Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Projekční TV SONY KDF-50E2010

josefd (21)|21.3.2007 23:24
Zakládám toto fórum o projekční TV SONY KDF-50E2010. Vlastním ji v současné chvíli cca 2 měsíce a mám nasledováno skoro 500 hodin :-). S TV jsem spokojen a určitě bych za jinou neměnil :-) Pokusím se v blízké době sepsat menší recenzi. Na žádost z jiného fóra, kde jsme se o TV začli bavit, jsem chtěl vložit video s ukázkou provozu TV, bohužel mi nejde sem uploadovat, přestože má pouze 2,5 MB a je ve formátu zip :-( Zkusím to ještě zítra.
Mesuge (81)|22.3.2007 00:05
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=113627
http://cfusionpm.com/setup/
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=391681&page=27

IronHead> KDF-50E2010 btw. za 25k?, wtf.?!? Tak to by byl jasnej kauf.

Tahle bedynka je fakt narez a za babku! Doporucuju vsem projit si ty predesle odkazy a fotozy z provozu od zahranicnich uzivatelu (pc, konsole, dvd, dvb-t), opravdu slast.

Jedine co snad kritizuji je trochu hlucnost vetraku. Ale POZOR! geometrie se uz rozjela asi ctyrem lidem, takze to opravdu nekupovat na slepo, ale ozkouset. Problem je mozna take zivotnost lampy, ale to je proste v tehle kategorii dane. (Pokud ovsem nejdete cestou diy zadni projekce, cena lampy tisicovka a zivotnost 6-10.000hodin..)

!!!Jinak pro pripadne zajemce teto projekcni TV KDF-50E2010 - pri letmem cteni jsem nahodou narazil na figl, ktery nekdo objevil, ze pres Powerstrip nahrajete nastaveni EDID, a mate rozliseni nativni toho vnitrniho lcd tusim 1280x768 (WXGA) - takze zadne prasarnicky jako "1210x690" a podobna rozliseni co tam lide nejdrive z nouze zkouseli cpat pro PC propojeni, tak uz ted nejsou treba. Macatej HQ kablik kvuli kvalite je jasnej, ale v tomhle resu to tak dramaticky s ruchy jeste neni.

Ze mam dobrou naladu -> je to user "disq", strana #25>
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=391681&page=25

Navod:
http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=3943322&postcount=329

fotoza PC input 1280x768@60Hz:
http://www.flickr.com/photos/disq/327619714/in/photostream/

Ohledne te rozjete geometrie, stalo se to i zde [josefd]
(takze pozor na "vyhodne koupe"):
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=391681&page=29
vlastax (175)|22.3.2007 10:31
projekční TV mají mimo jiné tu vadu, že se musíš dívat jen ze středu.

Jakýkoliv úhel pohledu, degraduje už tak špatný obraz na nekoukání.

Obraz je mizerný i z přímého pohledu, bez jasu, kontrastu a je rozmazaný , bez detailů.

Na sledování pohyblivých obrázků absolutně nevhodný.
Prosvětlovací výbojka má omezenou životnost,cca 2500 hod a je drahá.
Výbojky HP či Panasonic stojí cca 12 500 Kč.

Nyní se doprodávají plasmy 106 cm za 24 tisíc Kč , a to je je jiná káva.!!!..:-)

Není co řešit!

Mějte se.
Mesuge (81)|22.3.2007 10:58
Vlasticko, jak jiz bylo demonstrovano na obrazcich a osobnich zkusenostech, RPTV nemaji dnes problem s horizontalni zmenou uhlu obrazu a o to tu jde predevsim nebo ty se divas na TV chvili ve stoje, chvili na zemi a pak v sede aby ti to vadilo ve vertikale kde to opravdu neni idealni (ale nikomu to nevadi)?? :@ )

Jinak lampy drzi vice pri trosku stahnutem vykonu a stoji mene nez uvadis.
Plus je dobra moznost je hacknout podobne jako se moduji dlp projektory levnou vybojkou.
IronHead (23)|22.3.2007 12:03
[QUOTE=vlastax;137322]
Nyní se doprodávají plasmy 106 cm za 24 tisíc Kč , a to je je jiná káva.!!!..:-)
[/QUOTE]

o 20cm menší uhlopříčka, 2x vyšší spotřeba a nižší rozlišení, to je opravdu jiná káva :D :D

Doporučuju podívat se sem http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=56 , je tam většina dnes populárních TV ( ať už LCD nebo plazma či právě projekce), řada z nich má celkem obsáhlou fotogalerii, ze které je patrné, že často i velmi drahá LCD či plazma neposkytuje tak kvalitní obraz, jako právě ta projekce. Fotky samozřejmě nejsou ideální, ale jistou vypovídací hodnotu mají.
vlastax (175)|22.3.2007 13:14
Ale píšete hlouposti.
Rozlišení, které na projektoru není vidět je na nic, dvakrát větší spotřeba u plasem není , ale obrovské náklady na výměnu výbojky finanční situaci u projekce ještě zhoršují a nekoukatelný obraz bez kontrastu, jasu a dynamiky projektory odsouvají do nepoužitelnosti.

