Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: AirStar2 "zkracuje" nahrané filmy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    Zdravím kolegy,
    narazil jsem u svého AS2 na zajímavý problém - když něco nahraju a potom to otevřu ve VirtualDubMod, má to zhruba dvoutřetinovou délku (tzn. film, který měl hodinu a půl, se nahrál jenom hodinu a pak konec).
    Zkrátka když nastavím nahrávání na nějakou dobu, tak zhruba po 2/3 této doby začne mpeg bobtnat pomaleji, ale nenahrává se už nic.
    Vůbec netuším, co si o tomhle mám myslet.
    Stroj mám výkonný dostatečně, AS2 jinak funguje bez problémů, na anténu se zesilovačem mám signál nad 90%.
    Už jsem tenhle AS2 měl, před reinstalací XP fungoval dobře, pak jsem vyměnil několik tunerů, z nichž nejel ani jeden dobře (že by to bylo rukama? ), a teď jsem se vrátil k původnímu AS2, nainstaloval podle návodu na tomhle fóru...a dělá to tohle .
    Díky za všechny rady, snad pomůžou
    Ravie
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    ravie14
    Jak se to tváří v ProjectX?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele RadstaR
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    28

    Na tenhle problem jsem narazil jednou a nakonec vsechny upravy ve virtualdubu resim nasledovne:
    - Nahraju nejakej program (pres DVBDream)
    - Pustim PVAStrumento a nahranej stream prevedu pres MAKE PS do novyho streamu (zbavim se tak nekterych problemu s rozjetym zvukem nebo chybama ve videu.
    - Takhle upravenej soubor otevru v VirtualDub Mpeg2 a dal upravuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od RadstaR
    Na tenhle problem jsem narazil jednou a nakonec vsechny upravy ve virtualdubu resim nasledovne:
    - Nahraju nejakej program (pres DVBDream)
    - Pustim PVAStrumento a nahranej stream prevedu pres MAKE PS do novyho streamu (zbavim se tak nekterych problemu s rozjetym zvukem nebo chybama ve videu.
    - Takhle upravenej soubor otevru v VirtualDub Mpeg2 a dal upravuju.
    Hezký . Já jsem bláhově doufal, že dnešní technika je schopná nahrávat filmy tak, aby stačilo uložit, vystříhat reklamy a vyrenderovat do avi. Nicméně to zkusím (co mi taky zbývá) - díky za radu . Nicméně DVBDream nevypadá, že by podporoval AS2 (aspoň to tam nikde nemají psané)???
    Díky!
    Ravie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od mirekv
    ravie14
    Jak se to tváří v ProjectX?
    Vyzkouším dneska, měl jsem s ním nějakej problém, takže to chce stáhnout znova instalačku...nejlíp v jiné verzi.
    Díky za inspiraci!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele RadstaR
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    28

    Mam taky AirStar 2 a jde to v pohode. Jinak to vetsinou staci jen nahrat a vypalit, ale bohuzel kazdej program si s tim poradi jinak. V jednom se to prehraje v pohode v druhym ujizdi zvuk a ve tretim se ti prave prehraje jen kousek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od RadstaR
    Mam taky AirStar 2 a jde to v pohode. Jinak to vetsinou staci jen nahrat a vypalit, ale bohuzel kazdej program si s tim poradi jinak. V jednom se to prehraje v pohode v druhym ujizdi zvuk a ve tretim se ti prave prehraje jen kousek.
    Nahraný mpeg mi Windows Media Player vůbec nepřehraje, resp. právě ten kousek - asi 2 vteřiny. Nicméně tak jako tak, VirtualDubMod mi dřív ty filmy otvíral dobře, to až teďka se to nějak potentovalo.
    Zkusím ProjectX a PVAStrumento...zítra budu moudřejší.
    Spíš si ale myslím, že problém bude už v zachytávání - po inkriminované době (2/3 nastaveného nahrávání) nahrávaný MPEG začne narůstat mnohem pomaleji, což znamená, že asi nezaznamenává vše, co by měl...
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Zatrhni si smart buffer, měj zapnutý i timeshift + konvertovat do mpg bez omezení a ponechat na disku, máš to i zálohované
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Foolproof
    Zatrhni si smart buffer, měj zapnutý i timeshift + konvertovat do mpg bez omezení a ponechat na disku, máš to i zálohované
    A tohle se nastavuje kde, v DVB vieweru, PX nebo PVAStrumento?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    V DVBVieweru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    DVBDream jede s AS2 v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    OK, zkusíme jak DVBV, tak DVBD
    Díky moc ještě jednou. Zítra přijdu s brekem zase
    Ravie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Dreamer
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    484

