Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Canopus EDIUS DVX -Vyplatí se to?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Dobrý den,
    chci se zeptat, vyplatí se mi investice do této střihové karty (Canopus Edius DVX)? Pro střih používám Canopus Edius 3.61, + ProCoder 2.04.02 obojí s češtinou od Hainze.
    Samozřejmě jsem si přečetl všechny výhody této střihové karty, ale jedno jsou věci které mi trochu ucházejí:
    1) Je nějaký rozdíl v kvalitě nabírání klasického videa (klasická DV kazetka, 720x576-PAL) z digitální kamery (Panasonic NV-GS500) přes FireWire daný na desce, nebo je (by bylo) lepší nabírat video rovnou přes FireWire konektor který je rovnou na kartě.
    2) Chápu že mi HW procesor a jeho kodek na kartě umožní pracovat s více stopami a více filtry najednou, ale dává mi karta sama o sobě kvalitnější výstup (v barvách, prokreslení, čistotě obrazu, ostrosti...) .
    Chci říct že také občas pozoruji v obraze něco jako blikání (někdy i přes to že v Ediusu použiji filtr proti tomuto efektu). Pomůže mi karta řešit tento problém? (vím že je tahle otázka poněkud divná, ale nějak to zatím neumím lépe vyjádřit.)
    3) Používám také program Canopus Imaginate 2.0 a z něj dostat (i za použití kvalitních snímků v PSD, které můžou jít a mnohdy také jdou do tisku), netřepající se videa je (občas) téměř nadlidský úkol. Pomáhá karta svým výpočetním výkonem také tomuto programu? (Nebo problém blikání mám prostě řešit za pomocí Vegasu 6.0-někde jsem tady na to četl diskusi)
    5) Mimochodem, nevíte jestli tato karta nakonec "spolupracuje" s Premierou 2.0 (či naopak) a taky, jestli mi může pomáhat nejen v Ediusu, ale i v třeba v Sony Vegas?
    4) Nejvíc mě zajímá jestli mi karta pomůže ne co do rychlosti (na poměrně svižnou práci si v Ediusu opravdu nemůžu stěžovat, všechno běží docela v pohodě a jen kvůli zvýšení rychlosti se mi přece jen 16 541,- Kč investovat nechce), ale co do kvality zpracování, výstupu (jestli a jak spolupracuje s ProCoderem) atd.

    Přiznávám, že zatím nejsem ani zdaleka profík a ani to není moje profese (jsem student, výpočetní technika programování), ale střih a úprava videa mě baví. Stříhám různá videa (teď tedy hlavně o památkách ČR, ale i jiná, oslavy všeho druhu, reklamy //jen však pro účely projektů kámošů z VŠ a tak podobně)

    Moje sestava (v rámci dosažení co největší bezpečnosti celého sytému není připojena k žádné síti-žádný antivir aj.):
    Windows XP Professional CZ (Service Pack 2)
    AMD Athlon 64 3500+ (2200MHz) (Venice S939)
    MSI K8N Neo4 Platinum (MS-7125) (Socket 939)
    Radeon X1900 GT (256 MB)
    Creative Audigy 2 ZS
    1024Mb (2x 512 MB PC3200 DDR SDRAM, Kingstomy, běží v dualu)
    Maxtor 6B200M0 (SATA 200GB) (běží na něm systém)
    Seagate ST3750640AS (SATA 300GB) //Každý disk běží samostatně, tedy žádná disková pole//
    Maxtor 6L300S0 (SATA II 750GB) (ukládají se na něm všechna videa)
    Leadtek WinFast TV2000 XP Expert
    Na to všechno koukám přes Eizo Nanao T766 (19") a jako rozšíření pracovní plochy vedle toho mám ImageQuest L19T (19").
    Mám pak ještě dvě vypalovačky (což už je asi úplně zbytečná informace, ale člověk nikdy neví) [i]NEC ND-3520A[i] a PIONEER DVR-111.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    HW karty jsou v dnešní době už poněkud pasé. Za ty prachy radši investuj do Core2Duo a dostaneš PC skutečně na práci s videem.

    P.S. Z tvé sestavy bych si vybral akorát grafiku, paměti a toho Pioneera, a všechno ostatní vyhodil. Ale neber to ve zlým
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Tak ta podstatná část sestavy (deska určená pro AMD, procesor) byla kupována ještě v době kdy jsem o stříhání videa nic moc nevěděl. Dneska bych šel do dvoujádrovejch procesorů (Core2Duo-jasná volba) od Intelu a to celý posadil na nějakej lepší GIGABYTE.
    Jinak se přiznám že jsem nečekal takto "zničující" hodnocení střihových karet (či spíše této střihové karty), ale díky za názor, alespoň mám nad čím přemýšlet. Pokud by mi něco podobnýho napsal i IvanS, Krtek, Modena, StayMan, Fantas!, (omlouvám se, jestli jsem na někoho zapomněl, rozhoděn si rád přečtu jakýkoli názor) tak rozhodně nemám co řešit...


