Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Winfast tv2000xp expert

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    Prosím poraďte.Mám dva problémy s touto kartou. 1.nejde zvuk z tv tuneru pouze šumí,ale ze vstupu přes sinče zvuk jde normálně i se nahraje.už nevím co by se kde mělo nastavit vyzkoušel jsem snad všechno.2.obraz je rušenej nějakými pruhy a je jedno jaký vstup do karty použiju.používám program PVR2.kartu mám novou nevím jestli je chyba tam nebo v nastavení.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Image0220-1639(TV8)[3].jpg 
Zobrazení: 134 
Velikost: 50.8 KB 
ID: 1151   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Image_0220-1138(CVBS)[8].jpg 
Zobrazení: 135 
Velikost: 42.1 KB 
ID: 1152  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Citace Původně odesláno od Althon2600+,deska MSI MS-6712ATX,1GB ram Zobrazit příspěvek
    Prosím poraďte.Mám dva problémy s touto kartou. 1.nejde zvuk z tv tuneru pouze šumí,ale ze vstupu přes sinče zvuk jde normálně i se nahraje.už nevím co by se kde mělo nastavit vyzkoušel jsem snad všechno.2.obraz je rušenej nějakými pruhy a je jedno jaký vstup do karty použiju.používám program PVR2.kartu mám novou nevím jestli je chyba tam nebo v nastavení.
    Co se týče pruhů, tak chyba není ani v tuneru, ani v nastavení. Je to frekvenční rušení od "něčeho" v PC. Zkus změnit PCI.
    Co se týče toho zvuku, tak si pohraj s nastavením v tomto menu:
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    PCI jsem vyměnil bez výsledku.Audio jsem zkusil snad všechny možnosti je mi divný že zvuk z AV Line-in jde normálně.
    co by mohlo rušit obraz?
    Naposledy upraveno uživatelem agregatos: 23-02-2007 v 09:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Uvedu příklad z mé zkušenosti.
    Na posledním slotu PCI mám větrák, tzv "půlměsíc" (ten PCI je tudíž nepoužitelný) Tv tuner jsem umístil do PCI slotu nad ten větrák = stejné rušení, jako máš ty. Tv tuner jsem umístil tedy ještě výše, a do prázdného jsem dal síťovou kartu = pohoda.
    Ještě před tím jsem měnil IDE kšandy za stíněné = také to pomáhá.
    A ještě před tím jsem musel vyměnit PC zdroj (to už jsme v daleké minulosti) = velmi to pomohlo. Dnes snad již rušící zdroje neexistují. To bylo opravdu v počátcích.
    Tak to jsou možné poruchy signálu.
    Zkus jednu věc: Pusť si tv na počítači a vyndej přívodní koax. Tv signál ti sice zmizí (budeš mít pravděpodobně černé zrnění), ale uvidíš, nebo neuvidíš ty proužky. Pokud je uvidíš, je rušení od "něčeho" v PC (velmi špatně se odstraňuje a neexistuje jednotný postup), a když je neuvidíš, tak přichází rušení z kabelu. Tam potom použij např. něco takového:
    http://masek.ic.cz/index2.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    když odpojim oba vstupy tak je obraz modrý čistý tak nevim jestli to je bez rušení nebo to dělá software. ještě se chci zeptat na ten zvuk.děkuji
    ještě kde se daj koupit ty věcičky z vašeho webu a jaký je mezi něma rozdíl
    mám rod. dům na rozvod je napojeno 2xTV+video+komp
    Naposledy upraveno uživatelem agregatos: 23-02-2007 v 11:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Citace Původně odesláno od Althon2600+,deska MSI MS-6712ATX,1GB ram Zobrazit příspěvek
    když odpojim oba vstupy tak je obraz modrý čistý tak nevim jestli to je bez rušení nebo to dělá software. ještě se chci zeptat na ten zvuk.děkuji
    ještě kde se daj koupit ty věcičky z vašeho webu a jaký je mezi něma rozdíl
    mám rod. dům na rozvod je napojeno 2xTV+video+komp
    Rozdíl mezi těmi "věcičkami" není prakticky žádný. Ta hranatá věcička se vyrábí v Německu, a ta kulatá v USA. Já vlastním tu kulatou a zakoupil jsem ve velkoskladě OMAT v Jirkově, kde bydlím. http://www.omat.cz/
    Nerozumím tomu výrazu "oba vstupy". Tuner má pro tv signál pouze jeden vstup. Pokud jsi ho odpojil a proužky se ztratily, pak je rušení po koaxu. Mrkni ještě sem: https://www.tvfreak.cz/bastlirna/
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    myslím AV-in a koaxial.pokud odpojim koax. tak obraz z AV-in (satelit-vlastní kabel ne domovní rozvod) je rušenej a obráceně (odpojen vstup AV-in zapojen koax.)je to rušený stejně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Citace Původně odesláno od Althon2600+,deska MSI MS-6712ATX,1GB ram Zobrazit příspěvek
    myslím AV-in a koaxial.pokud odpojim koax. tak obraz z AV-in (satelit-vlastní kabel ne domovní rozvod) je rušenej a obráceně (odpojen vstup AV-in zapojen koax.)je to rušený stejně.
    Jo ták. Tak to bude ten problém rušení, pravděpodobně. Jestli ty dva kabely jsou taženy pospolu, tedy vedle sebe, nebo se někde kříží, tak potom ten koax vyměň za nějaký, který má kvalitní opletení. Kabelovka něco takového používá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    teď jsem si vzpoměl problém rušení obrazu začal když mi vyměnili desku,pamětia procesor s chladičem vše bazaroví mohlo by to být něco z toho.Předtím jsem měl TV kartu items itv-301.procesor duron1.2 ,ram 256 obraz byl špatný kvality a o nahrávání nemohla být ani řeč ale bez rušení.
    Naposledy upraveno uživatelem agregatos: 23-02-2007 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Citace Původně odesláno od Althon2600+,deska MSI MS-6712ATX,1GB ram Zobrazit příspěvek
    teď jsem si vzpoměl problém rušení obrazu začal když mi vyměnili desku,pamětia procesor s chladičem vše bazaroví mohlo by to být něco z toho.Předtím jsem měl TV kartu items itv-301.procesor duron1.2 ,ram 256 obraz byl špatný kvality a o nahrávání nemohla být ani řeč ale bez rušení.
    Pokud máš možnost, zapůjč si jiné paměti (RAM) a vyzkoušej. Výsledek ti neumím říci dopředu (to asi nikdo), proto mluvím o vyzkoušení.
    (proč je přiložen ten obrázek - nevím. Já ho sem nedával, ani ho nemám ve své databázi. .......nerozumím tomu.)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: default_572.jpeg 
Zobrazení: 165 
Velikost: 23.7 KB 
ID: 1144  
    Naposledy upraveno uživatelem Ivo Mašek: 23-02-2007 v 20:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    pokusím se prozatím děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Ja som mal rovnaký problém, keď som mal MB ABIT SA7. Problém sa vyriešil výmenou MB. Teraz mám ASUS P4P800-X a pruhy sa už nikdy neobjavili.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. settopbox pre winfast tv2000xp expert
    Od martye v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 20:33
  2. WinFast TV2000XP Expert-tv jen šumí
    Od fanynek v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 15:25
  3. WinFast TV2000XP Expert + kabelovka od UPC
    Od Nyny v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 13-02-2006, 08:26
  4. WinFast TV2000XP Expert - bez problémov
    Od vladoc v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-11-2004, 12:34
  5. WinFast TV2000XP Expert
    Od belzebub v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-04-2004, 10:03