Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: HD-MPEG2, cim editovat?

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    mam zopar kvalitnych HD-MPEG2 1920x1080i30fps a chcel by som zmenit rozlisenie(na 1280x720) v nadeji ze velkost tych MPEGov sa zmensi, ale kvalita povodneho prekladaneho videa ostane co najvernejsia.
    aky software by ste mi doporucili?
    (potrebujem to dat len do mpeg2, iny format mi grafika neakceleruje a pri prekladanych videach je ta akceleracia potrebna)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Osobně,bych použil Avisynth a VirtualDubMod a x264 kodek nebo divx,je to MPEG4, na to akceleraci nepotřebuješ.
    Jinak MPEG2 snad umí běžný editor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    sojer27
    A jsi si jistý, že to je 30fps a ne telecined 24fps? Zkusil bych AviSynth + HC (pro MPEG-2) nebo AviSynth + VirtualDub (pro MPEG-4 ASP). Podle mých zkušeností je MPEG-4 ASP míň náročný než MPEG-2 a mohlo by to šlapat i v původním rozlišení.

    Pokud máš zájem, pošli mi kousek toho videa, a já zjistím, co by se s tím nejlíp dalo dělat.

    SS2CZ
    No MPEG-4 AVC (x264) v HD rozlišení je dost silný sousto. S MPEG-4 ASP (DivX, XviD) to je v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    vlada
    HC nevezme víc než "DVD"(720x576) - výstup,to jsem zkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Citace Původně odesláno od SS2CZ
    vlada
    HC nevezme víc než "DVD"(720x576) - výstup,to jsem zkoušel.
    Aha, to mě nenapadlo. Tak potom třeba QuEnc by to mohl zvládnout. Ale každopádně bych to řešil spíš do MPEG-4. To je budoucnost, MPEG-2 je historie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    nechcem uberat na kvalite, len to rozlisenie nepotrebujem take velke a prave tam by som mohol usetrit na objeme. potrebujem to dat len do mpeg2 a to prekladane.
    aj keby sa v x264, divx, xvid podarilo tu istu kvalitu zachovat , tak mi to je na nic, lebo to prekladane video by bolo riadne narocne a bez HWA videa nepozeratelne(grafika mi akceleruje len mpeg2)

    tu je ukazka: zrovna toto je len 1440x1088i25fps

    myslim ze "Adobe Premiere Pro(Elements)", alebo "Canopus Edius Pro(Broadcast)" by to mali zvladnut, kludne mozte poradit aj ine...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    Citace Původně odesláno od vlada
    Ale každopádně bych to řešil spíš do MPEG-4. To je budoucnost, MPEG-2 je historie.
    historie? chces povedat ze tu ukazku urobis do takej velkosti aby sa to oplatilo?? a samozrejme co je najdolezitejsie nesmie byt ziadna viditelna strata kvality obrazu.(ak to budes skusat, tak bez zvuku)
    ja myslim ze neni nic lepsie ako mpeg2. este som nevidel kvalitne video s x264, h264...... codecom, vsetko su to same kockanice, hlavne v tmavych scenach. to este skor novy DivX5-6 alebo XviD su na tom lepsie. samozrejme vsetko je to o vsimavosti, mne predovsetky zalezi na kvalite. ja pouzivam kompresiu len do tej mieri, aby to neposkodilo obraz. a vlastne ked chcem zalohovat video, z ktoreho je mozne ze neskor pouzijem nejake zaberi, bol by som blazon keby som to dal do stratovej kompresie. to radsej necham v tom HD mpeg2(.ts)

    skusal som to aj do h264 s manconcept H.264 Encoderom a kvalita bola uboha
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    sojer27
    Tak to teda žasnu

    Samozřejmě pokud bude zdrojem MPEG-2, tak z něj udělaný MPEG-4 nemůže být nikdy lepší. Ale pokud budeš mít stejný zdroj, bude při stejném datovém toku MPEG-4 ASP téměř vždy mnohem lepší. MPEG-4 ASP používá stejné techniky jako MPEG-2, plus používá některé další pro zvýšení kvality/komprese. U MPEG-4 AVC (alias h.264) už vůbec není o čem se bavit.

    Zakládat podobné soudy o kvalitě MPEG-4 na základě nějakého zpraseného DVDripu, který si někde viděl není zrovna vhodné. Viděl už si třeba porovnání MPEG-2 a MPEG-4 (ASP/AVC) z čistého nekomprimovaného zdroje? Třeba tohle se Ti zdá koskatice?