Úhel pohledu je neodiskutovatelná záležitost a fotografie nemají žádnou vypovídající hodnotu. Není nad osobní zkušenost. Projekční TV jsou historickým reliktem!!!!:-)

Výprodejové plasma panely mají brilantní pohybovou ostrost, úžasný kontrast a jas, perfektní podání bílé a černé a rozlišení, při současném vysílání stačí, ze vzdálenosti tří metrů není ani vidět podstatný rozdíl oproti plasmám nové generace.

Za 24 tisícplasma, to je dobrý kauf.
josefd (21)|22.3.2007 15:02
Vidím, že jsi expert! :-)

Buď tak laskav, než někde napíšeš takové informace, přesvěč se osobně o kvalitě daného výrobku!

1) pozorovací úhel je u této TV menší v rovině vertikální než horizontální. Pokud budeš u TV stát, obraz bude skutečně o něco tmavší. Horizontální úhel je ale absolutně dostatečný a nedochází k viditelnému zhoršení obrazu. Viz přiložený snímek.

2) tvůj další nesmyslný argument o rozmazaném obrazu vyvrací opět onen přiložený obrázek.

3) Lampa má životnost 8 000 hodin (po této době dojde k poklesu jasu od mez, kdy sony doporučuje lampu vyměnit, TV ale stále funguje) V současné chvíli mám já jas nastavený na 50%! Nová lampa stojí 6 tis Kč. Při sledování TV 5 hodin denně, vydrží lampa 4,5 roku! Po této době bude TV stejnak již morálně zastaralá!

4) Ano prodávají se plazmy za 25 tis, ale ty mají rozlišení 480 řádků!!! Tato TV má rozlišení 1280*720! Navíc rozdíl mezi 106 a 127 cm je zásadní!

Nedivím se, že se u nás prodává tak malý podíl projekčních TV, když lidé jako ty žíjí a šíří takové bludy!

[QUOTE=vlastax;137322]projekční TV mají mimo jiné tu vadu, že se musíš dívat jen ze středu.

Jakýkoliv úhel pohledu, degraduje už tak špatný obraz na nekoukání.

Obraz je mizerný i z přímého pohledu, bez jasu, kontrastu a je rozmazaný , bez detailů.

Na sledování pohyblivých obrázků absolutně nevhodný.
Prosvětlovací výbojka má omezenou životnost,cca 2500 hod a je drahá.
Výbojky HP či Panasonic stojí cca 12 500 Kč.

Není co řešit!

Mějte se.[/QUOTE]
sony.jpg
stani (1647)|22.3.2007 15:48
No jo, ale dá se na takovou projekční TV dívat v normálně prosluněné místnosti?.... Co jsem zatím viděl já, asi těžko....
vlastax (175)|22.3.2007 16:09
Josefd, píši ze skutečných poznatků a nechtěj popírat fyziku. Jsou to prachobyčejné prosvětlené LCD panely a matnice obraz degraduje již při 30 stupních úhlu pohledu.

A jak jsem napsal, rozlišení je u projekčních tv k ničemu, když ho nemůžeš vidět, protože má malý jas a kontrast a je rozmazaný.

A pokud jde o foto, podívej se na jakýkoliv reklamní prospekt jakékoliv firmy, která nabízí TV a uvidíš tam jen brilantní obrázky.

To ty výprodejové plasmy jsou úplná pohádka, proti projekčním TV.
Mesuge (81)|22.3.2007 16:40
Vlasticko> ja myslel, ze ty prolinkovane obrazky jsou od uzivatelu den, noc, ruzne druhy svetlosti interieru atd. Nikoliv prospekty. Ja mam dojem, ze spis tak placas nesmysle aby se neco delo..

Jinak pokud si chci pustit neco kulturne kvalitniho (film/rip) pac v nasi debilo TV nic neni - tak je to vetsinou pozde odpolende/vecer, kdyz jsem jak rika Simonka Stasova "uz zaklidovanej".
Pres den na TV nekoukam..
Mesuge (81)|22.3.2007 16:55
josefd> mohl by jsi prosimte prilezitostne vyndat a vyfotit tu tvoji lampu hodne z detailu z vice uhlu? Jestli to lze normalne a nemusi se do servisu apod.

Dame to hned na tele-konzultaci k Dr. DIY, ten na to koukne a budem vedet, jestli to pripadne pujde v budocnu hacknout na setrici zarovku. Rada i velice modernich dlp projektoru takhle lze upravit. V podstate je to od vyrobcu klasickej trik jak tahat penize i po prodeji zbozi tim, ze tam davaji tyhle drahe zadelane do optiky.
vlastax (175)|22.3.2007 17:34
[QUOTE=Mesuge;137357]Vlasticko> ja myslel, ze ty prolinkovane obrazky jsou od uzivatelu den, noc, ruzne druhy svetlosti interieru atd. Nikoliv prospekty. Ja mam dojem, ze spis tak placas nesmysle aby se neco delo..

Jinak pokud si chci pustit neco kulturne kvalitniho (film/rip) pac v nasi debilo TV nic neni - tak je to vetsinou pozde odpolende/vecer, kdyz jsem jak rika Simonka Stasova "uz zaklidovanej".
Pres den na TV nekoukam..[/QUOTE]

zapomněl jsi na důležitý aspekt, tv je všeobecný sdělovací prostředek a nebudu čekat, až se hodím do klidu a s tím i mé okolí. To mohu jít do kina.

