Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic TX50ST30 vs. LG 50PZ950

abernas (52)|29.1.2012 11:18
Prosim pomozte mi s timto dilema. Jsem hodne nerozhodny clovek a nebyt diskuze ohledne zeleneho zavoje u ST30, asi bych to tu ted ani nepsal a objednal rovnou Panasonic. Ale diky teto diskuzi jsem musel zacit hledat i jine alternativy a vyslo mi z toho prave ono LG. Jeste chci upozornit, ze se mozna opakuju a treba takovy nunacek uz ze me musi byt na prasky :-) ale nechci slapnout vedle a tak je potreba mi rict jednu vec 10x..

Panasonic ST30 je jiste vynikajici televize a nebyt problemu se zelenou, asi bych nevahal. Zaroven je ale tato kvalita vykoupena orezanim neceho jineho. Je otazka, jestli tyto veci navic opravdu vyuziju. Pokud ale vezmu vybavu a "pridanou hodnotu" u LG, tak i kdyz je cena o 3 tisice vyssi, hodne vazne o ni premyslim. Abych se dostal na takovou vybavu u Panasonicu, musel bych koupit radu VT (bryle, wifi adapter, DLNA...)
Pokud se podivam na ruzne preview a recenze, tak ST sice vychazi lip, ale ten rozdil mezi nema neni tak obrovsky, jak jsem si puvodne myslel. LG asi nebude obrazove tak uzasna, ale muze byt model tak vysoke rady vylozene spatny? A pozna to vubec slepys jako ja? Jedine, co mi malinko chybi je vystup na sluchatka. Ano, je to prkotina, ale obcas dost potrebna a na soucasne televizi mi uz nekolikrat dost chybel. I kdyz to je asi resitelne treba nejakou redukci ze SCARTu (jak jsem vycetl v jinem vlakne)

Ja nevim, jsem z toho dost zoufaly. Navic, zatim, co GT VT a G maji vsude, PZ950 jsem nikde v okruhu mych elektroprodejen nenasel.
A zdarma servis u zakaznika ze strany LG se muze taky hodit. Vetsina lidi rekne, kdyz plazma, tak Panasonic, ale myslim si, ze tato LG mu muze byt zdatnou konkurentkou.

Uz kvuli tomu ani nespim. Porad zvazuju pro a proti. Koupe nove televize je pro me dost zasadni vec a stradal jsem na ni dlouo na to, abych udelal nejakou blbost. Nemuzu se rozhodnout. Prosim poradte. Dekuji
nunacek0 (947)|29.1.2012 11:38
No na prášky nejsem protože pravidelně než nahlédnu na tyto stránky tak si dám brufen. No a pak už mi nepřijde nic zvláštní. Mezi těmito Tv bude nejvice patrný obrazový rozdíl jen když budou dobře nastaveny , stát vedle sebe a nejlépe v zatemnělé místnosti. Pokud v prodejně nebývají k porovnání tak je to problém. Ale jestli bude aspoň tak dobrá jak má bývalá LG PK750 tak bych se kvality obrazu nebál. Tu LG mají nyní naši a a mamka při shlédnutí ST30 u mne říkala, že ten jejich obraz se jí líbí více. On opravdu je slušná a lépe si poradí s SD programy. je tam slabší černá a obrazovka je více lesklá, ale pokud doma nebudeš mít současně Panasonica tak Ti to nepřijde.
Navíc pokud využiješ funkce a příslušenství co má LG navíc tak nevidím důvod proč nekoupit. Navíc o problémech se zelenou jsem neslyšel, je pasivní a co se týče vzhledu tak LG uniká Pan hodně daleko.Aspoň u naší bezrámové pk750 je to jako z jiného světa. Nevím jestli jsem pomohl, ale tak to vidím já. Obě jsem měl doma a obě pěkné. Panas. černější. LG líbivější s pěknými barvami. Ani jeden není propadák.
geronimoh (2327)|29.1.2012 11:42
Já bych věděl, proč koupit Panasonic. Máš už jeden doma a LG na tom zatím není co do spolehlivosti jako Panasonic. Pak se možná ten model dělá v Plzni, tak podpoříš domácí produkci :)
hakmar (401)|29.1.2012 16:30
[quote=nunacek0;394282]... Navíc o problémech se zelenou jsem neslyšel, je pasivní a co se týče vzhledu tak LG uniká Pan hodně daleko...[/quote]

