Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Topfield SRP-2411 s bohatou výbavou

6.9.2010, Jiří Piškula, recenze
Produkty značky Topfield mají čeští satelitní fandové v oblibě. Není tedy divu, že výrobce přináší na náš trh pravidelně nové produkty. Dnes testovaný dvoutunerový model s integrovaným pevným diskem a funkcí PVR se poprvé objevil na jaře 2010.

OSD menu


Celé OSD menu přijímače je velmi podobné jako u nedávno testovaného přijímače Topfield SBI-2050, funguje v mnoha jazycích včetně bezchybné češtiny. Základní položky Záznam, Zábava, Nastavení systému, Instalace a Informace, které jsou na úvodní OSD obrazovce symbolizovány obrázkem vedou do různě složitých nabídek konfigurace zařízení.


OSD menu je v tmavých barvách, zbytečně tak nezáří do očí.

Grafická podoba je decentní, většinou v černo-modré barevné kombinaci. Texty jsou dobře čitelné, na spodním okraji obrazovky se vždy zobrazuje rychlá nápověda s vysvětlením funkcí tlačítek ovladače v dané nabídce. Stiskem tlačítka „info“ je možné vyvolat podrobnější nápovědu pro každou položku menu. V základním nastavení OSD menu lze zvolit jeho průhlednost od 0 do 50 % (krok 5 %), dále je možné určit, v jaké výšce má být zobrazována informační lišta a jak dlouho po stisku tlačítka má zůstat zobrazená. Ve třech stupních lze nastavit úroveň rolování dlouhých řetězců textu v nabídkách.


Editace názvů je možná prostřednictvím kurzorových tlačítek DO.

Po prvním spuštění přijímač vyžaduje nastavení jazyka OSD menu a hned po té nabídne možnost konfigurace LNB a vyhledávání programů v satelitních transpondérech.


Aktualizace firmwaru


Před začátkem testování jsme nejdříve provedli aktualizaci firmwaru přístroje na nejnovější verzi (vydána 24. 6. 2010) prostřednictvím USB flash disku (výrobce garantuje správnou funkci pouze pokud je naformátován systémem FAT). Po provedení upgradu, který netrval déle než 3 minuty, bylo potřeba ještě obnovit tovární nastavení.


Upgrade firmwaru z USB disku zabere přibližně 3 minuty.

Aktualizaci je možné provést také prostřednictvím satelitu – funkce OTA (satelit Astra 19,2° E, kmitočet 12 603 MHz, SR 22 MS/s, horizontální polarizace, PID 347) nebo pomocí síťového připojení (přímo ze serverů výrobce).


Veškerá systémová nastavení lze snadno exportovat/importovat skrze USB rozhraní.