Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: HD střihová akcelerační karta

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    21

    Zdravím!
    Mám vybrat pro jednu školu profi střihovou kartu pro HD i SD + celé vybavení střihové stanice (PC, diskové pole, monitory, zvuk). Jako vždy z propagačních informací se člověk nedočte všechny nevychytávky... Proto se chci zeptat někoho, kdo s něčím obdobným pracuje, co by doporučil.
    V podstatě připadají v úvahu systémy: Avid Media Composer+Mojo, Avid Liquid ChromeHD deluxe, Canopus Edius SP for HDV, Velocity HD, Matrox Axio.

    Všechno to jsou systémy minimálně o level výš, než jsem měl zatím možnost poznat, proto bych se rád poradil s někým nestranným ( ne obchodníkem, který prosazuje svůj výrobek...).

    Točit se bude v 1080i a výsledek by měl být přehratelný na digiBetu po SD-SDI.
    Kvalita zpracování obrazu a bezproblémový realtime střih HD je na prvním místě.

    Chtěl bych mít zaručený výkon pro střih min 2 HDV stop, realtime HD náhled (po DVI, popř. HD-SDI) + možnost i realtime SD náhledu ( ideálně zaráz s HD)

    Máte někdo s tímto zkušenosti? Co byste mi doporučili?
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zavolej do Syntexu (www.syntex.cz) a domluv se s nimi na nějaké nezávazné předváděčce (Interkamera letos odpadla, takže tam nebylo možné to vidět).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    ja bych sel do mac pro s final cutem a decklink kartou, neni to sice pc, ale vadi to necemu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    21

    Určitě to ničemu nevadí! Jen nemám zkušenosti s diskovým polem (RAID 5) pro Maca, ale to nějak půjde. Blackmagic karty vypadají dost zajímavě, ale zdají se mi spíše určené pro animátory, postprodukce atd. Já to spíše potřebuji na střih videa. Jediný kdo uvádí akcelerovaný HD náhled je Canopus a Velocity. Je mi jasný, když budu dělat barevný korekce, křivky atd. v HD na 2-3 stopách a pak by měl ještě kompl dopočítávat realtime náhled, tak i super dělo bude pěkně zapocený. Proto hledám vyloženě střihovou kartu, která dodá výkon i kvalitu pro střih HD.

    Podle informací bude obraz Blackmagicu 4:2:2 až 4:4:4 úplně supr! ( na co mi to ale bude, když HDV kamery točí tuším 4:2:0 - nebo se mýlím? Budem používat Canon XH-A1).
    Jaký mají výstup Canopus Edius? Mají dobrý HD codec? Máte někdo nějaké zkušenosti?
    Díky!
    P.S.: jo do syntexu zavolám, ale i tak chci prvně si udělat trochu jasno sám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    51

    Reknu jen k Canopus SP-Edius zpracova obraz taky 4:4:4.Video Ti to nezlepsi ale urcite nezhorsi."i kdyz nemas porsche tak to autu svedci lepe na dalnici nez na okresce" to jen naokraj.
    Edius pro HD video pouziva vlastni kodeky velice kvalitni I-frame HQ s variabilnim datovym tokem, v pripade verze broadcast jeste DVCPRO HD ale ten ma 100Mbps a pouziva ho Panasonic.Vzdy se jedna o software kodeky. Takze vetsina vypoctu lezi stejne na procesoru ale s tim ze Edius je velmi dobre optimalizovan. HD akcekerace je myslena v tom ze mas stale na componentnim vystupu analogovy vystup v plnem HD.Navic ty pozadujes vystup SDI.Edius SP sice existuje v nejake verzi s SDI vystupy ale pokud vim tak v normalnim prodeji neni. pokud pozadujes SDI rozhrani tak pak az EDIUS SD nebo HD a to je hlavne financne jiny level urceny pro studia jenz pouzivaji trochu jine kamery.Nebo ony zminovane Blackmagic.

    PS:za toto mne syntex nebude mit rad-Rozdil mezi Edius SP a Edius NX je pouze v I/O konektorech.
    SP-ma navic Componetni vstup, symetricke audio,ref vstup a RS-422A a lepsi typ konektoru-vetsina je resena pomoci BNC a existuje pro nej BOX s konektory do racku a je pribalena broadcast verze Ediusu.jinak co se tyka akcelerace jsou na tom obe karty stejne.
    Jelikoz ani jedna nema SDI, a Ty to chces na video z digitalni kamery HA1 pak pokud bys sel do canopusu tak zvaz ma-li pro Tebe SP cenu oproti NX.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tie SDI karty (Aja, BlackMagic) funguju aj s ostatnym software, inak nechapem, preco by mal robit na Intel+OSX, ked v tom nie je ziadny prinos oproti Intel+Windows. Ale nevadi to nikomu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    at si robi v cem chce, do maca bych sel jen kvuli final cut pro, protoze ted v petkovy rade je to naprosto uzasnej strihovej program, kterej pouziva i hollywood, u nas se ve fcp dela treba novacka ulice, ktera se toci do xdcamu a striha se na macech bez akceleracnich karet, pouzivaj jen naky karty na nahledovej vystup do monitoru, a co se tyce hdv tak tam akcelerace potreba taky neni, protoze soucasny mac pro sou dost silny (c2d) a navic fcp ma dynamicRT, diskovy pole nejsou taky zadnej problem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Takze to mu staci aj Vegas a PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jak na co...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Myslim ze sa rozhodol pre Edius.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    21

    no ani Edius, ani Vegas...

    teď leží rozhodnutí jestli VelocityHD, nebo Avid Adrenaline+MediaComposer.
    Obě střižny jsou bomba- sám bych si nikdy nic takovýho nepořídil. ...holt instituce...

    Znáte někdo z vlastní zkušenosti tyto střižny? Rád bych pokecal....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    51

    A to planujes pouzivat s Canon XH-A1? nechtelo by to radsi lepsi kameru? Nemam nic proti teto kamere taky o ni uvazuji, ale v pripade techto strizen by to chtelo alespon sony PDW-F350 nebo neco podobneho.Nemyslis?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    21

    je to tak. A1 je o třídu níž než ty střižny, ale zase do budoucna pak nebude problém se rozšířit o lepší kameru, nebo půjčit si lepší kameru na natáčení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    51

    Pokud potrebujes vyhodit penize do nejakeho terminu tak to chapu,v opacnem pripade radeji lepsi kameru a soft reseni s akceleraci pro nahled.(nezapomen ze VelocityHD stejne jak edius SP je pro 64bit PCIslot)
    Ale jinak bych mozna pockal, VelocityHD hardwarove zpacovava 2 streamy v HD, jeste bys k tomu poreboval 3DM-7000 A3DX 3D DVE.(pokud to planujes pro budoucnost tak by bylo lepsi aby zvladala vic).
    Over si formaty jenz jsou nativne harwarove zpracovavany.protoze jinak to prepocitava zase procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    s velocityhd sem cest nemel, ale s obyc velocity jo a to bylo neco prisernyho...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střihová karta s MPEG necodérem
    Od storm7 v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 23:41
  2. Strihova karta + software
    Od salatnet v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2007, 03:43
  3. Problém střihová karta Canopus DVX-E1
    Od oilman v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-11-2006, 17:42