Uprava MPEG
Prosím o radu. Mám zo satelitu nahratý film vo formáte mpeg. Má plné rozlíšenie 720x576, konštantný bitrate u obrazu 6,5Mb, prekládane.
Chcel by som tento súbor zmenšiť. Skúšal som to v TMPGEnc. Ako zdroj som nastavil:
video type: Interlace
field order: Top field first (field A)
aspect ratio: 4x3 625 line (PAL).
A teraz moja otázka.
Aký nastaviť formát výstupného videa?
Prekladané alebo neprekladané video? Použiť deiterlace, alebo to nechať tak ako to je. Je to nahrávka z Markízy. Je to seriál, a chcel by som na 1DVD dať viac častí.
Výsledok potom chcem výpáliť ako DVD video, a sledovať na TV ale aj v PC.
Ďakujem :-?
Chcel by som tento súbor zmenšiť. Skúšal som to v TMPGEnc. Ako zdroj som nastavil:
video type: Interlace
field order: Top field first (field A)
aspect ratio: 4x3 625 line (PAL).
A teraz moja otázka.
Aký nastaviť formát výstupného videa?
Prekladané alebo neprekladané video? Použiť deiterlace, alebo to nechať tak ako to je. Je to nahrávka z Markízy. Je to seriál, a chcel by som na 1DVD dať viac častí.
Výsledok potom chcem výpáliť ako DVD video, a sledovať na TV ale aj v PC.
Ďakujem :-?
Dlouho jsem Tmpgenc neviděl, ale tuším, že někde v Settings je nutno nastavit Full Screen (keep aspect ratio) a nechat interlaced.
Asi bych to nechal tak jak to je a normalne provedl authoring a ulozil do Image. Potom bych to prohnal treba Shrinkem \/
Je podle me blbost to video prekonvertovavat znovu. Shrink ti to sice zmrsi take, ale ne tolik jako nova konverze z MPEG2 do MPEG2.
Je podle me blbost to video prekonvertovavat znovu. Shrink ti to sice zmrsi take, ale ne tolik jako nova konverze z MPEG2 do MPEG2.
Maxik, ja ked prerabam nahravku z TV, tak vzdy pouzivam filter deinterlace. Vyberiem taky, pri ktorom mi zmiznu ciarky v obraze hlavne pri rychlom pohybe obrazu. Pre istotu pozriem aj nasledujucich niekolko snimkov, ci ich dobre prerobi. Vacsinou Even field alebo Double
Zásadně NECHAT JAK JE! Deinterlaci ponechat na reprodukčním zařízení. Deinterlace filtr je potřeba použít pouze když to někdo v TV domršil posunutím půlsnímků a zubatí to (a i v tom případě potom nastavuji výstup prokládaný jak byl původně), nebo když je cílem video pouze pro přehrávání na PC.
To co uvádí Barney je zavádějící a vhodné tak maximálně na Cartoons...
Taktéž rozměr nechat jak je, odpovídá-li specifikaci DVD. Pokud ne, změnit jej pouze v hlavičce. Žádný Resize. Jinak z toho vyleze paskvil. :-!!!
To co uvádí Barney je zavádějící a vhodné tak maximálně na Cartoons...
Taktéž rozměr nechat jak je, odpovídá-li specifikaci DVD. Pokud ne, změnit jej pouze v hlavičce. Žádný Resize. Jinak z toho vyleze paskvil. :-!!!
[quote=Pears]Asi bych to nechal tak jak to je a normalne provedl authoring a ulozil do Image. Potom bych to prohnal treba Shrinkem \/
Je podle me blbost to video prekonvertovavat znovu. Shrink ti to sice zmrsi take, ale ne tolik jako nova konverze z MPEG2 do MPEG2.[/quote]
Jak Shrink to změnšování dělá, že je při tom tak rychlej?
Je podle me blbost to video prekonvertovavat znovu. Shrink ti to sice zmrsi take, ale ne tolik jako nova konverze z MPEG2 do MPEG2.[/quote]
Jak Shrink to změnšování dělá, že je při tom tak rychlej?