    Závěrem - pokud chci resize, tak musí nutně následovat rekomprese. A když už dělam rekompresi, tak při stejné velikosti bude MPEG-4 kvalitnější. Zkus si to. Pokud už dělam rekompresi, je naprostá pí*ovina nechávat video prokládaný. Rozumný řešení je deinterlace na dvojnásobnou snímkovou frekvenci a následný převod na variabilní framerate. Neexistuje ani jeden jedinej HD přehrávač (včetně PC), kterej si poradí s prokládanym obrazem. Tak co s tim prkoládánim chceš proboha dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    vlada
    Tak s tou náročností MPEG-2 to je trochu jinak. Kecal jsem, omlouvám se. Udělal jsem test u videa 1366x720 - MPEG-2 (libmpeg2, z Avidemuxu), MOV (MPEG-4 AVC, nějaký trailer od BBC) a AVI (MPEG-4 ASP, XviD). Všechny cca 6 Mbps. Výsledky velmi zhruba vypadali takto:
    MPEG-2 - 10-20% CPU
    MPEG-4 ASP - 25-35% CPU
    MPEG-4 AVC - 30-40% CPU

    Přehráváno ve VLC, procesor Athlon64 3500+, 32bitový WinXP.

    S rou nároočností MPEG-2 jsem vycházel z toho, že 3 GHz Pentium zvládalo full HD MPEG-2 (1920x1080) jenom s odřenejma ušima - zatížení procesoru 90%, občas to i škublo. Vypadá to, že mýmu procesoru by na full HD MPEG-2 stačilo 20-40% výkonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    to vlada:

    Citace Původně odesláno od sojer27
    hmm, zistujem ze pokial chcem zachovat kvalitu originalu(ostrost obrazu), nesmie sa upravovat rozlisenie a samozrejme ponechat interlacing.
    je vobec neco lepsie ako mpeg2 ? lebo skusal som xvid, divx, ale ani jeden neveie zachovat povodny interlacing.

    program "manconcept H.264 Encoder" pri enkodovani do h264 sice vie zachovat dokonali povodny interlacing, ale aj pri 11000 bit rate, stale vidiet degradaciu obrazu predovsetkym v tmavich miestach. a to uz nehovorim ze velkostou je to podobne s originalnym mpegom2.

    tu ukazky:

    HD-MPEG2 1440x1088i25fps(original)

    HD-H264 1440x1088i25fps - velmi narocne na HW(robene az pri 11000kbps), ale moj athlon xp 1700+(1780Hz) to zvlada este uplne v pohode - a co vas HW, zvlada to ?

    HD-H264 1440x1088i25fps - tu menej narocna ukazka robena pri 2000kbps - tu mi cpu bezi na 70%

    skusane v MPC+CoreAVC v1.2.0.0 pouzil som "DirectShow deinterlacing"

    tak co? myslite ze z toho originalu spravite nieco lepsie?

    ------------------------------------------------------------------------------
    a takto degradovane to vyzera pri zmene rozlisenia, alebo bez interlacingu. POZOR, teraz vobec nejde o kockaty obraz! vsimajte si ostrost. tie ukazky su ako keby zahmlene a rychlejsie pohyby vyzeraju biedne. to vsetko koli progresivu a zmeny rozlisenia.

    720i25fps.mp4

    720p25fps.mp4

    1080p25fps.mp4

    na progresiv by bol lepsi DivX, lenze progresiv je aj tak s**t
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    vlada:

    nehovor o tom, predved to! uz som uploadol dva originalne mpeg2, tak mozes potvrdit co hovoris. ja som to skusal a nejde to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    Citace Původně odesláno od vlada
    Třeba tohle se Ti zdá koskatice?
    nemam zdrojove video z ktoreho to bolo robene, takze sa radsej drzme tych mojich dvoch ukazok(mpeg2)
    Citace Původně odesláno od vlada
    Pokud už dělam rekompresi, je naprostá pí*ovina nechávat video prokládaný. Rozumný řešení je deinterlace na dvojnásobnou snímkovou frekvenci a následný převod na variabilní framerate.
    dokaz to, predved sa. ja si myslim ze vysledna velkost suboru bude v prospech ponenachania interlacingu
    Citace Původně odesláno od vlada
    Neexistuje ani jeden jedinej HD přehrávač (včetně PC), kterej si poradí s prokládanym obrazem.
    to nemyslis vazne clovece? powerDVD7(mpeg2), CoreAVC(h264)(ahaaa, ach jo, ty mas problem s deinterlacingom v realnom case, no ale preto nemozes hovorit take picovinky mne funguje deinterlacing dokonale, hardwarovo aj softwarovo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    Citace Původně odesláno od vlada
    co s tim prkoládánim chceš proboha dělat?
    to ze nechapes na co je dobre mat aspon 25-30fps interlaced, alebo 50-60fps progresiv je tvoja chyba. ziadnemu znalemu cloveku to vysvetlovat netreba.

