Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Kdy použít při renderingu VBR a kdy CBR ?

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yaso
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    306

    Rendering je tady hodně diskutovaný, ale zajímalo by mě, jaký je rozdíl, ten výsledný, když už se na dílko dívám v domácím kině, když použiji přednastavený VBR rendering a nebo použiji CBR - například 9 000 000 bps. ? Zkoušel jsem to asi na pětiminutovém klipu a žádný rozdíl jsem nezaznamenal. Faktem je, že když používám VBR, tak u zpomalených záběrů, s použitím různých efektů, tak mi jakoby problikávají světlá místa v záběru. Vyřešil by to vyšší datový tok ? Prozradíte, s jakým nastavením renderujete vy ? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    VBR je proto, aby snížil celkovou velikost u scén, které tak velký datový tok nepoužívají. Samozřejmě CBR 9000 bude kvalitnější než VBR 8000, ale zase CBR 8000 bude horší než VBR 8000. Takže pokud máš místo, tak dělej klidně CBR 9000, pokud potřebuješ něco někam vtěsnat, tak použí VBR a nižší datový tok.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yaso
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    306

    To je docela pochopitelné, ale rád bych věděl všechno o nastavení při renderingu, které dává Vegas i s důsledky na kvalitu videa s použitím i těch nejsložiztějších editačních změn na videu. Bylo to už někde rozebrané ? Myslím celkové vysvětlení nastavitelných položek (všech). ? Díky za případný link a trpělivost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Editační změny na to vliv nemají, ty se tam vlastně neprojeví, záleží jen na tom výsledku, kolik je tam změn v obraze a detailů (jistě že některé efekty jsou náročnější na bitarte, ale to souvisí s tím pohybem a může to méně náročné než třeba plavec v moři s vlnama). Ty parametry co jsou tam jsou obecné a nemusí se vztahovat jen na Vegas, v podstatě si vem základní template PAL DVD Architect stream a edituj pouze bitrate, kvalitu nech na max (značí kvalitu hledání pohybových vektorů) a nic jiného neměň. Maximálně můžeš změnit počet bitů 8/9/10, ale to nemá až takový vliv na kvalitu, nech to na 9 (stejně je zdroj jen 8 bitů). Já používám VBR avg. 8000 max. 9000, všechny přhrávače to zkousnou a je to lepší než CBR 8000
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yaso
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    306

    Píšu z noťasu, kde nemám Vegas a na vekém PC se mi renderuje projet, terý se bude dělat asi ještě dva dny. Můžeš mi pls poslat foto k tomu, co mi popisuješ. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Nemuzu, nemam to tady

    Teda to mas asi velky projekt, kdyz se ti to renderuje nekolik dni, jeste se mi nestalo, ze by to pres noc neudelal a jeste dvoupruchodove
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yaso
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    306

    Jak jsem psal v jiném linku - "vliv počtu tracků na délku renderingu", je to jen 65 minut, ale celé, nebo velká část je pod efektem Magic Bulet a tak to dostává záhul. Už jsem to měl hotové ( 3 dny ), ale s výsledkem jsem nebyl spokojený. Jak jsem psal, při zpomalených záběrech mi problikává světlé pozadí, i když je zdroj naprosto čistý a ostrý. Proto se taky ptám na ta možnosti nastavení a zkouším to vyrenderovat znovu.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Doba renderingu
    Od Kamiil v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-10-2010, 17:15
  2. Nastavenie parametrov pri renderingu
    Od Dodlo v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 08-08-2010, 11:29
  3. Premiere CS3 padá při renderingu
    Od Hondiago v sekci Editace videa
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 08:07
  4. Problem v AP-2 po renderingu
    Od janci53 v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-06-2008, 12:53
  5. Prosím o radu při renderingu
    Od yaso v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 08:03