Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield TF5100PVRt: je libo DVB-T rekordér s HDMI?

8.10.2007, Radek Jahoda, recenze
Dalším v řadě námi testovaných modelů DVB-T přijímačů je opět z vyšší řady a chlubí se jak nahráváním na pevný disk, tak i podporou vysokého rozlišení a HDMI výstupem pro připojení na novou generaci zobrazovacích panelů.
Nahrávky je možné zkopírovat do počítače přes USB kabel. Jde o klasický kabel používaný k tiskárnám s hranatým konektorem k přijímači, podporován je rychlý režim USB 2.0.

Z webu výrobce www.i-topfield.com je možné stáhnout software s názvem Altair a ovladače pro Windows XP. Po připojení přijímače se musí nainstalovat ovladače a pak se ve Správci ovladačů objeví další kategorie USB Topfield Devices (Topfield), ve které se objeví příslušné zařízení s jeho pořadím v názvu.


Spustíme program a objeví se plocha, rozdělená na dvě části. Vlevo je seznam nahrávek v přijímači a vpravo je adresářová struktura počítače. Seznam může být ve formě ikonek nebo souborů včetně jeho velikosti a datumu. Přestože v přijímači se zobrazují české názvy správně, tak Altair názvy pořadů u diakritiky zkomolí.


Klepněte pro zvětšení obrázku

Přenos může probíhat ve dvou rychlostech. Normální režim umožňuje zároveň s přenosem funkci přijímače, ale během nahrávání na přijímači nefunguje. Turbo režim je rychlejší, ale kompletně zablokuje přijímač a nelze ho ovládat - nereaguje na povely dálkového ovladače. Normální režim má přenosovou rychlost cca 1MB/s, Turbo režim zvýší tuto rychlost na dvojnásobek, cca 2,1MB/s. Soubor o velikosti 2GB se přenese za 34 resp. 15 minut.


Klepněte pro zvětšení obrázku

Nahrávat lze oběma směry, takže již pořízené nahrávky lze překopírovat zpět do přístroje. Žádné jiné soubory přijímač nepovolí. Soubory mají strukturu Transport Streamu, takže je možné je normálně zpracovávat běžnými metodami, které jsme si již ukázali.