Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MSI Personnal Cinema + GF5200

Johnni (10)|17.3.2004 17:31
Kupil som tuto kombinovanu graf. kartu s tv tunerom.Problem sa objavil po montazi a naslednej instalacii ovladacov a softwaru.Pri pokuse o spojazdnenie TV som dosiahol iba to,ze sa mi ozval zvuk z naladenych TV stanic,ale obraz ziaden.Skusal som uz vsetky mozne kombinacie ovladacov ako od MSI tak aj od NVIDIe (neviem spravne sklonovat nazov NVIDIA :-D ) ale vysledok sa nedostavil ziaden.Zvuk je krasny cisty,len ten obraz nikde :-((( .Som uz z toho zufaly.Ak viete ktokolvek cokolvek poradit ako tu kartu presvedcit,ze na TV ma byt aj obraz 9-) tak mi prosim dajte vediet.Tu je este kratky opis mojej zostavy : AMD XP2600, RAM 1 GB, zakl.doska je od MSI KT6 Delta na chipsete VIA KT600,zvuk SB PLAYER 5.1. Ak su na tej gr.karte nejake jumpre,tak mi prosim napiste ze kde,bo ako som hladal tak som hladal,ziaden som tam nenasiel 9-) .
stayman (12393)|17.3.2004 17:44
Spominanu kartu som instaloval pred tyzdnom do jedneho PC a az na jeden restart (nechteny=spadnutie PC) som s tou (TV+GF) kartou problem nemal...

Nainstaloval som najskor obsluzny program a potom z druheho CD ovladace = Detonatory + WDM, po ktorych instalacii si samozrejme Windows priradoval jednotlive ovladace ku prislusnemu HW (tuner, capture...)

Jedine co mi vadilo na tom softe bolo, ze neumoznuje pohodlne zmenit stanice (iba vypnut slabe a nenajdene kanaly) a na tom hlavnom obsluznom softe mi zase vadilo, ze neumoznuje zmenit program podla vlastnej potreby (iba nepouzivat predvoleny)

Myslim, ze by mohol byt problem z mojho pohladu (ak nie je vadna karta a OS nema problem s prerusieniami) v tom, ze ak mas nainstalovane DirectX9.0b (teda nie tie z CD, kde su "iba" DirectX9.0, a tie ti neodporucam vzhladom na mozne problemy v inych aplikaciach), tak potrebujes este stiahnut patch z Microsoft stranok:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=8dfd1b6d-e177-4a0e-91d0-b4310675b02b&DisplayLang=en
(a tam si vyber jazyk podla konkretneho OS, aky mas nainstalovany)

Ak nahodou nemas tie DirectX9.0b, tak su tu:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=A6DEE0DB-DCCE-43EA-87BB-7C7E1FD1EAA2&displaylang=en

Inak je to tak jednoduchy soft a HW (s velmi dobrou grafikou, vykon podobny skor FX5600), ze sa na tom nic pokazit neda 9-)
Johnni (10)|17.3.2004 21:09
OS mam XP homeCZ, directy su 9.0b,ten patch som stiahol a nainstaloval a problem ostal :-!!! .Inak ten soft co je dodavany ku karte je fakt silno "user friendly" :-D .Dakujem ti za tvoju pomoc a keby ta napadlo este nieco ine,tak daj vediet.Zvazujem uz iba poslednu alternativu,ze ju pojdem vratit :-(((
stayman (12393)|17.3.2004 21:22
Bohuzial uz ma nema ako nieco napadnut, PC aj s tou kartou je uz v rukach spokojneho zakaznika (musi byt, lebo si tu kartu vybral sam :-E )

Skus restartovat PC ale aj samotny program a znova daj ladit (ako antena a aj ako kabel), skus nieco s tymi DirectX, skus pozriet ci mas vsetko OK v spravcoch... Jednoducho musi to ist.
Johnni (10)|17.3.2004 22:16
Zrestartovany,ovladace nanovo nahodene (stare som samozrejme pred tym poslal prec). Spravca zariadeni nema ziaden konflikt ovladace nemaju ziaden konflikt, directy sa tiez na nic nestazuju.Kaslem uz na to a idem tu kartu vymenit za inu. Podla mna to musi byt uz len HW problem tejto jednej karty.Pozeral som aj prohlizec udalosti v nastrojoch na spravu compu a nikde nic nehlasi ziaden problem.Proste vsetko je v najlepsom poriadku akurat ten obraz....Pohladam fakturu a idem 8-) Kazdopadne som ti vdacny ze si sa mi pokusil pomoct s tymto problemom.Ked prinesiem domov novu kartu a nepojde ani ta,zacnem mat velmi zly pocit z mojich schopnosti :-)-
stayman (12393)|17.3.2004 22:25
No zly pocit by som urcite mal, ked pri reklamacii im to tam na nejakom PC bude fungovat... 8-)
Johnni (10)|24.3.2004 18:33
Skusil som tu kartu rozchodit so softom ChrisTV v3.60 a dostal som jednu zaujimavu hlasku ktora mi nic nehovori.Ak by ti to daco povedalo, porad prosim :Operaci nelze provest protoze spojky nejsou spojeny.($80040209)
So you want to continue running ChrisTV ?
stayman (12393)|30.3.2004 01:04
Nic mi to nehovori. Sorry, ale neprezeram casto tuto diskusiu.
Mayky3 (3)|30.3.2004 10:34
Hello Johni

