Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: chybové hlášení: chyba dat (cyklická redundantní kontrola)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele imported_ferda_mravenec
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    prosím o vysvětlení této chyby. Při kopírování kopírovaných filmů z DVD na HDD se někdy objeví tato závada. Existuje nějaký program, který dokáže vadný soubor opravit a překopírovat do určeného adresáře z DVD?

    Díky za pomoc a radu.

    Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Moje zkušenost je ta, že je DVD mechanicky poškozené, přestože to není vidět okem. Pokud ti hraje v Pc nebo stolním přehrávači, tak dobrou zkušenost mám s CloneCd, který mi to uloží na disk i s tou chybou a je přehratelné. Nezkoušel jsem takové DVD znovu uložit na HDD, ale je předpoklad, že je to kopie i s tou chybou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    BOBA
    Moje zkušenost je ta, že je DVD mechanicky poškozené

    Nemusí byť len mechanicky poškodené, takisto to môže byť vypálenné s chybou na shit vypalovačke, alebo na shit médium.
    Pravidelne (2-3 z 5-ich) takéto zmetky vyrábal bratov Teac DV58G a dokonca aj na kvalitné médiá.

    ---------------------
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    291

    nemas nahodou NECa ? tuhle hlasku mi s oblibou vyhazoval treba jen u mirne skrablych dvd z pujcovny a nekterych postarsich cd a lacinejsich dvd. obcas stacilo poradne vycistit medium od prehlednuteho otisku prstu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Vycisti medium.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele imported_ferda_mravenec
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    23

    ahojky, zřejmě jsou to media už vypálená s chybou. Protože jsou pohledově čistá. Kdyby šlo jenom o kopii, tak je mi to jedno. Ale když je chci zpracovat - otevřít v programu na převod formátu, tak je to v p..... Protože je téměř vždy nějakej gigovej VOB a bude chybět půl hodiny filmu. Takže proto háním nějakej program, kterej by to uměl stáhnout i opravit s chybou.
    Díky
    Tom
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    291

    zkus nejakou jinou mechaniku, LG precte asi nejvic, i na co se nechytal NEC
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    2

    Všechny pounámky "k věci" jsou úplně mimo. Cyklická redundantní chyba se u opt. disků vyskytuje, když nesouhlasí CRC natolik, že to nepobere ani samoopravný kód média, tj. většinou, když je disk poškrábaný apod. Nebo je to taky 1 z ochran před kopírováním...
    Ten 2. případ většinou odstraní DVDdecrypter
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Staci vycistit medium.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Staci vycistit medium.
    To je taky pravda, ale měl jsem DVD od Metallicy a od dvou zdrojů mi to vyhodilo úplně ve stejném místě hlášku o cyklické chybě. Obě DVD byla originální. Tehdy to bylo čteno na Nec 1300a. Je ovšem pravda, že tato vypalovačka byla hodně vachrlatá na čtení. Proto jsem zběhnul k tolik oblíbené značce od StayMana- LG. Doufám, že se teď do mne nepustí Pitomec .
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    no on ma tiez LG
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    drr drr je offline
    Nováček
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    5

    tuto chybu jsem viděl několikkrát na mém NEC 4571A a hlavně u DVD+R Emgeton oranžové(ty nepřehral většinou ani můj stolní přehravač.Přidal jsem do PC ještě LG H30N sata a zatím nepřečetla jen 3 disky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    MOje zkušenosti jsou obdobné jako má Stayman, vyčistit, dalo by se říci vyleštit medium a pomohlo mi několikrát přejít do Dosu , XtreePro mám na PC od nepaměti, kritické místo načítá sice byte po bytu i několik hodin a dlouhé názvy jsou fuč, ale soubor je většinou funkční.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Pri tych kusoch DVD co mam (asi 2500) som ostal iba pri Decrypteri, ak to ten nenacita a na DVD mi moc zalezi, pouzijem este ten free soft DVDfab myslim, ale ten nacita subor aj s chybami, takze ostava len ten Decyrpter, inak na to kaslem, nie je nic az tak dolezite, ako som si myslel, najdolezitejsia je laska
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Pokud jde o načtení obsahu i za cenu chyb, tak lze použít i Alcohol120% a zatrhnout si "přeskakovat chyby" - v každém případě buď to místo vahodí nebo tam něco "vymyslí" - zázraky se nedějou nikdy. Většinou je to potom v obraze vidět, pokud nejde o malou osamocenou chybu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. IAMM NTR82 - chybové hlášení č. 10
    Od mamrut v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 08:05
  2. Chybové hlášení kontroly dat.
    Od SnAkE v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-04-2005, 19:57
  3. Vegas-chybové hlášení při spuštění
    Od trubiroh v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-12-2004, 09:33