Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Dolby digital

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Nahrával jsem Amadea-Winfast expert všiml jsem si,že zvuk je v dolby digital-normálně zvuk nahrávám do waw a pak z něj dělám MP3. Chtěl jsem se zeptat, jestli se dá zachovat dolby digital zvuk-mám ho nacpat do AC3?
    A je možný vůbec z wawu udělat AC3?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,190

    Z WAV do AC3, určitě!
    Ale jak myslíš, že Amadeus byl DolbyDigital? Na Nově? Zachycený to máš stejně jen stereo ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Lar
    Asi si pleteš Dolby ProLogic a Dolby Digital.

    DPL je systém záznamu 4 kanálů ve stereo signálu. Zachová ho třeba i MP3 a dekoder DPL je schopný z toho vytáhnout nějaké zadní kanály.

    DD je komprese zvuku, často také nazývaná AC3. AC3 zvládá šestikanálový zvuk (5.1), ale může být i pouze stereo nebo mono.

    Mělo by být možné udělat ze stereo WAVu s DPL zvuk v AC3 5.1. Například pomocí ffdshow a GraphEditu, ale nemám s tím žádné zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    116

    Díky, tak to nechám jako stereo.Jak jsem pochopil, tak televize to stejně asi vysílá jako stereo.
    Jsou vůbec programy v tv, které se vysílají s více kanálovým zvukem-co třeba Simpsonovi? Takže , když je použit DPL tak v nahraném wawu zůstane informace o dalších kanálech ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,190

    No nezáleží jen na tom, jak to vysílaji, ale i jak to podává danej vysílač, z nějž chytáš signál. A podle toho, že píšeš, že zachytáváš Expertem, předpokládám, že mluvíš o pozemním analogu, což určitě víc jak stereo nevysílá. Nevím o tom, že by u nás něco lepšího letělo analogově éterem (třeba se ale pletu). I v programu TV vysílání máš vedeno, co je stereo. Já chytám vysílání z Kletě a není to zase tolik let, co stereo bylo jen ČT2, pak se přidala ČT1 a až docela nedávno Nova.
    Co se týče třeba příjmu ze satelitu (budu psát jen o analogu, digitál nemám), tak tam dokonce nějakej prostorovej druh zvuku vysílali, ale jen u některých speciálních pořadů (pár filmů na PRO7). Prý to do toho analogu jaksi speciálně "zabalili". Aspoň tak jsem o tom četl. Konkrétně jednou jsem sledoval na PRO7 film Tenká červená linie a ač jsem měl pouze stereo repro, přišlo mi tam o dost zajímavější podání prostoru než u našich vysílání. I když teda nevím, čím to přesně vysvětlit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Lar
    Třeba Simpsoní původně byly DPL, ale pochybuju, že to při českym dabingu zachovali. Moc se toho u nás s DPL vysílat nebude. Pokud chceš nějaký podrobnosti a umíš anglicky, koukni na Wikipedii.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DTS a Dolby Digital 5.1
    Od alojzo v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 12:04
  2. DTS/Dolby digital to Stereo
    Od H.Karlik v sekci Editace audia
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 12:03
  3. Zvuk v Dolby Digital
    Od Bomber7255 v sekci DVB-T
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 16:14
  4. DVD Architect vs. Dolby Digital 4.0
    Od TVmaniak v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 03:18
  5. Jak na dolby digital 5.1 ?
    Od RomanS v sekci Editace audia
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-03-2004, 08:26