Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 51

Téma: Virtualdub -Porblém s prokládáním Mjpeg

  1. #1
    Malek
    Guest

    Mám problém MJPEG ve Virtualdubu(jak1.7 tak 1.6) při zpuštění se napíše hláška
    Kód:
    [!] AVI: Stream 0 (video) has a non-zero start position of 2 samples (+80 ms).
        VirtualDub does not currently support a non-zero start time and the stream
        will be interpreted as starting from zero.
    
    [!] AVI: Stream 1 (audio) has a non-zero start position of 689 samples (+16 
        ms). VirtualDub does not currently support a non-zero start time and the 
        stream will be interpreted as starting from zero.
    Zkoušel sem více kodeků - u všech stejný , ve VirtualdubModu to chodí v pořádku (náhrávám to v rozlišení 576x432):

    Nevíte někdo co s tím?? dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    A je správně.
    takhle vypadá prokládané video ve VD.
    Zkoušel jsi to převést na dývko a pustit přes přehrávač na telku?
    Nerad bych šel bos, ale skoro bych vsadil boty, že to tam bude bez problému.
    Ty hlášky vypadají, jako když je rozhozená synchronizace audia a videa ( co je v nastaveních něco jako "audio delay" - snad blbá hlavička souboru), možná to půjde nastavit v nastaveních zachytávacího programu.
    jinak 80 ms u videa jsou 2 framy, to snad ani nezaregistruješ
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Budeš-li odstraňovat prokládání, tak nahrávej v plném PALu (768x576). Jinak bude výsledek o dost horší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Malek
    Guest

    To Whitejoker : Já myslim že to ukazuje spíš jedno pole a koduju to do DivX a potom to je steně čárkovaný (v BS playeru na PC)
    TO leo:Já to potom koduju steně do 384x288 (a zas tak silnej PC nemám )

    Takže myslim že je to dobře vtom VDM
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Plný PAL 768x576 => Deinterlace => kvalitní video => resize => kvalitní video s menším rozlišením

    Rozlišení 576x432 => Deinterlace => zprasené video => resize => zprasené video s menším rozlišením

    Na MJPEG kodek v rozlišení 768x576 stačí 500MHz Celeron (Mendocino), pokud máš slabší procesor, tak to je pak blbé, kvalita jde dost dolů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Malek
    Guest

    TO leo: A jo myslel jsem si že to bude náročnější dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    To není prokládání jako takové, ale záměna BFF za TFF (sudé řádky za liché nebo obráceně, podle předlohy).
    U mně to zbůsobuje povolení vlastního codeku MJPEG a DV VirtualDubu. Při zpracování nahrávek Pal dporučuji vypnout. viz obrázky

    vypnuty MJPEG a DV od VD




    zapnuty MJPEG a DV od VD

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jaromir9909
    To je podle mě blbost. Pošli mi kousek toho videa, docela by mě to zajímalo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    Citace Původně odesláno od vlada
    jaromir9909
    To je podle mě blbost. Pošli mi kousek toho videa, docela by mě to zajímalo....
    To jako že něko dělá prokládané kreslené video?

    Není a není to při nahrávání, ale u prohlížení přes VD. Když video natáhnu přes AviSynth je v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    O P R A V A

    Při nahráváni do PICVideo M-JPEG to sice nedělá, ale ostatní(FFDSHOU DV a MJPEG, Huffyuv, Cedocida DV, Allparysoft Lossles Codec) řádky přehazují a výsledkem je pseudointerlace.

    Odstranit se dá pomocí AviSynthu
    AviSource("clip.avi").SeparateFields.ComplementPar ity.Weave
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jaromir9909
    Díky za ty videa. Jak jsi je získal? První bylo nekomprimovaný a mělo tu chybu, druhý bylo MJPG a to se zobrazovalo O.K. (přes ffdshow dekoder). Jenže pokud aktivuju interní dekoder, tak je to zase špatně, navíc to má nějaký mdlý barvy. Takže buďto je nějak nabořený to MJPEG video nebo je poškozenej interní MJPEG kodek ve VirtualDubu. Klonim se spíš k první možnosti, ale důkaz nemám, pouze indície.

    Udělal jsem totiž následující pokus: Zobrazil jsem si video přes AviSynth správně. Uložil jsem ho pomocí ffdshow/MJPEG, ffdshow/DV a Cedocida/DV kodeků. Potom jsem to video otevíral interníma dekoderama ve VD, pomocí ffdshow i Cedocidy. Pokaždý se zobrazilo správně.

    Možná, že si VirtualDub neporadí s prokládaným MJPEGem, který používá třeba PicVideo. Ten kodek tu teď nemam, tak to nemůžu vyzkoušet. Pokud ho někdo máte, zkuste v něm uložit kousek videa a zapněte a vypněte prokládání, Potom to otevřete interním dekoderem ve VirtualDubu. Jestliže je problem v tomhle, potom je to asi vina na straně VD. Zkuste to prosím někdo ověřit.

