Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Zmena ve vysilani vecernicku na CT1 - pulsnimky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    Priblizne od 22. unora, nevim to presne, nejsem doma a tak se nemohu podivat na uz zachycene vecernicky, jsou porady z filmoveho zdroje na CT1 prokladane, a to i ty, ktere evidentne neprosly pull Downem ci transcodaci z NTSC, proste pro sledovani na PC je treba pouzit deinterlace, oba pulsnimky jsou casove rozdilne. Zacalo to u posledniho dilu Boba a Bobka. Nejspis zacali pouzivat nejaky filtr, ktery filmovy zdroj rozhodi do pulsnimku.
    Overeno na 3 pocitacich s kartou Genius VWproIII, Fly 2000TV, picvideo19.

    Jestli se to vyskytuje i u Vas, ja to resite?
    Ja zatim delam DVD bez deinterlace, na TV je to jedno, ale na PC se deinterlace musi pri prehravani zapnout a to trochu rozostri obraz (WINDVD5).
    Zkousel jsem ruzna nastaveni od priority pulsnimku, prohozeni, nic. Smart deinterlace ve virtual dubu smozrejme pomohl, ale uz zdegradoval zdroj.

    Rad bych zrekonstruoval zase puvodnich 25fps, jako jsem to chytal do 22. unora.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Zamysli se raději nad systémem přehrávání než na rekonstruci
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    No, nad systemem prehravani premyslim, neboj, na stolnim DVD a TV u prarodicu v pohode, jak jsem psal, ale kdyz chci sve dceri pustit DVD s vecernickem u nas na pocitaci, tak musi nastoupit deinterlace ve WINDVD ci jinem SW prehravaci a z toho plyne drobne rozostreni, ktere mi vadi.

    Proc prehravam na PC? Jednoduse proto, ze se jinak na filmy doma moc nekoukam a TV v obyvaku NECHCI, do ted to bylo v pohode, ale v CT neco zmenili. Tak hledam cestu, jak to mit stejne dobre jako do 22. unora.

    Myslim, ze to cele pousti o 1/2 snimku pozdeji, takze na TV to nerusi, pouze domenka. Jak tedy posunout video i se zvukem o ten 1 pulsnimek?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    Tak jsem si to dneska zkusil v praci nahrat na MiniDV a v pohode, ale prijdu domu a grab z TV karty take v pohode, tak fakt nevim, ze by preci jen bylo v TV neco spatne a dnes se to vratilo k normalu? Vecernicky, ktere byly tocene na film uz zase mohu delat jako Progressive DVD. Tak vyreseno.

    Jo, jen tak na okraj jsem dneska odpoledne volal primo na ON-AIR CT a popsal jim svuj problem, slusne me poslali nekam, ale dnesni vysilani je uz v poho. BTW je tu nekdo z CT?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6

    Měl jsem stejný problém, včera jsem nahrával a bylo to vpořádku
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Musíš to přehrávat na PC jako 50fps, jinak to bude trhaný a rozostřený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    O to prave jde, pokud je zdoj z filmu 25fps a v TV to nesprasi, tak to STACI prehravat 25 fps progressive a je to v pohode...

    Samozrejme pro prokladane video je to jedine pouzitelne reseni, tech 50fps na PC. A jeste monitor musi bezet na 50 nebo 100Hz aby to neskubalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    Mam postup, bez ztraty kvality:
    Plati pro zachytavani do PicVidea Kartou Genius VWpro III a FLY2000TV ver. 2.35, pro jine kombinace nezarucuji vysledek.

    Ve virtualDubu video filter Smart Deinterlace, Frame and Field Differencing(tady vlastne cokoli), Disable Motion Processing, Phase Shift, Field Swap BEFORE phase shift. A je to stejne jako to vysilaji zase od vcerejska nebo pred 22.3. To same jsem aplikoval na Byl jednou jeden zivot dil 10, tam to take bylo spatne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    jakmile použiješ Smart deinterlace tak to naprosto odrovnáš protože tenhle filtr dopočítává něco co kde nemá být a ještě jen v daném časovém pohybu který si nastavíš, naprosto špatný filtr.

    A na co vůbec když to přehráváš už 50fps, Žádný filtr !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    Prostuduj si tento filtr, nez neco napises, pokud vypnes motion processing, tak se nic nedopocitava, pouzil jsem ho jen na operace s pulsnimky, prohozeni a pixel shift, abych napravil to posunuti, ke kteremu dochazelo od 22.3. do predvcerejska na CT1, nic vic. Proc mam prehravat 25 progressive 50fps? Mohu, ale proc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    A Ty si viděl artefakty i na TV ???, nebo jenom na monitoru, aha ...

    Je fakt že na to v televizi prděj a kolikrát je smatlanec k nepochopení ale oprava nevede většinou nikam ...

    No hlavně žes to opravil
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    Pokud chces videt zdroj a cil, mohu Ti to vecer hodit na FTP, bez toho abychom oba videli to same nema cenu neco resit. Mohu tam dat treba 10 sec ukazky z jednoho vecernicku. Taky jsem cucel, co jsou v TV schopni vysilat...
    Dam tam kdyztak zdroj se zmrsenymi pulsnimky, pak zdroj treba ze vcerejska bez upravy se spravnymi pulsnimky a pak opravu zmrsenych.
    Pokazde to bylo zachycene se stejnym nastavenim, chyba se projevovala cca tyden a nejen u me, jak jsem si overil, na TV to znat nebylo, ale zkoumal jsem to jen na TV, ktera ma dost neostry obraz a uhlopricku 55cm.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    43

    je u toho i popis.txt

    Nekamenujte me prosim, jen predkladam resemi problemu, ktery jsem mel a ktery meli 4 moji znami, nic vic, nic min, treba to take nekomu pomuze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1

    To Frogusik: Diky o boze!!! (ARABELA z TV WONDER)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 19:18
  2. Pulsnímky!!!
    Od nedbis v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-12-2006, 16:17
  3. LCD TV - 16:9 - půlsnímky ?
    Od adagio v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-10-2006, 14:28
  4. pulsnímky DVD Architect
    Od milan78 v sekci Mastering
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-08-2006, 17:46
  5. pulsnimky odstranění
    Od Andeer v sekci DV/HDV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-12-2004, 21:52