Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: vyber televizora - je DVBT naozaj dolezity?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    11

    len taka otazka do placu, nakolko pozerame televizne vysielanie len cez kablovku UPC, nie je pre nas vybavenost televizora digitalnym tunerom asi moc dolezita, kablovky predpokladam prechod na digitalne vysielanie nepripravuju a ani nahodou dnes nikto ani netusi ako to digitalne vysielanie bude nakoniec vyzerat. takze zrejme mozme kludne vziat televizor bez digitalneho tuneru?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Citace Původně odesláno od rombaran
    len taka otazka do placu, nakolko pozerame televizne vysielanie len cez kablovku UPC, nie je pre nas vybavenost televizora digitalnym tunerom asi moc dolezita, kablovky predpokladam prechod na digitalne vysielanie nepripravuju a ani nahodou dnes nikto ani netusi ako to digitalne vysielanie bude nakoniec vyzerat. takze zrejme mozme kludne vziat televizor bez digitalneho tuneru?

    Těžko říci. Naše městská kabelovka má asi 5-6 programů v digitálu, přestože to většina účastníků netuší. Dá se to chytat pomocí set-top-boxu (DVB-C). Nemohu si pomoci, ale chvíli jsem na své analogové televizi dumal, v čem je obraz lepší. Dá se říci, že je mírně mázlý. Pokud vím, tak naše kabelovka do budoucna nejspíš přejde na plně digitalizované vysílání. Zkus se zeptat na UPC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    To by ta vaše kabelovka musela být padlá na hlavu, protože právě výhoda toho, že si žádný uživatel nemusí dokupovat set-top-box (ke každé TV jeden) a přijímá všechny programy na všech TV v domácnosti, je hlavním přínosem. Jedině, že by se ta vaše kabelovka chystala ke krachu - pak by přechod na digitál byl opodstatněný
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    žádný tuner néni nutné míti integrovaný!
    1. HDTV pro plné využití božího rozlišení LCD obrazovky dnes stejně umět nebude
    2. a analogovej TV tuner je v každým VHS recorderu který má skorokaždý nebo jej dokoupíte jen za 1500,- (čímž nejste závislí na nekvalitě-citlivosti a j. integovaného-nevýměnného jen tak snadno!)
    3. a digitální tuner stojí také jen 1500 a dokoupíte později stejně na dekodování MPEG-4 nebo ď zmíněný HD Video (HDTV) -tedy snadný a stejně nutný abgrejt
    4. a tedy důležitější je jednak jak kvalitní A/D převodníky maj analogové vstupy z externích výše jmenovaných zdrojů obrazu, videa, především co se kvality deinterace týče(!)
    5. a jednak PC vstup (aby korektně reagovalkna rozlišení grafiky PC nebo j. HD přstroje) pro případné až nabízející se připojení PC nebo "stolního" přístroje s HD výstupem (VGA,DVI, HDMI) pro plné využití HD obrazovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    u velkyho panelu do obyvaku tuner bejt nemusi, tam bejva na stb apod mista dost, ale u malejch televizek do kuchyne nebo na hajzlik je to nutnost, takze pozor na to, negeneralizovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    To by ta vaše kabelovka musela být padlá na hlavu, protože právě výhoda toho, že si žádný uživatel nemusí dokupovat set-top-box (ke každé TV jeden) a přijímá všechny programy na všech TV v domácnosti, je hlavním přínosem. Jedině, že by se ta vaše kabelovka chystala ke krachu - pak by přechod na digitál byl opodstatněný
    Zkusím se zeptat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    212

    Já se ptal na UPC, pod kterou patří Kladno a asi i část Prahy. Tam mi odpověděli, že zatím vůbec neuvažují o přechodu na digitál. Takže otázka zní, kdy začnou uvažovat, za rok, 3 roky, nebo ještě později? Donekonečna to odkládat asi nebudou, ale chvíli jim to určitě vydrží. Jak tu bylo zmíněno, to, že si lidi nebudou muset kupovat set-top boxy, nebo nové televize, bude jejich silná zbraň.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    11

    to dvb-c je iny tuner ako dvb-t? na digitalnu kablovku je potreny iny "tuner"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    set-top-boxy jsou tři druhy: dvb-t pozemní
    dvb-s satelitní
    dvb-c "cabelovkový"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od hafca
    Já se ptal na UPC, pod kterou patří Kladno a asi i část Prahy. Tam mi odpověděli, že zatím vůbec neuvažují o přechodu na digitál. Takže otázka zní, kdy začnou uvažovat, za rok, 3 roky, nebo ještě později? Donekonečna to odkládat asi nebudou, ale chvíli jim to určitě vydrží. Jak tu bylo zmíněno, to, že si lidi nebudou muset kupovat set-top boxy, nebo nové televize, bude jejich silná zbraň.
    A k čemu by ten přechod na digitál reálně byl? Jenom proto, že "digitální" je populární, tak musí být všechno v této podobě? To abych si šel už shánět i hajzlpapír s nulama a jedničkama ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    212

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    A k čemu by ten přechod na digitál reálně byl? Jenom proto, že "digitální" je populární, tak musí být všechno v této podobě? To abych si šel už shánět i hajzlpapír s nulama a jedničkama ne?
    No třeba ve chvíli kdy to začne být interaktivní. To už asi s tím co mají teď nevystačí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Interaktivní CO??? To můžeš mít tak něco na internetu, ale jinak s tím žádný digitál němá co dělat, protože v okamžiku kdy potřebuješ zpětný kanál (pro tu interaktivitu), tak už je jedno, jestli analog nebo digitál. Stejně je to ale totální hloupost, protože interaktivita už z principu nejde u DVB-T ani DVB-S (nebo jde přes zpětný směr alá telefonní linka), takže v reálu to nikoho neosloví (nebo osloví tak mizivé promile lidí, že se to nikomu nevyplatí provozovat).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Na interaktivitu je vhodný pouze internet! až bude standart okolo 4Mb/s s více za 500/měsíc, může se "vysílat" a dokonce už i "vysílá" - např. O2, ale za peníze! Zadara pak nadšenci co vystavují svá dílka na netu. Navíc od 4Mb/s se dá posílat i video s vyšším rozlišením a progresívní (neprokládané), tedy vhodnější pro LCD(TV)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Měření v DVBT
    Od jikis v sekci DVB-T
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 20-03-2014, 19:23
  2. Kupa televizora
    Od whiscool v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 31-12-2008, 08:01
  3. Aká priorita pri nákupe HD televízora u Vás prevláda ? ANKETA
    Od jarino1978 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 19:49
  4. DV je naozaj DV?
    Od stayman v sekci DV/HDV
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-10-2004, 21:20