Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Plazma a pripojeni PC pres HDMI?!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    35

    Mozna jste se s tim uz potkali, nektere plazmy a LCD nepodporuji pres HDMI PC signaly. Osobne mam pioneera 427XD a je to presne ten pripad. Ma sice VGA vstup - rozliseni 1360*768 a pixel mapping 1:1 neni problem, ale ja bych radeji presto pripojil PC pres HDMI. V manualu je vsak vyslovne uvedeno, ze pres HDMI neni PC signal podporovan. Zkusil jsem to. Plazma se prepla do rozliseni 1920*1080 a v tomto rozliseni i zobrazovala desktop korektne (samozrejme s overscanem). At jsem ale menil na PC rozliseni jak jsem chtel, plazma byla stale v rezimu 1920*1080 a v tom horsim pripade ukazovala strasny paskvily, vcetne trepotajiciho se obrazu. Nutno rict, ze moje starsi Nvidia rozhodne nema na DVI vystupu HDCP. Mate nekdo nejakou zkusenost, jak to vypada, kdyz se pripoji grafika s plnou podporou HDCP na DVI, nebo primo s HDMI vystupem? Kdyz nastavim na PC rozliseni 1280*720 a poslu to pres DVI, nebo HDMI s HDCP, tak by si mohla ta plazma myslet, ze ma pripojeny treba SAT,nebo DVD,ne? Nebo se pletu? V manualu k receiveru (taky pioneer) pisou, ze k nemu mohu pripojit HDMI>HDMI, nebo DVI>HDMI, ale musi podporovat HDCP. Tak me zajima, jestli s tim mate nekdo nejakou osobni zkusenost. Jenom predem prosim, usetrete me nazoru, ze jsem si mel poridit LCD TV. Vim proc jsem si nakonec vybral plazmu a ty duvody stale trvaji. Tohle je pouze jedina muska, kterou jsem na ni zatim shledal. Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    LCDTV či PlasmaTV musí mít také vlastní grafickou kartu samosebou!!! V tom je celý problém, nejde totiž často obejít a v 90% případů i z PC vstupu je videosignál přepočítáván a obraz zobrazován interní grafikou a né grafikou v PC
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    LCDTV či PlasmaTV musí mít také vlastní grafickou kartu samosebou!!! V tom je celý problém, nejde totiž často obejít a v 90% případů i z PC vstupu je videosignál přepočítáván a obraz zobrazován interní grafikou a né grafikou v PC
    Teda lhal bych, kdybych ted napsal, ze ti naprosto rozumim V TV je nejaka graficka karta a ta prepocitava obraz z nejakeho signalu. To at si klidne dela, me hlavne zajima, jestli i kdyz HDMI vstup oficialne nepodporuje PC signal, jestli se mu neda vnutit predstava, ze na druhem konci nema PC, ale nejaky jiny zdroj signalu. Samozrejme s tim, ze graficka karta bude mit plnou podporu HDCP a smirim se s faktem, ze rozliseni nebude 1:1, tady 1360*768, ale standardni treba 1280*720.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    91

    Mám podobné zkušenosti, řešil jsem to dvěma způsoby:

    1. Kabel DVI->HDMI (investice 2100 za kabel) obraz se pri vyšších rozslišeních klepal, grafika nVidia 6600 (HDCP) - neůspešné
    2. Minulý týden jsem pořídil fo mého HTPC novou grafiku ATI 1600 s HDMI vystupem (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40407)
    + HDMI kabel (ivestice zhruba 3500 s kabelem) ovšem výsledky o fous lepší, ale furt to není koukatelné.

    Osobně rozlišení 1080i nepotrebuju , ale chtěl jsem to pouze vyzkoušet. Obávám se, že při propojení PC - HDMI není možné dosáhnou výsledku jako při propojení přes D-SUB. Přes D-SUB používám nativní rozlišní 1024x768, které mi nejvíce vyhovuje a veškerý text je perfektně čitelný.

    Poslední věc kterou muzu vyzkoušet je prpojení mého PC s nvidií 8800GTS, která má ještě dual link výstup.

    Pouze dodávám, že mám stejný typ PDP-427XD.
    Pokud do televize pustím signál přes komponent z XBOXu 360 je obraz při rozlišení 1080i perfektní a zde nemám výhrad. 1080p mi tv nepovolí.

    Jediné co nám asi zbývá je obrátit se na Basys, bohužel pokud dorazím na normální prodejnu Basysu jsou tyto otázky mimo jejich znalosti.

    Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    35

    Me ani nejde o nejake vysoke rozliseni. Pri propojeni DVI>HDMI mi to v rozliseni 1920*1080 ukazovalo uplne v pohode (jen s overscanem, samozrejme) . Klepalo se to pouze, kdyz jsem si s tim rozlisenim zacal hrat a zacal ho snizovat. Ale TV stejne porad byla v rezimu 1080. Zkousel jsi pres to HDMI pustit treba 1280*720 s podporou HDCP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    35

    Proc to vlastne cele resim. Pri propojeni pres VGA je sice obraz z PC o neco horsi, ale porad uplne v pohode. Jen mam pri pousteni XviD obcas pri rychlem svenku kamery na vterinku takovou vodorovnou caru, jakoby zlom, pres obraz. Pri propojeni DVI>HDMI se to nedeje, takze kodekama to nebude. Nevsimnul sis neceho podobneho, Tomasi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    1

