Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
8.10.2007, Radek Jahoda, recenze
Dalším v řadě námi testovaných modelů DVB-T přijímačů je opět z vyšší řady a chlubí se jak nahráváním na pevný disk, tak i podporou vysokého rozlišení a HDMI výstupem pro připojení na novou generaci zobrazovacích panelů.
Leny | 24.7.200820:22
Dokážu stáhnou prog. v transport streamu do PC a přehrát ho ale jak uložit avi, atd. do set top boxu a přehrát ho v tv ? Nevím jak to převést na transport stream ? Pomůže mi někdo ? Díky.
Odpovědět0  0
MGe | 18.10.200722:20
Chci si také něco takového pořídit. Umí ten přístroj nahrát program bez ohledu na časový posun? Něco jako VPS nebo PDC u klasických rekordérů. Je to vůbec technicky možné. Umí to nějaký přístroj?
Díky za odpověď.
Odpovědět0  0
KaKajik | 17.10.200716:50
Ahoj. Uz dlouho uvazuji, ze si poridim DVB­-T rekorder s diskem. Ale jednim z mych hlavnich pozadavku je, aby umel nahravat vice kanalu ­(programu­) najednou. Jsem ochoten se spokojit i s tim, ze budou ze stejneho multiplexu ­(u pristroju s jednim tunerem­).
Umoznuje to tento pristroj?
Doted pouzivam tzv. TVPocitac ­(mam tam nejakeho AMD Athlon 1800XP, a AIR Stair 2, DVBViewer FULL, a jsem naprosto ale naprosto spokojeny s moznostmi nahravani. Nenahravam cely transport stream, ale pokud chci nahravat dva nebo i tri porady najednou ­(z CT1, CT2, NOVA­) tak se mi kazdy nahrava do sveho souboru .ts a je to naprosto v pohode... jen uz me trochu vadi spousteni pocitace a ne prilis dokonale ovladani....
Doporucili byste mi tento produkt nebo nejaky jiny? Nebo radeji zatim jeste pockat.
moc diky info
Kajik
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 18.10.200711:05
Ne, tento pristroj nahrava jen jeden porad najednou, dva neumi
Odpovědět0  0
dragon (5) | 18.10.200715:37
Ahoj,
mám doma Topfield 5000 PVRt a umožňuje bez problémů nahrávat současně 2 programy ­(i z různých multiplexů­) a současně se dívat na jeden program nahraný na HDD. Zde popisovaný model je verze 5000 doplněný o HDMI výstup. Takže informce o tom, že to nejde je blbost. Nechci zde napadat Mika ­(chápu, že dělá záslužnou práci i když mám někdy výhrady k jeho závěrům ­- vyzdvyhování problémových přijímačů­), ale tahle informace je i na českém webu Topfieldu:
• nahrávání 2 programů zároveň a zároveň přehrávání nahraného pořadu
Takže nahrávat současně 2 pořady umí ­(je to dokonce uvedené mezi základními vlastnostmi­) a bylo by dobré, kdyby Mike na takovou funkci upozornil a napsal ji do plusů, protože dobře fungující přijímač za podobnou nebo nižší cenu, který zvládá též nahrávání 2 programů současně jsem na našem trhu nenašel..
Zde jsou vypsané všechny hlavní funkce http:­/­/www.topfield.cz­/tf5100pvrt.html
Takže nahrávat umí a já ho mohu jenom doporučit.
Čau Petr
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 19.10.20079:21
Ano mas pravdu, nejak jsem to poplet asi s nejakym jinym modelem, uz v tom mam bordel a presne si to nepamatuju, to uz je asi skleroza :(
Odpovědět0  0
KaKajik | 24.10.20070:02
A prosim te umi nahravat opravdu ­"jen­" dva programy najednou, nebo to umi i vic. Techcnicky je to samozrejme mozne a pripoustim, ze to nevyuzije clovek casto... ale uz se mi parkrat stalo, ze jsem skutecne nahraval 3 a nekdy i 4 kanaly najednou.