    Každopádně problém jsou prohozené půlsnímky, ale jinak než jsem to pochopil. Není to klasické BFF vs. TFF. Obvykle je u videa prohozené pořadí zobrazení půlsnímků. Statické video je O.K., ale v pohybech se seká. Tady jsou ale obráceně vykreslené řádky. To znamená, že lichý řádek je sudý a naopak. Poškození je vidět i v místech zcela bez pohybu. Takže původní řádky videa jsou odshora zobrazené v pořadí 2,1,4,3,6,5 atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    vlada

    Video je nahravka z TV karty do PicVideo M-Jpeg, poté uloženo nekomprimovaně přes VD se zapnutou podporou interního decoderu MJPEG, tak jak jsem psal. Pokud jej načteš přes AviSynth video dekoduje AviSynth a ta pseudointerlace se neprojeví. Video je krátká narychlo udělaná ukázka.

    Dělá to to přehození řádků, ale nedělá to problém jen mě.

    Prokládané video, logo je bez artefaktů:




    Prokládané video s pseudointerlací, logo má artefakty vzniklé prohozením řádků:



    oprava
    Omlouvám se vladovi, ale vypadá to podobně.
    Takhle vypadá video s pseudointerlací po zpracování smart deiterlaci (nastaveni podle vlada)


    a takhle bez pseudointerlace (smartdeinterlace stejné nastavení)

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    Dělal jsem ještě dalších pár pokusů a tady jsou výsledky.

    Výše uvedené codeky jsou vesměs typu BFF. Při zachytávání však jde jako první horní půlsnímek TFF (liché řádky), ten se však uloží jako spodní BFF(sudé řádky), čímž dojde k zámeně.
    PICVideo M-JPEG půlsnímky ukládá správně.

    vlada

    Vyzkoušel jsem to v AviSynthu přes SeparateFields.Video se v PICVideo M-JPEG ukládá jako TFF. Rovněž jsem zkoušel zakázat PICVideo decoder.
    Korektně ho pak zobrazi VLC, AviSynth s použitím ffdshow filtru, ale BSPlayer ve WDM použil MJPEGDecoder(nevím, odkud jsem ho vlastně sebral) a interní decoder MJPEG ve VD zobrazí video nekorektně. Výsledkem je pak ta pseudointerlace.

    edit:Ještě jednou jak prohození odstranit

    Odstranit se dá pomocí AviSynthu
    AviSource("clip.avi").SeparateFields.ComplementPar ity.Weave
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    jaromir9909
    Chyba nalezena!!!

    Dělá to PicVideo MJPEG pokud v něm zapnu prokládaný video. Potom při použití interního MJPEG dekoderu prohodí VD sudý a lichý řádky. Pokud ale necham výchozí nastavení VD, použije se systémový kodek (PicVideo, ffdshow) a video se zobrazí O.K. Kouknu se na stránky VirtualDubu, jestli už tam někdo podobný problém řešil.

    AviSynth podle mě vůbec není zapotřebí, stačí pouze používat systémový MJPEG kodeky a všechno je O.K. Navíc přece Avisynth to video rovnou načte správně (za pomoci systémovýho kodeku).

    Čili problém by se měl vyskytnout pouze při použití PicVideo MJPEG kodeku, zapnutým prokládáním a při použití interního MJPEG dekoderu ve VD. Je to tak nebo se to projevuje i jinde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas Avatar uživatele jaromir9909
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    273

    PICVideo M-JPEG musí mít zaplé 2 Fields If More Then 288 lines. Jinak nehrává stejně jako ostatní. Zapoměl jsem uvést, že nahrávám VirtualDubem, jiné programy mohou mít tento problém vyřešen. Tu chybu cos objevil jsem tu dávno popsal. Problémy jsou ale dva. Ten druhý je při zachytávání, kdy to některým ty řádky prohodí již tam. Pak pomůže jedině AviSynth.

    AviSynth je zapotřebí, pokud máš video zachycené s prohozením řádků. Tam Ti už žádný decoder nepomůže.

    P.S. Jak si ty artefakty na logu z hokeje vysvětluješ Ty?
    Ten problém je obecnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MOV do MJPEG?
    Od Deee-aN v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-12-2009, 16:39
  2. MJPEG
    Od mysurra v sekci Kodeky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-02-2006, 15:24
  3. MJPEG
    Od Falcon v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-11-2005, 08:09
  4. Problem s prokladanim v TMPGEnc pri VHS->DVD
    Od xchaj25 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-07-2005, 00:05
  5. DV vs. MJPEG
    Od Ironfist v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 27-01-2005, 14:07