
o QXGA (2048 × 1536) @ 75 Hz with GTF blanking (2×170 MHz)
o HDTV (1920 × 1080) @ 85 Hz with GTF blanking (2×126 MHz)
o WQXGA (2560 × 1600) @ 60 Hz with GTF blanking (2x174 MHz)
o WQUXGA (3840 × 2400) @ 33 Hz with GTF blanking (2x159 MHz)
KUFI (63)|7.11.2007 14:07
[QUOTE=davs;155139]Mate graf. karty s dvema DVI vystupy?[/QUOTE]
Ano. Na jednom mam monitor, na druhym TV.
ezechiel1917 (498)|7.11.2007 15:01
Rad bych uvedl na pravou miru zalezitosti tykajici se HDMI kabelu.
Kabel ma urcitou propustnost a je mu jedno jake rozliseni je pres nej propousteno, v pripade ze nebude kapacitou stihat, budes mit obraz s artefakty.
Kazdy jednolinkovy HDMI kabel (pred 1.3spec) ma propustnost az 4.95Gbps (165MHz x 30 bitu), Dvoulinkovy dvojnasobek 9,9Gbps. HDMI 1.3 specifikace rozsiruje datovou propustnost u jednolinkoveho kabelu az na 10.2Gbps, nicmene se jedna o vylepseni chipu prijimace, kabely jako takove zustavaji vicemene stejne.

60Hz pri rozliseni 1920x1080 vyzaduje propustnost maximalne 30 x 144.4MHz (1920 x 1080 x 60 x 1,16) tzn. 4.33Gbps.
Z toho plyne ze i obycejne stare jednolinkove kabely zvladaji 1920x1080 pri 60Hz s rezervou. Jediny rozdil mezi levnymi HDMI kabely (200-500Kc) a znackovymi HDMI (radove 1000kc+) je v kvalite vyrobniho materialu. Ta se projevi zejmena pri delsich vzdalenostech prenosu (5-10m+ podle kabelu) kdy je ztratovost vetsi a nachylnost datoveho toku pro dane rozliseni a frekvenci je na hranicich maximalni propustnosti. I v takovem pripade vsak bude signal zobrazen a v pripade nedostatecne korekce datovych bitu budou ztracene informace dopocitany (artefakty v obraze - spatna barva atd.).

K vysvetleni ze kabely jsou testovany pro 720p a 1080i... Je to dano tim ze tyto standardy se diky rozsireni v realu pouzivaji narozdil od 1080p o trochu dele.

To ze nejde obraz neni chyba kabelu ale bud a) ovladacu v graficke karte, b) televize. Pokud by byl problem ze by kabel nezvladal propustnost chyba by se projevovala vyse zminenymi artefakty v obraze. Ctu ze mas mas pripojeny jak monitor a TV, tim je vice nez pravdepodobne ze pokud zapojis z grafiky pouze TV bez monitoru 1080p rozliseni budes mit dostupne i funkcni. Pokud ani to ne, tak je problem v ovladacich nebo v poslednim pripade v samotnem EDIDu TV (to bys byl ale docela unikatni pripad a urcite je to duvod k reklamaci). Vyzkousel bych jine ovladace/grafiku/pc - laborovani s kabely jsou vyhozene penize. :(
davs (80)|7.11.2007 16:18
ad. kabely: sakra na DVI-HDMI 1:1 60MHz nejde? to jste me nepotesili :( HDMI na graf. karte nemam a ani ted mit nemuzu, protoze mam desku s AGP a takova karta myslim neni. Musel bych koupit novou desku, tzn. preinstalovat celej kompl, na coz nemam momentalne cas, achjo.

KUFI: Jak moc se zhorsi obraz pres analogovej VGA kabel pri pripojeni z PC?

a co druha cast me otazky: jake mate DVD rekordery? je treba na neco dat pozor ve spojeni s touto TV?
KUFI (63)|7.11.2007 16:21
[QUOTE=ezechiel1917;155151]To ze nejde obraz neni chyba kabelu ale bud a) ovladacu v graficke karte, b) televize. Pokud by byl problem ze by kabel nezvladal propustnost chyba by se projevovala vyse zminenymi artefakty v obraze. Ctu ze mas mas pripojeny jak monitor a TV, tim je vice nez pravdepodobne ze pokud zapojis z grafiky pouze TV bez monitoru 1080p rozliseni budes mit dostupne i funkcni. Pokud ani to ne, tak je problem v ovladacich nebo v poslednim pripade v samotnem EDIDu TV (to bys byl ale docela unikatni pripad a urcite je to duvod k reklamaci). Vyzkousel bych jine ovladace/grafiku/pc - laborovani s kabely jsou vyhozene penize. :([/QUOTE]

Ted tam mam jenom TV, s monitorem mi nevim proc, nejde obraz vubec. Skusim jeste ty ovladace.
Ale ja tomu stejnak nerozumim. Co to je vubec tech 1920x1080@60Hz? To je 1080p? A 1080i je 1920x1080@30Hz? A jeste by me zajimalo, proc kdyz mi v ovladacich de nastavit 1920x1080 pouze ve 30Hz, mi TV ukazuje v infu "1920x1080i 60Hz"...
KUFI (63)|7.11.2007 16:23
[QUOTE=davs;155157]KUFI: Jak moc se zhorsi obraz pres analogovej VGA kabel pri pripojeni z PC?
[/QUOTE]

