Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: Padání PC při převodu videa

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    13

    Zkoušel jsem převádět filmy z AVI do DVD přes Nero Vision, Easy DVD Maker a dálší programy a někdy dřív nebo později naběhne tato obrazovka :




    pomohlo by kdych zvětšil RAMky ?

    Athlon 2000+ 1,7GHz
    RAM DDR 256 MB 333 MHz
    GeForce MX něco ...??? 64MB
    Wokna XP Profesional
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    dostas
    No, to by fakt asi pomohlo ! Asi tak 3x je kup !
    Třitřitrojky koupíš za pár šlupek a měly by být nejlépe ty samé, jako ta Tvoje stávající osamocená a udřená . . .

    P.S. Samotné provozování XPéček na této Tvé haluzy (bez urážky ) je malé překvapení, že Ti vůbec naběhnou !
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Nejspíš přehřívání CPU, případně vadné paměti, přetížení zdroje atd... Máš přetaktováno? Jaké máš teploty CPU při zátěži? Jaký zdroj (výkon a výrobce)? Pro winXP potřebuješ více paměti, 256MB je opravdu málo. Kup alespoň 512MB (lépe 1GB) paměti. Pokud si můžeš půjčit od někoho zdroj, grafárnu a paměti, tak si je půjč a vyzkoušej. Koukni se také na chladič CPU, jestli nejsou jeho žebra ucpaná prachem a jestli se na něm vůbec točí větrák. Dals příliš málo informací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele focus
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    255

    Sa cudujem, ze sa to vobec rozbehlo na 64MB. Urcite to budu pamate - malo, alebo vadna....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,248

    Citace Původně odesláno od Modena
    ... Samotné provozování XPéček na této Tvé haluzy (bez urážky ) je malé překvapení, že Ti vůbec naběhnou !
    No já bych nebyl takový pesimista. Ve firmě používáme XP Pro i na Duronech 750MHz / 256MB RAM s mireznou grafikou a taky jedou. Pravdou však je, že se na tom používají jen základní kancl. aplikace, žádná práce s videem. Souhlasím s tebou, že by měl vyměnit paměti za větší.

    Citace Původně odesláno od focus
    Sa cudujem, ze sa to vobec rozbehlo na 64MB. Urcite to budu pamate ...
    Pro konverzi videoformátů není nutně potřeba lepší grafika, tím to nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele focus
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    255

    Citace Původně odesláno od Saxel
    Citace Původně odesláno od Modena
    ... Samotné provozování XPéček na této Tvé haluzy (bez urážky ) je malé překvapení, že Ti vůbec naběhnou !
    No já bych nebyl takový pesimista. Ve firmě používáme XP Pro i na Duronech 750MHz / 256MB RAM s mireznou grafikou a taky jedou. Pravdou však je, že se na tom používají jen základní kancl. aplikace, žádná práce s videem. Souhlasím s tebou, že by měl vyměnit paměti za větší.

    Citace Původně odesláno od focus
    Sa cudujem, ze sa to vobec rozbehlo na 64MB. Urcite to budu pamate ...
    Pro konverzi videoformátů není nutně potřeba lepší grafika, tím to nebude.
    Ops, sorry, myslel som, ze to ma fyzicku pamat compu a nie grafiky.
    S grafikou by to nemalo mat nic. Skor stavim na tu vadnu pamat stroja, alebo na typovu radu AMD, kedysi davno som mal AMD (od vtedy uz nechcem) robilo to podobne problemy, ciastocne sa problemy stratili po nainstalovani najnovsich driverov. Ale s Pentiom som take hlasky uz odvtedy nevidel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,207

    Se vším co se tu píše souhlasím, jen chci říct, že kámoš provozoval XP i na 128MB RAM, a údajně se mu oproti Win2000 na tomtéž "stroji" dokonce lehce urychlil comp.
    Jinak grabování a úpravu videa jsem začínal na ATIně 2MB Pentium 100MHz 48MB RAM!!! (i když tehdy jen 1/2 PAL) a dost dlouho pokračoval na 16MB už v plném PALu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele RadstaR
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    28