Ak myslíš 3D, tak táto LG je určite aktívna, možno ešte pridať do porovnania nejaký Sam, napr. 51D6900.
nunacek0 (947)|29.1.2012 16:39
3D jsem nemyslel, ale způsob chlazení. asi jsem to nenapsal dost srozumitelně. Nejsem na psaní moc dobrý.
hakmar (401)|29.1.2012 18:54
Hlavne že už to je zrozumiteľné.:)
Erik T (52)|7.2.2012 10:34
taky uvažuji o koupi LG 50pz950 zajímalo by mě jestli je v balení promě 3D brýlí a wifi routeru i Magic Motion jestli jo tak tedy k tv dostanu 2 ovladače? a jde na tv normálně prohlížet internet nebo tam jsou jen nějaké přednastavené capinky jako youtube facebook atd.
abernas (52)|7.2.2012 10:45
[quote=Erik T;396000]taky uvažuji o koupi LG 50pz950 zajímalo by mě jestli je v balení promě 3D brýlí a wifi routeru i Magic Motion jestli jo tak tedy k tv dostanu 2 ovladače? a jde na tv normálně prohlížet internet nebo tam jsou jen nějaké přednastavené capinky jako youtube facebook atd.[/quote]

Precti si co jsem o ni napsal tady:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=30672&page=19

WiFi neni router a ovladace opravdu dostanes dva. A oba jsou vyborne. A je tam plnohodnotny prohlizes na internet a spousta jinych veci
Erik T (52)|7.2.2012 12:36
Diky moc za dobre zpravy jdu do ni;-)
Erik T (52)|7.2.2012 23:18
[quote=Erik T;396033]Diky moc za dobre zpravy jdu do ni;-)[/quote]

Chtel jsem se jeste zeptat jestli nemas nejake cenne rady triky ohledne teto tv. popripade jak mas nastaveny obraz vim ze je to kazdeho na vkuse ale i tak me to zajima jinak jeste jsem se docetl o zahoreni nove plasmy jak dlouho to trva a co to konkretneji znamena. co vypaleni obrazu hrozi ? Jen asi kdYz necham stat obraz jeden den jinak kdyz se budu divat 3x na film s pruhy tak to nehrozi ne? Jinak jsem se docetl ze cerna neni jak na panasoniku ja myslel ze tato tv uz bude luxusni s 5mil kontrastu a tomu filtru truBlack
abernas (52)|8.2.2012 07:13
Zatim zadne vychytavky nemam. Mam vypnuty senzor svetla a mam vypnute vsechny dynamicke nastaveni obrazu. A celkove mam obraz hodne do neutralu, protoze nemam rad ostry a neprirozene zarivy obraz. Presne nastaveni ted z hlavy nemam. Zkus neco nastavit bez toho, abych te ovlivnoval a muzeme si to pak porovnat :-) (ja vim, ze to zni usmevne)
Erik T (52)|8.2.2012 08:56
Telku budu objednavat v patek a prijit by mela cca do tydne a jak je to stim vypalovanim a zahorenim
Ladys (1829)|8.2.2012 09:03
Neoficialne se udava nechat TV "zahoret" cca. 200hodin.

