Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: proc ne hybridni kartu?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    13

    Ahoj,

    Lecos jsem ve foru precetl a zaznamenal jsem velkou averzi k tzv. hybridnim kartam (prispevky predevsim od Ivo Maška i jinych). Jaky to ma duvod? Je to jen problematicky SW?
    Ptam se proto, ze nakup hybrida planuju do takovyho prtavyho pocitace ktery bude skouzit misto DVD rekorderu. Software je zalozen na Linuxu (MythTV, dvr nebo i jiny). Z tohoto duvodu je me SW podpora od vyrobce ukradena a CD pujde do kose. Samozrejme ze mam vybranu kartu s podporovanym(linux kernel) cipsetem i tunerem (Lifeview FlyDVB Trio). Takze je ta averze vuci hybridum zpusobena pouze problemy se SW nebo jsou ty karty mizerny i z HW hlediska? Do pocitace se vejdou pouze 2 PCI karty, proto se ptam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    To je těžký říci.
    Když z pravého kanálu slyšíš angličtinu a z levého češtinu, tak to může být:
    1) softwarový problém
    2) hardwarový problém
    3) samotné vysílání má ještě mouchy

    já bych se klonil k variantě 2) s variantou 3)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    jdobry
    zaznamenal jsem velkou averzi k tzv. hybridnim kartam

    Nikto nemá averziu voči hybridom, všetci majú iba problémy s hybridom.
    Seriózne a bezproblémovo je poriadna fuška rozbehať obyčajnú TV kartu, nie to ešte hybrid.
    Ale nikto ti nebráni kúpiť hybrid, vyskúšaj, uvidíš. Ja som hybrid neskúšal, no pri čítaní príspevkov "šťastných" majiteľov by som ho ani nekúpil.
    Mám možnosť prijímať analóg aj digitál, v compe mám analóg kartu(chip SAA 7134), no a časom k nej dokúpim DVB-T kartu, keď skončí skúšobné vysielanie, určite by som však nevyhodil analóg kartu a miesto nej dal hybrid.

    -----------------------
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Whitejoker
    To je těžký říci.
    Když z pravého kanálu slyšíš angličtinu a z levého češtinu, tak to může být:
    Chybne detekovane dualni vysilani je ciste SW problem. Ten me nezajima. Ma zajimalo jakoho druhu jsou problemy s "hybridem" ktere vyustily az do pravdepodobne opodstatneneho nazoru ze "hybrid nikdy".
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Citace Původně odesláno od jdobry
    Citace Původně odesláno od Whitejoker
    Když z pravého kanálu slyšíš angličtinu a z levého češtinu
    Ma zajimalo jakoho druhu jsou problemy s "hybridem" ktere vyustily az do pravdepodobne opodstatneneho nazoru ze "hybrid nikdy".
    odpověď byla v tom bílém rámečku Jestli to je softwarový problém, tak se s tím většina lidí stejně nechce zabývat a počká si, dokud to nebude vychytané
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    13

    Odpovim si sam. Konkretni problem pro kartu Lifeview FlyDVB Trio je s ovladacim SW, i s ovladaci.
    Viz http://www.tv-cards.com/messageboard...ic.php?p=47145

    Zajimave je, ze jednim resenim v diskusi jak to rozchodit, byl prechod na Linux. Pokud je to v nepodporovanem linuxu funkcni a v podporovanych Wonkous ne, tak je neco na strane vyrobce spatne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Zajimave je, ze jednim resenim v diskusi jak to rozchodit, byl prechod na Linux. Pokud je to v nepodporovanem linuxu funkcni a v podporovanych Wonkous ne, tak je neco na strane vyrobce spatne.
    Výrobce již tuto kartu udává v sekci Disconted. Tato karta měla být špičkou tunerů, na které by se dalo chytit úplně vše. Bohužel, nepovedlo se. I to se stává. Ono dát "dohromady" frekvence analogu, pozemního digitálu a satelitního digitálu není opravdu vůbec jednoduché.
    Já neznám tolik problémů od "normálních" tunerů, jako se objevilo u hybridů. Neplatí to pro všechny a velmi záleží na sestavě PC.
    A mám takový dojem, že u žádného hybrida nefunguje úplně všechno. Vždy se najde, byť "prkotina", která nešlape dle představ.
    Ono stačí si projít nářky majitelů hybridů zde na foru, a aby si někdo nemyslel, že je to pouze problém zdejší, nechť zajde na mezinárodní forum TV-Cards, kde se řeší pouze a jenom tv tunery.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Výrobce již tuto kartu udává v sekci Disconted.
    No dobre, ale cim nahradit? Do bedny fyzicky nacpu jen 2 PCI a chci AnalogTV+DVB-S a pozdeji DVB-T s tim ze analog odpadne. (9.9.2009 nebo 10.10.2010 nebo az Nova prijde k rozumu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Jednu analog a jednu DVB-T.
    A nebo hybrida od Hauppauge (analog + DVB-T) - je zde recenze od majitele tuneru a šéfa tohoto webu.
    Jestli ještě k tomu navíc DVB-S: Tak to nemohu sloužit. fakt to nevím, co by udělalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    No a já bych měl také jedno řešení: Vypnout elektrárny a bude klid. Lojový svíčky také pěkně fungují... Tolik k hybridům. Až budou zadarmo a na sluneční baterie, tak se ta investice možná vyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    13

    Add Lifeview FlyDVB Trio: Tak jsem ty vsechny fora precetl a celkem by se to dalo shrnout do zaveru, ze dodany SW hazi klacky pod nohy a jsou s nim problemy, problemy, problemy. Nicmene co se tykalo Linuxu, byla spokojenost a ja ji chci provozovat prave pod timto OS a tak to zkusim.

