Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Jak odrusit signal z kabelovky?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2

    Mam problem s rusenim signalu pri zachytavani obrazu z kabelovky - mam na grafice GF Ti4200 VIVO do ktereho mi jde kompozitni signal ze scartu z videa, audio jde klasicky do Line-In do zvukovky, na grabovani pouzivam IuVCR. Je to ten klasicky problem kdy se v zachytavanem obraze objevuji pomalu se posouvajici siroke pruhy a ve zvuku je slyset brum.

    Nasel jsem tady v sekci "Bastlirna" zapojeni. Chci se jen zeptat jestli se to da pouzit i na signal ktery jde pres kompozit (jestli jsem to dobre pochopil, je to urcene pro odruseni klasickeho antenniho/kabeloveho koaxu) a kde vsude se ten kondenzator musi zapojit. Mam jim oddelit jenom zem u videa, nebo i audia? Zajimalo by me jestli s tim zapojenim mate nekdo prakticke zkusenosti v pripade ze kompozitni signal tahate do PC ze scartu videa nebo tv, popr. nevite nekdo jestli se da tenhle "odrusovac" koupit uz hotovy? Idealni by asi byl nejaky galvanicky oddelovac zemi s optoclenama, ale to se asi nevyrabi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ten dotaz už jsem někde četl...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    5

    Nejdřív zjisti, jestli ti to ruší kabelovka. Ve videu dej přehrávat nejakou kazetu, spusť zachytávání, pruhy by tam měly být. Potom udělej to samé, ale odpoj kabelovku od videa. Pruhy by tam neměly být. Tím budeš mít jistotu, že ti to dělá zem kabelovky proti zemi PC. Pak můžeš udělat to zapojení s kondenzátorem (přerušit zem na VF kabelu z kabelovky do videa a propojit kondenzátorem).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    3

    Cau lidi, provedl jsem test ohnem na svem kabelu. Sice nejsem zadny pajeci guru, ale snad jsem to pochopil spravne a taky to tak zapojil... Pouzil jsem to primitivni schematko ze sekce "Bastlirna" viz Oddelovac prepeti na kabelovce.

    Napachal jsem to takto:
    1/ tesne pred koncem koaxu, ktery se cpe do PC, jsem ohlodal buzirku az na "alobal" - predpokladam, ze je to zem... proste to stineni. Sirka vznikle diry je asi 1 cm (+-)
    2/ rozparal jsem alobal uprostred vznikle diry. Nastesti byl alobal jeste obaleny medenym sitem, takze jsem pak mohl pajet na ty medene dratky a ne na alobal (ten neni moc fyzicky odolny).
    3/ rozdeleny stinici kabel jsem spojil nejdriv jednim 33pF kondikem. Testnul jsem pak, jak to facha s dvouma a bylo to lepsi, takze vysledek byl:
    koax kabel (5m) pred koncem opizlany a rozdelene stineni pred koncem u PC je spojene dvouma 33pF kondikama, ktere jsou zapojene paralelne (vedle sebe). Zadny specialni vyznam to, ze jsou dva, nema - proste jsem koupil pro jistotu dva a se dvema to jede lip, takze mam dva.

    A vysledek?
    Pred zakrokem:
    nutno podotknout, ze ten obrazek je malilinko horsi, nez to obycejne chodilo, ale je presto pomerne reprezentativni


    Po zakroku je vysledek nasledujici:


    Mam kabelovku UPC v Praze2. TV karta je AverTV Studio 203, software je standardni: AVerTV203 v5.0.3.4 MultiLanguage.
    Konfigurace PC: PIII 866MHz, MB ASUS CUSL2, 3x128MB/100 a 2x120GB HDDs (Maxtor a Seagate).

    Bastleni cest
    Krasovna
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tvoje řešení má bohužel tu nevýhodu, že kvalita programů může být různá (např. ČT vynikající, ale jiné stanice špatné) a samozřejmě i to, že díky nestíněnému kabelu se ti může na středový vodič v koaxu indukovat jakýkoliv rušivý signál...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    3

    Souhlasím s tím, že by díky zrušení odstínění mohlo dojít k rušení. Na druhou stranu - vytvořit rušení na 1cm chybějícího odstínění, to už by chtělo nějaký lepší generátor chaosu poblíž.

    Projel jsem samozřejmě všechy programy a můžu prohlásit, že to žádnému z nich neuškodilo. Některé to spravilo víc a některé míň. Nejmarkantnější zlepšení jsem pozoroval na Primě. Kdysi bývala bez kazu, pak se ale zhoršila podstatným způsobem. Po tomto zásahu dosahuje téměř svých původních kvalit.

    HBO to spravilo taky, ale jenom trochu. Zajímalo by mě, jak je to vlastně s tím příjmem. Je na to potřeba nějaký dekodér (jak jsem četl na TVfreaku)? Mně to jede, aniž bych nějaký dekodér používal, jenom jsou přes obraz trochu čárky - jakoby byly pixely v některých sloupcích navzájem zaměněné za pixely z vedlejšího sloupce (není to tedy černá čára, jenom "rušené" některé pixely). Hodím se obrázek, ale teď valím do školy...

    Netvrdím, že se jedná o řešení ideální. Taky to není "moje" řešení - jenom jsem asi nejjednodušší cestou aplikoval návod z TVfreaku. Návrhy, jak to udělat líp samozřejmě uvítám.

    PS: Pokud odhlédnu od nákladů na opotřebení pájky, kalafunu a cín, tak mě to stálo 45,50 Kč (5m koax kabel + 2x kondenzátor 33pF).
    #od ušlého zisku odhlížím
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tady se ale nejedná o ten 1cm porušeného stínění, ale o celou délku kabelu - k čemu je pak stínění dobrý, když nikde nekončí (resp. není nikde přizemněno, protože ze vstupu z TKR to máš odstřižený a TV ti neuzemní nic...)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    3

    Ja nevim, co jsem kdy vedel o elektrine jsem davno zapomnel. Maximalne jsem schopny zbastlit neco podle navodu, ale ze bych tomu rozumel, tak to teda ne. Takze nejsem ten pravy, kdo by ti mohl argumentovat.
    Jediny muj argument je tento: PROSTE MI TO FUNGUJE

    Nechtel jsem davat obecny navod - jenom popis, co mi funguje a jake s tim mam zkusenosti... To je vsechno.

    Mozna jsem predtim mohl vyzkouset jenom vymenit ten koaxialovy kabel (upravu jsem delal na novem koaxu). Je mozne, ze to jede jenom vymenou toho kabelu... pro me je dulezite, ze to jede dobre at to odstinene je nebo neni HOWK
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Když to jede, tak pohoda (minimálně do doby, než ten porušenej koax. kabel začne vyzařovat do okolí a rušit někomu příjem - pak je tam pokuta ze strany ČTÚ tuším do 100t.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    ibm ibm je offline
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    5

    1Všš - to bude fakt silný rušení...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Bzum, bzum... nejde mi to do palice - bzum, bzum... nejde mi to na rozum...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. příjem kabelovky v PC
    Od irschmann v sekci DVB-C
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-10-2010, 17:06
  2. Obraz z kabelovky na LCD
    Od Levit v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 09:12
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-11-2006, 15:38
  4. SW na dekódování UPC kabelovky
    Od pidla123 v sekci DVB-C
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 16-03-2006, 14:11
  5. Spatny signal u kabelovky
    Od xbocp03 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-04-2005, 17:37