A nepřečetl jsi si , že fyziku neošálíš. Proto bude mít malý kontrast, nejasný , rozmazaný obraz i ve ztemělé místnosti.

A fotografie nemají žádnou vypovídající hodnotu. Ty jso na každém prospektu dokonalé, proč asi? Digitálním zpracováním , možná...........

:-)
josefd (21)|22.3.2007 18:37
vlastax: Ty si vážně debil. Můžeš mi prosím říct o jakých reklamních prospektech tu mluvíš? Ta fotka co jsem přiložil je fotka, kterou jsem vyfotil u sebe v obýváku!

Vzhledem k tomu, že mám za 2 měsice nakoukáno skoro 500 hodin, je zřejmé, že na TV koukám cca 10 hodin denně! I dopoledne, když mi do obýváku svítí slunce je obraz lepší než na CRT obrazovce! Projekční plocha není skleněná, je matná, takže neodráží světlo, jestli pak tohle má ta tvoje plazma za 24 tis?

Přikládám ještě jednu fotku. Můžeš mi laskavě popsat kde na této fotografii dochází k tebou popsanemu efektu? "A jak jsem napsal, rozlišení je u projekčních tv k ničemu, když ho nemůžeš vidět, protože má malý jas a kontrast a je rozmazaný."

Pokud chceš vyvolávat flame, tak si laskavě najdi jiné fórum!

[QUOTE=vlastax;137362]zapomněl jsi na důležitý aspekt, tv je všeobecný sdělovací prostředek a nebudu čekat, až se hodím do klidu a s tím i mé okolí. To mohu jít do kina.

A nepřečetl jsi si , že fyziku neošálíš. Proto bude mít malý kontrast, nejasný , rozmazaný obraz i ve ztemělé místnosti.

A fotografie nemají žádnou vypovídající hodnotu. Ty jso na každém prospektu dokonalé, proč asi? Digitálním zpracováním , možná...........

:-)[/QUOTE]
dscf0335xr7.jpg
josefd (21)|22.3.2007 18:42
No abych řekl pravdu, do toho se mic nechce :-) Sice je TV koncipována tak, že si lampu může vyměnit každý sám, ale dokud to nebude nutné, tak do ní radši vrtat nebudu :-)

[QUOTE=Mesuge;137359]josefd> mohl by jsi prosimte prilezitostne vyndat a vyfotit tu tvoji lampu hodne z detailu z vice uhlu? Jestli to lze normalne a nemusi se do servisu apod.

Dame to hned na tele-konzultaci k Dr. DIY, ten na to koukne a budem vedet, jestli to pripadne pujde v budocnu hacknout na setrici zarovku. Rada i velice modernich dlp projektoru takhle lze upravit. V podstate je to od vyrobcu klasickej trik jak tahat penize i po prodeji zbozi tim, ze tam davaji tyhle drahe zadelane do optiky.[/QUOTE]
Mesuge (81)|22.3.2007 19:13
oki tak zkusime najit alespon nejlepsi fotku tech nahradnich.. Mas k tomu alespon nejaky diagram v manualu a nejake detaily? Pripadne neni tady na foru nekdo primo od nich ze servisu by to mohl nafotit?
IronHead (23)|22.3.2007 20:14
Mrkni na oficiální stránku sony, http://www.sony.cz a pžehraj si technologické demo k 3LCD TV, tam tu lampu na okamžik vyndá přímo z TV, nevím, zda ti to bude stačit, každopádně z toho vyplývá, že výměna lampy bude zřejmě triviální záležitost pro drtivou většinu lidí. Jinak josefd mi dnes poslal přímo do mailu krátké video z reálného provozu, za což mu ještě jednou děkuji, a musím konstatatovat, že je to BOMBA ( a to tam běželo jen SD TV vysílání) :)
josefd (21)|22.3.2007 20:59
Ještě jednou nemáš zač. :-) Zkus sem kdyžtak to video vložit. Zkoušel jsem to i dnes, ale nedaří se mi to. :-( Ikdyž odborníka vlastux to zajisté stejnak nepřesvědčí! :-)
stani (1647)|23.3.2007 10:09
A což takhle udělat ještě jedno malé video (také z boku), ale v plnně prosluněném pokoji?...

díkes ;)
Mesuge (81)|23.3.2007 10:28
josepd> Z ceho prosimte presne zivis ten TV obraz na tom videjku?
Prijde me to ze tam mas celkem overscan 1/4 loga CT je ze shora urizla..
Nebo to vse souvisi s tim prvotnim problemem s geometrii?

Jinak z hlediska vyborneho pomeru cena/vykon na uhlopricku me tyhle zasadni chyby zas tolik neberou (ve filmech par pixelu orez neni tragedie), ale je to proste skoda, ze je tolik neodladenejch kusu.
josefd (21)|23.3.2007 10:29
Tobě to video přijde, že je málo z boku? Proboha jak na TV koukáš :-)

Muzu pak ještě udělat jedno video, ale dostanu se k tomu až po neděli.
IronHead (23)|23.3.2007 10:47
[QUOTE=Mesuge;137414]josepd> Z ceho prosimte presne zivis ten TV obraz na tom videjku?
[/QUOTE]

V SONY centru jim to běží úplně stejně, ale bylo mi personálem řečeno, že to lze jednoduše nastavit tak, aby byl obraz komplet a zároveň nebyl nijak deformovaný.

