Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Upgrade PC-HW

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    V předvánoční době jsem od svého zetě dostal za úkol sledovat ceny PC systémů a nějaký mu doporučit "pod stromeček".
    Brouzdám se po netu a s potlačovanou lítostí porovnávám dostupné PC sestavy s tou svou, kdy za tehdejší peníz (cca 25T) je v současnosti k mání mnohem výkonější "strojovna".

    Nadhodím dotaz:
    Jak bych dopadl, kdybych se pokusil sehnat do své desky Asus P4V8X-X, která má již vyběhlou patici 478, ale podporuje HT a FSB 533, nějaký výkonější procesor, třeba kdysi na trhu P4 3GHz,HT,L2 cache asi 1MB.
    Jsou takové výměny spojené s velkým rizikem?
    Musí se něco dělat v BIOSu? Stahovat nový a nalévat ho do desky bych asi neriskoval.
    A co by na to říkal stávající OS WinXP Pro? Nemusí se provádět nová reinstalace a následně i aktivace?

    Závěrečná poznámka:
    Stříhám občas video, poznal bych (v případě 100%-ního úspěchu s tím 3GHz procesorem) třeba dvojnásobné zkrácení renderování do AVI a kódování do MPEG-DVD ???
    Zkuste mi něco odpovědět, ale nebudu se zlobit, když mi navrhnete, abych se na zamýšlený "upgrade" vykašlal a nabídnete mi nějakou slušnou kombinaci MB a procesoru ze současné nabídky, po které bych pak skutečně poznal nárůst výkonu při práci s videem.
    Jenže pak abych asi musel vyhodit i stávající RAM 2x256 DDR 400, že?
    A taky jsem zapomněl napsat, že v té mojí patici 478 sedí Celeron D 2,66 GHz zvedlý o 10% na 2,92.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele TomK_tvf
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    38

    Celeron D neni spatny, prechodem na P4 si prilis nepomuzete, nejhlede na to, ze by t bylo z 2,92 na 3,4.

    Pokud je neco pomale, chce to hlavne hodne RAM a rychle disky, mate?
    521MB se mi zda dost malo.
    Nebo opravdu nestiha procesor (render, komprese)?

    Tipuji spis na 1 - pak bych doporucil koupit dvojici novych disku a dat ji do RAID0 (treba i SW pomoci Win, neumi-li to primo MB v BIOSu). A ma to vyhodu, ze disky pak muzete dat i do noveho PC.

    Pokud chcete zrychlit kodovani, tak pomuze jen dual-core CPU. Athlon X2 3600/3800 je dobra levna volba, jinak pak az nejlevnejsi Core2 Duo. A pameti zahodit - zahazujete "jen" 512, tak to nemusi tolik bolet.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Přechod z Celera (i z D) na Pentium je vždycky skok dopředu.

    wendy: Mrkni se na stránky výrobce (asus.com), která verze BIOSu podporuje CPU, který tam chceš dát a pokud by i byl potřeba ten BIOS upgradovat, tak pro desky ASUS existuje prográmek (je na instal. CD, jenž je dodávané s deskou nebo opět ke stáhnutí na asus.com), který to provede automaticky z prostředí Windows. Instalace Woken po výměně CPU není nutná. Jestli nechceš sáhnout do peněženky a jít do Core2Duo (s celým novým HW), tak nějaký CPU 3GHz do s. 478 je přijatelný řešení (navíc toho Celera ještě lze prodat).
    A pokud bys chtěl přece jenom Core2Duo, tak třeba deska ASUS P5PE-VM (http://www.autocont.cz/zbozi_product..._price&order=a) v pohodě vezme tvoje stávající paměti (a i grafiku, kterou máš v AGP).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Z tohoto mého druhého paralelně běžícího vlákna se mi více zamlouvá cesta podle Pitomce a to ta s novou deskou pro nový procesor a přitom se záchranou mých pamětí RAM.

    Škoda, že MB má jen dva sloty pro RAM moduly. Další rozšíření paměti je možné jen za cenu nákupu nové dvojice modulů?
    Nebo když pohrdnu "dual" režimem, můžu k jedné 256MB přikoupit další 1GB a pojedu se součtem? V tomto si nejsem jist co dual-režim znamená.

    A že má deska AGP slot, je pro ATI Radeon 9550 taky dobrá zpráva.
    Když by se "dílo" podařilo, snad se do bazaru snáze prodá komplet MB s procesorem než jednotlivé komponenty. Ale tyhle zkušenosti nemám vůbec žádné. Nakonec si můžu vše ponechat jako studenou zálohu.