Ohledne vypalovani toho bylo napsano hodne a v dnesni dobe by se melo jednat pouze o docasne vypalovani neboli IR.Dnesni TV jiz maji spousty programu na vymazani IR, at uz rucne spustitelne nebo automaticke jako je nepatrne posouvani loga stanice atd., behem paar minut neni po IR ani pamatka.
I tak se ale objevuji obcas problemy s trvalejsim vypalenim nejakeho loga nebo informacni listy, nicmene je to hodne ojedinele a zalezi na uzivani dane TV.
angerman (53)|8.2.2012 09:21
já nastavil obraz podle pruvodce v televizi a zatím mi to prijde nejlepsi,ten THX mi prijde moc bez barev.Dneska chci vyzkouset to cidlo,pres den to poznat neni tak jsem zvedavej vecer.Jinak cerna oproti NEODPD plasmam je slabsi ale rekl bych ze je srovnatelna mozna o neco lepsi nez Panaky bez NEODPD.Co mě hodne prekvapilo a myslel jsem ze to vubec nepotrebuju je DLNA.Je hrozne prijemny si jakoukoli fotku moci prohlidnout z telefonu nebo tabletu primo na tv bez nejakeho pripojovani.V tel. da clovek jen sdilet a na tv se okamzite zobrazi bez nejakeho prepinani.Navic si tv pamatuje posledni vstup takze pri zapnuti mam hned nastavenej satelit,to panasonik neumel.Vychytavek ma spoustu uvidis az ji budes mit doma:-)
sanchez13 (1071)|8.2.2012 10:04
na to zahorenie skuste toto.
Vo vnutri zip-u je aj readme, kde je postup, co a ako treba robit.
Dolezite je, aby obrazok zaplnil celu plochu.
Najjednoduchsie je skopcit obrazky na USB, na TV nastavit slideshow tak, ze jeden obrazok bude zobrazovat cca 10 sekund. A samozrejme nastavit loop, aby po poslednom obrazku isiel na prvy...
Erik T (52)|8.2.2012 10:45
[quote=angerman;396177]já nastavil obraz podle pruvodce v televizi a zatím mi to prijde nejlepsi,ten THX mi prijde moc bez barev.Dneska chci vyzkouset to cidlo,pres den to poznat neni tak jsem zvedavej vecer.Jinak cerna oproti NEODPD plasmam je slabsi ale rekl bych ze je srovnatelna mozna o neco lepsi nez Panaky bez NEODPD.Co mě hodne prekvapilo a myslel jsem ze to vubec nepotrebuju je DLNA.Je hrozne prijemny si jakoukoli fotku moci prohlidnout z telefonu nebo tabletu primo na tv bez nejakeho pripojovani.V tel. da clovek jen sdilet a na tv se okamzite zobrazi bez nejakeho prepinani.Navic si tv pamatuje posledni vstup takze pri zapnuti mam hned nastavenej satelit,to panasonik neumel.Vychytavek ma spoustu uvidis az ji budes mit doma:-)[/quote]

Wow tak to bude opravdu pecka takze rikas jen si najet na fotku v mobilu dat sdilet a automaticky je to na tv? Bez jakehokoliv prepinani tv modu? A co HD video a video obecne taky umi?
Erik T (52)|9.2.2012 12:10
Chtel jsem se jeste zeptat telku si chci koupit ale nezbydou mi penize na mmc ani externi hdd a i presto bych si chtel prehravat 3D a full HD filmy je to mozne? Ale nechci k tv zapojovat notas neslo by to nejak pres wifku? Jestli jo jak a jestli jo ovlivnuje rychlost wifi kvalitu divani? Diky moc za odpovedi
SlavoF (834)|9.2.2012 12:20
3D a full HD filmy cez wifi asi ťažko
Dvorik (11)|10.2.2012 10:22
Zdravim,
vcera mi tez prisla LG 50PZ950 a mam 2 dotazy:

1) V NASu Synology jsem povolil DLNA - jde vubec na TV prepinat zvukove stopy?
2) Jde vubec prochazet z TV sit a poustet soubory bez DLNA?