2 stani:

Projeď si ty linky, jsou tam fota za nejrůznějších světelných podmínek. BTW, ty se díváš na TV z boku a ještě si do toho necháváš pražit slunce?
josefd (21)|23.3.2007 11:05
Tento dotaz jse předtím přehlédnul. Signál je DVB-T. Oříznutí loga souvisí se zvoleným řežimem zobrazení, tohle je režim SMART (obraz se trošku nahoře a dole ořízne a po stranách je roztažený, uprostřed je bez deformace. Je to kvůli tomu, že většina signálu je 4:3 a TV je 16:9). K dispozici jsou pak tyto další režimy - širokoúhlý, 4:3, 14:9 a zoom. Smart se mi zdá z dlouhodobého hlediska jako nejlepší. Samozřejmě idální by bylo, pokud by všechny pořady byly vysílány širokoúhle. Na analogu je tak vysílán pouze autosalon na primě a na digitálu sem tam něco na ČT1-4.

[QUOTE=Mesuge;137414]josepd> Z ceho prosimte presne zivis ten TV obraz na tom videjku?
Nebo to vse souvisi s tim prvotnim problemem s geometrii?

Jinak z hlediska vyborneho pomeru cena/vykon na uhlopricku me tyhle zasadni chyby zas tolik neberou (ve filmech par pixelu orez neni tragedie), ale je to proste skoda, ze je tolik neodladenejch kusu.[/QUOTE]
vlastax (175)|23.3.2007 11:08
Proč ztrácíte čas projekční tv? Prosvětlované LCD panely nikdy nezobrazí kvalitně TV obraz.
Velké náklady na provoz, malý jas, kontrast, neexistující bílá a černá, bez stupnice šedé, bez detailů, rozmazané obrysy a nutnost dívat se pouze v ose TV aby bylo něco vidět jsou zákonitě spojeny s projekčí TV.

To výprodejová plasma udělá 100x lepší službu.;)
josefd (21)|23.3.2007 11:34
No aspon je vidět, že se skutečně pokoušíš o pouhý flame, tak si vem tu svoji plazmu a přesuň se s ní na jiný fórum! :-)

[QUOTE=vlastax;137420]Proč ztrácíte čas projekční tv? Prosvětlované LCD panely nikdy nezobrazí kvalitně TV obraz.
Velké náklady na provoz, malý jas, kontrast, neexistující bílá a černá, bez stupnice šedé, bez detailů, rozmazané obrysy a nutnost dívat se pouze v ose TV aby bylo něco vidět jsou zákonitě spojeny s projekčí TV.

To výprodejová plasma udělá 100x lepší službu.;)[/QUOTE]
stani (1647)|23.3.2007 11:51
Psal jsem také z boku ...

Prostě jako to video předtím (bylo z boku), ovšem za jiných světelných podmínek... ;)
Mesuge (81)|23.3.2007 11:51
Josefd> Ok diky za vysvetleni.

Takze to jsme zase na zacatku, proto zduraznuji metodu kvalitni 1:1 pixel mapping a dobra geometrie na PC vstupu -> DVD/dvb-t pres PC -> obraz v poradku..

Externi komponenty DVD/DVB-T na vstupu -> "Smart rezim" ci jine psi kusy vnitrni TV elektroniky -> horsi obraz

Je treba to proste brat v potaz, nerikam ze ta druha varianta je nezskousnutelna, ale
nekdo dava prednost tomu jiny onomu..

PS Jinak si myslim, ze uz je pomalu cas, aby nejaky moderator zasahl a poslal Vlasticku tam kam patri totiz mimo forum, pripadne na min. obrany tam se s dalsi Vlastou expertkou hledali..
vlastax (175)|23.3.2007 12:13
[QUOTE=Mesuge;137424]Josefd> Ok diky za vysvetleni.

Takze to jsme zase na zacatku, proto zduraznuji metodu kvalitni 1:1 pixel mapping a dobra geometrie na PC vstupu -> DVD/dvb-t pres PC -> obraz v poradku..

Externi komponenty DVD/DVB-T na vstupu -> "Smart rezim" ci jine psi kusy vnitrni TV elektroniky -> horsi obraz

Je treba to proste brat v potaz, nerikam ze ta druha varianta je nezskousnutelna, ale

PS Jinak si myslim, ze uz je pomalu cas, aby nejaky moderator zasahl a poslal Vlasticku tam kam patri totiz mimo forum, pripadne na min. obrany tam se s dalsi Vlastou expertkou hledali..[/QUOTE]

Já tě kvůli tvému chybnému názoru nevyhazuji z diskuze. Ty to děláš jen proto, že nemáš argumenty, aby jsi vyvrátil mé zdůvodnění o nekvalitě projekční TV.

