Tím středním vodičem myslíš ochranný vodič? A to jako, že by po jeho odpojení jeho funkci suplovalo zemnění kabelovkyPůvodně odesláno od mirekv
![]()
![]()
Takovou srandu bych si nedělal, nebo se toho nápadu nějaký domácí umělec chytne.![]()
![]()
Tím středním vodičem myslíš ochranný vodič? A to jako, že by po jeho odpojení jeho funkci suplovalo zemnění kabelovkyPůvodně odesláno od mirekv
![]()
![]()
Takovou srandu bych si nedělal, nebo se toho nápadu nějaký domácí umělec chytne.![]()
![]()
Možná jsem to blbě pochopil, ale ty jsi odpojil ze zásuvky ochranný vodič??? To je sice hezké, že máš ochranu nulováním, ale tvoje PC to neví a celá case (zdroj) je zeměna na střední vodič, v tvém případě zeměna nikam. Jestli si to fakt zdělal, tak patříš pověsit za kule do průvanu. Jestli jsi to neudělal, tak se omlouvám, asi jsem to špatně pochopil.
Voloda: Bohužel i takové případy chodí mezi námi.![]()
![]()
![]()
Žije ještě Xanad ?, nebo je už z něj "škvarek" ?
To je tak, když se někdo s**e do elektriky. Když si zaviruješ PC, stačí format:c, či něco podobného, ale kolem PC se potlouká více lidí, včetně dětí a to může mít nedozírné následky.Původně odesláno od Miuvek
![]()
Ó najednou se Vás ozvalo,![]()
když potřebuje jeden poradit, tak se ozve akorát Pitomec a pár jedinců, a ti poradí a vysvětlí, ale z Vás mi nikdo zatím nic neporadil, \/ to já taky umím křičet, že jsou všichni debilové, ale jde o to taky říct proč, hele a video mám taky s plechovou skříní, a je jenom na dvojvidlici, tak a teď raďte, a vysvětlujte???
Mě bylo jasný, že to nebyl nejlepší nápad, ale na grafice je asi víc ochotných lidí, a navíc jsem to měl i schválené elektrikářem, jak jsem už říkal předtím, ale nikdo mi zatím kromě Pitomce nic lepšího neporadil![]()
Co se rozčiluješ? Jakto, že ti nikdo neporadil? ODDÉLOVAČ. A ty by ses hrabal v elektrice!Původně odesláno od Xanad
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ten odpojenej zemnící vodič poradil Xanadovi nějakej kokot na grafice a protože se už víckrát neozval (ten kokot), tak lze usuzovat, že po stejném experimentu u sebe doma asi neměl tolik štěstí...![]()
No jeje a kdo mě to poradila ha, a navíc já se nerozčilovala já konstatovala fakta, navíc jsem upozorňovala, že to bylo nouzové řešení, ale že zem je zpátky kde má být, a že jsem tam dal kondík,
A navíc jsem člověk hloubavý, takže si velice rád nechám poradit.
To víš oddělovač je krásná věc, ale jsou to přeci jen 3 kilka, tak hledám levnější alternatívu
Jé konečně se mě někdo zastal uf.No, ale já se tady taky ptal jestli ten elektrikář co jsem se ho na to ptal, neměl taky náhodou papíry na hlavu.
Jó já jsem jen vyučenej zámečník se strojárnou, a s elektrikou si rozumím, když akorát potřebuju nahodit jistič, a to se mně nestalo, nebo když vyměňuju zásuvku atd.
Jenom tak ze zvědavosti: kolik máš pro bytovou jednotku jističů ? Kolik světelných a kolik zásuvkových. Na kolik ampér jsou ?
Zásuvkové musí být min. 10A.
Ne náhodou 16A, když i zásuvka je stavěná na tuto hodnotu?![]()
No jsem v garzonce, tak že keramický pojistky tady mám 3, 2 zásuvkový ( jedna je jádro a kuchyň16A, a druhá je cimra 10A), no a ta jedna je na světla.
Ne náhodou 16A,
Sorry.
Zásuvkový obvod 16A
Světelný obvod 10A
Já sorry - psals min. 10A, a to "min." mně nějak uniklo.![]()