Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 136

Téma: Oddělění TV od PC na jedné zásuvce

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Xanad
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    38

    Zdravím Vás zde všechny, mám takový nepatrný problém, který se zde možná už i řešil.
    Takže bydlím v paneláku, v garsonce, takže mám PC a TV připojené do jedné zásuvky, samo o sobě to funguje úplně bez problémů, jak TV , tak monitor, tak PC, až do okamihu (teď to začne), kdy někdo něco v paneláku zapne.
    V tu chvíli začne lítat obraz na TV( v lepším případě 2 pohybující se bílé pruhy) a jde mi brum do repráků u kompu , když odpojím anténu tak to přestane, aspoň brum, na televizi nic nevidím bo je bez signálu. A obráceně, když se chci koukat na TV tak musím počítač i monitor odpojit od sítě a v tu ránu mám krystalicky čistý obraz .
    Jo a taky mi s tím někdo ruší monitor, tam ani vytažení antény nepomůže.
    A to vše do doby než někdo cosi vypne

    Měl jsem tady dvakrát antéňáky, tak mi doporučili dvakrát stíněný kabel a sehnat nějaký oddělovač?? mezi PC a TV. Stíněny kabel tedy dvakrát mám, ale to nepohlo.



    Takže mi to mozek nebere, a móóóóóóc Vás všechny tady ve spolek prosím o radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To už jsem někde četl...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Xanad
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    To už jsem někde četl...
    No a co na to říkáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Xanad: a ten "nějaký oddělovač" máš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Xanad
    Citace Původně odesláno od Pitomec
    To už jsem někde četl...
    No a co na to říkáš
    Odpověď už máš dávno na grafice, kams to napsal taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Xanad
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Xanad: a ten "nějaký oddělovač" máš?
    No nemám, našel jsem ho někde na německých stránkách

    http://www.schwaiger.de/html/D_Produ...art000264.html

    ale nevím, kde ho sehnat tady.

    A taky Pitomec mi poslal, nějaký odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Já nevím co sháníš - vždyť jsem ti dal jasnej odkaz http://www.tonercable.com/Toner%20We...16/TCE-XTI.pdf. A pokud sháníš prodejce, tak to můžeš za tři kila koupit třeba tady: http://www.omko.cz/?uid=183748a4d9e2...RI&subidm2=GAL
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Xanad
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    38

    Heuréka díky mnohokrát, to bude asi ono. Já jen nevěděl kde to hledat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele danop
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    1

    2Xanad: Mam ten isty problem ako si popisal ty.
    Chcem sa ta spytat, ci ti dany antenny galvanicky oddelovac pomohol,
    alebo si nasiel ine riesenie.
    Dik za odpoved...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    No, tedy, já bych i oddělil transformátorem síť 230 V. Tam to vypadá na solidní brajgl. A co nejdříve zavolat revizáky od ČEZ. ....a vím, o čem mluvím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Xanad
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    38