Jinak jsem si vsiml, ze hodne zajimave vypada jeste pristroj Dreambox DM­-600 ­(varianta s DVB­-T, standardne je DVB­-S ale da se dokoupit DVB­-T modul, resp. uz ho tam pridavaji­). Cenove vychazi podobne jako Topfield, ale ma ­"jen jeden­" tuner, ale zato umi nahravat vice kanalu najednou a ma sitove pripojeni a FTP pristup, coz je parada... Pry neumi prehravat DIVX, ale pokud je to postaveny na linuxu, tak by se to mohl naucit s nejakym alternativnim sw ­(firmwarem­), pouziva take 2,5­" disky, takze by mohl byt tizsi...
Neco jako recenze na nej je tady:
http:­/­/www.digitalnitelevize.cz­/magazin­/dvb­-t­/prijimace­/dreambox­-dm­-600­-pvr­-t.html
Mozna by bylo super, kdyby se podarilo ho nekomu otestovat a pak se tu s nami podelit o zkusenosti, pripadne jestli ho nekdo uz ma, napiste nam :­)
KaKajik
Odpovědět0  0
dragon (5) | 25.10.20079:57
Umí najednou nahrávat 2 programy z jakýchkoliv multiplexů.
Uvedený Dreambox umí nahrávat víc programů, ale pouze z jednoho multiplexu současně ­(např. ČT1+NOVA­). Pokud chceš nahrávat z různých multiplexů ­(třeba Nova+Prima­), tak máš s Dreamboxem smůlu. Další věc je, že když na Dreamboxu nahráváš, tak se můžeš dívat pouze na programy ve stejném multiplexu, ze kterého nahráváš. To je nevýhoda zařízení s jedním tunerem ­- a to je na tom Dreambox ještě dobře ­(99% STB s jedním tunerem umožňují při nahrávání sledovat pouze nahrávaný pořad­).
Poslední pro něoho ­"vada­" Dreamboxu je, že používá disky 2,5­" a ty jsou oproti diskům 3,5­" o dost dražší ­(většinou minimálně o třetinu­), takže cena Dreamboxu s větším diskem může přesáhnou cenu Topfielda s diskem.
Ale je to samozřejmě na tobě.
Odpovědět0  0
KaKajik | 26.10.20078:03
Jojo vsechna tato omezeni Dreamboxu beru na vedomi. A premyslim, jak se s tim vyrovnat :­-­) Ten maly disk mi nevadi, rozdil v cene disku me tolik neboli. Hoooodne lakava a paradni vec je to sitove pripojeni... proboha proc tohle nemaji i ostatni? Vzdyt to prece nemuze byt tak slozite nebo nakladne. Jen ten jeden tuner me ­"trapi­". Ale jak jsem psal, ted takhle pouzivam pocitac s AirStar 2 kartou a DVBViewer a tam mam omezeni stejna, pokud bych nahodou chtel nahravat jeste neco z Primy, tak to zarizuju jinak ­(nekdo jiny mi to natoci, nebo na notasovi pouziju USB DVB­-T tuner...­), ale tak casto se mi to nestava. Jenze to je jen prozatim, neb v multiplexu B toho tolik neni. Do budoucna, je to jiste ­"hendikep­". Myslim, ze DreamBox ma i zarizeni se dvemi tunery, ale to uz je opravdu drahe...

Zajimaly by me jeste nejake osobni zkusenosti s Dreamboxem. Napr. jak je rychly pri ovladani, jestli by nejaky FW dokazal naucit dreamboxe treba prehravat Internetova radia, nebo DIVX soubory ze site, jak je spolehlive nahravani, jak dobre funguje FTP server apod.

No jeste uvidim... ale diky sitovemu pripojeni asi vede Dreambox :­-­)

Mimochodem ten TopField pri nahravani dvou kanalu pouziva oba tunery? myslim jako, pokud budes nahravat z CT1 a z CT2 ­(z multiplexu A­) jestli pak muzes koukat na Primu ­(multiplex B­), nebo jestli v takovem pripade oba tunery naladi na multiplex A?

KaKajik
Odpovědět0  0
dragon (5) | 26.10.200711:17
Co se týká Topfielda, tak vím, že existují programy, které po připojení STB k PC a spuštění programu umožňují přístup k souborům v STB pomocí FTP nebo je tam server, který dokáže ovládat celý STB přes webové stránky ­(nastavení záznamu, práce se soubory na disku, přehrávání záznamů ­- streamování, skedování TV a plno dalších věcí­), takže určitý přístup po síti je možný. Bohužel je nutné mít zapnutý a připojený počítač, ke kterému potom po síti přistupujete..
Topfield umožňuje při nahrávání 2 programů současně pouze sledování záznamu z disku ­(nahrává dva různé programy a na třetí, který je už nahraný nebo se nahrává se můžu dívat­).
Odpovědět0  0
chinark | 27.11.200714:18
K tomu Dremboxu bych ti poradil zvazit jeste produkt ze Slovenska a to IPBOX 350. Je to obdoba Dreamboxu 600 a cena si myslim ze je obdobna. Navic tuner je mozno vymenit za jiny ­(C nebo S­). Sam vlastnim nizsi verzi 250S s integrovanym 80 GB diskem a naprosta spokojenost.
Odpovědět0  0
kix | 14.10.200721:51
Píše se ­"downscale ­- snížení rozlišení z HD na SD 576i. ­" .... nerozumím ­-­-­- můžete upřesnit, jak se v tomto přístroji může vyskytnout ­"něco­" v HD?
Odpovědět0  0
Radek Jahoda (397) | 14.10.200722:22
Ups, to je chyba, to tam byt nemá, díky za upozornění.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.