:)
Mesuge (81)|23.3.2007 12:22
No blaznum by se nemelo oponovat, ale budiz tzv. "argumenty" z tve strany tu byly x-krat demontovany jen na tomto vlakne. Prosim nezahlcuj toto forum balastem, ktery ostatni akorat zdrzuje pri hledani informaci..
vlastax (175)|23.3.2007 20:10
jj tak já se demontuji z diskuze.

:-)
Sateliťák (3)|24.3.2007 09:06
[QUOTE=vlastax;137426]Já tě kvůli tvému chybnému názoru nevyhazuji z diskuze. Ty to děláš jen proto, že nemáš argumenty, aby jsi vyvrátil mé zdůvodnění o nekvalitě projekční TV.

:)[/QUOTE]

Hello, VlastaX a videl si tento tv na vlastne oci ked tak placas ?Ja som som sa tiez domnieval ze projekcne tv su o nicom, az pokial som tento novy SONY nevidel a hlavne sport hokej fotbal idu na 3LCD super s plazmou a LCD sa to neda porovnat !!!
vlastax (175)|24.3.2007 11:28
jj viděl.

Je to stejný šunt jako ostatní projekční TV. Ta prodloužená životnost lampy, je jen PR trik na lidi.
Mesuge (81)|24.3.2007 14:34
Uz sem ten odkaz poslal na konzultaci k Dr. DIY, ta pasaz s vymenou cele te montaze lampa plus optika je v case cca 3:17s. Zatim to vypada, ze by to mohlo jit hacknout jako s projektory nejakou peknou keramickou vybojkou typu osvedceneho Osram Powerball 150W s UV stopem/nebo ted je hit lampa BLV-TopSpot, takze to neodoku$%i tu vnitrni optiku, transmisvni lcd co jsou ve vnitr..
Nakonec se upravi rgb barevny profil v Powerstripu na bilou, pripadne silenci si muzou naladit primo podle kalorimetru, frantici maji i jeho stavebnici, take se da na den pucit ten profesionalni.

Dulezite bude zjistit jestli to pujde napajet primo ze zdroje TV nebo se bude muset pridat elektronicky balast zvlast, coz je u tohoto vykonu asi jen 100EUR, treba od z Izzoteku. Ale spis to pujde rovnou napojit na ten jejich puvodni predradnik. 150W keramicka lampa za 6stovek pak pojede min. 6000hodin uh ah..

Aby jste me rozumeli tim nerikam zprasit, hned tu novou TV, ale pockat par mesicu na ebayi az se zacnout prodavat prvni odpalene origos montaze lampy - tu vykuchat a pak ty dva sety menit s tou origos podle potreby..
josefd (21)|26.3.2007 01:18
Možná jenom nechápu jak to myslíš, ale zdá se mi že nemáš tak úplně pravdu!

pokud si pustíš DVD z PC nebo klasického přehrávače je to pořád to samý! Zdroj má rozlišení 720x576. PC udělá to, že ten signál přepočítá na 1280*720 a pošle po DVI do TV, to samý ale událá TV i když ji přijde ten signál z přehrávače po RGB SCART. Prostě ho vezme a přepočítá na 1280*720 (jinak by to nezobrazilo přes celou obrazovku) Výsledná kvalita je stejná! Upřímě řečeno, mě osobně přišlo, že z DVD přehrávače je to o kousek lepší!

Ten Smart režim se používá pouze v případě, že je zdrojový signál v poměru 4:3, protože pokud by jsi ho zobrazil širokoúhle, bude všechno roztažený do šířky, obraz je pak nepřirozený. Smart režim toto částečně eliminuje, sice obraz roztáhne ale pouze na krajích, uprostřed, kde má většinou třeba moderátor hlavu, je obraz bez zkreslení!!!

[QUOTE=Mesuge;137424]Josefd> Ok diky za vysvetleni.

PS Jinak si myslim, ze uz je pomalu cas, aby nejaky moderator zasahl a poslal Vlasticku tam kam patri totiz mimo forum, pripadne na min. obrany tam se s dalsi Vlastou expertkou hledali..[/QUOTE]
harmonek (13)|26.3.2007 09:21
ahoj ja kdyz propojim notebook napise me to neni synchronizovano :(( tak nevim kde delam problem.
videly jste nekde tu lampu levne prodavat?ja ji kdysi videl cca kolem 4500 nekde na eshopu jiz ji nemuzu za boha najit.kdepak jste ji videliza 25 vsude na netu je za 30500 nejmene vcdane dik
josefd (21)|26.3.2007 09:37
Předpokládám, že notebook připojuješ přes VGA kabel. V tom případě musíš mít nastavený rozlišení a obn. frekvenci dle manuálu k TV. Max rozlišení pro připojení přes VGA je 1024*768!

