Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Test 13 DVD přehrávačů: Sencor ve třech krocích

31.7.2007, Jan Dedek, recenze
V první recenzi DVD přehrávačů se podíváme blíže na tři modely značky Sencor (SDV-7108, SDV-7107, SDV-7301H). Protože jde vývoj stále dopředu, přehrávače dostávají do vínku stále nové vlastnosti. Příkladem budiž formát DivX, který u převážné většiny starších modelů není vůbec podporován. V testu se proto na tyto vlastnosti také podíváme, stranou samozřejmě nezůstane vybavení přehrávačů či jejich ovládání, ale teď už se zaměřme na vlastní test.

Hodnocení


Všechny tři modely Sencor jsou velmi povedené a umí přehrát prakticky to samé. Na ovládání si rychle zvyknete a nebudete s ním mít sebemenší problém. V oblasti přehrávání, jak už bylo řečeno v kapitole s testy, jsou na tom jednotlivé přehrávače prakticky stejně a poradí si dokonce i se soubory DivX či Xvid s kódováním GMC či QPel.


- Sencor SDV-7108 -

Jestliže budete vybírat podle vzhledu, je to čistě pocitová záležitost, ale můj osobní žebříček je následující:
  • Sencor SDV-7107
  • Sencor SDV-7301H
  • Sencor SDV-7108

Vzhled ale není rozhodující. Další roli hraje dálkové ovládání, které je nejlepší u modelu SDV-7301H, a další "fičurky" jako je rozhraní USB.


- Sencor SDV-7107 -

Pokud vezmeme v úvahu veškeré vlastnosti, které mají vliv na výběr přehrávače, je nejlepší volbou z uvedených přehrávačů ten s nejvyšším modelovým číslem.

- SDV-7301H -

A zde následuje závěrečné shrnutí, které přibližuje předchozí uvedené skutečnosti. Na prvním grafu jsou hodnoceny jednotlivé kategorie:



Druhý graf shrnuje hodnocení do jednoho sloupce, ve kterém jsou procentuálně zastoupeny kategorie uvedené v předcházejícím grafu.




Závěr


Jako obvykle si na závěr do tabulky shrneme jaké výhody či nevýhody mají tyto přehrávače a jak z této tabulky vidíte, převažují klady nad zápory. I přes lacinější vzhled plastových částí nelze než přehrávače doporučit. Jejich primární funkce přehrávání jim jde opravdu na výbornou.

Jedna z věcí, která mi opravdu vadila, byla adresářová struktura, nezobrazoval se totiž plný název souboru a pokud máte na disku fotky, hudbu i video, nejsou vidět všechny soubory najednou a musíte složitě přepínat mezi jednotlivými typy. Řešením by bylo odlišit je ikonkou a zobrazovat najednou.


Jednoduchá instalace
Zbytečně velké rozměry
Podpora DVD±R/RW
Lacinější vzhled plastových částí
Snadné ovládání
Neergonomický ovladač u SDV-7108 a 7107
Podpora DivX 3, 4, 5, 6
Zobrazuje obsah disku podle typu souboru
Podpora Xvid
Nedodělaná podpora GMC
Podpora QPel
Ikona Odkaz na databázi
Podpora mnoha typů titulků
Ikona Odkaz na databázi
Tichý chod
Ikona Odkaz na databázi
Podpora USB u SDV-7107 a 7301
Ikona Odkaz na databázi
HDMI u SDV-7301
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 1 790 Kč s DPH, SDV-7301H: 2 190 Kč s DPH


Za zapůjčení přehrávačů Sencor děkujeme firmě FAST ČR, a.s.