Oba problemy jiste vyresi budouci MMC.
Dekuji za odpoved od majitelu stejne nebo podobne TV.
angerman (53)|10.2.2012 11:22
ad 1: stopy přepínáš po stisku qmenu/ nastavení přehrávání / a vybereš titulky a zvuk. stopu
ad 2: myslím že bez DLNA to nejde ale na přiloženém cd jsem měl soft na snadné nasdílení složek v pc a na win7 funguje na první pokus
sanchez13 (1071)|10.2.2012 11:42
[quote=Dvorik;396617]
1) V NASu Synology jsem povolil DLNA - jde vubec na TV prepinat zvukove stopy?
2) Jde vubec prochazet z TV sit a poustet soubory bez DLNA?
[/quote]

[quote=angerman;396629]
ad 1: stopy přepínáš po stisku qmenu/ nastavení přehrávání / a vybereš titulky a zvuk. stopu
ad 2: myslím že bez DLNA to nejde ale na přiloženém cd jsem měl soft na snadné nasdílení složek v pc a na win7 funguje na první pokus[/quote]

cez DLNA bohuzial stopu nevyberies :-( nepodporuje to totiz DLNA protokol. Riesenie je prehrat to cez USB (vtedy sa da vybrat stopa tak ako pisal angerman)
Pokial to chces prehrat cez DLNA so zvukom, ktory chces, riesenie je upravit mkv, napr programcekom MKVtoolnix.
Tam zmen poradie zvukovych stop tak aby zelana stopa bola prva a nastav ju aj ako default, potom ti TV cez DLNA prehra video so zvukom, ktory si chcel (vzdy prehra prvu zvukovu stopu v poradi, ktoru TV podporuje)....

P.S. LG TV nezvladaju DTS, takze DTS stopu ti neprehra ani cez DLNA, ani cez USB...
angerman (53)|10.2.2012 12:19
máš pravdu ,já mám tv připojenou jen přes wifi tak jsem mkv přes síť nezkoušel a myslel že je to stejný jak přes usb.To DTS mě pěkně štve a hlavně že ani nepropustí zvuk ven do reciveru.Překvapilo mě jak dobře integrovanej přehravač funguje ,ale bez zvuku je to na houby.
Erik T (52)|10.2.2012 12:20
Muzuse zeptat jak presne funguje DLNA? Jak podotknul angerman dostanu cd ze softel pro nasdileni slozek a pres v mem prupade wifi se mi v tv ukazi a ja je budu moct jednoduse prehrat? Jake formaty umi.
angerman (53)|10.2.2012 13:25
a ještě zrovan dneska vyšel na http://www.avmania.cz článek o DLNA a celkem dobře tam základy popisuje
Erik T (52)|10.2.2012 23:35
Vzdavam to ;-) jeste by me zajimalo jestli umi 950 si poradit s titulky velikost atd. a jestli si poradí s tímto ex.HDD http://www.asus.cd/komponenty-2/verbatim-hdd-3-5-7200-rpm-1tb-usb-3-0-16mb-cache-vcetne-pci-adapter/
Dvorik (11)|14.2.2012 20:24
Nevite proc ma LG po stranach ty pruhy sede? To je neco tak hnusnyho a rusivyho. Jaky mate nazor?
Ivo Mašek (10205)|14.2.2012 20:30
to nejde vyštelovat? Na černou (alespoň se přiblížit)
angerman (53)|15.2.2012 07:57
jaké pruhy?
Dvorik (11)|15.2.2012 08:06
Klasicke pruhy po stranach, kdyz mas obraz 4:3.

Ma cenu kupovat nejake MMC + zvlast repro nebo rovnou cele domaci kino treba:
http://domaci-kina.heureka.cz/lg-hx966tz/specifikace/
http://domaci-kina.heureka.cz/lg-hx806pe/recenze/
Co mate? Diky
bavorak (1494)|15.2.2012 10:56
bud rad ze su sede, aspon sa ti rovnako "namahaju" vsetky bunky panelu a nebudes mat po dopozerani 4:3 pasy pri pozerani 16:9.
Dvorik (11)|15.2.2012 20:07
Tak uz jsem to vyresil:
1) STB vystup nastaven blbe 4:3 => proto TV pridava sama vlastni sede pruhy
2) STB vystup nastaven na 16:19 + doplneni cernych pruhy od STB => TV jiz nic nedoplnuje
3) Problemem jsou kanaly, ktere vysilaji jiz s horizontalnimi pruhy ve 4:3 (MTV, Private Spice), STB prida dalsi vertikalni cerne => na TV obraz orezany ze vsech stran
bavorak (1494)|16.2.2012 09:43
[QUOTE=Dvorik;397796]Tak uz jsem to vyresil:
1) STB vystup nastaven blbe 4:3 => proto TV pridava sama vlastni sede pruhy
2) STB vystup nastaven na 16:19 + doplneni cernych pruhy od STB => TV jiz nic nedoplnuje
3) Problemem jsou kanaly, ktere vysilaji jiz s horizontalnimi pruhy ve 4:3 (MTV, Private Spice), STB prida dalsi vertikalni cerne => na TV obraz orezany ze vsech stran[/QUOTE]

