Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: MPC/VLC - zvuk pri filme

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele MASH
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Mám CCCP + MPC a pri prehrávaní filmu v DivX mi ide slabo zvuk. (zatiaľ iba na jednom filme, ostatné idú dobre - ale nejaká štatistická vzorka to nie je - filmov veľa nemám).
    Skúsil som nainštalovať VLC a tam to ide v pohode.
    Kde môže byť chyba?
    Žiadne iné kodekpaky nemám - to CCCP je na čistej inštalácii WIN XP, takže kodeky by nemali byť zmrvené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    podívej se do vlastností FFDShow audio dekodéru jestli nemáš špatně nastavené nějaké předzesílení...
    jakou máš verzi CCCP?

    já jsem teď u kamaráda zkoušel poslední a zvuk tam je správně hlasitý.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    MASH
    Dekóduje Ti zvuk MPC nebo FFDShow? V FFDShow se dá zapnout normalizace, jak to je v MPC si teď nejsem jistý. Pokud nevíš, jak to zjistit, koukni na můj návod skoro až dolů - http://jech.webz.cz/multimedia.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele MASH
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Vďaka, už to fachčí.
    Stačilo zaškrtnúť v MPC vo View>Options>Internal Filters>Audio switcher políčko Normalize.
    Teda asi to dekóduje MPC...
    Ale pri prehrávaní filmu v tray lište svieti ffdshow audio decoder aj ffdshow videdo decoder, takže neviem... Ale menil som to iba v MPC a funguje to už OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    MASH
    Možná se používá FFDShow dekoder pro postprocessing. Zobraz si ho a podívej se, jaký Ti hlásí vstup. Zřejmě tam bude PCM, což znamená, že se připojí na výstup už dekomprimovanýho zvuku z MPC a dělá na něm ještě nějaký úpravy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele MASH
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Ak som dobre pozeral, tak mi vypisuje
    Info&debug
    Input description: 48000 Hz, stereo 224kbps ac3 (liba52)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    MASH
    Tohle píše FFDShow? To vypadá, že se to teda dekoduje přes něj. To je zvláštní, MPC má interní AC3 dekoder. Neni vyplej? Teda ne že by to vadilo, jenom mě to překvapuje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele MASH
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Je to nastavené ako default od nainštalovania CCCP - nič som nemenil, iba potvrdzoval (veľmi tomu nerozumiem, tak som to nechal tak ako to bolo)
    V MPC v Internal Filters mám pri Source filters DTS/AC3 zafajknuté, ale v druhom stĺpčeku - Transform filters nie. Pokiaľ chcem aby mi to dekódovalo cez MPC, musím zaškrtnúť všetky položky v Source filters a aj v Transform filters?
    Aký je v tom rozdiel či to ide cez FFDshow alebo cez MPC? Je tam nejaký rozdiel v kvalite obrazu/zvuku, rýchlosti alebo to menej zaťažuje procesor...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    MASH
    V podstatě to vyjde nastejno. MPC i FFDShow mají AC3 dekoder založený na liba52. Jejich zvukový dekodery jsou v podstatě totožný. Neni nutný to jakkoliv měnit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele MASH
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    13

    Vďaka za vysvetlenie a rýchle reakcie.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-02-2007, 22:27
  2. Rozdvojka na ZVUK ze zvuk.karty
    Od juppiter v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-02-2006, 22:49
  3. Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-12-2005, 19:57
  4. zvuk u ATI TV Wonder
    Od LosG v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-09-2005, 19:44
  5. je možné zmeniť typ kodeku už v grabnutom filme?
    Od basino_old1 v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-10-2004, 10:40