Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: ještě jednou k synchonizaci A/V

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Používám k tomu Vegas, ale zdá se mi, že i když v náhledovém okně Vegasu zvuk na obraz sedí, poté co si vyrenderuji AC3 a následně v MPC pustím *.m2v + *.ac3 už tomu tak není. Dotaz zní: Lze se na náhledové okno Vegasu v tomto ohledu spoléhat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A nemáš takhle náhodou v MPC nastaven nějaký defaultní delay jiný než 0??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Pokud to je v OPTIONS - AUDIO SWITCHER položka "audio time schift" tam tam mám 0ms, ale tato položka není defaultně ani zatržena, tak nevím, z čeho přehrávač info o (ne)posunu čerpá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Tak si ji zatrhni a nastav 0 ms.
    z čeho přehrávač info o (ne)posunu čerpá
    Z časových údajů audia - ale může se ti to rozsynchronizovat vzhledem k "nepravidelné rychlosti přísunu dat z HDD". Já mívám audio na jednom HDD a video na druhém a nikdy se mi to nerozejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Zatrženo s nastavením 0 a chová se to stejně jako, když to zatržený nebylo. To ještě vyzkouším ve stolním playeru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    pee.tr
    pokud ti to nesedi ve vystupu z Vegasu, vykasli se na ctrl korekci, ale audio radeji postrihej a posouvej. Tak bude vystup sedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Fantas!
    nevím, zda Ti přesně rozumím, ale v náhledu ve Vegasu se to subjektivně tváří OK, ale po renderu AC3 a jeho spuštění pohramadě s M2V musím o takový 2-3 snímky audio pokrátit. Já si spíš myslím, že je něco v nepořádku s tím AC3, protože (nedám za to teď ruku do ohně) když si nejprve synchonizovaný a vyrenderovaný WAV přiřadím ve VD ke zdrojovýmu MJPEG AVI a uložím to jako AVI připravené k enkodování do MPEG2, tak v tomhle "čistém" AVI je při přehrávání A/V synchronní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Už mi z toho hrabe V PC ten rozdíl při posunu zvuku o 2-3 snímky vidím. Zkouším to u hotových VOBů na HDD. Ale na stolním DVD playeru v TV to nejsem schopen rozeznat. No tak asi nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele aleycon
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    153

    Citace Původně odesláno od Fantas! Zobrazit příspěvek
    pee.tr
    pokud ti to nesedi ve vystupu z Vegasu, vykasli se na ctrl korekci, ale audio radeji postrihej a posouvej. Tak bude vystup sedet.
    Kdyz je rec o CTRL korekci zvuku - vsiml jsem si, ze je takto upraveny zvuk nejak pomrveny. Bezne kratim u celoveceraku zvuk o cca 4 framy, ktere se ve videu nekde postraci. Vysledny zvuk audia je zmrseny - hlavne hudba jakoby misty drnci. Nevite nekdo kde je zrada? Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    vzdy jde o prepocet celkove sinusovky, tedy pokud pouzijes control a zkratis to o napr vic nez 5 procent, tak to poznas! Ale 4 frame na celem filmu, to se nezlob, ale to nemuzes poznat! ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele aleycon
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    153

    Az budu zase nejaky audio kratit, poslu ti sampl originalu a vysledku.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 03-02-2009, 06:53
  2. Ještě jednou: Jakou hybridní TV kartu PCI?
    Od dubak_oldd v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-07-2007, 18:07
  3. Byl jednou jeden žívot
    Od cendaprnda v sekci Filmy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-10-2006, 09:15
  4. Byl jednou jeden dům
    Od Hodo v sekci Filmy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-04-2005, 06:07
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-05-2004, 20:59