Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: změna FPS audia bez rekomprese

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Nevíte někdo o programu, který by dokázal změnit FPS audio souboru bez rekomprese?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,715

    Jako lama jak jsi mě nazval to nedokážu ani s rekomprasí.

    Umím změnit sampling rate, precision, počet kanálů, bitrate, hlasitost nebo lépe vše co umožňuje třeba SondForge, ale FPS.....

    Možná bych zkusil změnit samplig rate a on bude potom ten počet samplů za sekundu jinačí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od Foolproof
    Jako lama jak jsi mě nazval to nedokážu ani s rekomprasí.
    No vidíš, a já to dokážu např. pomocí BeLight ( který mi tu před časem poradil Clee) , ale ten zároveň provede rekompresi. Se Sound Forge jsem zatím nepracoval, tak se na něj podívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Ronald
    Nedokážeš, u zvuku nemůžeš měnit FPS, protože FPS je snímková frekvence. Má snad zvuk nějaký snímky?

    BeLight umí změnit rychlost nebo tempo zvuku analogicky ke změně snímkový frekvence videa. Ale něměníš FPS zvuku, to je blbost.

    Jo a mimochodem bez rekomprese to principiálně nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od vlada
    Jo a mimochodem bez rekomprese to principiálně nejde.
    Tohle jsem potřeboval vědět

    Citace Původně odesláno od vlada
    Nedokážeš, u zvuku nemůžeš měnit FPS, protože FPS je snímková frekvence. Má snad zvuk nějaký snímky?
    Samozřejmě že nemá, ale jak jinak to nazvat, aby to každý snadno pochopil. Btw. právě Belight má v advanced settings volbu CHANGE FRAME RATE, takže to zas až taková pitomost není, aby se o tom tady musela rozvádět nějaká diskuze
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Ronald: Tak si to vyzkoušej a nediskutuj! Tuhle jsem převáděl úplně stejně dlouhý pcm z 25 na 29.98 fps (PAL - NTSC), k "obrazu svému" ze stejně velikého obrazu... a nesedí mrcha, nesedí. Vydrží jí to max. tak 9 vteřin na time-line.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od StD
    Ronald: Tak si to vyzkoušej a nediskutuj! Tuhle jsem převáděl úplně stejně dlouhý pcm z 25 na 29.98 fps (PAL - NTSC), k "obrazu svému" ze stejně velikého obrazu... a nesedí mrcha, nesedí. Vydrží jí to max. tak 9 vteřin na time-line.
    Já to vyzkoušené mám a nemám s tím nejmenší problém. Většinou převádím CZ audio stopu z DVD ( 25FPS) a napasuji ji na HD filmy ( zpravidla 23.976). Sedí vždy perfektně ( pokud je HD video bez chyb), maximálně je potřeba nastavit delay. Šlo mi jen o tu rekompresi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    A co tam jako děláš za "rekompresi"?
    Halt jsi asi nečetl jeden článeček, který jsem jednomu dnes už zesnulému autorovi (jmenoval se Pirič) kdysi otiskl a jmenoval se "O kompresi v depresi"- Kde je 0 už z ní % neuděláš. Leda... ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,715

    Abych se neblamoval, tak jsem si udělal nyní test.

    Video 25 fps, demuxl jsem z něho audio jako wav ve WDM, dal jsem konvert frame rate na 20. Čas videa se změnil asi o 0,3 s, počet frames výrazně. Kupodivu ten originální zvuk bez jakékoliv konverze sedí jak prdel na hrnci.

    Co jsem udělal špatně, že ten zvuk nemusím převádět ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    a) nemáš video NTSC (Movie)
    b) WDM je správně VDM (=Veneric Disease Modified) a neskládá to správně.
    c) nedělal jsi to "zdola nahoru" = obrácený pulldown.
    Stačí? Zkoušej to dál. Já mám své vyzkoušené, ale něco prostě nejde, ani u mne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    pokud potrebujes prisadit zvuk vytazenej z 25fps streamu k 23.976fps videu, tak ho musis zpomalit (protoze predtim byl behem mastrovaciho procesu pri prevodu na pal zrychlenej), tudiz vyhazet samply (zvukovy frejmy), pac samplerate by mela zustat stejna (48kHz predpokladam), v besweetu se tohle zpomalovani/zrychlovani nastavuje ve videofrejmech pro jen zjednoduseni (user friendly), tomuhle rikam zase poradne dementni diskuze, jednou se z toho slovickareni poserete
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Foolproof
    Když změníš framerate videa, tak jsi mu vyházel některý snímky. Takže video má míň snímků, ale ty se přehrávají pomalejš. Výsledek? Video je pořád stejně dlouhý a nemusí se nic konvertovat. Kde si vzal 0,3s?

    Jenže pokud máš video NTSC (29,97 = 23,976, tady jde o telecine, jak píše StD, obě videa mají stejnou délku) a chceš to převést na PAL, tak "nejsprávnější" způsob je zrychlit to video na 25 fps. Ne zkonvertovat, ale pouze zrychlit, tím pádem se film zkrátí a musíš přepočítat zvuk. Obráceně z PAL na NTSC (nebo film) to je analogický.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,715

    Nějak jsem to po sobě nečetl, to se omlouvám.

    Ono se to dá dvěma způsoby, buď má výsledek (obraz) stejný počet frames a je rychlejší nebo pomalejší nebo jako v mém testu stejnou dobu, ale jiný počet frames.
    V prvním případě ze zvukem nemusím dělat nic, ve druhém to co píše Clee.

    Jestli to VDM dělá dobře nebo špatně nevím.....

    V mém případě, zejména filmy zachycené z analogu, nikdy neměly 25 fps, ale 49,998; 25,02 atp. a v případě pasování zvuku z thoto na originál film, jsem se nikdy bez editoru neobešel, nějakým jednoduchým CMD to nešlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jde o to jak zmenis framrate, kdyz to udelas pres frame rate decimation tak vyhazuje frejmy, kdyz to udelas source rate adjustment tak zmeni rychlost. tzn. pokud bych mel zvuk z 25fps zdroje a video 23.976fps, tak chytnu video a zrychlim ho bez rekomprese na 25fps, prisadim zvuk a fertig, takhle se to dela i pri transferu americkejch filmu a serialu na palovy dvd/dvb
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,715

    Citace Původně odesláno od vlada
    Foolproof
    Kde si vzal 0,3s?
    To jsem přečetl ze statistiky, asi to původní nebylo přesně 25 fps, co já vím.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 23:06
  2. Střih H.264 (MOV) bez rekomprese
    Od Martin Suchánek v sekci Editace videa
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 27-09-2011, 16:34
  3. Změna fps u audia
    Od venousx v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-06-2008, 15:52
  4. MPEG-2 zmena audia
    Od Mario6121 v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-05-2007, 15:56
  5. Změna rozlišení avi bez rekomprese
    Od imported_Tranzistor v sekci Kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-08-2004, 07:56