    ZIADNE 25-30 OBRAZKOVE NEPREKALADANE VIDEO(PROGRESIV), NEDOSIAHNE KVALITU 25-30 OBRAZKOVEHO PREKLADANEHO(INTERLACING) VIDEA !!! a len lamy na to nevedia prist same a dalsi su tak zabedneny ze im to nedochadza aj ked im to niekto iny predhodi priamo pred oci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    173

    Citace Původně odesláno od vlada
    Viděl už si třeba porovnání MPEG-2 a MPEG-4 (ASP/AVC) z čistého nekomprimovaného zdroje? Třeba tohle se Ti zdá koskatice?
    ano pozrel som to, ale ja tu nehovorim len o kockatom obraze! vy co nemate graficke karty s hardwarovou akceleraciou videa, neviete co je to bozsky HD interlacing!(myslim ze vacsina CPU bez HWAV grafiky take video nezvladne) ak si myslite ze hej, vyskusajte toto nezabudnite na to ze pokial nemate HWAV grafiky, tak v CoreAVC musite pouizit "software deinterlacing" a ty co maju HWAV -> "DirectShow deinterlacing". athlon xp 1800Mhz a vyssi + npr. taka gf7600gs to zvladnu uplne v pohode.
    25-30 obrazkovi progresiv je shit ! (50 a viac OK - podla Hz monitoru)

    Citace Původně odesláno od vlada
    Zakládat podobné soudy o kvalitě MPEG-4 na základě nějakého zpraseného DVDripu, který si někde viděl není zrovna vhodné.
    vsetky tie zaprasene DVDripy pochadzaju zo shitnych maloobrazkovych progresivov, a dalsia kopa shitu je urobena uderenymi users, robia to zo starych zaznamov(asi DVD kvalita), alebo je este mozne ze to leze sice z kvalitneho zdroja(DVB-S(S2)HD kamera), ale je to zaznamenane shitnym HW, alebo SW
    --
    mam origos king kongaMPEG2(15GB) a ten zaznam je tiez na nic. je to skoro slusny interlacing, ale myslim, ze to neleze priamo z HD mery. jednoducho to nie je ono.

    AKO SOM POVEDAL, VIDEL SOM LEN PAR NAOZAJ KVALITNYCH HD
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    sojer27
    DVDrip je samozřejmě udělaný z DVD. Je to SD a ještě se sníženym rozlišenim.

    Moje osobní přesvědčení, že prokládání je historickej )let, kterýho sme se měli zbavit už před padesáti lety nikdy nevyvrátíš. Pokud mluvím o tom, že žádné dnešní přístroje neumí prokládané video, myslím tím samozřejmě to, že musí dělat deinterlace. Naprostá většina SW i HW deinterlacerů (čest výjimkám) to udělají tak, že zahodí jeden půlsnímek a interpolujou (nekvalitně) zbytek. Proto já při zpracování videa určenýho pro počítač dělam deinterlace (při 50/60 fps samozřejmě bude velikost vyšší), ale nezatěžuju toho, kdo to přehrává, aby se musel starat o deinterlace. Deinterlace je prostě úlet, kompromis a zmršenina. Nechť zhyne a odpočívá v pokoji. Všechny filmy jsou stejně natočený 24fps progressive a nic s tim nenaděláš. Překvapuje mě, že Ti nevadí, že u 1080i máš zduplikovaný snímky - škube to. Mně to vadí a převádím to zpět na 24p, který neškube.

    Samozřejmě MPEG-4 AVC 1080i ani 1080p mi počítač nepobere. Ty ukázky máš ale nějaký podivný. Ten MPEG-2 měl koncovku m1v, což je koncovka pro MPEG-1. Dokud jsem mu restreamem neopravil nesmyslný údaj o výšce 1088 na 1080 a neprohnal ho DGIndexem, tak to vůbec žádnej program neotevřel. Stejně tak na těch MP4 se boží ffdshow, VLC, MP4Box, Avidemux a plno dalšich programů. Jak to proboha vyrábíš? To je asi nějakej nakoplej Mainconcept H.264, ne? Každopádně oprav si ten MPEG-2 stream 1080, jo to v hlavičce blbě napsaný. Přece musíš vidět, že dole máš 8 řádek bordelu.

    Zkoušel jsem to předělat do MPEG-4@50p, ale je to moc náročný na přehrávání. Takže Ti opravdu zbývá jedině MPEG-2 interlaced. Jaký chceš výsledný rozlišení? Doporučuju vykašlat se na nečtvercový pixely a srovat si při tom aspoň poměr stran. Takže například 1280x720. Zvládne to AviSynth nebo Avidemux, ale nezapomeň provádět resize po půlsnímcích.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. čím editovat video v MOV?
    Od fama v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 19-06-2008, 12:38
  2. v com editovat(hd-mpeg2) a ukladat do HD-MPEG2 ?
    Od sojer27 v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 08-01-2007, 12:24
  3. Zvuk 5+1 - čím editovat?
    Od Jimi_Hendrix v sekci Editace audia
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 18-02-2006, 13:04
  4. v cem editovat *cur *ani
    Od wencaS v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-08-2005, 08:37
  5. jak stříhat, editovat MPEG2
    Od hulme v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-09-2004, 07:29