Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 50

Téma: V cem strihat mpg2

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Womble by to nezvádnul?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    nevím, četl jsme o něm hodně tady v diskuzi ale nikde jsem se tohle nedočet. Kdysi jsem používal nějaký mpeg tools nebo cutter ale pamatuji se, že to nebylo moc dobře udělané uživatelsky, aspoň pro mě teda.
    Těch VHS tu mám ještě dost a nejradši bych nahrál celou kazetu a pak to rozdělil a pojmenoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od bugr Zobrazit příspěvek
    nevím, četl jsme o něm hodně tady v diskuzi ale nikde jsem se tohle nedočet. Kdysi jsem používal nějaký mpeg tools nebo cutter ale pamatuji se, že to nebylo moc dobře udělané uživatelsky, aspoň pro mě teda.
    Těch VHS tu mám ještě dost a nejradši bych nahrál celou kazetu a pak to rozdělil a pojmenoval.
    No tak to jsi četl hooodně špatně, zvláště když to má přímo v názvu: Womble MPEG Video Wizzard...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    Tam je někde v názvu, že umí mpg rozdělit na víc kusů? tak to se musím tu EN asi doučit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od bugr Zobrazit příspěvek
    Tam je někde v názvu, že umí mpg rozdělit na víc kusů? tak to se musím tu EN asi doučit.
    Vybrat začátek + vybrat konec; přetáhnout do časové osy (Time line); to celé uložit (Export)... a tak to můžeš opakovat až do allelujah. To je celá práce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    Mrknu na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od bugr Zobrazit příspěvek
    Mrknu na to
    No to mrkej, ale jako Warnung ti budiž, že se přes klávesnici dá (ideálně) zvolit tak akurát název cílového souboru, jinak se pracuje pouze levý klik a metodou Drag&Drop (přetažením na okno) a převážně pravými kliky myši s výběry z nabídek. Na závěr jen musíš ručně pojmenovat cílový soubor ve vybraném úložišti (to je dobré si nastavit předem, aby ti to defaultně necpal na systemový disk do adresáře Program Files...).

    Tudíž vystřižení jednoduchého úseku z grablé VHS je na nějakých 5 kliků, pokud nezatoužíš po nějakých dalších vymoženostech plus k tomu čekání (na kávu či pivko) různé délky podle objemu dat a rychlosti zápisu tvých pevných disků.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    nechci vymoženosti, jen jednoduchý střih, nastavení úložiště dělám jako první, nesnáším hledání souborů v program files nebo v documents ands settings. Prostě co nejjednodušeji, jinak by bylo lepší to sledovat přímo při záznamu a ukládat jednotlivé části.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od bugr Zobrazit příspěvek
    ...by bylo lepší to sledovat přímo při záznamu a ukládat jednotlivé části.
    Nebylo! Tam to neuhlídáš na I-frame. Lepší je stříhat to z celku přes Womble MVW. Ohlídá (dopočítá) ti i strukturu GOP a případné přesahy A/V můžeš "ošetřit" stmívačkama/roztmívačkama.
    P.S. Na tahle meziskladiště "střihaného a ukládaného" používám extra rychlé SCSI disky (Ultra320, 15k rpm). Nemusí být ani velké - 36 nebo 73 GB stačí - ale na tom čtení/zápisu je to znát...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-12-2010 v 22:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    A chce to nějakou starší verzi nebo tu poslední kde je v názvu nějaký dvd a asi to umí víc věcí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od bugr Zobrazit příspěvek
    A chce to nějakou starší verzi nebo tu poslední kde je v názvu nějaký dvd a asi to umí víc věcí?
    Na střih ti úplně stačí ta jednoduchá starší verze (bez DVD) - tedy pokud v tom nechceš hned i autorizovat DVD (a blbě). Také ji používám, na další zpracování mám jiná lepčí udělátka.
    Ve střihové části se ale od sebe neliší.

    Edito: P.S. Jsem koukal na ty tvé stránky o letadýlkách - tím jsem býval a ještě tak trochu jsem (=plné skříně materiálu...) stižen. Akurát jsem buďto na druhém konci Phy nebo na LKLT a ty dnešní létající autobusy už mě netankují.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 04-12-2010 v 10:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    Tak mám verzi 5.0.0.102 ale naprosto netuším jak se s tím pracuje, mám video v okýnku input a netuším jak označit část, kterou chci dát dolů na osu.

    Aha, ona ta osa měla malý měřítko, ok, takže jsem to rozdělil a natahal jednotlivé klipy do klipů a teď hledám možnost exportu
    Naposledy upraveno uživatelem bugr: 04-12-2010 v 11:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nevím jak je to teď u těch nových, ale soubor, ze kterého chci střihat, si natáhnu do okna s Assets (Video), ikonu přetáhnu do levého náhledového okna myší, začne to hrát. Najdu začátek (tlačítko In) a označím. Najdu konec a označím (Out). Kliknu na zelený proužek videa pravým a zvolím Add to TimeLine. Co jsi vybral si zkontroluješ v pravém okně náhledu. Pak kliknu na TimeLine a vyberu ji. Poté stačí vybrat vhodné tlačítko Export (v liště nástrojů nahoře) a otevře se ti serie oken pod záložkami. Tam už se doufám vyznáš.
    P.S. Jinak to má interaktivní nápovědu tlačítek, tudíž stačí najet nad každé kurzorem a napíše ti, co to je...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 04-12-2010 v 11:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Je tu občas Avatar uživatele bugr
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    296

    Ok, dík, už chápu jak se střihá, výborný online návod jen to je mi na nic, bych to potřeboval rozdělit na několik souborů a ty uložit samostatně. Z timeline to udělá jeden soubor jestli dobře chápu.
    Myslel jsem když to uložím do klipů, že to udělat jednotlivé soubory ale to asi taky ne...

    Jak jsem psal na začátku, potřebuji soubor rozdělit na několik malých a to nejlépe najednou, rozdělit to jak pilou
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Citace Původně odesláno od bugr Zobrazit příspěvek
    Ok, dík, už chápu jak se střihá, výborný online návod jen to je mi na nic, bych to potřeboval rozdělit na několik souborů a ty uložit samostatně. Z timeline to udělá jeden soubor jestli dobře chápu.
    Myslel jsem když to uložím do klipů, že to udělat jednotlivé soubory ale to asi taky ne...

    Jak jsem psal na začátku, potřebuji soubor rozdělit na několik malých a to nejlépe najednou, rozdělit to jak pilou
    Máš 2 možnosti. Buďto ten cyklus opakovat (s tím, že po uložení dáš Delete Time Line a vybereš další kus), nebo exportuješ vybraný úsek Time Line. Já tedy používám tu první, je to nejjistější. Ani nevím, nikdy jsem to nepoužíval, ale myslím, že to jde i exportovat do fronty (Queue) a pustit to pak najednou dávkově (Batch).
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. V čem stříhat DVR-MS
    Od kenty v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-10-2010, 07:51
  2. čím stříhat ?
    Od qtc v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-06-2010, 10:45
  3. .mov jak stříhat
    Od Jonny100 v sekci Editace videa
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 19:00
  4. Jak stříhat matrosku?
    Od SOCOM v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-10-2006, 18:45
  5. v cem strihat *.mov
    Od pee.tr v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 25-07-2004, 21:43