Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: jaký dvd rekorder

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    14

    je lepší dvd rekorder s hdd a nebo bez?A co říkáte na dvd-rekordery s vestavěným DVB-T.Poraďte nějakou značku.Jen na nahrávání z tv a přehrání dvd.Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    já mam Panasonic EH55 ( HDD 160GB ) a jsem max spokojen
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    2 PcBuh:

    chtel bych se zeptat na Panasonica: nekde jsem slysel, ze nelze nastavit casove nahravani v SP kvalite delsi nez 2 hodiny nebo 4 hodiny v LP. Je tomu tak ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    XP=1hod., SP=2hod., LP=4hod., EP=6(8)hod. - na všechno ostatní FR, kde si to navolíš s přesností na 1 minutu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    195

    2 Pitomec
    Takze jeste pro jistotu jednou, protoze to je tak nesmyslne, ze to snad nemuze byt ani pravda.
    Je mozne nastavit proramovani nahravani zaznamu na HDD zaznam delsi nez 2 hod. v kvalite SP ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nastavit záznam si můžeš v krocích po 1 minutě, přičemž jestli to pojmenuješ "v kvalitě SP" nebo nějak jinak je fuk - DVD rekordér stejně pracuje s proměnným datovým tokem (VBR).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    27

    Citace Původně odesláno od MikeM
    2 Pitomec
    Takze jeste pro jistotu jednou, protoze to je tak nesmyslne, ze to snad nemuze byt ani pravda.
    Je mozne nastavit proramovani nahravani zaznamu na HDD zaznam delsi nez 2 hod. v kvalite SP ?
    Pokud máš rekordér s HDD, tak to určitě jde (vyzkoušeno u EH55). Při nahrávání na HDD by nemělo být žádné omezení (návod o žádném nemluví), kromě zbývající kapacity, samozřejmě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    14

    Děkuji že se držíte mého témaeu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    f f je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    117

    pánové, dotaz - když má DVD rekordér DVB-t tuner, umí to dělat záznam vysílaného datového toku, nebo to tvrdošíjně provádí rekompresi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Záznam přímo datového toku je z principu nesmysl, protože DVB není totéž, co DVD-Video (takže pokud by např. u DVB bylo rozlišení jiné, než připouští specifikace DVD-Video, tak bys měl nestandardního bastarda). Problém je taky v délce záznamu, která se přímo u záznamu streamu nedá zjistit (když vysílání používá proměnný datový tok). U PC je situace samozřejmě jiná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele PcBuh
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    256

    EH55 udělá jakou koly délku na SP , nedávno jsem to zkoušel
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    f f je offline
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    117

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Záznam přímo datového toku je z principu nesmysl, protože DVB není totéž, co DVD-Video (takže pokud by např. u DVB bylo rozlišení jiné, než připouští specifikace DVD-Video, tak bys měl nestandardního bastarda). Problém je taky v délce záznamu, která se přímo u záznamu streamu nedá zjistit (když vysílání používá proměnný datový tok). U PC je situace samozřejmě jiná.
    No všecko má výhody/nevýhody, mně přijde absurdní, aby se rekomprimovalo dvb-t na 3-4 násobek původního datového toku a se zhoršením kvality...
    Proto dvd rekordéry v podstatě nesnáším
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Když bude mít DVB vysílání třeba 544x576 nebo 480x576 (u DVB-S celkem běžné rozlišení), tak ti to u DVD rekordéru stejně není nic platné, protože DVD-Video toto vůbec nezná. Jinak co se týká kvality, tak signál je tolikrát "proprán" (od studia, přes vysílání až k uživateli, který to stejně sleduje přes analogový výstup), že nějaká rekomprese už na to nemá vůbec vliv. Navíc nahrávky z TV vysílání se reálně dají využít pro "skouknout a smazat", protože ten ořezaný 4/3 Pan&Scan humus, nezřídka špikovaný reklamou, to nestojí za kur*ení médií
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaky DVD rekorder
    Od insignia v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-11-2008, 19:13
  2. DVD rekordér s HDD, ale jaký?
    Od danny009 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 21:04
  3. Jaký DVD rekordér?
    Od Diablo v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 11-04-2007, 15:45
  4. Jaky DVD rekorder?
    Od touny v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 16-10-2005, 19:49