Téma: vhodne DVD medium na archivaciu videa
dancaute,
ake je vhodne DVD medium na archivaciu DVD videa ktore ma pre mna velku hodnotu (rodina, svadba atd)
peniaze nehraju rolu
kolega mi odporucal DVD-RAM panasonic...
zatial som video dvd-ram nenapaloval vobec, aky je tam postup? prehrava takto napalene video plynulo DVD player, pripadne DVD-RW mechanika?
dantakze by ste archivovali na:
niektore z DVD-RAM Panasonic:
http://www.panasonic.sk/main.php?itemid=332&@nav=DVD-RAM
(ale na ktore z nich :-I )
alebo na
DVD-R TDK 4,7GB 16X 10ks/bal Scratch Proof
http://www.euromedia.sk/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=36320
alebo na
DVD-R VERBATIM Archival Grade Printable 4,7GB 8 X 5ks/bal
http://www.euromedia.sk/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=37354
?
btw:
a jeden "znamy" tvrdil vraj archivacne dvd je blbost, ze rovnaku zivotnost dosiahnes ak das aj lacne dvd do cierneho obalu a ulozis na suchom mieste
:OO
staymanDVD-RAM
DVD-/+RW
DVD-R GOLD
a az ptom niekde su tie obycajne, ale ani u jedneho neplati archivacne, pretoze to nikto nevie, no prakticky je poradie ako pisem.
Libornestojím o žádné flame, ale já osobně bych DVDRW médiím nevěřil vůbec, ty bych zařadil až na konec, protože RW médium smahlé na mechanice X bývá kolikrát na mechanice Y problematicky čitelné
stayman[quote=Libor]nestojím o žádné flame, ale já osobně bych DVDRW médiím nevěřil vůbec, ty bych zařadil až na konec, protože RW médium smahlé na mechanice X bývá kolikrát na mechanice Y problematicky čitelné[/quote]
To nema nic spolocne s uchovanim dat. Takisto o flame nestojim.
DiabloUž se to tu řešilo 100x 9-) Odpověď je jen jediná: Žádné DVD není vhodné pro archivaci. \/
:-!!!
dan[quote=Diablo]Už se to tu řešilo 100x 9-) Odpověď je jen jediná: Žádné DVD není vhodné pro archivaci. \/
:-!!![/quote]
ty archivujes naco? mas nejaku ufonsku technologiu? :-), alebo sekas obrazky do kamennych dosiek?
nic nie je 100% ale aspon 90% sanca ze to vydrzi 10 rokov mi staci (potom sa to prenesie na ine medium mozno)
PitomecPáska vydrží bezproblémů desetiletí - to už je odzkoušeno 8-)
StD...[color=darkred]no a kolik let vydrží DVD právě všichni zkoušíme každý u sebe[/color]. Fakt ale je, že dříve než data z DVDplacky zmizí z trhu asi stejně DVD-mechaniky... Při dnešní rostoucí snaze výrobců o
zpětnou NEKOMPATIBILITU
se to dá předpokládat. :-E
Diablo[quote=dan]ty archivujes naco? mas nejaku ufonsku technologiu? :-), alebo sekas obrazky do kamennych dosiek?
nic nie je 100% ale aspon 90% sanca ze to vydrzi 10 rokov mi staci (potom sa to prenesie na ine medium mozno)[/quote]
Pitomec už odpověděl. :-I
:-!!!
danok. dik za rady
potesi ak sa tu ukazem po dlhej dobe a stale tu radia majstri v obore - StayMan, Pitomec... :BB:
takze jednoznacne pre seba nechat na paske, a ostatnym podadit na pasku tiez a ak nie tak na DVD-RAM.
Jozef2[quote=StayMan by €RikŁ€]DVD-RAM
DVD-/+RW
DVD-R GOLD
a az ptom niekde su tie obycajne, ale ani u jedneho neplati archivacne, pretoze to nikto nevie, no prakticky je poradie ako pisem.[/quote]
Zalohujem na EMTEC DVD+R 24 CARAT GOLD. Vraj by mali vydrzat 30 rokov.
DVD-RAM vraj tiez by mali drzat data cca 30 rokov.
Tie Emtec Gold kupujem o cosi drahsie ako Panasonic DVD-RAM 3x a rozne DVD-/+RW. Ale akosi im verim, predsa len DVD-RAM, DVD-/+RW sa daju hoc aj omylom zmazat.