    No, já získával informace na grafice.cz. Takže moje první nouzové rozhodnutí bylo oddělit zemák u zástrčky PC, vzhledemk tomu, že mám zásuvky tažené 2 žilami, tak mám zemnění děláno přes nulák a nemělo by to vadit.
    ( No jde o to jestli ten elektrikář co mě o tom ujišťoval nemá papíry na hlavu )
    No měl jsem pokoj, ale jinak mě to nedalo spát a na zemnění kabelu antény jsem přišmodrchal kondík, v podstatě rozdělíš na kabelu země a spojíš je kondíkem asi 100n, prostě vysokofrekvenčním.
    No včera jsem kompíku přidělal země, no a je to v poho, akorát místo 2 podelnejch hnusnej vošklivejch bílejch pruhů na všech programech a to ještě při vypnutým PC mi teď už jen při zapnutým PC běhá hafo tenkejch pruhů a jenom na ČT 1 a jsou už příčný, takto vypadá, že tam prší-už se těším až budou dávat něco ze sahary.
    No a tady jsem skončil, další cesta bude asi oodělovací transormátor, a nebo galvanický oddělovač, každopádně kondík tam nechám páč mi někdo po anténě posílá nějaký rozdíl napětí, či proudů, a já mám svoje přístroje rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Citace Původně odesláno od Xanad
    No, já získával informace na grafice.cz. Takže moje první nouzové rozhodnutí bylo oddělit zemák u zástrčky PC, vzhledemk tomu, že mám zásuvky tažené 2 žilami, tak mám zemnění děláno přes nulák a nemělo by to vadit.
    ( No jde o to jestli ten elektrikář co mě o tom ujišťoval nemá papíry na hlavu )
    No měl jsem pokoj, ale jinak mě to nedalo spát a na zemnění kabelu antény jsem přišmodrchal kondík, v podstatě rozdělíš na kabelu země a spojíš je kondíkem asi 100n, prostě vysokofrekvenčním.
    No včera jsem kompíku přidělal země, no a je to v poho, akorát místo 2 podelnejch hnusnej vošklivejch bílejch pruhů na všech programech a to ještě při vypnutým PC mi teď už jen při zapnutým PC běhá hafo tenkejch pruhů a jenom na ČT 1 a jsou už příčný, takto vypadá, že tam prší-už se těším až budou dávat něco ze sahary.
    No a tady jsem skončil, další cesta bude asi oodělovací transormátor, a nebo galvanický oddělovač, každopádně kondík tam nechám páč mi někdo po anténě posílá nějaký rozdíl napětí, či proudů, a já mám svoje přístroje rád.
    No, takhle po ránu se mi nechce přemýšlet, co tím chtěl básník říci, ale ty machinace se zeměmi mi nějak smrdí. Matně si pamatuju, jak tady chtěl někdo odpojovat ochranný vodič ve zdroji PC .....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Miuvek
    Citace Původně odesláno od Xanad
    No, já získával informace na grafice.cz. Takže moje první nouzové rozhodnutí bylo oddělit zemák u zástrčky PC, vzhledemk tomu, že mám zásuvky tažené 2 žilami, tak mám zemnění děláno přes nulák a nemělo by to vadit.
    ( No jde o to jestli ten elektrikář co mě o tom ujišťoval nemá papíry na hlavu )
    No měl jsem pokoj, ale jinak mě to nedalo spát a na zemnění kabelu antény jsem přišmodrchal kondík, v podstatě rozdělíš na kabelu země a spojíš je kondíkem asi 100n, prostě vysokofrekvenčním.
    No včera jsem kompíku přidělal země, no a je to v poho, akorát místo 2 podelnejch hnusnej vošklivejch bílejch pruhů na všech programech a to ještě při vypnutým PC mi teď už jen při zapnutým PC běhá hafo tenkejch pruhů a jenom na ČT 1 a jsou už příčný, takto vypadá, že tam prší-už se těším až budou dávat něco ze sahary.
    No a tady jsem skončil, další cesta bude asi oodělovací transormátor, a nebo galvanický oddělovač, každopádně kondík tam nechám páč mi někdo po anténě posílá nějaký rozdíl napětí, či proudů, a já mám svoje přístroje rád.
    No, takhle po ránu se mi nechce přemýšlet, co tím chtěl básník říci, ale ty machinace se zeměmi mi nějak smrdí. Matně si pamatuju, jak tady chtěl někdo odpojovat ochranný vodič ve zdroji PC .....
    Jo bylo to tu! Pokud střední vodič odpojíš, tak vše funguje OK do doby, než např. vytáhneš anténu ze zásuvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Xanad
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    38

    No to asi nepůjde obraz na TV. Ne ale vážně tutok variantu jsem nezkoušel, co tedy může nastat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Citace Původně odesláno od Xanad
    No to asi nepůjde obraz na TV. Ne ale vážně tutok variantu jsem nezkoušel, co tedy může nastat
    Tak to ani nezkoušej!!!

    A nebo dělej s PC v gumovejch rukavicích
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 10 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-08-2009, 13:29
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-07-2009, 08:00
  3. jak sloučit víc MP3 do jedné?
    Od Doom v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-06-2006, 09:48
  4. Extrakce jedné stopy zvuku z avi
    Od cormi v sekci Editace audia
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 11:38
  5. Galvanické oddělení
    Od Kecup v sekci DV/HDV
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-08-2004, 13:02