Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Kamera jako A/D prevodník

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele kojot
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    12

    Nevíte někdo, jak zprovoznit na digitalni kamere SONY PC-100 zapojeni tak, aby vstupni signal pres S-video kamera automaticky poustela pres Firewire do PC zdigitalizovane ? Pred casem jsem to nekde cetl, nebo videl, ale to uz asi nenajdu. Problem je v tom, ze kdyz to klasicky zapojim, tak jakmile je pritomen signal na analogu, kamera odmita pracovat pres firewire. Pokud s tim mate nekdo zkusenosti, prosim pomozte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele milh2
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    31

    Transcoding - to je prevod analog > DV (digital) je možné robiť na väčšine SONY DV kamier po odblokovaní DV IN. Takéto odblokovanie je ale zásah do firemných nastavení kamery. Robí sa bežne pomocou špec. zariadenia (RM95) v servisoch, alebo softvérového emulátora (RM95emul apod.) a svojpomocne zhotoveného jendnoduchého kábla (schéma: http://dvin.chez.tiscali.fr/).
    Jednoduchým softvérom (RM95emul) je možné zmeniť firemné nastavenia v registroch kamery (nielen DV IN!). Každý typ kamery má inú adresu, kde sa DV IN odblokuje , preto je potrebné ju vedieť presne na tvoju kameru.
    Po transkodovaní je dobré kameru vrátiť späť do pôvodného nastavenia, ináč je možné, že sa po odpojení od napájania zablokuje a nabehne už len na pár sekúnd. To je problém, ale riešiteľný! Rád poradím - mailom.

    Veľa nastavení najdeš tu: http://lea.hamradio.si/~s51kq/DV-IN.HTM , pekný článok o tejto problematke tu: http://www.jukon.cz/stranky/index.php?idM=d0 ,

    Ahoj!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele kojot
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    12

    Ahoj,
    diky za prispevek, ale ja hledam prave presny opak.. Potrebuji hodit kameru do rezimu, kdy mi prichozi analogovy signal pres s-video nebo kompozit zdigitalizuje a posle pres firewire do PC. Rad bych totiz digitalizoval me nahravky z analogoveho videa a nechci to z nekolika duvodu delat pres grabovaci kartu. Nekde tady na tvfreak.cz je prispevek, ktery to popisuje tak, ze staci vyjmout z kamery kazetu a pak pomoci urciteho software na PC chytat video na firewire, ale toto zapojeni mi nechodi. Jinak DCR-PC100 kamera od SONY ma firewire obousmerny, neni treba nic otevirat. Pokud mas jiny tip budu rad. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Ale ne zamysli se.

    Vstup do kamery musíš mít odblokovaný, nejde to tam cpát přes objektiv.

    Výstup je free vždycky,Pokud je vstup (input) free, nevím co řešíš,prostě to pospojuj drátama a hotovo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele kojot
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    12

    ale jo, jasne analog In je otevren, na LCD kamery je videt to co chci, ale neleze to ven po DV.. Milh2 psal o otevirani DV, coz v tomto pripade skutecne nemuze mit vliv.
    No a prave, kdyz to jednoduse pospojuju dratama, tak z DV nic neleze, jenom tma. Kdyz to na DV kazetu nahraju a pak na druhou fazi pustim ven z DV tak to jede.. Ale mam tam zase pruser se zahadnym posunem audia proti videu, chybi timecode, nebo co. Takze jsem to logicky chtel udelat na jeden zatah zcela jednoduse, ale mam nejaky problem a nemohu jej lokalizovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    545

    Nevím jak je to u tohoto typu Sonky, ale u starších typů se průchodnost převodníku nastavuje v menu a kamera by měla být v modu VCR. Zkusil jsi to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Přesně tak, pokud to není od výrobce blokované.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele milh2
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    31

    Ešte raz si precitaj (aj s odkazmi) co som ti napisal prv.
    Aj ked mozes pouzivat i-link "obojsmerne", nie je isté ze do neho mozes pristupovat z analogoveho vstupu kamery. A/D prevod - analogrekordér->DVkamkordér->digital PC sa nazýva transcoding. Práve po tom odblokovaní to možeš používať. Výrobcovia bežne na kamkordéroch umožňujú len opačný tzn. D/A prevod.
    Ja mám Sony TRV900, ktorá má tiež štandartne uvolnené DV IN/OUT, ale na transcoding musím robiť to odblokovanie.
    Pekne je to popísané aj tu: http://www.hardwareanalysis.com/cont...rticle/1464.1/

    a ešte nejaké linky: http://www.coastweb.de/dv/#dv

    http://lea.hamradio.si/~s51kq/DV-IN.HTM
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele kojot
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    12

