Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WD TV Live Hub: multimédia na dlani

26.11.2010, Jakub Doležal, recenze
Multimediální centra se pomalu stávají standardem v domácnostech s novou LCD či plazmovou televizí. My se proto dnes podíváme na novinku od Western Digital, která přináší podporu většiny videoformátů a vlastní disk s kapacitou 1 TB.
WD TV Live Hub přinesl do segmentu multimediálních přehrávačů konečně svěží vítr. Oproti starším modelům je nyní cítit nová koncepce a modernější pojetí celého přístroje. Nicméně změny jsou jak pozitivního, tak negativního rázu.

Chválím nové menu, které již na první pohled působí velmi přívětivě a až na drobné výjimky se i dobře ovládá. Taktéž volba čipsetu Sigma se ukázala jako trefa do černého, neboť jsem bez problémů přehrál náročné video 1080p. Podobně dobře je na tom i podpora video a audio formátů, přičemž ani titulky nezůstaly stranou. Vnitřní pevný disk a mnohem pohodlnější dálkové ovládání jsou pak třešničkou na dortu.



Snaha vyhovět širšímu spektru zákazníků si však vybrala daň. Hned z úvodu zmíním ventilátor, který například mě naprosto odradil od koupě. Jeho zvukový projev nepatří k nejhoršímu, avšak při scénách, kdy utichne hudba a čeká se na finální rozuzlení se pokojem rozline ono šumění lopatek narážejících o vzduch.

Dalším neduhem je správce souborů, který zkrátka není takový, jaký by měl být. Při takto vybaveném přehrávači bych očekával propracovanější podání, a ačkoliv automaticky nabídne synchronizaci nově připojené flash paměti či fotoaparátu, stále mi přijde příliš neohrabaný.

Má poslední výtka bude směřovat k příslušenství, respektive k faktu, že od výrobce prakticky žádné nedostaneme. U tak drahého přístroje by mohl ve výrobně „upadnout“ do balení alespoň HDMI kabel. Absence české lokalizace je doufejme dočasná, nicméně alespoň český manuál nebo CD by ocenil asi každý.

Pokud tedy vládnete angličtinou, nejste alergičtí na aktivní chlazení a veškerá videa s hudbou máte již dostatečně seřazena na serveru či síťovém disku, pak mohu WD TV Live Hub s klidným svědomím doporučit, neboť v ostatních směrech patří tento přehrávač k tomu nejlepšímu na trhu.


Vlastní pevný disk
Aktivní chlazení
Výkon a podpora formátů
Chybí příslušenství
Nové a přehlednější menu
Správce souborů
Použitelný ovladač
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 4 800 Kč s DPH
 

Za zapůjčení produktu WD TV Live Hub děkujeme společnosti Western Digital