SONY DCR-HC85- problem zvuku
ahoj, potrebuju help od fundovaných, jinako super kamera DCR-HC85 SONY, mne totalně zklamala při nahrávání koncertu muziky (zkreslený zprasený , evidentně přebuzený zvuk) co s tím moc děkuji za rady
delej to jako ja a zvuk si nahravej na DATku rovnou z mixu, nahravat to mikrofonem ma cenu maximalne kdyz stojis primo na stejdzi a zvuk chytas z odposlechu, jinak ne \/
to je sic hezké a jistě velmi kvalitní, jenomže praxe je jiná a pokud se pohybuješ po ozvučeném náměstí, tak těžko budeš něco tahat z mixu. Potřebuju zjistit, jak stahnout uroveň nahrávání zvuku, aby to nebylo zkreslený a přeřvaný jako prase :-((
jak je na tom s regulaci urovne HC85 nevim, kamery uz par let maji v tomhle smeru automatiku, kazdopadne resenim by moh bejt externi (ne tak citlivej) mikrofon...
[quote=clee]jak je na tom s regulaci urovne HC85 nevim, kamery uz par let maji v tomhle smeru automatiku, kazdopadne resenim by moh bejt externi (ne tak citlivej) mikrofon...[/quote]
externí mikrofon sem použil, jenže kamera si to vytahne a jsem tam, kde jsem byl :((
externí mikrofon sem použil, jenže kamera si to vytahne a jsem tam, kde jsem byl :((
Nektere kamery maji i LINE IN a pak to lze resit malym MIXem a nastavenim skutecne urovne. Jinak ani interni ani externi mikrofon resp. elektronika v kamere nezvladne takovy dynamicky tlak resp. rozdily. Prip. ext. mikrofony umistene hodne daleko od zdroje signalu, tam je ovsem problem, ze nasbiraji spoustu "bordelu" kolem. Nema to jednoduche reseni. :-((
pokud má kamera automatiku, tak je externí mix na dvě věci, žej. Logicky ta kamera vytáhne úroveň na svůj nastavený práh a pokud to stáhneš natolik, že automatika už dál nemůže a opravdu začneš zeslabovat, tak to už tak šumí, že to je zase na dvě věci.
Jediným schůdným řešením je manuální regulace úrovně zvuku na kameře a pokud není k dispozici, tak na rameno DAT a zvuk vzít z něho.
Jediným schůdným řešením je manuální regulace úrovně zvuku na kameře a pokud není k dispozici, tak na rameno DAT a zvuk vzít z něho.
[quote=Vendy21]ahoj, potrebuju help od fundovaných, jinako super kamera DCR-HC85 SONY, mne totalně zklamala při nahrávání koncertu muziky (zkreslený zprasený , evidentně přebuzený zvuk) co s tím moc děkuji za rady[/quote]
Nic ve zlým, ale cos proboha čekal? To je jak vyrazit do boje ve Vietnamu s kuličkovou pistolkou... :-(((
Každopádně existuje takový "předřadník", který pomocí ultrazvuku drží automatiku kamery na stejné úrovni a lze pak regulovat vstupní úroveň audio signálu z ext. mikrofonu (prodával to myslím Conrad - bez záruky).
Nic ve zlým, ale cos proboha čekal? To je jak vyrazit do boje ve Vietnamu s kuličkovou pistolkou... :-(((
Každopádně existuje takový "předřadník", který pomocí ultrazvuku drží automatiku kamery na stejné úrovni a lze pak regulovat vstupní úroveň audio signálu z ext. mikrofonu (prodával to myslím Conrad - bez záruky).