Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Přehrávač AVI ve windows

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    6

    stále mě provází tento efekt. Pustím-li libovolný přehrávač AVi (např. Classic, WinMedPlay, atd.) mám v první instanci tmavší obraz než v dalších. Kdo ví, co to způsobuje? Na systému Win to nezáleží.
    Mám teď WinXP a AGP MX-440 a dx9. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Typuju, že je to tím, že první instance použije overlay režim a ty další už ne, v overlay je možné nastavit v ovladačích grafiky změnu jasu, kontrastu, barev, což máš zřejmně nastavené, ty ostatní instance běžící v GDI to neovlivňuje
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    6

    Tak nevím, nevím. Třeba VirtualDub je v pohodě už při prvním spuštění.
    A jak jsou na tom další uživatelé? Ozvěte se....doufám, že to není jen na mém PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    6

    potvrdil jsem si to testem PrintScreen a uložením přes schránku.
    Tak teď jen vyřešit, aby se player spouštěl rovnou bez overlaye.
    A nebo čím mu nastavit hodnoty aby "držely" pro pozdější spuštění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    VirtualDub vůbec nepoužívá overlay. U dobrých přehrávačů (MPC, MV2Player atd.) se to dá zvolit. Výchozí vyvážení pro overlay najdeš v nastaveních grafický karty. MV2Player to umí nastavit na předem definovaný hodnoty. Trochu si s tim pohraj a přijdeš na to. Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    6

    Zkusil jsem MediaPlayerClassic a v předvolbě Playback Output jsem změnil nastavení Default na VMR9 ve volbě DirectShow. Sice nemám jasno, v čem je rozdíl, nicméně uvedený jev pod tímto přehrávačem zanikl.
    pro vlada: VM2P tak jsem to nenašel, co by pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    LadaR> Co si nenašel? Pokud MV2Player, tak ten je tady. VMR9 je to, co jsem myslel. Obraz se nemíchá pomocí overlaye, ale nějaký funkce DirectX9. Podle Mika (autor ATV2000) to de i skombinovat, ale já sem zatim neviděl žádnej přehrávač, kterej by uměl VMR a overlay současně Bylo by to dobrý kvůli titulkum.
    Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    6

    no nenašel jsem, jak zajistit, aby WMP9 při prvním spuštění měl normální jas obrazu a nebyl tmavší. Jinak ten přehrávač, cos mi naznačil, tak je skvělej, u něj se dalo nalézt, jak nastavit video a je to fajn.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows Movie Maker - ve Windows 7
    Od mark70 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-05-2011, 06:28
  2. DVD přehrávač s podporou MKV / multimediální přehrávač s DVD
    Od PV_ox v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-01-2011, 00:31
  3. AV Receiver + High end DVD přehrávač X BlueRay přehrávač
    Od Jiricek_2007 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-01-2009, 11:04
  4. Windows Seven
    Od Doom v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-01-2009, 07:18