    Tak snad jsme si nakonec porozumeli.. Mate namysli zamceny transcoding z A na D port (mel jsem na mysli zamykani DV proti nalevani videa do kamery), coz samozrejme nemohu vyloucit, neb mi to zatim nikdy nebezelo. Nicmene, dle clanku, ktery jsem kdysi zachytil a kde se majitel kamery chvastal, jak mu to pekne beha (o odblokovani nepadlo ani slovo) soudim, ze to zamcene nebude. V menu kamery jsem koukal, ale nic co by zavanelo timto smerem jsem nenasel. Je ale fakt, ze do menu kamery jsem nekoukal, kdyz v ni nebyla kazeta a byla v modu VCR. Toto jeste odzkousim a pripadne poznatky budu publikovat..
    Zatim diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele kojot
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od exTNT
    kojote, kdybys na to řešení bez nahrávání narazil, prosím, dej sem odkaz.
    Já to řeším tím nahráním na DV kazetu a následným natažením do PC. Ten posun, co píšeš, není to jen v přehrávání? Jde jen o zkopírování dat, ne? Čím to natahuješ do PC? Já mám taky sonku a natahuju přes Vegas a v té statistice mám Dropped frames 0, dřív jsem natahoval přes Studio 9 a taky s tím nebyly problémy...
    S tim posunem je to zvlastni. Na analogu to neni, na digitalu po prevodu z analogoveho zdroje na DV kazetu to neni, ale kdyz se to prevede do PC (naposledy jsem to zkousel pres Pinn. Studio 8) tak to je na konci filmu po hodine asi o 1-2 sec. ujete. Dropped frames 0, na to jsem dal bacha.
    Zkusim to ted jeste jednou v ramci pokusu a na Studiu 9 a uvidime.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele milh2
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    31

    Posunutý zvuk po grabovaní s Pinacle je tu castá téma.
    Skus to grabovat s WinDV ( http://windv.mourek.cz/ ). Je to jednoduchý program, český a spolahlivý. Zvlastne, ze nie je tu, v downloade.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele x-ray
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    53

    Tak se taky přidám.Moje kamera měla zamčený dig. vstup.Podle návodu na jukon.cz jsem zbastlil přípravek a digital in odemknul.Ještě se odemknulo několik dalších věcí-interval rec, zebra atd.No a když chci zdigitalizovat VHS a zapojím kabely,tak je všechno ok, až do té doby, než připojím Fire-wire kabel.Jak kamera "ucejtí" Fire-wire kabel tak se analogové vstupy zablokují.Je potřeba dočasně zakázat DV-in a pak to šlape,tak jak má.S posunem zvuku se taky peru,zachytávam ve Studiu, v Mourkovi,ale posun tam pořád je.Ale to s přehledem řeší Vegas .Tak tolik moje zkušenosti, přeji hodně úspěchů .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele kojot
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od x-ray
    Tak se taky přidám.Moje kamera měla zamčený dig. vstup.Podle návodu na jukon.cz jsem zbastlil přípravek a digital in odemknul.Ještě se odemknulo několik dalších věcí-interval rec, zebra atd.No a když chci zdigitalizovat VHS a zapojím kabely,tak je všechno ok, až do té doby, než připojím Fire-wire kabel.Jak kamera "ucejtí" Fire-wire kabel tak se analogové vstupy zablokují.Je potřeba dočasně zakázat DV-in a pak to šlape,tak jak má.S posunem zvuku se taky peru,zachytávam ve Studiu, v Mourkovi,ale posun tam pořád je.Ale to s přehledem řeší Vegas .Tak tolik moje zkušenosti, přeji hodně úspěchů .
    Tak takhle presne se mi to chova, jak je tam FW, nejede analog. Ale zakazovat DV IN na kamere, ktera je origos otevrena, se mi nejak nechce, nerkuli o riziku, ze se se mnou rozlouci.. Skoda.

    S tim posunem.. jak to resis ve Vegasu ? Rekl bych ze je zaznam ujety cely od zacatku do konce, cim dele tim vice..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele x-ray
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    53

    Nagrabované AVI natáhnu do timeline ve Vegasu.Střihnu začátek, potom si timeline roztáhnu tlačítkem + na maximum, najedu myší na konec audia, stisknu Ctrl a dorovnám zvuk pod video.A pak už jen znovu Render As.. AVI, nebo přes frameserver do ProCoderu.
    Jinak s tou kamerou je to risk, ale dělal jsem to už několikrát a vše je OK.Stačí trocha soustředění a nic se nemůže po**** .Alespoň doufám .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Casovu os natiahnes/stiahnes sipkami (horna/dolna) alebo koleckom mysi...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HV20 jako převodník
    Od rjja v sekci Videokamery
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 09:39
  2. Kamera jako A/D prevodnik
    Od mch v sekci DV/HDV
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-11-2007, 14:15
  3. Kamera ako AD prevodnik.
    Od Joe-Joe v sekci Videokamery
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 03:47
  4. Nova kamera kontra prevodnik
    Od sesty v sekci Videokamery
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-10-2004, 20:37
  5. kamera jako digitální převodník
    Od yaso v sekci Videokamery
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 15-08-2004, 11:45