[QUOTE=harmonek;137601]ahoj ja kdyz propojim notebook napise me to neni synchronizovano :(( tak nevim kde delam problem.
videly jste nekde tu lampu levne prodavat?ja ji kdysi videl cca kolem 4500 nekde na eshopu jiz ji nemuzu za boha najit.kdepak jste ji videliza 25 vsude na netu je za 30500 nejmene vcdane dik[/QUOTE]
josefd (21)|26.3.2007 11:22
Koukal jsem, že v aktuálním S&V je recenze na 55" projekční TV SONY. Všem kteří nevěří kvalitám projekčních TV doporučuji recenci přečíst! Závěr je, že kvalitou obrazu překonává mnoho LCD TV! ;-) Navíc je tato TV bezkonkurenční svým poměrem cena výkon. 55" full HD rozlišení (1920*1080) a cena 65 tis Kč!
harmonek (13)|26.3.2007 14:14
ja mel typ predtimto ..nevim presne jakej je vnich rozdil ,ale zda se me ze skoro zadnej ..ale u hrani xbox 360 her u nekterych her to dela neplechu .pri rychlich poybech to dela prouzky po postavach ..tim myslim při velmy rychlich pohybec...navic se me zda ze ten kontrast neni zrovna nic extra nevim no
JOHNY*5 (5)|26.3.2007 14:38
Jen by mne zajimalo jak je to s vydrzi te lampy.Pokud to je totiz pri normalnim sledovani 4 roky a pote zacne klesat kvalita obrazu takze to vydrzi tak 5 roku a kazdych 5 roku by jste mely kupovat nahradni lampu date za 30 roku{zivotnost Plazmy 60000 h}6x5000kc=30000kc!!!A mate ji znova zaplacenou.Tak nevim no.A dalsim problemem muze byt taky sehnat lampu za takovych 10 roku.{uz se nebude vyrabet}a televizi za 30000 muzete vyhodit.Rozmyslel jsem se mezi touhle sonkou a plazme panasonic TH-42PV45EH za 29000 a diky te zivotnosti to u mne vyhrala plazma,ktera je velmi kvalitni hlavne v normalnim analogovem vysilani a ma pekny obraz i v HD videu.Jaky je Vas nazor?
RICI (222)|26.3.2007 15:16
Prijde mi docela dost nesmysl psat tady o nejakejch 30 letech. Nevim jaky duvody, krom citovych nebo sberatelskych by te mohli vest k tomu, abys mel doma 30 let starou bednu. V dnesni dobe budes rad, kdyz ti vydrzi 10, z hlediska technol.pozadavku zrejme ani to ne, ale kdyz 10, tak 2x lampa a to neni zadna tragedie, vzhledem k relativne nizke pocatecni investici za 50".
josefd (21)|26.3.2007 16:09
S tou životností to hodnotím jako Rici. Před 4,5 rokama jsem kupoval CRT SONY 29" 4:3 za 18 tis (ještě týden předtím stála 25, ale zrovna otevřeli electroworld a všichni šli cenama dolů :-) ). TV má špičkový obraz a její stav je 100%. Nemusel bych si býval kupovat TV, ale byla dobrá nabídka a tak jsem toho využil. :-) A s touhle to bude taky tak! Za 4 roky bude full HD třeba 60" za dobrou cenu a tak ji prostě koupím. Uvažovat nad tím, že bych měl TV nadosmrti, mi přijde nesmyslné :-) Navíc jak se Johny říká "na velkosti záleží" a opravdu je hloupost srovnávat 42" a 50". Srovnej 50" plazmu a tuhle Sonku. ;-)
harmonek (13)|26.3.2007 22:00
no ja si spocital u me jede telka celej den .. mala kouka na dvd film ja na tom hraju hry manzelka cuci na ty jeji blbosti jede u nas 12 hodin denne ..za rok 4380 hodin .v sony servisu jsem se ptal zaruka na lampu je do 2500 hodin .. ja na sve mel najeto cca 3500 a jiz pokles svitivosti a jasu jsem zaznamenala a na ty hry jak jsem psal byla dost nevhodna pritom jeli v 720p hd rozlisku... takze bych cca kazdej rok a pul kupoval lampu..myslim ze se to vyplati spise lidem co nepouzivaji takto tu telku multimedialne na vše..pc,xbox ci ps3,dvd,tv atd a je u nich zapl celodene..ja se nemohl zbavit pocitu ze pri kazdem delsim vzdaleni od tv jsem ji hned vypinal kvuli zivotnosti lampy...dnes jsem si v obchodech nechal pstit vedle sebe lcd klasicke hd a tuto telku a rozdil je tam viditelny nerikejte mi ze ne..ja za ni pred rokem vyplazl 45 hadru
josefd (21)|27.3.2007 02:00
Těžko říct, já x-box nemám, takže to nemůžu posoudit. :-( Pokud jde ale čistě o finanční stránku věci, tak možná nemáš tak úplně pravdu. Protože když srovnám nejlevnější 50" plazmu LG 50PC1R s touto TV, tak LG má příkon 430W a Sonka pouhých 175W. Rozdíl je tedy 255W! Při ceně 4 Kč za kW to dělá cca 1 Kč/hodinu. Takže provoz plazmy tě ročně vyjde o 4 380 Kč dráž než projekční TV. Pokud by jsi lampu měnil jednou za 18 měsíců, vyjde to vlastně na stejno. Takže pak už je potřeba se pouze rozhodnout, zda má plazma skutečně o tolik lepší obraz, že stojí za to si na ni připlatit nějakých 12 tis. V mém případě by příplatek byl dokonce skoro 20 tis! Což by mě osobně za to určitě nestálo! ;-)
JOHNY*5 (5)|27.3.2007 08:28
RICI...Tak za 1)Nerikam ze ta televize by ti mela vydrzet 30 roku,bylo to jen srovnani s plasmou.
za 2)Pokud jste vsichni tak bohati ze si muzete menit televize jak se vam zlibi co 5-10 roku tak fajn.Ja si myslim ze na tom nejsem tak spatne financne,ale uvazuju trochu ekonomicky a pokud chcu si koupit televizi za 30000 papiru tak chci aby mela uplatneni i treba po deseti letech.Nerikam ze si ji necham v obyvaku 30 let to urcite ne,ale proc ji po deseti letech nevyuzit jako druhou{treti televizi}.Treba deckam do pokoje,nebo manzelce na stenu do kuchyne at se nenudi pri vareni :-) a nebo(a to jsem zjistil ze je fakt parada)dat si ji do koupelny a sledovat ve vane fotbal :-).Ja rikam PROC NE?!!Pokud bych chtel vyuzit takhle sonku,trochu by se mi to predrazilo a tohle monstrum by se asi do koupleny natoz do kuchyne na stenu :-) neveslo.A jak rika hadronek pokud ji pouzivate vic tak se to jen o to prodrazi.A zapinat televizi a pokazde si rict mam se divat 5 nebo radsi jen 2 hodiny at nemusim kupovat novou lampu to se mi opravdu nechce.

