Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Nestíhá sestava?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Scorotron
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    12

    Ahoj, mám dotaz: Mám ADM Athlon 2400+ (2GHz), 512 DDR RAM, disk 7200RPM s 8MB cache na ATA133 se spoustou volnýho místa (60GB volneho)a defragmentovanej, grafiku GF4 ti 4200 a TV PV951. Při zachytávání do MJPEG (což je asi nejlepší, jak jsem se zde dočetl) v plném palu (768x576)nemám šanci, procesor jede na 90 procent a výsledek je trhaný obraz. Je to opravdu tak slabý, nebo se to dá nějak napravit? Když dám polo pal, jede to v pohodě, ale kvalita nic moc. 640x480 už docela jde.. Jsem z toho na mrtvici, pořídil jsem kvůli tomu silnější procesor a výsledek stejnej

    Děkuji za rady..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Kdyby sis pořídil A/D převodník od Canopusu (www.syntex.cz), tak ti k zachytávání stačí i PIII-450
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    No snad máš taky pěkně "zasviněnej" systém. Před časem jsem měl Durona 900 a zachytával jsem do MJPEG bez ztráty snímku (iuVCR). Vytížení procesoru nepřesáhlo 60-65 %. No rozlišení ale 720*576.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    "Síla" počítače bohatě stačí i pro realtime grabování do DIVX nebo MPEG-2. Pro MJPEG opravdu stačí i Duron 900.
    Povypínej co můžeš v systému postrádat, defragmentuj pevný disk, pokud disk podporuje režim DMA nebo UDMA tak zapnout.
    Jestli jsi nainstaloval nějaké kodec packy - odinstalovat.
    Prostě všechny blbinky a omalovánky (spořič obrazovky, úsporný režim, atd.) odinstalovat nebo zrušit.
    Také by se ti mohly tlouci s něčím ovladače - viz codec sr*čky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Scorotron
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    12

    Děkuji, systém mám čerstvě nainstalovaný (XP SP2), z těch "blbinek" už jsem vyrostl, tam není skoro noc. Ale je pravda, že mám instaovaný Codec Pack All in one - tak já ho zkusím shodit. Drivery na TV mám od Uskova, ale chodilo mi to stejně i když tam byly ty whql.. Zjistil jsem, že když nainstaluju Morgam mjpeg, chodí mnohem líp, než ten co je standardně v iuVCR..

    Tak ještě jednou děkuji za příspěvky..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    No dyť jsem psal: codec srač*y jsou moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    33

    Celeron 900 , MJPEG kodek - kvalita 19,VirtualDub1.4.10cz, 720/576 bez vypadeného snímku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    athlon xp 2500 plny pal huffyuv bez vypadnutého snímku záťaž na 30 percent...
    to isté len morgan mjpeg na 35 percent....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Scorotron
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    12

    To je divný kluci, napadá mě snad už jen ta TV karta, je to obyč. PV951 - drivery jsem k ní zkoušel všechny možný, ale se stejným výsledkem. Zkusím ještě alternativu za iuVCR, ale z těch zachytávacích softů se mi jevil jako nejlepší.. No uvidíme, budu dál zkoušet..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    To taky nechápu, bez problémů zachytávám full pal v kvalitě 18 na 750 Athlonu a půl pal mi šel na kvalitu 16 nahrávat i na Pentiu 100 !!
    Možná zkus přehodit karty ve slotech. Ale hlavně zapnout DMA, jestlis to už neudělal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele klikar
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    3

    Skus pohladat polozku VMR9(myslim, ze by sa mala volat takto, alebo podobne) a vypnut ju. Mala by byt v nastaveniach na 2 zalozke(Video settings) . Napis ci ti to pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele svaca
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    49

    2400+ by melo stacit, otaza je jak to zachytavas ....
    Na me sestave do mjpeg v plnem palu jede procak tak na 15 procent, jenze pouzivam mencoder (linux) a delam VELKE AVI (1 hod. cca 6-7 GB) a mencoder si indexuje ten velky avi na kazdem 1G, protoze jinak by byla necitelna hlavicka (limit AVI spec.).

    Jenze pod Win (iuVCR) je to hosri, protoze ta indexace BIG souboru NEKDY zabere fllload procesoru a vypadavyji snimky i na mem procesoru (XP-m fyzicky na 2500Mhz = 3600+) a pak je zmrsene audio, problem ve win resi rozdelovani na 2G .... Mozna za to muze i NFTS, nevim... Zkus tedy delat video po 2G, uvidis .... pak to prevest a pak slepit ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    Nahrávam ful pal avi bez kompresie UYVY
    1hodina cca 75 Gb
    Potom enkoder Tmpg do mpg2
    Tento postup mi dáva najkvalitnejší obraz v mpegu na DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    kdybys pouzival procoder, tak bude jeste kvalitnejsi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od clee
    kdybys pouzival procoder, tak bude jeste kvalitnejsi...
    To už jsou takové drobnosti, že to vyjde nastejno. Když už, tak CCE kvůli rychlosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestava HTPC
    Od michaldawn v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 11:22
  2. Zvuk nestíhá obraz
    Od jadam v sekci Editace audia
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 10:48
  3. Počítač nestíhá,nechápu proč?
    Od bufalobil1 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-06-2008, 05:41
  4. Sestava PC pro Hauppauge PVR 350
    Od HonzaK v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-09-2004, 06:20