    Dobry den, chci si porizovat plazmu http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_3190 a propojit ji pres PC HDMI kabelem do ATI Radeon X1600Pro. Jde me predevsim o prehravani HD divxu. Myslite, ze se zminovanou kartou a vybranou plazmou by v tom mohl byt problem ? Budu rad za jakou koliv radu. Bohuzel v kamenem obchodu me nejsou schopni naprosto poradit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ladinek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    499

    ondrejctvrtek42

    bohužel ti neporadím....jenom chi napsat, abys tu TV nekupoval za takové nehorázné peníze ...dá se pořídit cca za 31 000,-
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    212

    Citace Původně odesláno od ladinek
    ondrejctvrtek42

    bohužel ti neporadím....jenom chi napsat, abys tu TV nekupoval za takové nehorázné peníze ...dá se pořídit cca za 31 000,-
    Já po ní začínám taky koukat a našel sem jí na netu za 29990,-.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    35

    Tak jsem prave ucinil pokus. Pripojil jsem k 427XD jine PC s grafickou kartou GeForce 6800 GT a drivery 7777, takze zadna novinka. Pripojeni DVI>HDMI. A ejhle...hned po nabehnuti Windows se rozliseni prehodilo na 1280*720 a do modu 720p se prepla i TV. Samozrejme je tam overscan, takze ikon na plose je jenom polovina, ale obraz jako brus. Na praci s PC to mozna moc neni, kvuli tomu oversacnu, ale pri spusteni Windows MCE a sjizdeni XviD je to presne to co jsem chtel. Dokonce to PC vidi plazmu jako HDTV zobrazovac a defaultne jako roliseni nabizi pouze HDTV standardy. Takze to proste chtelo jenom novejsi a sikovnejsi grafiku a jde to. PC format pres HDMI sice podporovany neni (1360*768), ale to neznamena, ze nelze pripojit PC pres HDMI. Kdo to chce na sledovani filmu a ne na serfovani po netu a na praci, bude uspokojen. Alespon tedy ja jsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    91

    No asi se dokopu k tomu, že TV zkusim na hlavnim kompu az bude dost času a nálady. Počítám, že když mi to nepůjde pres mojí 8800GTS tak uz asi přes nic

    Ohledně toho pruhu, už jsi zkoušel změnit kabel? Zjistil jsem, že mám televizi s kompem připojenou obyčejným kabelem tak sem hledal nejaký kvalitní VGA kabel a objednal jsem tento kabel http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31268

    Nemůže to být také problém? Přeci jen 42" je něco jiného než 19"...

    Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od pylous
    Me ani nejde o nejake vysoke rozliseni. Pri propojeni DVI>HDMI mi to v rozliseni 1920*1080 ukazovalo uplne v pohode (jen s overscanem, samozrejme) . Klepalo se to pouze, kdyz jsem si s tim rozlisenim zacal hrat a zacal ho snizovat. Ale TV stejne porad byla v rezimu 1080. Zkousel jsi pres to HDMI pustit treba 1280*720 s podporou HDCP?
    Zjistím nějakým způsobem, že jedu přes HDCP?

    Tomáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    LCDTV či PlasmaTV musí mít také vlastní grafickou kartu samosebou!!! V tom je celý problém, . . .
    A v monitoru k PC máš taky graf.kartu ?
    Tady jde o schopnost monitoru zobrazit pixel x pixel v 1:1, né ? \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Citace Původně odesláno od Modena
    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    LCDTV či PlasmaTV musí mít také vlastní grafickou kartu samosebou!!! V tom je celý problém, . . .
    A v monitoru k PC máš taky graf.kartu ?
    Tady jde o schopnost monitoru zobrazit pixel x pixel v 1:1, né ? \/
    Jažíííš, jasně že néí!... Psal jsem LCDTV! Né LCD, nebo LCD PC monitor Co by asi u LCDTV generovalo obraz z TV tuneru, když né integrovaná grafika v té TV?!!!

    Apropo já v mojem LCD PC monitoru mám i integrovanou grafárnu!!!!!!!!!!!!!!!! Mám monitor s integrovaným A/D převodníkem se vstupy Composit a S-Video IN (a s dvoupásmovými integrovanými repráky a Audio IN!) a tedy monitor "jede" (zobrazuje) i samostatně bez PC a PCI grafiky video např. z kamery či "stolního" DVDvideo playeru! Co by asi tak generovalo obraz, tedy pokud nepřipojím player přes VGA, ale pomocí analogového(!) AV(!!!) rozhraní?! Samože při přepnutí na PC se vyřadí z provozu interní grafárna a je obejítá a obrazpovku ovládá grafárna v PC! Právě toto ale 99% LCDTV nedělá!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    35

    Citace Původně odesláno od zkero
    No asi se dokopu k tomu, že TV zkusim na hlavnim kompu az bude dost času a nálady. Počítám, že když mi to nepůjde pres mojí 8800GTS tak uz asi přes nic

    Ohledně toho pruhu, už jsi zkoušel změnit kabel? Zjistil jsem, že mám televizi s kompem připojenou obyčejným kabelem tak sem hledal nejaký kvalitní VGA kabel a objednal jsem tento kabel http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31268

    Nemůže to být také problém? Přeci jen 42" je něco jiného než 19"...

    Tomáš
    Urcite to zkus. Na 95% ti to pobezi. Jak rikam, na praci s PC to rozhodne neni, kvuli tomu overscanu, ale na praci s PC jsme si prece nekupovali 427XD
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 23:56
  2. Pripojeni BlueRay pres HDMI versus VGA (PC)
    Od condor v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2009, 07:25
  3. Připojení plasmy přes UTP nebo HDMI ?
    Od Cassper17 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 09-12-2009, 20:52
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 14:37
  5. Problém propojeni plazma - notebook přes hdmi
    Od michal_h v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-07-2008, 22:47