    Hned se jdu blížeji seznamovat s tou deskou a nějakým ekonomicky rozumným procesorem do ní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ta deska je sice hodně očesaná, nicméně zase za dost dobrý peníz (takže k tomu přistupuj takto). Dual-paměti každopádně, ale jestli je potřeba z 2x256MB upgradovat na 2x512MB (nebo 2x1GB), tím už si tak jistý nejsem - osobně jsem přešel z 2x256MB na 2x512MB a žádný rozdíl jsem nezaregistroval (pouze v peněžence...).
    Být tebou, tak ze starýho kompu vydělám paměti a grafiku, dám to do novýho ASUSe s CPU Core2Duo a tu nefunkční starou peleš někomu strčím ať si ji zprovozní jak chce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Deska je cenově skvělá, ale procesory C2D už tolik ne (nejlevnější za 5,5T). Našel jsem za poloviční cenu P4 541 (3,2GHz) a když bych ty paměti ušetřil, mohl bych se upgradem vejít do 4T.
    Ty moduly RAM jsem ale kupoval separátně, jeden je A-DATA a druhý nějaký Samsung. Do té desky Asus by měl přjít jen KIT (2 x xyzMB) ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele wizzard
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    525

    Pitomec,
    dobra trefa, mozno by sa na tomto zaklade dal postavit nejaky lacnejsi HTPC, chce to len novy CPU, (RAM, HDD a DVD mechaniku je mozne pouzit zo stareho PC), neskor mozno doplnit nejaku tichu 6600GT do AGP s podporou HW akceleracie PureVideo,ak by integrovany GPU nestihal a DVD/DIVX prehravac HD video formatov za babku je doma...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od wendy
    Deska je cenově skvělá, ale procesory C2D už tolik ne (nejlevnější za 5,5T). Našel jsem za poloviční cenu P4 541 (3,2GHz) a když bych ty paměti ušetřil, mohl bych se upgradem vejít do 4T.
    Ty moduly RAM jsem ale kupoval separátně, jeden je A-DATA a druhý nějaký Samsung. Do té desky Asus by měl přjít jen KIT (2 x xyzMB) ???
    CPU Intel 541 NE! Za tytéž prachy máš dvoujádrovýho Intela D830, který sice není 3,2GHz (jako 541), ale "pouze" 3GHz, ovšem s 2x1MB cache, což už je znát.
    Kit paměti = ideál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od wizzard
    Pitomec,
    dobra trefa, mozno by sa na tomto zaklade dal postavit nejaky lacnejsi HTPC, chce to len novy CPU, (RAM, HDD a DVD mechaniku je mozne pouzit zo stareho PC), neskor mozno doplnit nejaku tichu 6600GT do AGP s podporou HW akceleracie PureVideo,ak by integrovany GPU nestihal a DVD/DIVX prehravac HD video formatov za babku je doma...
    Paráda u té desky je taky 2x IDE řadič. Už jsem pár kompů na tomto postavil a teď se chystám i pro sebe
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    U i975x chipsetu je tiez 2xIDE ale to by ste si museli trosicku viac priplatit
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele wizzard
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    525

    IDE sa stale drzi hlavne koli trhu s mechanikami, myslim ze aj tie prve BD-R su este na IDE, ale do 2-3 rokov to uz bude out.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    U i975x chipsetu je tiez 2xIDE ale to by ste si museli trosicku viac priplatit
    Nějak ho tam nevidím

    http://shop.computershop.cz/eshop/de...775-1066-i975x

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas Avatar uživatele wendy
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    261

    Dva IDE porty na MB potřebuju. Mám teď v kompu dvě DVD mechaniky, jeden systémový ATA HDD a jednu šachtu pro ATA velkokapacitní disky ve čtyřech rámečkách. Pro zpracování videa používám 80GB SATA disk.

    Uvedené připomínky mne "nakopnou" a vynasnažím se přes uvedené linky udělat si jasno, kudy by se měla ubírat moje cesta za upgradeem svého PC.
    Díky za diskusi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    198

    Taky jsem volil mezi různými Asusy a protože jsem také chtěl dva sloty IDE , vzal jsem nakonec Asus P5W DH Deluxe. Do toho jsem šoupl Core2Duo E6600. Jen tak zkusmo jsem to pustil s FSB 350 MHZ ( umí to i prý více, nechtěl jsem ale čachrovat s napětím) a jede jak čert..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    to je stará 486???
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Upgrade firmware na LED TV LG
    Od acidko v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-03-2011, 11:50
  2. LCD: panasonic upgrade
    Od john1 v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-09-2010, 10:29
  3. STB pro TVB-T2 a upgrade?
    Od petruskin v sekci DVB-T
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 16:55
  4. upgrade XH-A1s
    Od Pave1 v sekci Videokamery
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 12:37
  5. Upgrade PC
    Od vlada v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-09-2006, 19:06