nahravanie zo sleep rezimu
V recenzii nejakej TV karty ( Leadtek? ) som sa docital, ze umoznuje pri
nahravani zobudit PC zo sleep rezimu. Taketo nahravanie sa mi zda
uplne skvele :) Problemom je to, ze to podporuje len jedna karta
( nie som isty ).
Existuje sposob ( soft ), ako prebrat PC z sleep rezimu, nahrat program
a znovu prejst do sleep rezimu???
Poradi niekto?
nahravani zobudit PC zo sleep rezimu. Taketo nahravanie sa mi zda
uplne skvele :) Problemom je to, ze to podporuje len jedna karta
( nie som isty ).
Existuje sposob ( soft ), ako prebrat PC z sleep rezimu, nahrat program
a znovu prejst do sleep rezimu???
Poradi niekto?
iuVCR ( http://www.iulabs.com )
AIW 7500 a MMC 9 jsou bez problému, počítač probudí, nahraje se pořed a vše zase pěkně usne. Fungují tak i novější ATI karty s VIVO. Vše zajišťuje MMC.
[quote=ego42]iuVCR ( http://www.iulabs.com )[/quote]
Je mozne zobudit PC zo sleep rezimu len softwarovo???
Nie je potrebna podpora ziadneho hardwaru? To sa mi akosi nezda...
V sleep rezime aplikacie OS nebezia, takze ani nemozu ( nemali by )
zobudit PC. Alebo sa mylim?
Je mozne zobudit PC zo sleep rezimu len softwarovo???
Nie je potrebna podpora ziadneho hardwaru? To sa mi akosi nezda...
V sleep rezime aplikacie OS nebezia, takze ani nemozu ( nemali by )
zobudit PC. Alebo sa mylim?
Nevím, nejsem počítačový odborník, ale MMC a AIW mi tak fungují již nějaký měsíc. Ego 42 ti nabízí iuVCR - tam je nutné mít práva administrátora a mít nastavené heslo pro spuštění systému. Nemůže být jen prázdné heslo, musí být nějaký znak - mezera nestačí. IUVCR mi počítač ale ze sleep režimu neprobouzí.
iuVCR probouzí PC přes Plánovač úloh integrovaný ve WinXP. Ten by to měl umět na víceméně jakékoli ATX desce, režim spánku a stand-by (vypnutí) totiž zřejmě nejsou úplně totéž, když v režimu spánku vypneš zdroj, po opětovném zapnutí do sítě se počítač "neprobudí", ale naběhne jako po normálním restartu resp. vypnutí/zapnutí, v režimu spánku jsou totiž CPU a RAM pod proudem. Pomocí Plánovače úloh můžeš samozřejmě počítač probouzet pro jakoukoli TV aplikaci, ale spolupráce s iuVCR je nejpohodlnější, protože jeho scheduler probuzení počítače naplánuje sám. Mně to funguje skvěle, někdo ale problémy mít může, často bývá problémem "neukázněný" HW, který zabrání přechodu do/z režimu spánku; obvykle je tím neukázněným HW TV karta :-D
Při režimu spánku nemusí být počítač napájen. Výpis RAM je uložen na HDD. Po zapojení proudu se počítač probudí do stejného stavu v jakém byl před usnutím - bez restartu systému.
Potvrzuji, že mi toto fungule s orig sovtem (ale asi 3. WDM a aplikací před nejnovější verzí, ostatní mají spousty chyb...) u WinFast TV Expert od Leadteka! Apropo ta karta umí s P4 2,4GHz zachytávat přímo do plného PALu (720x576 a dokonce s menším zatížením CPU při plném PALu-768x576-zřejmě je to její hardwerové rozlišení, neb i foto z ní leze 768x576!) v XviD (kvalita ale maximálně-Hi a cca 2až3000kbps!!!) Takže mi plně nahrazuje videorecorder s lepší kvalitou než VHS (s přetáčením...) a plánováním a s možností dodatečné editace-reklamy pryč a pod. a uložení toho co by stálo za to bez časových ztrát s renderinkem, díky práci s přímou kopií ve VirtualDubu!:-)
[quote=Brko]Při režimu spánku nemusí být počítač napájen. Výpis RAM je uložen na HDD. Po zapojení proudu se počítač probudí do stejného stavu v jakém byl před usnutím - bez restartu systému.[/quote]
To jsem si myslel taky, ale experimentálně jsem se přesvědčil o opaku. Možná je to jenom otázka nastavení (suspend to RAM vs. suspend to disk), ale zase jak jinak vysvětlit, že WinXP ze spánku probudí i desky, které nepodporují wake-up-by-alarm, nebo je pro jeho aktivaci potřeba předchozí restart? Zkus si uspat počítač a znovu ho zapnout až poté, co bude chvilku vytžený ze sítě, obávám se, že se neprobudí do původního stavu, ale normálně nastartuje, jako by se nechumelilo. Ale nehádám se, u mě to funguje takhle, ale může to být jenom mým nastavením, vzhledem k tomu, že mi to funguje dobře, moc se v tom nevrtám :-)
To jsem si myslel taky, ale experimentálně jsem se přesvědčil o opaku. Možná je to jenom otázka nastavení (suspend to RAM vs. suspend to disk), ale zase jak jinak vysvětlit, že WinXP ze spánku probudí i desky, které nepodporují wake-up-by-alarm, nebo je pro jeho aktivaci potřeba předchozí restart? Zkus si uspat počítač a znovu ho zapnout až poté, co bude chvilku vytžený ze sítě, obávám se, že se neprobudí do původního stavu, ale normálně nastartuje, jako by se nechumelilo. Ale nehádám se, u mě to funguje takhle, ale může to být jenom mým nastavením, vzhledem k tomu, že mi to funguje dobře, moc se v tom nevrtám :-)
Do původního stavu se mi probouzí i ( nejdéle co jsem si ověřil ) po 24 hodinách prokazatelného odpojední od sítě - kabel ze zásuvky. Jak jsem v předchozím příspěvku předeslal, nejsem počítačový odborník, něšťourám se v nastavení BIOSu, je to jen to co mi poskytuje OS. Je pravda, že několika kolegům režim spánku prakticky vůbec nefunguje, v podstatě při stejné konfiguraci. Měl jsi pravdu, rozchodil jsem i iuVCR a spustí se i z režimu spánku.
[quote=Brko]Do původního stavu se mi probouzí i ( nejdéle co jsem si
ověřil ) po 24 hodinách prokazatelného odpojední od sítě - kabel ze
zásuvky. Jak jsem v předchozím příspěvku předeslal, nejsem počítačový
odborník, něšťourám se v nastavení BIOSu, je to jen to co mi poskytuje
OS. Je pravda, že několika kolegům režim spánku prakticky vůbec
nefunguje, v podstatě při stejné konfiguraci. Měl jsi pravdu, rozchodil
jsem i iuVCR a spustí se i z režimu spánku.[/quote]
Len aby som sa uistil - v rezime spanku ( sleep :) Ti bezal ventilator na
procesore alebo nie?
ověřil ) po 24 hodinách prokazatelného odpojední od sítě - kabel ze
zásuvky. Jak jsem v předchozím příspěvku předeslal, nejsem počítačový
odborník, něšťourám se v nastavení BIOSu, je to jen to co mi poskytuje