Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Starý monitor na novém PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Dobrý den.
    Pořídil jsem nové PC, ke kterému jsem připojil starý CRT monitor Compaq P70 a nainstaloval WinXPPro SP2.
    Bohužel monitor má po instalaci jakousi velice nízkou obnovovací frekvenci a netuším, kde jí změnit (ve standardním místě u ovladačů vidím v roletce Obnovovací frekvence pouze 'Původní nastavení'). Stejně tak ve správci zařízení nevidím větev Monitory, pouze ve větvi Grafické adaptéry vidím 'Standard VGA'. Pokusil jsem se nainstalovat stažené drivery k tomuto monitoru, ale nic se nestalo (
    1. Netušíte, prosím, jak přimět systém, aby monitor rozpoznal ?
    2. Neexistuje nějaký externí doplněk Win či freeware třetí strany, který by toto umožnil ?
    Na starém PC Win98SE běželo (a běží) vše OK !
    Děkuji !
    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    205

    Ten doplněk se jmenuje ovladač grafárny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Jak zjistím, co je tam tam za grafiku (určitě je na desce) - jakým programem ? Ve Správci zařízení vidím jen Grafický adapter: Standard VGA.
    Díky !
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    nikos
    k novému PC jsi dostal i cd tak je strč do mechaniky a dej instal i když se moc divím že když je PC nové tak by si s tím měli XPéčka poradit, ale může se stát že je neznaj strč cd do mechaniky a dej instal drivers
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Bojím se, že je tam jen CD s ovladačem k CD/DVD mechanice (
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    co je to za blbost kde jsi to kupoval ???

    máš asi 2 možnosti buď to odneseš tam kde jsi to kupoval a řekneš jim že ti chybý ovladače na základní desku + grafickou kartu .... atd.
    a nebo pokud to nemáš zaplombované sundáš jeden díl case a vezmeš si baterku tušku a papír a napíšeš nám co je to za desku popřípadě grafiku a jiné ... ale koukni se opravdu důkladně zda to není plombované po porušení plomby ti nebude platit záruka !!!!

    p.s. - název základní desky bývá mezi slotama pro karty a bývá tam Název + nějaké číslo to ČÍSLO je velice důležité

    tak makej
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    V Electroworldu - je to jen pro děti na internet a video.
    Ještě to CD projdu.
    Zaplomnbovaný to bohužel je, proto jsem sháněl nějaký program, který by mi tohleto uměl říct.
    Přesto díky moc !
    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    Nebo v Tescu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    V Tescu né, tam je to drahý )
    Naposledy upraveno uživatelem petrusek: 05-06-2007 v 17:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    nikos
    program existuje a né jeden
    zkus tento a pak napiš http://www.slunecnice.cz/product/Everest/
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Radši bych něco ozkoušeného, ale zkusím a dám vědět )

    Díky moc !!

    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    78

    Tak tedy:
    Omlouvám se všem - výrobci, prodejci i místním specialistům.
    CD s ovladači bylo zapadlé na dně krabice pod spodním polystyrenem !
    Po instalaci vše běží jak má !
    Omlouvám se též AleKovi, ale program tedy zkoušet netřeba.

    Díky moc všem !
    nikos
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    tak hlavně když vše dobře dopadlo
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. LCD: TV jako monitor nebo raději monitor s TV ?
    Od kaj v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 18-06-2018, 11:41
  2. Televizory (CRT, LCD, PDP): Stary konektor
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-03-2011, 08:28
  3. stary PC ako HD prehravac na LCD TV
    Od Peter_KE v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-01-2010, 20:46
  4. Rozsypaný obraz na novém PC
    Od nikos v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 07:51
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 15-08-2006, 14:19