Hodne. Je rozmazanej a litaj pres nej bily horizontalni cary. Ale zase umi 1080p 60Hz :p

PS: taky mam AGP kartu.
ezechiel1917 (498)|7.11.2007 16:36
KUFI:
1920x1080p 60Hz je plnohodnotnych 60 snimku za vterinu kde kazdy ma rozliseni 1920x1080
1920x1080i 60Hz je 60 prokladanych snimku za vterinu kde kazdy ma rozlisenim 1920x540 (liche v poradi obsahuji pouze liche radky, sude obsahuji pouze sude - dva dohromady tedy vytvareji jeden s rozlisenim 1920x1080. ve vysledku onech 30 slepenych "celych" snimku v rozlisenim 1920x1080.

davs:
1:1 pres DVI-HDMI kabel funguje bez problemu pokud v menu televize nastavis u HDMI2 vstupu PC.
davs (80)|7.11.2007 20:39
ezeichel: takze teoreticky by to melo jet na jakemkoliv dvoulink DVI-HDMI, pricemz znackove budou mit lepsi stineni? Ci tam je jeste neco, co bych mel vedet... D.
ezechiel1917 (498)|7.11.2007 22:16
davs: presne tak. ja mam dobre zkusenosti s DualLinkDVI-HDMI a HDMI-HDMI kabely od Sony, ktere nabizeji v ramci volitelneho prislusenstvi k PS3. Vyborna kvalita, paradni cena (cca 300-500Kc).
davs (80)|8.11.2007 09:25
ezeichel: diky!
.. a ty videorekordery? (asi to je jedno, kdyz nikdo nic nerika...)
davs (80)|11.11.2007 21:14
hele na tuhle cenu:
http://www.skysoft.cz/DetailPage.asp?DPG=79891

Jakej je rozdil mezi LE40M87BDX a "bez X"? V tom X je nejaky hacek, ze to je tak levne? :)
Radoo (1302)|11.11.2007 22:31
[QUOTE=davs;155501]hele na tuhle cenu:

Jakej je rozdil mezi LE40M87BDX a "bez X"? V tom X je nejaky hacek, ze to je tak levne? :)[/QUOTE]
řekl bych nějaká kosmetická, parametricky stejné ...
ještě mě zaráží, že se dostali cenově na úroveň LE40N87BD, která se od doby co ji mám téměř nehnula !
Že by nešli kvůli lesklému panelu na odbyt ???
-Vl- (366)|11.11.2007 23:20
[QUOTE=Radoo;155507]Že by nešli kvůli lesklému panelu na odbyt ???[/QUOTE]

Já bych to naopak typnul na přirozené zlevnění, ke kterému muselo jednou dojít a cenu z nové dodávky, které jistě postihne i Nkový model jen co doprodají staré zásoby.
davs (80)|11.11.2007 23:50
http://www.skysoft.cz/DetailPage.asp?DPG=79892

N-kovej maji za 41...

Podotykam, ze to jsou zdaleka nejnizsi ceny, co jsem nasel.

D.
Radoo (1302)|12.11.2007 00:14
[QUOTE=davs;155514]http://www.skysoft.cz/DetailPage.asp?DPG=79892

N-kovej maji za 41...

Podotykam, ze to jsou zdaleka nejnizsi ceny, co jsem nasel.

D.[/QUOTE]
zboží na seznamu to jistí :D
ezechiel1917 (498)|12.11.2007 00:30
[QUOTE=davs;155501]Jakej je rozdil mezi LE40M87BDX a "bez X"? V tom X je nejaky hacek, ze to je tak levne? :)[/QUOTE]

zadnej, Xko je soucasti kodoveho nazvu modelu, takze ho najdes vsude :)
davs (80)|13.11.2007 20:52
Haha vtipne, po par dnech jsem mrknul na odkaz vyse uvedeny a TV se zdrazila cca o 4000,- ...

Podle me to byly vsechno chybne ceny, patrne velkoobchodni. I "N" je uz za 44...
http://www.skysoft.cz/DetailPage.asp?DPG=79892

A to uz jsem to od nich temer objednaval, hmmm...
Radoo (1302)|13.11.2007 23:01
Jojo, z toho plyne poučení, že železo se má kouti, dokud je žhavé :)
Fakt mi to dělá radost, za chvíli ta moje telka bude dražší, než jsem ji kupoval !
To je fakt mazec a úplně se to vymiká klasickýmu scénáři :D
( jen to svědčí o tom, že se telka povedla a lidi do ní jdou za ten peníz už půl roku )
davs (80)|14.11.2007 09:21
A co tohle?

http://194.177.130.254/webshopat/shop/redirect.aspx?iNr=105393

Na sklade ve Vidni, za 38.000 na Kc uz to je dost dobra cena...
davs (80)|14.11.2007 10:35
Mimochodem, pristup toho shopu ve Vidni vynikajici, chtel jsem po nich zjisteni firmware Samsungu a odepisovali:

"i have called samsung for about 3 times and they allway told me it is the actual firmware but they didn't ask about the serial key ore something else."

To je jiny pristup nez v ceskych shopech. Vezmu to od nich.