tak daj zoom a ten horny a dolny pruh zmizne, ked lavy a pravy si uz roztiahol v STB
Dvorik (11)|16.2.2012 11:30
Ano zoomem by to slo, dik za tip bavorak.

Jeste ozivim otazku z predchozi stranky:
Ma cenu k LG 50PZ950 kupovat nejake MMC + zvlast repro 5.1 + AV receiver nebo rovnou cele domaci kino treba:
http://domaci-kina.heureka.cz/lg-hx966tz/specifikace/
http://domaci-kina.heureka.cz/lg-hx806pe/recenze/
Pro a proti?
Ladys (1829)|16.2.2012 11:40
Ja osobne bych sel cestou prvni varianty.Druha ti sice nabidne BDplayer, nicmene kdyz jsi uvedl MMC, tak predpokladam ze nepofrcis tolik na orig BD.

Mel jsem drive jiz dve domaci kina a nebyly to zadne sunky (ceny Sony 23tis a Philips 15tis), ale z daleka se nevyrovnaly zvuku u meho prumerneho kompletu AVR+repro viz podpis.

Mne osobne se zda zvuk z techto hotovych domacich kin hodne ucelovy, takovy vice "kravalovy".Ale je mozne ze dnesni BD komplety kolem 20tis uz za neco stoji.Ja mel pouze s dvd.

Nehlede na siroke moznosti nastaveni pomoci AVR.
nunacek0 (947)|16.2.2012 12:55
Jedině dělený komplet trochu hraje. i když já nejsem na AVR jekéhokoliv typu. Pro mne to nehraje jako dobré stereo, ale na prostorový zvuk za málo peněz proč ne.. DK za 20 tis , to si raději zajdu s kámošema na pivo a bude to větší zážitek a ve 3D...nic ve zlém , berte to s rezervou
patriot (227)|16.2.2012 19:30
[QUOTE=Dvorik;397796]Tak uz jsem to vyresil:
1) STB vystup nastaven blbe 4:3 => proto TV pridava sama vlastni sede pruhy
2) STB vystup nastaven na 16:19 + doplneni cernych pruhy od STB => TV jiz nic nedoplnuje
3) Problemem jsou kanaly, ktere vysilaji jiz s horizontalnimi pruhy ve 4:3 (MTV, Private Spice), STB prida dalsi vertikalni cerne => na TV obraz orezany ze vsech stran[/QUOTE]

Nevim jestli se teď bavíte o Panasonicu nebo LG, ale u Panasonicu ty boční pruhy jdou nastavit. Tzn. ponechat poměr stran z STB 16:9 a v TV Panasonic nastavit boční pruhy dle libosti: buď černé, nebo tušim tři stupně šedé. Default je myslím ta nesvětlejší šedá, a je to na pikaču, chce to změnit buď na černou, nebo nejtmavší šedou (pomůže zrovnoměrnit opotřebení panelu).
Ja používám tu černou a žádné problémy s vypalováním nepozoruji.
Erik T (52)|16.2.2012 20:18
Dvorik zkousel jsi uz 3D pozorujes crosstalk? Me prijde telka v pondeli a obavam se toho
Dvorik (11)|17.2.2012 07:28
3D jsem jeste moc nezkousel. Crosstalk se projevuje jen u TV s nizkou odezvou ne?

