Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Xtreamer TV: přímá konkurence Apple TV?

2.5.2013, Pavel Kovač, recenze
Firma Xtreamer si připravila produkt s prostým označením Xtreamer TV. Toto multimediální centrum má šanci stát se letošním hitem díky inovativnímu menu a celkem zajímavému přístupu k médiím. Jaké tedy je?

Xtreamer TV: celkové hodnocení


Na Xtreamer TV jsem se opravdu těšil. Očekával jsem nové ovládání a konečně novější přístup. Ovšem to se nestalo. V podstatě jde o běžný přehrávač, co má pouze jiný grafický kabátek menu a ovladač, co je menší. Ovládání je stále stejně krkolomné jako u valné většiny konkurence. Naštěstí to vylepšuje možnost ovládat celé zařízení přes libovolný telefon díky webovému rozhraní. Samozřejmostí jsou aplikace pro Android a Apple produkty. Ty sice v podstatě jen přetransformují webové rozhraní do trochu jiné podoby a přizpůsobí jej lépe displeji, ale zkrátka fungují.

Bohužel s podporou médií to je trochu horší. Je to nejspíše dáno tím, že jde o pro Xtreamer nový produkt a zkrátka není ještě odladěný. Uživatel by měl ale dostat produkt plnohodnotný hned po koupi. Je tedy na vás, zda ze sebe necháte dělat drobného betatestera.




Velkou výhodou je zobrazování informací o filmech, ovšem ne vždy. U neznámých videí je to často na škodu. Sem tam je také místo českého popisu zobrazen anglický. S tím souvisí i nedotažený překlad celého menu. Celkově má Xtreamer TV několik rozporů. Na jednu stranu nabízí slušnou inovaci a svěží vítr do MMC, ale na druhou stranu to, co přináší nového, vlastně ani moc nefunguje, nebo není podstatné. Pokud patříte mezi tu skupinu lidí, co se stále snaží na přístroji najít něco nového a zkoušíte často nový firmware, je Xtreamer TV přesně pro vás. Ostatní se raději poohlédněte po nějakém osvědčeném centru.

Doporučit přístroj, který je nedotažený a sem tam se zasekne, momentálně nelze. Přesto si myslím, že časem bude z Xtreameru TV slušný přístroj. Cesta programátorů však bude ještě dlouhá.
 
 

Multimediální centrum je vhodné jako:


1) Tradiční domácí přehrávač s popisem u filmů


Plusy


+ Zajímavý design
+ Neotřelé menu s popisem filmů
+ Nízká spotřeba
 
 

Minusy


- Nedotažený software a překlad
- Občasné zaseknutí přístroje
- Neumí PDF ani PSD
- Pomalejší LAN i Wi-Fi
 
 
Za zapůjčení modelu Xtreamer TV Pro děkujeme UMAXu.


Za zapůjčení NASu TS-259 Pro+ děkujeme QNAP.
Za zapůjčení routeru RB751G-2HnD děkujeme HALshop.cz
 

Cena v době testování: cca 2 900 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte Xtreamer TV?
V anketě šlo hlasovat od 2.5.2013 do 6.12.2013. Počet hlasujících: 10
Výborný10 %
Průměrný30 %
Špatný60 %