    Citace Původně odesláno od ravie14
    Nicméně DVBDream nevypadá, že by podporoval AS2 (aspoň to tam nikde nemají psané)???
    A co toto? http://www.dvbdream.org/

    Supported Devices:
    B2C2 (Skystar2, Airstar2, Cablestar2)
    Twinhan (All PCI models should work *)
    Pinnacle PCTV Sat/400i/Lite
    Genpix 8PSK to USB device
    Broadlogic (BL2030) (NEW in v1.2)
    DVBWorld (Nextorm/SatStar2/Acorp TV878DS USB/PCI) (NEW in v1.2)
    Tongshi DVB-S (NEW in v1.2)
    Coship/SmartVision CdvbAny2030s (NEW in v1.2e)

    A tiez, naco je v tejto sekcii hore toto? https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=8668

    Podporovane zariadenia / karty:

    - B2C2 (Skystar2, Airstar2, Cablestar2)
    ...

    ;-)

    Ja mam SS2, nahravam v DVB Dream priamo do MPG, striham v MPEG2CUT2 a (nieco) komprimujem v AutoGK, ten mi to niekedy nevezme, ale staci strihnut 1 frame zo zaciatku a uz to zoberie. Spravi vsetko automaticky, ale su tam aj skryte nastavenia ktore sa tiez niekedy hodia, daju sa zobrazit len kl. skratkou Ctrl+F9.

    Pri problemoch s MPG nahravkami skuste zapnut Full TS mode (menu > Options > Device Options > Options).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    42

    Dobré ránko,
    takže:
    2Dreamer: asi jsem si to nepřečetl dostatečně dobře...DVBDream jsem skutečně rozchodil, ovšem až na jednu "drobnost". Jakmile přepnu kanál, odejde mi signál a musím to v setup4pc ručně spravit. Asi to bude někde v nastavení Dreamu, ale kde, to netuším.

    2 foolproof
    Ty nastavení, o kterých jsme včera mluvili, jsem fakt nenašel. Jakou verzi DVBV máš na mysli?

    2všichni:
    Včera jsem zkoušel ještě DVBV a došel k následujícímu závěru: mám v PC ještě analog tuner Leadtek. Pokud nahrávám jenom z AS2, pak se zdá být vše OK. Pokud ovšem zároveň nahrávám i z analogu (třeba Primu na digitál, jak známo, moc dobře chytit nejde \/ ), pak mi AS2 dělá to, co jsem popisoval - po nějaké době přestane nahrávat, resp. mpeg bobtná v řádu desítek KB/s, což obraz evidentně nebude .
    Z uvedeného vyplývá, že pokud budu chtít nahrávat (dokud nebude Prima digitální) víc programů, tak budu asi muset do TS, v případě Primy si vybrat, jestli chci to nebo to.
    Tenhle problém mě dost překvapuje (ještě zkusím, co na to ProjectX), dřív mi tahle kombinace DVB+analog nezlobila (se stejným železem).
    Je fakt, že mám v systému kromě XviDu ještě nějaký all-in-one codec pack, ale ten tam mám kvůli titulkům u filmů :-/

    Joj, to jsem se rozepsal Každopádně díky za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    U AS2 pozor na jednu věc a to napájení antény. Některé atény jsou konstruované tak, že tvoří pro napájení zkrat a to se kartě nelíbí. Stalo se mi že signál postupně odumíral. Pomohl jen restart PC.
    Dreamer
    Jak ti jde střih v MPEG2CUT2? Mně při přechodu do další části (třeba po vystřižené reklamě) dost zakostičkuje. Používám MPEG2Schnitt a tam je to v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  2. Jake MMC s HDD "server" + druhe jako "stanice"
    Od Cigisek v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 10:51
  3. odděleno z "Capitalism: A Love Story" (sekce filmy)
    Od Antonín v sekci Volná témata
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 07-05-2010, 16:27
  4. Jak převedu staré "8- celuloid" filmy na DV...?
    Od maron v sekci Stará technika (VHS, 8mm...)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-11-2007, 13:35
  5. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08