    (Pokud bych něvěděl co s prachama tak bych si sehnal rovnou lepší železo:
    Supermicro MBS X6DA8 G2
    INTEL XEON - 3,2GHz EM64T BOX, 800MHz 2MB cache 0.09u Irwindale (ten rovnou 2x)
    2GB DDR2 400MHz ECC Registered CL3 Single Rank x4 KINGSTON BOX (taky dva kusy)
    HDS 3146854LC HD 146GB Cheetah 15K.4 ST3146854LC 15000RPM/3ms/Ultra320SCSI/8MB (Taky 2x)
    Vím, že tohle je drobet zastaralá verze seriózního počítače, ale snad by s tim šlo ještě něco nastříhat )
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    vencisa
    Ta karta Ti s fotkama v Imaginate samozřejmě nepomůže, trochu mě zarazilo, že se Ti třepou. Mě to jede v pohodě.

    Canopus upustil od podpory Adobe, si myslím, protože na mojem DVStormu již AP2 nejede. A to jsem jim tam psal, jestli by s tím něco neudělali (viz vlákno tady http://tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=9333)

    Vegas v žádném případě nepodporují.

    Jestli Ti vše běhá jak má a na práci Ti to stačí, tak ještě počkej a našetři si na nové železo. Potom Ti to bude stačit i na HD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Canopus Imaginate 2.0 ti jede úplně bez problémů? Hm, tak to se mi nabízí otázka, zda-li nedělám něco špatně. Protože já když tam stčim obrázek kterej se používá do podkladů pro tisk (na pohlednice, do brožur- tyto obrázky jsou obvykle výstupem jednoho solidního grafického studia, tudíž je považuji za dostatečně kvalitní), tak v programu se po nich projedu virtuální kamerou + případně nějaký další blbinky, tak většinou při rychlejším přejíždění či rychlejším oddalování této "kamerky" se jakoby třepou. Není to nijak hrozné (většinou-záleží hodně na tom jestli je tam vyfocená něco jako mřížka--tj. ostré rovné vícebarevné přechody vedle sebe//promiň te mi za takto krkolomnou definici//), ale prostě plynulé to rozhodně není. Zkouším to oblbnout tím, že ve Photoshopu fotku lehce rozmáznu, ale to mi přijde takové neprofesionální. Jinak videa z Imaginate exportuji takto:
    File>Render video
    V okně Export To File mám vybranou řádku "'vložit jako typ': DV AVI Files (*.AVI)"
    v podokně Format je navolena volba PAL (4:3), Mute, Canopus DV
    ---------------------------------------------------
    |DV PAL, Mute, Canoups DV
    |Video: 720*576, (Aspect 1.07), 25.00fps
    |Lower Field First
    |No Audio
    ---------------------------------------------------
    Po vyrenderování vydea je šupám rovnou do Ediusu, kde s nimy pokračuju dál v práci, ale někeré fotky po vyrenderování se prostě třesou.

    Co se týče podpory Premiery, tak toto vlákno jsem četl, a vím že to s funkčností Premiara x Canopus EDIUS DVX nebylo (není) moc slavný, ale trochu mě uklidnilo několik řádek v popisu karty na SYNTEX.cz kde se píše v odstavci Klíčové vlastnosti "Některé funkce vyžadují Adobe Premiere Pro (není součástí dodávky)" nebo "Plug-in pro spolupráci s Adobe Premiere Pro", popřípadě v Obsahu balení čtu "Adobe Premiere Pro Realtime Edit Plug-in software", což vlastně -jak se zdá- není v praxi tak docela pravda.

    Jinak začínám vidět s koupí střihové karty dost nejistě, jsem zvědavej jestli se ještě někdo přidá aby mi to vymluvil.. Díky za příspěvek
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    Ty mřížky, jsou-li hodně tenké a rychlost to mohou udělat. Jinak to dělám tak jak ty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    51

    to chveni ve vysledku u imaginate je na PC monitoru nebo na TV?
    pokud u TV-jedna se o interlaci,ale imaginate by to mel osetrit sam u ediusu je na fotky filtr antiflicker.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    8

    Chvění je patrné pouhým okem a to jak na monitoru, tak ve výsledku (po překonvertování do MPEG2 a vypálení na DVDčko) na televizi. Filtr antiflicker v Ediusu naštěstí značně potlačuje ono bikání, ale někdy ani po použití onoho filtru není (v některých případech) konečný produkt zrovna 100%
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    51

    vencisa
    Promin az ted jsem ji vsiml tveho postupu.zkus kdyz udelas projekt v Imaginate jej ulozit a primo ten projekt dat do timeline ediusu bez renderingu.
    Masli nejake typicke foto posli mi jej.zkusim to
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Canopus Edius 5
    Od gumidek_oldd v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 15:21
  2. Canopus Edius 4+CZ
    Od Din0 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-02-2007, 09:12
  3. Canopus EDIUS NX for HDV
    Od tnt v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-05-2005, 10:39