    Mimochodem odkud pochazi informace "Discounted"? Jediny naznak o to jsem nasel na tomto foru.

    PS: budu to zkouset cca za mesic a pak poreferuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    29

    Já mám doma satelitní kartu Skystar2, podle meho nazoru nejlepsi karta na trhu s pomerem cena/vykon s velkou podporou ruznych softu a moznosti dekodovani treba czechlinku a obcas i jinych placenych tv. Treba prime prenosy z anglicky ligy atd. Je tam trochu problem si s tim pohrat, nekdy byva problem kartu rozchodit, nicmene funguji skvele cesky i zahranicni fora, takze clovek ma kam dojit pro radu.
    Ted jsem si koupil notebook a objednal k nemu hybrid usb od Terratecu, tak jsem zvedav, jak to poslape, prinejhorsim bych to prodal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    jdobry
    v podstate ted resim to same co ty, zvolil jsem kartu Hauppauge WinTV HVR-1300, chtěl jsem ale pro změnu analog+DVB-T, chci to řešit pomocí Linuxu a šel jsem do toho s tím, že ta karta ještě není ještě úplně podporovaná v Linuxu, ale to se časem podá. Problém většiny karet je právě v tom software a je to obecný problém všech karet, nejen hybridních. Pokud jdeš do Linuxu, tak si kup v podstatě co chceš a pokud nechceš problémy, tak jen koukej na to, aby byla podporovaná už teď a nečekat na to, jako já.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    291

    Citace Původně odesláno od Batul
    Já mám doma satelitní kartu Skystar2, podle meho nazoru nejlepsi karta na trhu s pomerem cena/vykon s velkou podporou ruznych softu a moznosti dekodovani treba czechlinku a obcas i jinych placenych tv. Treba prime prenosy z anglicky ligy atd. Je tam trochu problem si s tim pohrat, nekdy byva problem kartu rozchodit, nicmene funguji skvele cesky i zahranicni fora, takze clovek ma kam dojit pro radu.
    Ted jsem si koupil notebook a objednal k nemu hybrid usb od Terratecu, tak jsem zvedav, jak to poslape, prinejhorsim bych to prodal.
    já mám USB "klíčenku" od Terratecu a to pouze na DVB-T. s analogovým tunerem v kompu jsem měl vždycky akorát problémy, tak tahám výstup z televize na vstup karty s hardwarovou synchronizaci obrazu a zvuku ACEDVio. Nevypadávají mi žádné framy a obraz a STEREO zvuk sedí bez jakýkoliv korekcí. S tímhle jsem měl u všech ostatních analogových karet problém. VirtualDub nestíhal synchronizovat, aniž vy vynechával nebo duplikoval framy, jinak to bylo rozjeté. U prvního analogoveho tuneru Phillips na karte ASUS Deluxe mi nikdy neslo stereo, ani v palu BG ani DK. Navíc byl software ke kartě praktický nepoužitelný a není použitelný ani dodnes. Takze doporucuju predem overit na diskusich, jak je software pro jednotlive karty pouzitelny. Jinak budes hledat ruzne vetsinou placene nahrazky, aby to poradne fungovalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od CyberTec
    já mám USB "klíčenku" od Terratecu a to pouze na DVB-T. s analogovým tunerem v kompu jsem měl vždycky akorát problémy, tak tahám výstup z televize na vstup karty s hardwarovou synchronizaci obrazu a zvuku ACEDVio. Nevypadávají mi žádné framy a obraz a STEREO zvuk sedí bez jakýkoliv korekcí. S tímhle jsem měl u všech ostatních analogových karet problém. VirtualDub nestíhal synchronizovat, aniž vy vynechával nebo duplikoval framy, jinak to bylo rozjeté. U prvního analogoveho tuneru Phillips na karte ASUS Deluxe mi nikdy neslo stereo, ani v palu BG ani DK. Navíc byl software ke kartě praktický nepoužitelný a není použitelný ani dodnes. Takze doporucuju predem overit na diskusich, jak je software pro jednotlive karty pouzitelny. Jinak budes hledat ruzne vetsinou placene nahrazky, aby to poradne fungovalo.
    Ja to mam opravdu jenom na koukani na tv, neocekavam od toho zadny zazraky, proste aby mi sla televize v notebooku. Nahravky porizovat neplanuju, takze synchronizace me zase tak nedesi. Reseni, ktery pouzivas, je sice fajn a jak rikas, vsechno bezi jak ma, jenze me to prijde zbytecne drahy a jak uz jsem rikal, nepotrebuju to. Spis se bojim, abych nemel problemy s rozbehnutim, na forech se o tom pise ruzne, takze uvidime. Na fora jsem koukal, zadny vetsi problemy se u toho neobjevily, aspon jsem nikde nic takovyho necetl. Az vyzkousim, tak dam vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou hybridní TV kartu?
    Od pa3sko v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 86
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 07:20
  2. Hybridní kartu, nebo jenom dvb?
    Od mark-q v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 06:33
  3. Ještě jednou: Jakou hybridní TV kartu PCI?
    Od dubak_oldd v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-07-2007, 19:07
  4. Jakou hybridní kartu?
    Od RaGeBbit v sekci DVB-T
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 17-11-2006, 23:50
  5. Jakou koupit levnou PCI Hybridni kartu?
    Od Praetorian v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2006, 23:05