Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: závěr

13.8.2007, Jan Dedek, recenze
V předchozích recenzích jste si mohli udělat obrázek o 13 různých DVD přehrávačích. Dnes už nás čeká jenom zpřehlednění závěrečného shrnutí výsledků dosažených jednotlivými modely, aby si svůj vlastní obrázek mohli udělat i ti, co ho ještě nemají.
Kapitoly článku:
  1. Test 13 DVD přehrávačů: závěr
  2. Přehled výsledků a závěr

Srovnání podle výkonu


Recenze třinácti DVD přehrávačů už máme za sebou, proběhlo i závěrečné shrnutí a jediné, co zbývá, je srovnat výsledky dosažené jednotlivými přehrávači do grafů.

První graf ukazuje celkový součet výsledků dosažených v jednotlivých kategoriích, tzn. v kategorii přehrávání, hlučnosti, ergonomii a vybavení. Nejlépe ze všech testovaných přehrávačů si vedl Sencor SDV-7301H, těsně následovaný přehrávačem Manta Emperor. Za prvními dvěma je taková menší mezera a pak už je pole poměrně vyrovnané.


- celkový výkon -

Nejhůře dopadl přehrávač Daewoo DV-1300S, který na vítěze ztrácí 12,8% a to je už co říct. Nejlépe na tom nebyla ani Toshiba, která se se 67,5% umístila předposlední.

Pokud bychom se zaměřili pouze na oblast přehrávání, je situace trochu jiná. Vítězem se o 3 body stává Manta Emperor, následovaný Sencorem SDV-7301H, Oravou DVD-510 a Mantou Prince. V této oblasti jsou testované přehrávače mnohem vyrovnanější, jako poslední opět skončilo Daewoo, a to o 11,1 bodu za vítězem.


- přehrávání -


Srovnání podle ceny


Dalším grafem musí být porovnání cen testovaných modelů. Z grafu je zřejmé, že rozpětí cen je poměrně velké, celých 1 580,- Kč. To znamená, že za cenu LG si můžete například pořídit dva přehrávače Manta, které navíc dopadly v celkovém hodnocení lépe.




Srovnání podle poměru "cena/výkon"


Výkon podávaný přehrávači je velmi důležitý, ale neméně důležitá je i cena. Následující graf ukazuje srovnání přehrávačů podle poměru cena/výkon. Vyšší hodnota znamená lepší hodnocení. V tomto hodnocení opanovaly čelo přehrávače Manta a to celkem výrazným rozdílem, za nimi následuje značka Sencor i s nejlepším modelem testu.

Na chvostu se umístil přehrávač LG DVX298H, může za to jeho příliš vysoká cena. O moc lépe na tom nejsou ani jiné známé značky jako Daewoo, Toshiba či Samsung, za značku se prostě stále platí.


- poměr VÝKON/CENA, vyšší hodnota je lepší -

Zajímavý je další graf, kde jsou od ceny přehrávačů odečtené přibalené kabely. Protože se k Mantám žádné kabely nedodávají zůstalo jejich hodnocení stejné, u ostatních se hodnocení mírně zvedlo, ale pořadí zůstalo také nezměněné až na jednu výjimku. Tou výjimkou je přehrávač ORAVA DVD-510, ke kterému jsou přibaleny hned tři kabely a který si polepšil ze sedmého (35,6) na čtvrté (43,4) místo, což je o 7,8 bodu.



Závěr


Závěrem nezbývá nic jiného než nadělovat ocenění, a jak jste se dozajista z recenzí dozvěděli, ocenění BEST of TEST nemůže získat nikdo jiný než přehrávač Sencor SVD-7301H, a to i přes to, že v kategorii přehrávání na první místo nedosáhl.



Ocenění TREFA získávají DVD přehrávače Manta DVD-024 Prince 3 a Manta DVD-030 Emperor IV Neron za vynikající poměr cena/výkon.