    Jediny co muzu doporucit, tak jak psal LEO, zkontrolovat prehrivani procesoru, pripadne zkusit nejakej program na test pameti, zda nejsou spatny. Bohuzel nepises zda ti tohle nedela i pri jine vetsi zatezi (hry, benchmarky atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    WinXP bez větších obtíží běhají na 128MB RAMky. Navíc velikost RAM nemůže v žádnym případě způsobit pád woken do BSD. Je to jak píše leo + nějaké další možnosti - ovaldače, základní deska, nabořená instalace woken atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    13

    Takže prvně díky za zájem. Opravdu se na této sestavě dají rozběhnout XPčka docela slušně pro nenáročnějšího uživatele.

    Běží stabilně, ale nastali potíže při instalaci Leadtek Winfast TVcard - nemá nějakej Mrkvosoftackej podpis ovladačů nebo co... ale karta úspěšně nainstalovaná a bez problémů funguje.

    - zpožďoval se obraz za zvukem při nahrávání

    Poprvní se mi to stalo při hraní Vietcongu - přeinstalace W XP asi na čtvrt roku pokoj až teď u toho videa

    - jinak hraju NFS HS, UNG1,2 ; CS, Fladout atd.... bez problémů

    - přetaktováno nemám

    - mám strach spíš z toho přehřívání nebo vadných RAMek

    - přehřívalo se mi to už jednou v léťe tak že docházelo k automatickým restartům - po přidání větráku v pohodě

    - přehled teplot :
    ehm a co je to AUX


    - na Vánoce chci koupit ty RAM a když už bude PC v servisu tak bych rád udělal něco s chlazením mohli by ste poradit: jaký větráky nebo co s tím, aby to lepší chladilo a němelo to zvuk jako turbína(jako teď) samozřejmě za nějakou rozumnou cenu díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    dostas
    Já mam dobrý zkušenosti s větrákama od Arctic Cooling. Jsou tichý a chladí slušně.

    Jinak ještě bych zkusil otestovat pořádně počítač - program Prime95 a v něm spustit "Options -> Torture Test". Jsou tam 3 přednastavený možnosti testu, zkus všechny.

    Potom je ještě samostatnej test na paměť - Memtest86, ten taky zkus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    No jestli je těch 63°C na CPU v klidu, tak sháněj nový chladič. Doporučil bych maximálně 60°C při zátěži. Sám mám chladič Thermaltake SilentBoost a chladí dobře, akorát je za dva roky jeho ventilátor hlučný. Koukni na web a vyber to nejlepší, co se ti podaří sehnat.

    A s tím AUX si nedělej starosti. Také není od věci přidat vyfoukávací větrák do skříně (ale to jsi už asi udělal), abys měl ve skříni větší průvan a odváděl horký vzduch ven.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    13

    Tak jsem dneska rozebral PC, začal sem v něm u klízet a zjistil sem, že se větraček od grafiky netočí a mám podezření že už delší dobu, nechápu jak sem mohl tak dlouho fungovat musím ho co nejdříve viměnit....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Zkus jeho ložisko promazat, ideálně "soplem" A-00 (zelená vazelina na ložiska). Pokud není motorek spálený, tak ještě nějakou dobu pojede. A o tom chladiči na CPU taky přemýšlej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Mazat ložiska vydrží jen chvilku. Nejlépe nový a nějaký lepší, než ten původní.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém se zvukem při převodu videa A/D
    Od rtuhy v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-02-2008, 15:10
  2. Padání PC při převodu videa
    Od dostas v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-11-2006, 15:52
  3. padání ICQ....
    Od Ikari v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-09-2006, 22:34
  4. padaní pc
    Od otta v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 23-07-2006, 23:34
  5. Plynulost videa po převodu z DV do MPEG2
    Od koblihson v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 63
    Poslední příspěvek: 21-04-2006, 23:28