to josefd:tak za 1) :-) a to chcu zduraznit hned na zacatku.Nejsem{zatim}majitelem zadne "velke"televize.Tim padem nejsem zastancem ani jedne technologie.Ted si sahnete do nitra a priznejte si ze pokud je nekdo majitelem LCD,PLAZMY nebo projekcni,proste te "svoji" televize v 90% bude obhajovat a rikat jak ta "jeho" je nejlepsi.Staci se podivat treba na toto forum a uvidite.Malo kdy si clovek prizna ze koupil spatne."spatne"To je mozna spatne :-) slovo,protoze kazdemu treba vyhovuje neco jineho a kazdy ma jiny nazor tomu neberu,ale treba z obecneho hlediska mohl koupit treba lepe.Tohle to vystihuje asi lepe :-).Tim jsem jen chtel rict ze se "snazim" byt opravdu neutralni.Ted k veci.Obesel jsem opravdu vsechny mozne i nemozne obchody s elektro a to i nekolikrat a udelal si na to svuj obrazek.Mimochodem jsem byl ze zacatku zastancem{fandou}tehle sonky.Chodil jsem se na ni divat skoro kazdy den a chtel si ji poridit.Ale jakmile ted klesly jedny z nejlepisch plasem od Panasonicu bylo vyhrano.Pomer cena/rozmer chceteli vykon je moc pekny u tehle sonky.A ano josefed srovnavat 42 a 50 je rozdil.Ale jak jsem se zminil nahore,proste chcu ji vyuzit i pozdeji a to by se stouhle sonkou prodrazilo.Dale pokud jste videli nekdy na ZIVO{ne na nejakych obrazcich}plasmu{LCD} na stene jako obraz ,je to nadherny doplnek do obyvaku.Tohle monstrum vypada taky pekne,ale uz je to takova obrovske krychle,ktera jakoby "vycniva" a pusobi na mne jako rusivy moment v obyvaku.Ale tohle je opravdu jen muj nazor.Kazdy to vidi urcite jinak.Ale placka na stene je placka na stene :-).Vypada to opravdu uchvatne.

