Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: problem se zvukem pres Voip - C-Media AC97 audio device

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    4

    Ahoj, prosim, poradi mi nekdo, mam problem s vyse uvedenou integrovanou zvukovkou - při pouziti Voip me druha strana slysi jen strasne slabe, spise neslysi nic. Vyzkousela jsem uz snad vsechno v nastaveni zvuku, mikrofon je nastaven na maximum, ale je to porad to same. Ja slysim dobre, druha strana skoro vubec.
    C-Media AC97 audio device - CMI9739A
    Verze ovladace 5.12.1.41
    Diky moc za jakoukoliv radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    zdena406
    no a co ta druhá strana nemá ona něco špatně nastaveno a o kterého voip jde ...??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele Sally
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    142

    ...a co ten mikrofon? Testla si to i s jiným?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    4

    Je to volání přes FREE CALL, druhá strana nemá co nastavovat, je to volani z PC na pevnej telefon. Zkousela jsem nekolik (3 mikrofony se sluchátkama) a taky jsem to zkousela pres druhej pocitac, pripojenej pres router. Z druhýho PC jde vsechno v pohode, ma zvukovku Ividia .
    Takze fakt nevim, co s tim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    zdena406
    asi bych to viděl na špatmou propustnost já tedy nevím jak to u vás vypadá ale zdá se že máš bloknutý všechny porty ven zkus se zeptat někoho u vás kdo obsluhuje ten router zda by ti nemohl nějakej port povolit
    ale osobně a to mám vyzkoušené už asi rok na tomto pracuju a zjistil jsem že se opravdu vyplatí investovat do voip aparátů a to si nedělám srandu měl jsem jich doma na test asi 10 a nejlepe mě vyšel Linksys SPA941

    http://www.voipobchod.cz/shop/index....roducts_id=134

    má záznam nepřijatých hovorů atd... jako mobil

    já používám ke své spokojennosti služby od tohototo poskytovatele
    https://ha-loo.ha-vel.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    V mixeru v menu "Možnosti" a ve "Vlastnosti" nechej zvolený mikrofon u "Záznamu", naopak u "Přehrávání" mikrofon zakaž (jinak dojde ke zpětné vazbě a začne to hvízdat).

    Zkontroluj v mixeru (nastavení hlasitosti na "Záznamu"), zda je u mikrofonu tlačítko "Upřesnit" a zda je tam nastaven "BOOST" (nejprve je třeba v menu "Možnosti" zvolit "Upřesnit nastavení", pak se tam to tlačítko objeví).

    FREE CALL neznám. Není v jeho nastavení někde možnost konfigurace zvukového zařízení (Skype to umí - bohužel ne příliš dobře). Pokud u Skypu dojde ke zpětné vazbě, tak ten automaticky zeslabí citlivost mikrofonu a pak to sice nehvízdá, ale zase je to příliš potichu. Možná je to stejný případ.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    4

    to vsechno jsem mela nastaveny tak, jak pises, krome jednoho - i v moznostech prehravani jsem mela zaskrtnutej mikrofon. Uz jsem to opravila. Ted to vyzkousim, ale nemyslim, ze by to melo nakej velkej vliv na tu hlasitost mikrofonu, nebo jo? Posilam scrshoty...Nemuze to bejt nejaka chyba v ty zvukovce? Nespravila by to nejaka nova zvukovka, kdyby se tam navic nainstalovala? Koukala jsem se i na forum spolecnosti C-Media. Neco o nejakym problemu s hlasitosti mikrofonu jsem tam nasla, ale moc tomu nerozumim.. tady je link: http://www.cmedia.com/forums/viewtopic.php?t=168
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    4

    asi bych to viděl na špatmou propustnost já tedy nevím jak to u vás vypadá ale zdá se že máš bloknutý všechny porty ven zkus se zeptat někoho u vás kdo obsluhuje ten router zda by ti nemohl nějakej port povolit
    ale osobně a to mám vyzkoušené už asi rok na tomto pracuju a zjistil jsem že se opravdu vyplatí investovat do voip aparátů a to si nedělám srandu měl jsem jich doma na test asi 10 a nejlepe mě vyšel Linksys SPA941

    No, to nevim, co myslis tim "kdo obsluhuje router" ... Proste ja mam doma jeden pocitac, na kterym mam tenhle problem...pripojeni pres kabel UPC . Potom jsem pres router pripojila dalsi PC...na kterym to volani jde v pohode...Pokud to jde pres jeden PC tak by to melo jit i na tom druhym taky, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    vono se to takhle na dálku dá jen hádat a co zkusit reinstal woken jestli se ty ovladače mezi sebou nějak nehádaj ?? hodně problému se řeší dlouhé hodiny a dny a při tom kolikrád stačí reinstal který je za chvíli hotovej
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    zdena406
    jo jinak co mě napadlo já osobně na pc mikrofon ani nezapojim prostě mě nejde zkoušel jsem všechno možné i nemožné tak jsem koupil aparát a mám klid
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Viděl jsem už integrovanou zvukovku, která opravdu měla zatraceně slabé zesilovače na vstupech, možná je to i tento případ (tuším u motherboardu K7S5A). Máš-li možnost si půjčit jinou zvukovku, tak to udělej. A jiné ovladače zvukovky jsi zkoušela (zkus hledat na stránce výrobce motherboardu)?

    zdena406:
    Už jsem pochopil tu SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. tv neposílá audio do recieveru pres optiku
    Od xplode v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-05-2011, 18:59
  2. HD Media Player s audio/video vstupem
    Od PMachal v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-04-2010, 11:31
  3. Jak je to se zvukem přes Set-top-box
    Od mardahal v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 10:31
  4. Problém s AC97 ve WinXP
    Od aproch v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-03-2006, 10:36
  5. problemy s media studiem pro7 s audio crosfade
    Od ustredna v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-04-2005, 22:04