Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Master Stream vs. vice souboru + prevod do MPEG-2

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    Prosim o radu.
    Chci si pres Leadtek DV2000 nagrabovat starsi VHS kazety s nejakou vyukou. Nastavil jsem grabovani do PIC MJPEG a Master-Stream na None, protoze vysledny soubor je vetsi nez 4 GB a tak ho mam ve dvou souborech (nastaveno automaticke rozdeleni pri 4000 MB) - a nekde jsem cetl, ze se soubory nedaji spojit, kdyz je Master Stream = Audio.

    V prvnim souboru mi vyslo audio o kousicek delsi nez video. U druheho to nepozoruji, ale je take kratsi.

    Ted mam dotaz, jak to mam nejlepe upravit (v kterych programech), kdyz z toho chci mit MPEG-2 pro DVD, pricemz cestou by bylo dobre jeste trochu odfiltrovat chroma shift, doladit barvy, prip. uriznout par radku odspodu a sloupcu zprava. Tyto filtry uz jsem si vyzkousel ve Virtual Dub, ale nevim, jak v nem upravit delku audia vzhledem k videu, a take z nej nedostanu MPEG-2. Mohu z nej znova udelat MJPEG? Nebude to mit velky vliv na kvalitu? A co to audio?

    Diky moc za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Novější verze VDubu obsahují audiofiltry, kterýmí lze mj také měnit délku audia. Video je možno vyexprtovat do MPEG enkodéru pomocí Frameserveru (součást VDubu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    Myslis, ze bys mi mohl dat trochu podrobnejsi popis?

    Jaka verze VirtualDubu? 1.6??

    Jak to funguje ten frameserver? Stahnul jsem si jakysi Frameserver pro spojeni Vegasu a TMPGEnc., ale jeste jsem to nezkousel, navic si nejsem jisty, jestli ve Vegasu dokazu najit vsechny ty filtry, hlavne Chroma Shift.

    A kde to nastaveni delky audia? Jde to doufam tak, ze se audio resampluje, ne ustrihne??

    Diky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tady na stránkách je celkem podrobný popis VDubu, včetně frameserveru. Audiofiltry jsou novější věc, takže: V helpu zadej Contents a v něm Audiofilters. Jako příklad je tam uvedena přesně ta kombinace, kterou potřebuješ. Do ratty... a stretch zadáš poměr skutečné a potřebné délky audia (nebo opačně, teď nevím). Lze to dělat pouze skokově po asi 1/4 sec, což však stačí. Mám verzi 1.5.10, novější to snad taky umí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    maggo: Ho'd to na střihací soft, např.Vegas Video, a je to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od Bullback
    maggo: Ho'd to na střihací soft, např.Vegas Video, a je to.
    To sice máš pravdu, ale učit se kvůli tomu Vegas...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Citace Původně odesláno od mirekv
    Citace Původně odesláno od Bullback
    maggo: Ho'd to na střihací soft, např.Vegas Video, a je to.
    To sice máš pravdu, ale učit se kvůli tomu Vegas...
    Možná (dovolím si tvrdit že určitě) je to snažší než na VD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    No, ve Vegasu jsem to zkousel, ani to nebyl velky problem, nekde tady jsem na nej nasel navod a podle neho se to naucil (aspon to, co mi staci).

    Akorat bych tam rad jeste upravil nektere chyby VHS, jako je prave ten Chroma Shift (jak jsem to videl v navodu na Virtual Dub z Doom9.net), ale nejak ho tam nemohu najit.
    A pak prevod do MPEG-2... je dobry ten Mainconcept co je primo ve Vegasu, nebo je lepsi naucit se nejakou cestu pres Debugmode Frameserver do TMPGEnc ci jineho programu? Jaky program dokaze ten MPEG-2 nejlepe, nebo aspon aby udrzel rozumnou kvalitu (nemusim se honit za tim nejlepsim z nejlepsich...)?

    Diky za vase odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    maggo: Filtry pro VD dáš do Vegasu taky, MC je jeden z nejkvalitnějších encoderů.
    Na úpravu VHS docela pasuje i Cartontool.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele maggo
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    32

    Jeste se chci zeptat k tomu vystupu z Vegasu (Mainconcept MPEG-2). Kdyz jsem ho zaktivoval, tak mi slo kliknout na tlacitko (tusim) Custom a navolit vlastni moznosti, ale od te doby se mi po kliknuti uz nikdy nic neobjevi Mate s tim nekdo zkusenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. převod VOB souboru do MPEG-2
    Od Klokonos v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-06-2010, 09:58
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-02-2009, 16:51
  3. Spojení více video souborů
    Od Bobesek v sekci Editace videa
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-10-2007, 13:29
  4. více avi souborů na 1 DVD + menu
    Od amber v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-07-2006, 07:53
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-06-2005, 20:47