resize na 720x540 ?
snazil jsem se prolouskat nekolik clanku, navodu, stejne prosim o jednoznacny ano/ne.
mam video 720x756, je nahrany z VHS a musel sem udelat orez takze je z toho 720x760 (oriz sem to tak aby byly rozmery delitene 16). kdyz to chci poustet i na tv chapu to dobre ze bych mel spravne udelat resize na 720x540 aby to bylo 4:3 ??? nebo je to jedno? a co ztrata kvality pri resize? pouzivam pin. studio. dik.
mam video 720x756, je nahrany z VHS a musel sem udelat orez takze je z toho 720x760 (oriz sem to tak aby byly rozmery delitene 16). kdyz to chci poustet i na tv chapu to dobre ze bych mel spravne udelat resize na 720x540 aby to bylo 4:3 ??? nebo je to jedno? a co ztrata kvality pri resize? pouzivam pin. studio. dik.
A co s takym resajzom/orezom docielis??? Akurat to, ze v okne Preview v PC nebudes vidiet okraj a ak dodrzis aspect ratio, tak to nema ziadny vplyv. Ine by bolo, kebyze nedodrzis pomer stran, v tedy ti dojde ku stranovej deformacii obrazu, inak sa ti tam len doplnia cierne pruhy (krtore pri exporte na TV vidno nebude pri tak malom oreze). Resizom je strata kvality ak mas pri exporte iny rozmer. DVAVI pripusta 720x576, tak nad cim uvazujes?
omlouvam se samozrejme 720x576.
ten orez sem delal proto, ze na krajich byly pruhy vznikle nekvalitni videokazetou. takze stejne uz nemam 720x576 ale 720x560... tak jak? nebo jestli sem postupoval blbe tak mi poradte jak z videa 720x576 dostat ty pruhy dole a nehore...
ten orez sem delal proto, ze na krajich byly pruhy vznikle nekvalitni videokazetou. takze stejne uz nemam 720x576 ale 720x560... tak jak? nebo jestli sem postupoval blbe tak mi poradte jak z videa 720x576 dostat ty pruhy dole a nehore...
Orámovat to černou. Ale stejně je to práce na prd, protože na žádný TV to neuvidíš a na monitoru PC nemá video co dělat.
takze jestli tomu dobre rozumim nejlepsi je nechat to 720x576 a na pruhy se vykaslat, ok? ramovani cernou sem si zatim v pinnacle studio nevsim... DIK. pokud jde ale o ten orez, ok na tv neni videt ale prece jen mi to s nim pripada uz z principu lepsi. takze snizuje uz samotny orez v pin. studiu kvalitu a je blbost mit to pak v tech 720x560? nasledny resize uz sem teda zavrhl.