Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: Stereo do 5.1 ve Vegasu?

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Jde nastavit ve Vegasu aby mi zdrojový stereo zvuk hrál na DVD pěkně v plnohodnotném 5.1? Vím akorát že když v Preferences nastavím zvuk na 5.1, můžu na surround panelu pohybovat jezdcem mezi reprákama, ale ať ho dám kam chcu, pořád to tak nějak není ono.. Existuje nějaký lepsí způsob?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Nerobit 5.1 ale nechat to v 2.0 a o 5.1 sa ti postara DPII procesor zosilnovaca.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Tohle je mi jasný... ale přeci jenom by se mi líbilo, kdyby šlo 2.0 nějak překódovat do DD5.1... Mám DVDplayer do zesilovača připojenej přes optiku a na zesilovaču zaplej dekodér dolby digital a když je na DVD zvuk 2.0 hrajou jenom fronty...(jak nečekané, že..). Takže musím v zesilovaču přepnout na dekodér DPL aby hrálo všecko...prostě se mi to nechce pořád přepínat...a navíc by se mi líbilo, kdybych si byl schopnej udělat DVD s DolbyDigital5.1 jako je tomu u komerčních DVD....asi chcu moc...že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ano chces, ale ide to, sam som si tak nejake zaznami robil...

    A s tym AVzosilnovacom to mas tak, ze pokial si nedas prehravanie stero nahravok prehravat cez ten surround procesor, tak ti to prehrava stereo. Mne to zapne (zvolil som si DolbyProLogicII rezim Cinema/Music/DPL) automaticky, mam to vsak s DVDPlayerom prepojene cez optiku a pepnuty autorezim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Já to musím právě všechno přepínat ručně... A nějaká ten postup pro tu složitou opereci s encodingem do 5.1 v rukávu máš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Na tom nic nieje, prepni si project na 5.1, ak chces sa pohraj s tym posuvnikom podla zaberov a aj podla keframe, center nechaj tak jak je na 0db a uloz ako AC3 5.1.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    myslíš jako jedna zvuková stopa s tím stereo zvukem a toho jezdca nastavit tak aby to hrálo přiměřeně v prostoru?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Presne tak, tak to mas najjednoduchsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    hmmm...ale to není ono...dycky to nastavím blbě..jednou je zvuk moc vzadu, jindy moc vepředu..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tak ho nechaj v strede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Tak už sem to vychytal . Na surround panelu sem nastavil Center -6dB a jezdra sem přetáhl skoro až k centru mezi ty dva obloučky Je to perfektní
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Taky se na to chystám vyrábět 5.1, protože mám teď zvukovku Audiotrak ProDigi 7.1 a z ní digitální výstup do AV receiveru. Jenže chci to zkusit zgruntu jinak. Prostě vyrobit těch 5 stop do značné míry samostatně: Nejprve rozkopírovat to stereo ze 2 do 4 stop, pro centr to sečíst a pak v Sound Forge různě potlačovat vybrané frekvence, přidávat dozvuky a každý kanál také prostorově modifikovat zvlášť.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Tak to ti přeju příjemnou zábavu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Tak jsem zkusil jeden hudební videoklip:
    zvuk jsem odseparoval do wavu, jeden track pro front reproduktory -udělal jsem jen základní úpravy a v 5.1 editoru jsem track poslal dopředu doprostřed, tutéž kopii jsem převedl na mono, ekvalizérem a ještě následnou úpravou "voice" jsem z toho udělal hlas do středního a další track (zase původně kopie) pro zadní surroundy jsem udělal úpravu s ozvěnou a zpoždění, ekvalizérem jsem vytáhnul jiné detaily, upravil jsem prostorové vnímání a poslal dozadu. Nakonec jsem vytáhnul basy a bubny pro subwoofer do dalšího mono tracku a nastavil jsem mu režim LFE. Smixoval jsem hlasitost a vyrobil jsem DVD na HDD a přes digi output pustil do AV receiveru. Subjektivně se mně to zdálo, že to hraje slušně prostorově, vyrobeno z původní stereo nahrávky & videoklipu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    128

    Dal sem si tu práci abych to nějak důstojně pořešil a vypadá to asi takto:

    http://barandof.unas.cz/5.1_vegas.png
    Postup (Vegas only ):
    duplikovat track na šest stop. První nastavit na SP na center 0dB (ostatní kanály inf.) a v track properties nastavit booth (mono - součet P+L). Druhý nastavit stejně, jenom na SP zvolit LFE. Třetí na SP posunout jezdce doleva a track na only left. Čtvrtý SP doprava a track right.
    A teď k efektům: levý zadní kanál jsem vyrobil takt, že sem obrátil fázi centr kanálu a společně s levým předním kanálem jsem rendroval do wawu a poté vložil to timeline jako nový soubor a nastavil sem mu malinké zpoždění (Simple Delay) tak, jak je to vidět na obrázku. Pravý zadní podobně jen centr s pravým předním.
    Nakonec jsem nastavil hlasitost kanálů, korekcema oddělil LFE od zbytku, u efektů otočil fázi a Render As -> ac3 5.1 a bylo vymalováno.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Je stereo "jen" stereo, nebo 5.1?
    Od RiMr v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-11-2008, 16:09
  2. DTS ze stereo
    Od Blody v sekci Editace audia
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-04-2006, 23:47
  3. stereo z 5.1
    Od Obsivkar v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-10-2004, 20:43
  4. PCTV Stereo
    Od djman v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 60
    Poslední příspěvek: 29-09-2004, 07:55
  5. 5.1 to stereo???
    Od jedla1 v sekci Editace audia
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 11-09-2004, 00:27