Mám tiež túto kartu a som vcelku spokojný. Samozrejme by mohla byť lepšia a mať nejaký ten kompatibilnejší chipset. Ale chodí mi vcelku v pohode. Rozchodil som pekne aj ATV2000. Jediný problém je že iba mono. Ono bohvie či to vobec stereo ide ale v WinDVR sa to tvári, že ano. 9-) Zachytávam v 720x576. Kvalita v pohode. Ovladače mám nové stiahnuté zo stránky MSI. Na originál totiž nejde dialkové. :-)-

Čítal som o tvojej chybe. Myslím že by to mohlo byť buť vo WDM alebo ovladačoch. WDM máš kolkiny. Ja mám WDM 2.13.
Môj systém je Win XP proffesional. Ozaj keď to budeš preinštalovávať treba prehodiť celé XP. S tým som mal dobré nervy :(( . Tak keby si mal nejaký konkrétny problém tak opíš. Už som tu aj niekde dával kompletný návod na inštaláciu tejto karty ale nejako sa to tu prerobilo a je to fuč.

Tak zatial zdar. :-I
foxlion (3)|7.4.2004 13:10
Tak som tu mrchu rozchodil, sice to trochu bolelo ale celkom to ide. Tak ako kazdy som najprv skusil original ovladace. Samo ze to blblo. Tak som upgradoval DirectX na ver 9.0b a aj ju patchoval. Potom som stiahol ovladace z NVidie WDM 2.20-ten je potrebny a aj detonator ver. 56.64. Po naistalovani a restarte sice obraz chodil(bol skoro ako vino, subjektivne lepsi ako na ATI AIW) avsak som nic nepocul :-((( . Tak som opat naistaloval original ovladac z modreho CD z adresara Personal Cinema, restartoval a skusil znovu ladit. Nastavenia boli, PalB, Slovakia, Cable a cuduj sa svete ono to chodi :BB: . Ak budete reinstalovavat stare ovladace, dajte nimi prepisat novsie. Jedine co som nerozchodil,je Teletext od Philipsu ale s tym sa uz trapit nejdem, nexam to na vas :-D .Vela zdaru
foxlion (3)|7.4.2004 13:19
BTW, ak si niekto ide kupovat integrovanu grafiku s TV, poobzerajte sa radsej po ATIne s All in Wonder, su podstatne stabilnejsie, instaloval som ich viackrat, s original programami chodia bez problemov, ladenie perfektne, skratka no problem. Jediny nedostatok je obcasne zlyhanie Scheduleru, najma pri prednastaveni na viac ako 20 programov, ale to sa stava zriedkavo. S touto kartou som uz nahral cez 200 GB roznych dokumentov bez vacsich problemov. Vyhodou je aj, ze vie AVIny, co Personal Cinema nefie :(( . Samozrejme ratajte radsej so silnejsimi strojmi(over 2GHz, 512 MB RAM a rychlymi diskami, aby Vam nahravky nemrzli) a ziadne programi zatazujuce disk pri nahravani na pozadi. Thats all :-k
foxlion (3)|7.4.2004 13:24
Srtecna ti fdakaaa StayMan za ofladace, ten spokojny sakasnik je moja segra? No saq vies, ze tam som tu qartu nerozxodil, ale uz fim ako na nu, takze the next time it must go on :-E Cafes
stayman (12393)|9.4.2004 21:30
cafko líškalion :-D
Johnni (10)|10.5.2004 11:32
Chcem podakovat vsetkym zucastnenym stranam za ochotu pomoct mi s mojim problemom s touto kartou. Vyskusal som vsetky vase rady a postupy a nic to nepomohlo. Problem sa ale zahadne vyriesil sam. Jedneho dna si system povedal ze spusti ako zvuk tak aj obraz a odvtedy vsetko funguje 9-) zacinam verit na vplyv vyssej moci :-D .Takze uz ostala len jedna vec a to :BB:
starej_vul (250)|11.5.2004 14:44
... a co hrátky ... s nastavením zvukovky (máš tam taky mraky hejblátek? a puntíků pro jejich aktivaci/deaktivaci vstupu) ... s nastavením karty pal b/g ...
Nevěř na boží znamení. Nic takového není. Třeba jsi nainstaloval nějakej "připitomělej" soft, nebo CD/DVD mechaniku ... tech možností je docela dost ...
Johnni (10)|20.5.2004 09:13
Viem ze som neinstaloval ziaden novy soft ani zariadenie. Jendoducho sa z nicoho nic pustil zvuk vo firemnom softe a potom som zacal instalovat nejake rozumnejsie programy na pozeranie TV. Bo ako sam urcite uznas, ten WinDVR je velmi silno user friendly 9-) A ohladom nastaveni typu PAL/SECAM, zapnut LINE IN atd. zas nie som tak sikovny aby som sa snazil presvedcit kartu ze norma pouzivana na slovensku je SECAM :-D. Ono to bolo proste tak, ze nastavenie bolo slovensko,pal b/g zvukovka bola bez akychkolvek problemov a line in mala zapnute. skusal som to aj cez what you hear a neslo nic az do povestneho okamihu ked sa to zrazu spustilo 9-).