To patriot: pomer stran byl u LG a tam jsem nikde nenasel nastaveni barvy pruhu, ale podle me je zadouci nechat vystup z STB na 16:9
Erik T (52)|17.2.2012 17:12
to jsem si myslel taky že jen u lcd ale nekde uz jsem cetl ze to pozoruji na plazmach i na tomto modelu tak nevim jestli mel haldy ci co :D
patriot (227)|17.2.2012 19:03
[QUOTE=Dvorik;397987]3D jsem jeste moc nezkousel. Crosstalk se projevuje jen u TV s nizkou odezvou ne?

To patriot: pomer stran byl u LG a tam jsem nikde nenasel nastaveni barvy pruhu, ale podle me je zadouci nechat vystup z STB na 16:9[/QUOTE]

Máš pravdu, musí to být nastaveno na 16:9. Opravuji.
Erik T (52)|18.2.2012 16:22
chci se zeptat jestli si 950ka poradí s 2TB externím diskem konkrétně http://pevne-disky.heureka.cz/western-digital-elements-desktop-2tb-usb-2-0-3-5-wdbau0020hbk/ a ještě bych se zeptal Dvoříka máš tv na stojánku nebo na zdi četl jsem manual a tam píší at tv položím obrazovkou na rovnou plochu a přidělám stojan zdá se mi to divné jak jste to popřípadě dělali vy nějaké typy?
a jestě bych se rád zeptal jestli TV přehraje přes USB Blu-ray film
Erik T (52)|20.2.2012 08:04
?????
angerman (53)|20.2.2012 09:25
já dal na sedačku deku ,na ni jsem tv položil a přimontoval stojan.Jinak by asi museli dva lidi držet tv a třetí montovat :-)Disk mám vyzkoušenej jen 500gb větší externí nemám a BR iso dost pochybuji a nechce se mi stahovat 50gb film jen kvuli vyzkoušení.Stejně používám xtreamer a ten BR iso nepřehraje.
Ladys (1829)|20.2.2012 09:34
Jde o to, abys nejak neposkodil obrazovku, at uz nejakym prohnutim nebo poskrabanim, proto se doporucuje dat TV na rovnou plochu a radsi necim podlozit ci vystlat.

Ohledne toho BD.Pokud mas na mysli ISO BD, tak o tom take pochybuji a co se tyce MKV, tak zrejme jen BDrip s nejakou velikosti a s nejakym datovym omezenim, tudiz release 1:1 take ne.
KamilZ (10277)|20.2.2012 09:39
2 TB není problém. Zjisti si ale, jaký je přesně uvnitř disk, údaje na webu se rozcházejí. 7200RPM je zbytečné, bude to topit a stejně to nevyužiješ. Stačí 5400RPM a ideálně, aby to byl HDD pro AV (nižší hlučnost, méně topí, ....) a aby ho elektronika dokázala vypnout při nečinnosti.
sanchez13 (1071)|20.2.2012 09:43
[QUOTE=Erik T;398222]a jestě bych se rád zeptal jestli TV přehraje přes USB Blu-ray film [/QUOTE]
[QUOTE=angerman;398563]a BR iso dost pochybuji[/QUOTE]

tusim som este nevidel ani jednu telku, ktora vie prehrat film z ISO image. Ani ISO DVD, nie to este ISO BR...
Erik T (52)|20.2.2012 09:43
asi to udělám takto předpokládám že tv bude v nějaké folii na přední straně ji nechám tv položím na jídelní stůl a dám ještě deku pod ni jen se mi jedna o to že jsem se někde dočetl že plazma správně nemá být v poloze na ležato že se může poškodit mno a ohledně toho BR iso vyřeším to asi MMC Evolve Infinity. Angerman ty máš 950? zkoušel jsi 3D pozoruješ Crosstalk?
KamilZ máš nějaký typ na takové HDD?
sanchez13 (1071)|20.2.2012 10:14
[QUOTE=Erik T;398573]jsem se někde dočetl že plazma správně nemá být v poloze na ležato že se může poškodit[/QUOTE]

to je hlavne myslene na prevoz TV, ked dochadza k otrasom a podobne, ked ju polozis na lezato pocas montaze stojanu, to jej urcite nebude vadit... Teda pokial si na nu napr nesadnes :-E
Erik T (52)|20.2.2012 10:35
a co znamená BRMV přehraji Infinity?