to josefd za 2)jak jsem rekl si urcite zastancem te tvoji.Protoze napriklad plasmu kterou bych si chtel poridit 42 panasonica TH-42PV45EH ma prikon 260 W a pokud budes puntickar a chces srovnavat 50 ku 50 tak ta ma 350W zadnych 450W.Dale jako znalec urcite vis ze plasma ma variabilni spotrebu.Takze pokud se divas napr. na film,ktery je tmavsi tak ti plazma bude zrat i 100W kdezto LCD zere porad stejne.
Ale to urcite vis,ptrotoze sis dal tu praci jako ja a precetl jsi tuny stranek o techto trech technologiich ze?No nic jdu jeste naposledy se podivat a udelat si OBJEKTIVNI nazor do Sony centrum na tu sonku a potom nasledne na tu Plasmu Panasonic.A podle toho se rozhodnu.Doufam ze jsem nikoho svim prispevkem neurazil.Hlavne at je kazdy spokojen stou "svoji" televizi.HD zdar! :-)
harmonek (13)|27.3.2007 09:24
doporucuji osobne v prodejne aby vam na telkach pustili xbox 360 v hd rozliseni a nejakou rychlou hru ktera ma pestrou skalu barev..zmeny v dobre kvalite signalu jsou pak u telek dosti patrne.
ja tuto telku sony jak jsem psal sem mel pres rok..neřikam že je špatna vetsinou navšteve padala huba na zem hlavne z velikosti.a o tom byhc přesne řekl že to je jestli clovek da přednost velikosti před kvalitnejsim obrazem .každa ma neco a docela me stve jak havo lidi hani tyto projektory a ani je nevideli.
plazmu jsem zavrhl kvuli vetsimu vypalovani staticklych obrazu a ve vetsine nizsim rozslieni 1024 a skodlivejsimu vyzařovani oproti lcd.. jinak ale plazma zase ma sytejsi barevniu skalu .(podotykam na me pouziti). kazda telka podle me ma neco a hlave clovek musi zvažit k čemu ji bude vyuzivat a potom se rozhodnout.
ja sam se peru stim co koupim prodal jsem tuto sonku a jelikoz primarne hraj uv hd rozliseni tak musim ipdole oho vybrat.
jasna volba na hrani v hd je pro me lcd to je na to jednoznacne nejlepsi i mikrosoft prezentuje tyto konzole primo na samsug tv... ale horko tezko se budu zbavat toho ze me tam nebude stat 50" manzelka nejdrive drive nadavala co jsem doahl za monstrum ze je tovelke ted rika ja necu zadnyho prcka :))))
u lcd jelikoz prachu neni se peru zasedat prednost pred vetsi kvalitou obrazu uhlopricce?nebo jit do opravdu velmi dobreho obrazu a mensi uhlopřička :)
asi to pro tentokrat vyhraje best obraz s nizsi uhloprickou
maiki (154)|27.3.2007 09:41
jestli mas na mysli ty Samsungy co jsou uz bratru rok a pul na kioscich Xbox 360 tak ty me osobne pripadaji znacne marne, rozmazavaji obraz a zboku je to pomerne spatne videt, proste LCD, v primem porovnani s kiosky s CRT byl nekoukatelne a vyssi rozlisovaci schopnost neni dulezite kriterium bohuzel, a proto volim CRT 9551 jestli na me jeste v cervnu zbyde, jestli ne tak jakoukoliv jinou CRT, zkratka na hrani (!!!)
harmonek (13)|27.3.2007 09:54
no take je to reseni pokud ti nvadi nevzhledna krabice doma ,horsi kontrast a hlavne škodlivejsi vyzařovani na očři proč ne chcou za ni par korun jj take je to řešeni ..vysoke rozliseni dokonce tušim podporuje
josefd (21)|27.3.2007 22:47
Johny*5: 1. Pokud uvažuješ, že by jsi dal jednou TV do koupelny, tak nebude problem v tom, ze je projekcni, ale hlavne v te uhlopříčce. :-) Pochybuju, že by jsi narval do koupelny 127 cm plazmu! :-) Já bych ji tam teda určitě nenarval :-) 2. Byl bych nerad, kdyby to tak vyznělo, ale já nechci tvrdit, že tahle TV je nejlepší. Je jasný, že plazma má pravděpodobně lepší obraz (u některých LCD bych o tom ale pochyboval). Bohužel spousta lidí má špatný názor, že projekční TV jsou totálně k ničemu a já se pouze snažím tento názor vyvrátit. ;-) 3. Ano plazma/LCD na stěně vypadá úchvatně, ale má to jednu podmínku, musíš mít zazděné kabely!!! Pokud je mít nebudeš, tak si TV na zeď snad radši ani nedávej! ;-) 4. Ano, já jako člověk, který má docela slušný přehled ve spotřební elektronice vím, že plazma má variabilní příkon. Jenom nevím jestli výrobce udává spotřebu maximální, nebo průměrnou! ;-)
geronimoh (2327)|22.11.2009 21:40
Tak už budu mít tuto telku tři roky a zatím jsem s ní byl celkem spokojen. Podle servisního menu už odehrála 9200 hodin a to s původní lampou. Zničeho nic se mi ale objevil nahoře třícentimetrový červeně zbarvený průhledný pruh. Vyměnil jsem lampu, ale pruh byl vidět ještě víc. Ubral jsem červenou barvu a už to není tak rušivé, ale je tam. Pátral jsem na NETu a stalo se více majitelům, ale žádná rada co s tím. Volal jsem do brněnského SONY servisu a maník na telefonu tvrdil, že nemůžu mít TV se zpětnou projekcí, protože ji přece SONY už sedm let nevyrábí. Nadiktoval jsem mu přesné označení a on zajásal, že mi to přece říkal, že je to LCD TV. Tak ti mi asi nepomůžou a ani se mi nechce vozit ji tam na minimálně dva týdny a platit bůhví kolik za to že si tam pohrají se servisním menu. Neměl jste někdo stejný problém ?
peatro (1054)|24.11.2009 00:04
ja jsem myslel , ze projekcni tv uz davno odesli do vecnych lovist
geronimoh (2327)|24.11.2009 11:13
Nevím jak je to dnes v zemi pro projekční Tv zaslíbené, tedy v USA, ale já jsem ji kupoval před třemi roky a v té době byl velký rozmach projekčních Tv i u nás a to proto, že stály polovinu toho co LCD, netrpěly žádnými neduhy jako LCD a plazmy a měly lepší obraz než LCD a plazmy při poloviční spotřebě. Moje 50" má maximální příkon 175 W. Jejich jediná nevýhoda spočívá v nutnosti výměny lampy. Já ji měnil teď po 9200 hodinách provozu, ale ta původní je stále funkční a svítí jen o něco málo slaběji než nová. Jestli odešli do věčných lovišť, tak proto, že na LCD a plazmách se výrobci víc napakují.